תופעה מוזרה - זקוק לסיוע

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
שלח תגובה
ozeltzex פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1648
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 402 פעמים

שליחה #1 

היי

ישנה תופעה מוזרה במכונה לאחר שהיא עומדת בהמתנה זמן רב.
במצב רגיל כשהמכונה עומדת שעה ומעלה ללא שימוש, טבעי שהקולינג פלאש הראשוני יהיה מלווה במים גועשים עם קצת קיטור.
מהרגע שרכשתי את המכונה לפני מספר שנים, התופעה היתה שבמקום מים גועשים קיבלתי מיסוך של אדים לכמה שניות.
בתחילה חשבתי שזה היה פרשוסטט, ובהמשך הדרך הוא הוחלף - מה שלא שינה את התופעה.
בקיצור, למדתי לחיות עם זה עד שנתקלתי בתופעה חדשה. עכשיו במקום מיסוך אדים, אני לא מקבל כלום.
אני שומע את המשאבה עובדת, אבל לא יוצא מהראש כלום. לאחר כמה שניות שומעים בניית לחץ מוזרה (למרות שאין שום התנגדות) ואז מתחילים לצאת מים מהראש (אני מניח שאלו מים טריים, ולא מים שהיו כלואים במחליף חום שכן הם לא יוצאים גועשים).
זה גרם לי לחשוב שאולי יש איזו דליפה איפשהו בין המחליף חום לראש, מה שמשחרר את הלחץ שנבנה בו ובעצם מרוקן אותו. אבל, אין לי אינדיקציה לטפטוף או אידוי של מים מהמכונה, ולכן זו רק השערה.
אני אמור לשים את המכונה במוסך (אנדרי) אחרי פסח, אבל אם יש למישהו רעיון בנתיים אשמח לשמוע.

** חשוב לציין שהמכונה מכינה קפה אחלה, וכל הבעייתיות קוראת רק לאחר עמידה ממושכת של שעה ומעלה.

סרטון מצורף (במקרה הזה לא שומעים בניית לחץ):

תמונה

תודה

zvibl
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 648
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 80 פעמים

שליחה #2 

מים משפריצים גם לא מהראש .מה שמעלה את ההשערה שיתכן ויש צינור סדוק או ראש מפוצץ .
חייב לפתוח אותו ולהסתכל מבפנים.

ozeltzex פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

מים משפריצים גם לא מהראש? איפה?!

zaguri1
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 211
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #4 

מים מטפטפים מתחתית המכונה? המכונה/הראש חם? יש קיטור? המכונה מצליחה לבנות התנגדות מול סלסילה עיוורת?
תן עוד כמה נתונים...

ההשערה הראשונית שלי היא שבכלל הלך לך השסתום החד כיווני לפני המחליף חום. (פלסטיק, 3 דולר..)

ozeltzex פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

עדכון קצר:

למרות שלא מזמן החלפתי את הסקרין ולמרות שאני מקפיד על בקפלאש כל שבועיים בערך, חשבתי לפרק את הראש ולראות מה קורה שם.
הסקרין היה מלא בג'יפה, בטח בכמות שלא הייתי מצפה שתצטבר בזמן כל כך קצר מאז שהחלפתי אותו (ממש קפה מאובן בחריצים).
ניקיתי את חלק הפליז עם לימון (כולל בחריצים מסביב שעליו יושב הסקין) והחלפתי לסקין חדש.
הבעיה נפתרה, וגם לאחר עמידה ממושכת יוצאים אדים מהראש כמו שהייתי רגיל עד היום.

בלי קשר, מאז שהמכונה אצלי, תמיד לאחר עמידה ממושכת המכונה מוציאה אדים בכמויות לפני שיוצאים מים.
זה לא מה שהייתי מצפה, אבל עם זה למדתי לחיות..
לא מסתדר לי בראש איך במחליף חום כל המים הופכים לקיטור.. הם אמורים במקסימום להשוות טמפ' עם המים בדוד כיוון שמחליף החום שקוע כולו במים. התופעה עדיין לא ברורה. בכל מקרה, לא קריטי..

shlomyga
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1403
נתן תודות: 59 פעמים
קיבל תודות: 126 פעמים

שליחה #6 

אולי המדיד בדוד לא מכוייל נכון ומחליף החום נמצא חלקית או ברובו באיזור הקיטור ולא שקוע כולו דווקא באזור המים בדוד כמו שאתה חושב.

nimitzg
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 2060
נתן תודות: 460 פעמים
קיבל תודות: 239 פעמים

שליחה #7 

ozeltzex כתב: הסקרין היה מלא בג'יפה, בטח בכמות שלא הייתי מצפה שתצטבר בזמן כל כך קצר מאז שהחלפתי אותו (ממש קפה מאובן בחריצים)
...
יש מצב שאתה ממלא קפה בסלסלה מעבר לכמות המומלצת והקפה נוגע בסקרין?
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)

ozeltzex פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

shlomya - אני אנסה להוציא אותו קצת למרות שכשהחלפתי גוף חימום לפני חודש הסתכלתי פנימה והוא היה הרבה מעל למחליף חום. אולי הערכתי לא נכון..

nimitzg - לא :D מה שכן יכול להיות, זה בגלל שבחלק של הפליז היה תקוע קפה בשוליים, אולי הסקרין ישב עליו לא טוב ונכנס קפה מהצד.
יכול להיות גם שכל הג'יפה של הבקפלאש ירדה וחסמה אותו.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #9 

ozeltzex כתב: בלי קשר, מאז שהמכונה אצלי, תמיד לאחר עמידה ממושכת המכונה מוציאה אדים בכמויות לפני שיוצאים מים.
זה לא מה שהייתי מצפה, אבל עם זה למדתי לחיות..
לא מסתדר לי בראש איך במחליף חום כל המים הופכים לקיטור.. הם אמורים במקסימום להשוות טמפ' עם המים בדוד כיוון שמחליף החום שקוע כולו במים. התופעה עדיין לא ברורה. בכל מקרה, לא קריטי..
...
ומה הטמפרטורה בדוד? 120 מעלות.
למה שלא יהיו כמעט רק אדים במחליף? בהרבה מכונות יש OPV על המחליף שמכוון ל 13 בר ומנקז מים\קיטור מהמחליף למגירת ריקון כשלחץ הקיטור במחליף (טמפרטורה) עולה על 13 בר.
בדוד יש ליטר מים ובמחליף יכול להיות 100-200 מ"ל. תלוי במכונה.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

ozeltzex פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

טוב.. הבעייה לא נפתרה.
אתמול קרה אותו סיפור ואז גם שמתי לב שהראש פושר.
כניראה באמת יש בריחת לחץ ביציאה מהמחליף או שהשסתום החד כיווני בכניסה למחליף כבר לא חד כיווני. בכל מקרה הבעיה לא עקבית ככה שאני מהמר על השסתום כמו ש zaguri ציין.
שובר ואקום עובד תקין.
ניקח את המכונה למוסך אחרי החג.

חג שמח לכולם!

hahaggai
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 71
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #11 

באוסקר שלי תמיד יצאו קצת מים אז אדים ואז מים חדשים. אני הסברתי את זה לעצמי:
לאחר השוט כל הצינור המוביל לראש מלא במיים.
לאחר שהייה ממושכת ולאור הטמפ בדוד, נוצרים אדים אשר עולים במעלה הצינור.
למרות האדים נשאר קצת מים קרוב לראש הצינור לאור העובדה שגובה הראש הוא לא הגבוהה ביותר בצינור, האדים יהיו בנק הגבוהה ביותר...

רוצה לומר, גם אני חושב שיש בריחה של אויר/מים/אדים לאורך הצינור

ozeltzex פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

המכונה חזרה ואכן התקלה היתה בשסתום החד כיווני.
אנדרי העיר את תשומת ליבי שהמכונה סבלה קצת מאבנית.
אני משתמש בבריטה ומחליף את הפילטר כל שלושה חודשים בערך ובין לבין מרענן עם מלח. לפי דבריו של אנדרי אין תועלת בריענון בריטה עם מלח, ועדיף שלא להתעסק עם זה.
קניתי באברהמי מרכך 8 ליטר שאליו חיברתי צינור 5 מטר וברז לחץ אויר בקצה. המילוי נח בהרבה מהתעסקות עם קנקן של בריטה ונקווה שהמרכך ימנע מקרים כאלו בעתיד.

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”