קפה איילי ומכונת gaggia
שלום רב לכל המומחים
לאחרונה התחדשתי ב gaggia classic חדשה ומרוצה מאד .בזמן הקניה רכשתי קפה טחון שנטחן במקום ומהר מאד התאפסתי על צורת ההכנה לא מעט בזכות הקריאה המעמיקה פה (הגעתי מוכן כמו שאומרים ) והתוצאות מצויינות .הבעיה התחילה שכשנגמר תערובת הקפה ופתחתי קופסא חדשה של קפה טחון איילי והתוצאות לא נראות לי אני לא דוחס חזק ,אם בכלל רק מהדק .העוגיה יוצאת רטובה ודחוסה .את המשאבה כיוונתי ל 9 בר .
מישהו מכיר את התופעה או דרך להתמודד עם רמת הטחינה של הקפה .
ברכת חג שמח וכשר
לאחרונה התחדשתי ב gaggia classic חדשה ומרוצה מאד .בזמן הקניה רכשתי קפה טחון שנטחן במקום ומהר מאד התאפסתי על צורת ההכנה לא מעט בזכות הקריאה המעמיקה פה (הגעתי מוכן כמו שאומרים ) והתוצאות מצויינות .הבעיה התחילה שכשנגמר תערובת הקפה ופתחתי קופסא חדשה של קפה טחון איילי והתוצאות לא נראות לי אני לא דוחס חזק ,אם בכלל רק מהדק .העוגיה יוצאת רטובה ודחוסה .את המשאבה כיוונתי ל 9 בר .
מישהו מכיר את התופעה או דרך להתמודד עם רמת הטחינה של הקפה .
ברכת חג שמח וכשר
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
הקופסאות יכולות לשמשמ מכסימום למקינטה. הטחינה שם לא מתאימה לאספרסו.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
כן, גם אני זוכר את האכזבה הזו לפני כמה שנים.
אכן, הקפה הטחון של איילי היה טחון גס יותר מידי ולא התאים לגאג'יה.
כמו שכבר הוזכר כאן בפורום אין ספור פעמים,
קפה טרי ( יש גם בפולים מחו"ל שמגיעים בשקיות מתאימות, ויש גם מקלייה איכותית מקומית מעולה - כאן בארצנו הקטנטונת) ומטחנה סבירה לפחות - זה חלק אינטגרלי מן העניין ואין טעם (בשני המובנים) לוותר עליו.
בהצלחה ולרווייה
אכן, הקפה הטחון של איילי היה טחון גס יותר מידי ולא התאים לגאג'יה.
כמו שכבר הוזכר כאן בפורום אין ספור פעמים,
קפה טרי ( יש גם בפולים מחו"ל שמגיעים בשקיות מתאימות, ויש גם מקלייה איכותית מקומית מעולה - כאן בארצנו הקטנטונת) ומטחנה סבירה לפחות - זה חלק אינטגרלי מן העניין ואין טעם (בשני המובנים) לוותר עליו.
בהצלחה ולרווייה