מה יפיק יותר Shure m97xe או Denon DL-110?
-
natanzon24
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 255
- נתן תודות: 138 פעמים
- קיבל תודות: 23 פעמים
אהלן וחג שמח לכולם =)
המערכת שבניתי לעצמי כוללת רמקולים מדפיים של KEF מדגם CHORALE, רסיבר מרנץ מדגם 2230 ופטיפון טורנס TD 150. כרגע אני משתמש בראש של SHURE מדגם M44E שאני מאוד מרוצה ממנו אבל אני משתעשע ברעיון לשדרג ראש, אני רואה הרבה המלצות על הראש SHURE m97xe ומצד שני DENON DL-110. אשמח לשמוע מה יתאים יותר למערכת שלי.
תודה על ההמלצות וכאמור חג שמח !
המערכת שבניתי לעצמי כוללת רמקולים מדפיים של KEF מדגם CHORALE, רסיבר מרנץ מדגם 2230 ופטיפון טורנס TD 150. כרגע אני משתמש בראש של SHURE מדגם M44E שאני מאוד מרוצה ממנו אבל אני משתעשע ברעיון לשדרג ראש, אני רואה הרבה המלצות על הראש SHURE m97xe ומצד שני DENON DL-110. אשמח לשמוע מה יתאים יותר למערכת שלי.
תודה על ההמלצות וכאמור חג שמח !
-
- המערכת שלי
- tnsilver
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4166
- נתן תודות: 619 פעמים
- קיבל תודות: 1301 פעמים
אם יש לך גם פרה-אמפ עם כניסת MC, ה-110. אם לא, ה-M97.
- yairf
- עוסק בתחום

- תגובות: 9363
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 199 פעמים
תרשה לי לחלוק עלייך הפעם, הרכבתי את שני הראשים הנ"ל על טורנסים למיניהם, ושניהם עבדו מצויין לתוך פונו-סטייג' MM, כולל את זה שבתוך רסיבר מרנץ 2270. מבין השניים הדנון היה יותר מיוחד, אם כי לא השוויתי ביניהם ישירות.tnsilver כתב:אם יש לך גם פרה-אמפ עם כניסת MC, ה-110. אם לא, ה-M97....
- tnsilver
- חבר מביא חבר

אין מחלוקת. להפך.
מסכים 100%. היתרון של ה-110 בולט יותר עם פונו MC. אגב, מחירי ה-DL-110 ניידים. אתמול עלו ב-$10 ליחידה ב-Comet Supply (יש להירשם כדי להגיע לעמוד של Denon) והגיעו ל-$97 ליחידה. הרגע בדקתי שוב והם חזרו ל-$87 לראש (מוזר מאוד. אולי טעות שלי? שלהם???). ה-M97 ירד משמעותית מ-$87 ל-$75 ליחידה באמזון. גם זה שיקול בבחירת שני ראשים מצוינים.
-
natanzon24
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 255
- נתן תודות: 138 פעמים
- קיבל תודות: 23 פעמים
ב-2230 יש פרה אמפ של MM?
ה- 110 הוא אחד הראשים הפחות אהובים עלי.
זו לדעתי דוגמא טובה מאוד ללמה MC הוא לא תמיד עדיף על MM, ובוודאי צריך לעבור רף איכות גבוה יותר, כדי להציע את הייתרונות התיאורטיים שהפורמט מגלם.
כן, הוא מציע יותר "שקיפות"? אני אפילו לא יכול לקרוא לכך "רזולוציה" בתדרים הגבוהים. עושה את זה על חשבון מיד משעמם. בטווח המחירים האמור, אגם למעלה מכך - כל אחד מראשי ה- MM הטובים יהיה לטעמי, עדיף, ומהנה יותר להאזנה.
זו לדעתי דוגמא טובה מאוד ללמה MC הוא לא תמיד עדיף על MM, ובוודאי צריך לעבור רף איכות גבוה יותר, כדי להציע את הייתרונות התיאורטיים שהפורמט מגלם.
כן, הוא מציע יותר "שקיפות"? אני אפילו לא יכול לקרוא לכך "רזולוציה" בתדרים הגבוהים. עושה את זה על חשבון מיד משעמם. בטווח המחירים האמור, אגם למעלה מכך - כל אחד מראשי ה- MM הטובים יהיה לטעמי, עדיף, ומהנה יותר להאזנה.
- tnsilver
- חבר מביא חבר

פרופורציה היא מילת המפתח כאן. מדובר על רמות מחיר דומות. אני לא מכיר ראש MM בטווח מחיר של עד $100 שמתקרב, ולו בפער גדול, לביצועים של ה-DL-110. יותר מכך, ראשי MC 'נחשבים' אחרים, בטווח מחיר כפול, כולל של Denon עצמה, כגון ה-103R לא מתקרבים.
מחט אליפטית מיהלום שלם ויכולת עקיבה כמו של ה-110 במחיר של $87 לא פוגשים כל יום. זה בהחלט אחד הראשים המפתיעים של Denon שפותח, למרבית הפליאה, כבר ב-1982 כמחליף ל-160. יש לו comeback מכובד בשנים האחרונות, ככל הנראה כתוצאה מהשבתת קו הייצור של ה-160, והוא לא מאכזב. בתקציב הזה, מקבלים חבילת VFM מרשימה ביותר.
עם זאת, ראש HOMC שמוציא 1.6mV לא 'נולד' לעבוד עם פונו MM. אפילו לא קרוב לכך, ואת היתרונות של ה-110 'חולצים' בעזרת כניסת MC ייעודית. מי שעושה AB ל-110 עם פונו MM כנגד ראשי MM מקבל תוצאה לא הוגנת ולא נכונה.
מחט אליפטית מיהלום שלם ויכולת עקיבה כמו של ה-110 במחיר של $87 לא פוגשים כל יום. זה בהחלט אחד הראשים המפתיעים של Denon שפותח, למרבית הפליאה, כבר ב-1982 כמחליף ל-160. יש לו comeback מכובד בשנים האחרונות, ככל הנראה כתוצאה מהשבתת קו הייצור של ה-160, והוא לא מאכזב. בתקציב הזה, מקבלים חבילת VFM מרשימה ביותר.
עם זאת, ראש HOMC שמוציא 1.6mV לא 'נולד' לעבוד עם פונו MM. אפילו לא קרוב לכך, ואת היתרונות של ה-110 'חולצים' בעזרת כניסת MC ייעודית. מי שעושה AB ל-110 עם פונו MM כנגד ראשי MM מקבל תוצאה לא הוגנת ולא נכונה.
- yairf
- עוסק בתחום

- תגובות: 9363
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 199 פעמים
סילבר - הבעייה היא שרוב הפונו-סטייג'ים הפופולרים ל-MC, מציגים עכבת כניסה שנעה בין 100 ל-600 אוהם, מה שייצור עומס משמעותי על ה-110, ויגרום לו להשמע סתום בצורה נוראית. כמו שציינתי קודם, הפעלתי בעבר את ה-110 עם פונו-סטייג' של מרנץ 2270, והתוצאה הייתה מצויינת.
- tnsilver
- חבר מביא חבר

חומר למחשבה בכיוון של מה אם ה-110 מותקן בקונסטלציה של פרה MC נורמלי בעכבה של 50KΩ.
הרגת אותי עכשיו.tnsilver כתב:חומר למחשבה בכיוון של מה אם ה-110 מותקן בקונסטלציה של פרה MC נורמלי בעכבה של 50KΩ....
אז אתה בעצם אומר שאני מנצל רק חלקית את איכויות המחט ? מה ניתן לעשות אני באמת מרגיש קצת חוסר פירוט במידים.
שואל גם לטובת פותח השרשור.
- tnsilver
- חבר מביא חבר

כן. השאל רמקולים מחבר, קח פרה אמתי לניסיון מאחת החנויות, חפש את השילוב... אולי פטפון אחר? התחל מהטרוויאלי. כיוון ראש, (גאומטריה), VTF... אני מוצא שגרם אחד עם ה-110, נשמע הכי טוב. לפעמים הפתרון פשוט... לפעמים ראשי MC הם מוזרים... יש להם קפריזות, צריך סבלנות.