עזרה בבחירת כרטיס PVR ל-HTPC
היי,
הייתי רוצה לקבל עצה בקשר ל-PVR של HAUPPAUGE, כאשר הדרישות הפונקציונליות הן:
- הקלטה וצפיה של 2 ערוצים שונים בו זמנית משני ממירים של YES
- שמירת איכות השידור בהקלטה וצפיה (16:9 וכו')
- צפיה על גבי טל' LCD עם 2 כניסות SCART, כניסת DVI, AV ו-S-VIDEO
צריך להוסיף שאין עדיין ברשותי מחשב HTPC, אז כל האופציות פתוחות.
תודה מראש
הייתי רוצה לקבל עצה בקשר ל-PVR של HAUPPAUGE, כאשר הדרישות הפונקציונליות הן:
- הקלטה וצפיה של 2 ערוצים שונים בו זמנית משני ממירים של YES
- שמירת איכות השידור בהקלטה וצפיה (16:9 וכו')
- צפיה על גבי טל' LCD עם 2 כניסות SCART, כניסת DVI, AV ו-S-VIDEO
צריך להוסיף שאין עדיין ברשותי מחשב HTPC, אז כל האופציות פתוחות.
תודה מראש
- כדי להקליט בו זמנית משני ממירים אתה צריך שני כרטיסי PVR!
- איכות ההקלטה לא יכולה להיות כאיכות המקור היות ואתה מקליט אנלוגית - מיציאת ה-SVIDEO של הממיר. תהיה ירידה באיכות - משמעותי או לא זה עניין אישי התלוי גם באמצעי ההצגה (טלויזיה רגילה, פלסמה, LCD וכיו"ב).
- הצפייה קשורה לכרטיס המסך ולא לכרטיס ה-PVR. דאג כי יהיה לך חיבור DVI.
אורן.
- איכות ההקלטה לא יכולה להיות כאיכות המקור היות ואתה מקליט אנלוגית - מיציאת ה-SVIDEO של הממיר. תהיה ירידה באיכות - משמעותי או לא זה עניין אישי התלוי גם באמצעי ההצגה (טלויזיה רגילה, פלסמה, LCD וכיו"ב).
- הצפייה קשורה לכרטיס המסך ולא לכרטיס ה-PVR. דאג כי יהיה לך חיבור DVI.
אורן.
אם באמת חשוב לך הקלטת 2 תוכניות בו-זמנית, אתה מוזמן לקנות את ה- PVR-500 - אומרים שהוא כרטיס מעולה.
אם אתה לחוץ על התקציב כרגע, אתה יכול לקנות PVR-150 וכשתחליט שאתה רוצה טיונר כפול תקנה עוד אחד.
ד"א, נדמה לי שאם אתה רוצה להקליט 2 תוכניות במקביל משידורים "דיגיטליים", אתה צריך 2 ממירים.
אם אתה לחוץ על התקציב כרגע, אתה יכול לקנות PVR-150 וכשתחליט שאתה רוצה טיונר כפול תקנה עוד אחד.
ד"א, נדמה לי שאם אתה רוצה להקליט 2 תוכניות במקביל משידורים "דיגיטליים", אתה צריך 2 ממירים.
זה לא.
חיבור ה-Coax מייועד לחיבור אנאלוגי (לדוגמא, הקלטה מכבלים אנאלוגיים) - וכך באמת אתה יכול להקליט 2 תוכניות במקביל.
לצערי, פה בארצנו כל השידורים מוצפנים ואי אפשר לקלוט שידורים דיגטליים ללא ממיר עם כרטיס חכם שמפענח את ההצפנה - ולכן צריך 2 ממירים בכדי להקליט 2 תוכניות במקביל.
חיבור ה-Coax מייועד לחיבור אנאלוגי (לדוגמא, הקלטה מכבלים אנאלוגיים) - וכך באמת אתה יכול להקליט 2 תוכניות במקביל.
לצערי, פה בארצנו כל השידורים מוצפנים ואי אפשר לקלוט שידורים דיגטליים ללא ממיר עם כרטיס חכם שמפענח את ההצפנה - ולכן צריך 2 ממירים בכדי להקליט 2 תוכניות במקביל.
זאת בדיוק השאלה! עם WINTV-PVR-500 ושני ממירי YES, אך אני מחבר אותם כדי לקבל הקלטה וצפיה בו זמנית? יוצא כי שני TUNERS לא עוזרים בישראל?
אם משתמשים בכניסות S-VIDEO ו-COMPOSITE של הכרטיס כדי לחבר את שני הממירים, עדיין מקבלים הקלטה וצפיה במקביל?
תודה
אם משתמשים בכניסות S-VIDEO ו-COMPOSITE של הכרטיס כדי לחבר את שני הממירים, עדיין מקבלים הקלטה וצפיה במקביל?
תודה
1. אם אתה לקוח של HOT - אתה יכול להשתמש בטיונרים הפנימיים להקלטה (רק ערוצים הפתוחים - לא ערוצי הסרטים ה"טובים" וכיו"ב)
2. אם אתה לקוח של YES - אין לך מה לעשות עם הטיונרים. האפשרות היחידה היא לחבר ממיר לכרטיס לכניסת ה-SVIDEO. ל-PVR500 צריך לרכוש חיבור נוסף כדי לחבר את הממיר השני גם ל-SVIDOE (כבל עם "פחית" המתחברת למארז מאחורה).
3. להקלטה וצפייה במשהו אחר בו זמנית - צריך שני ממירים היות וצפייה היא כמו הקלטה ותופסת ממיר.
אורן.
2. אם אתה לקוח של YES - אין לך מה לעשות עם הטיונרים. האפשרות היחידה היא לחבר ממיר לכרטיס לכניסת ה-SVIDEO. ל-PVR500 צריך לרכוש חיבור נוסף כדי לחבר את הממיר השני גם ל-SVIDOE (כבל עם "פחית" המתחברת למארז מאחורה).
3. להקלטה וצפייה במשהו אחר בו זמנית - צריך שני ממירים היות וצפייה היא כמו הקלטה ותופסת ממיר.
אורן.
מצטער אם אני מפספס משהו בתשובות, אבל ברור לי כי צריך 2 ממירים של YES כמו שציינתי בהודעה הראשונה. חסר לי מידע על הכרטיס...
נשארו לי בעצם 2 שאלות פתחות:
- האם הכרטיס 550 יעשה את העבודה של הקלטה וצפיה בו זמנית כאשר 2 ממירים של YES מחוברים דרך S-VIDEO ו-COMPOSITE?
- האם פורמט 16:9 נשמר כאשר הממיר של YES מחובר דרך S-VIDEO או COMPOSITE? במילים אחרות, כאשר מקליטים סרט 16:9 משודר ב-YES דרך S-VIDEO INPUT, האם בזמן הצפיה אראה פרצופים מתוחים?
תודה על הסבלנות.
נשארו לי בעצם 2 שאלות פתחות:
- האם הכרטיס 550 יעשה את העבודה של הקלטה וצפיה בו זמנית כאשר 2 ממירים של YES מחוברים דרך S-VIDEO ו-COMPOSITE?
- האם פורמט 16:9 נשמר כאשר הממיר של YES מחובר דרך S-VIDEO או COMPOSITE? במילים אחרות, כאשר מקליטים סרט 16:9 משודר ב-YES דרך S-VIDEO INPUT, האם בזמן הצפיה אראה פרצופים מתוחים?
תודה על הסבלנות.
ה-PVR 500 יעשה את העבודה ויאפשר להקליט שני ערוצים בו זמנית או לצפות באחד ולהקליט אחר. בנוגע לכניסות לדעתי יעבוד אחד ב-SVIDEO והשני ב-COMPOSITE. במידה ולא, צריך רק להוסיף את הכבל כדי שתהיה עוד כניסה.
לגבי השאלה השניה, קשה לי לענות, אבל מעולם לא היתה לי בעיה של פרצופים מתוחים...
כמו כן אתה יכול בתוכנת הצפייה לבחור את הפורמט הרצוי.
אורן.
לגבי השאלה השניה, קשה לי לענות, אבל מעולם לא היתה לי בעיה של פרצופים מתוחים...
אורן.