הגדרת רמקולים
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17930
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2494 פעמים
מומלץ להגדיר את הרמקולים כקטנים ולחתוך את הקרוס שלהם ב 80HZ
אצלי מוגדר כ100 של המערכת למה מומלץ להגדיר כ 80?
istarmini כתב:מומלץ להגדיר את הרמקולים כקטנים ולחתוך את הקרוס שלהם ב 80HZ...
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
כמו שיואב כתב.natan1995 כתב:אז איך להגדיר כlarge או כ small ומה ההבדל ואיזה תדר להגדיר ?...
אם יש לך סאב בסטאפ כל הרמקולים שלך ״קטנים״. חיתוך ב 80hz. את הסאב תשאיר לא חתוך (ברמקול עצמו ) ואת החיתוך שלו תעשה מהרסיבר ב 120hz.
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
למה צריך להגדיר אותם כקטנים ? אם יש אפשרות להגדיר אותם כגדולים עם אפשרות סאבוופר פלוס?Lior_M כתב:כמו שיואב כתב.......
אם יש לך סאב בסטאפ כל הרמקולים שלך ״קטנים״. חיתוך ב 80hz. את הסאב תשאיר לא חתוך (ברמקול עצמו ) ואת החיתוך שלו תעשה מהרסיבר ב 120hz....
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
יש מגוון סיבות,natan1995 כתב:למה צריך להגדיר אותם כקטנים ? אם יש אפשרות להגדיר אותם כגדולים עם אפשרות סאבוופר פלוס?.........
תקציר מנהלים: גם אם הרמקול שלך יורד ל 40Hz הוא כנראה לא עושה את זה באפקטיביות.
יש לך סאב, הוא מיועד בדיוק לתדרים האלה, תן לו להתמודד אתם. שחרר את הקדמיים שלך מלהתעסק בתדרים האלו. תן לסאב להתמודד אתם.
גילוי נאות :
אין נכון או לא נכון, בסופו של דבר בחר בקונפיגורציה שנשמעת לך טובה יותר.
קרא כאן :
http://www.audyssey.com/blog/small-vs-large
http://www.hometheatershack.com/forums/ ... ebate.html
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10917
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
Re: אצלי מוגדר כ100 של המערכת למה מומלץ להגדיר כ 80?
ההמלצה לחתוך קרוס ב- 80 באה מתוך העובדה שהתדרים מ 80 הרץ ומטה אינם כיווניים, ולכן אינך מרגיש אם הם מגיעים מרמקול מסויים, ולא נפגעת התחושה של שלמות התוכן המושמע בגלל העובדה שהבאסים באים מרמקול סאבוופר ולא מהרמקולים שאיליהם יועד תוכן הבאס במקור.natan1995 כתב:למה צריך להגדיר אותם כקטנים ? אם יש אפשרות להגדיר אותם כגדולים עם אפשרות סאבוופר פלוס?...
אבל....
לא כל הרמקולים מסוגלים לנגן תוכן בתדרים היורדים עד 80 הרץ, ובתהליך הכיול הרסיבר בודק את תפוקת הרמקולים השונים, ובוחר בחיתוך שנראה לו הכי טוב.
אם רמקולים לא מסוגלים לרדת עד 100 ואתה חותך קרוס ב 80, נוצר "חור" ואף רמקול לא מפיק את התדרים 80-100 הרץ
(האמת שכן מפיק, אבל בהנחתת DB גדולה מידי)
מצד שני אם הקדמיים שלך יורדים טוב עד 40 הרץ, עדיין לפעמים רצוי לשחרר אותם מטיפול בבאסים מתחת ל 80 הרץ.
זה עוזר לקבל מהרמקול ביצוע טוב יותר בתדרים מעל 80 הרץ, משחרר את הרסיבר המעומס הכרוך בהפקת באסים. (ממילא יש לסאב מגבר במיוחד עבור זה)
נושא ההגדרה של פלוס לסאב
הוא טוב עבור הפעלת הסאב בעת ניגון תוכן סטריאו.
בכל מצב אחר, השאר את הסאב כמחובר, ללא פלוס.