חידוש מגבר וינטאג'

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
eldad777 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 150
נתן תודות: 28 פעמים
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #1 

שלום אני קורא פה בפורום זמן מה אבל לא פעיל הרבה,

יש לי סט של optonica japan משנת 80

http://www.mtk-physio.de/Info-Box/Opton ... 100_h.html

יש לי את הטיונר והפרה והפאוור כמובן.

תמונה של הפאוור מבפנים:

http://www.hifi-forum.de/viewthread-84- ... 0.html#452

אני כרגע משתמש כרגע רק בפאוור עם פרה קצת יותר חדש כהגברה לגבוהים באינפינטי קאפה 8.1 עם עוד מגבר אחר לוופרים בנפרד.

כל הסט מקורי לעולם לא עבר תיקון הכל עובד פיקס,
הפאוור מנגן חלק שקט מhiss והhum למיניהם שנתקלתי בעבר ממכשירים ישנים שעברו אצלי.
החלפתי רק binding post לחיבורי רמקולים בפאוור.

האם יש טעם לעשות רענון רק לפאוור כרגע מבחינת קבלים ? אני חושב על זה בגלל הגיל שלהם שהם בסוף חייהם,
או שאם זה עובד די טוב עדיף לא לגעת עד שיהיה סיבה.
פתחתי את המכשיר ניקיתי את כל הלוחות כמו שאני עושה בכל מכשיר שמגיע אליי וגם את מתג ההדלקה המכני שבטוח אחרי שלושים שנה המגעים שלו בפנים קצת התפחמו.
הכל נראה טוב מבפנים אין קבלים מנופחים דרך אגב.

תודה לעונים ודרך אגב אני ממש נהנה לקרוא פה ולשטוף את העיניים.

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #2 

eldad777 כתב:...הכל עובד פיקס, הפאוור מנגן חלק שקט מhiss והhum למיניהם... הכל נראה טוב מבפנים אין קבלים מנופחים...
...
ברוך הבא לפורום. (f) כמו שזה נראה - אתה אמור להיות מאושר ולשמוח בחלקך. אני חושב ש...

If it ain't broke - don't fix it

שיפוץ של ציוד וינטאז' היא אופרציה טקטית, ובדיוק כמו פעילויות צבאיות מהסוג הזה - אתה יודע (בהנחה שאתה באמת יודע) רק באיזה מצב אתה מתחיל - לעולם לא באלו בעיות תתקל בדרך ואיך תסיים. ההתעסקות עם לוחות ישנים ורכיבים שאבד עליהם הכלח שלא לצורך - מיותרת ופעמים רבות מזיקה. פשוט לא בריא.

Form78HiFi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1118
נתן תודות: 51 פעמים
קיבל תודות: 129 פעמים

שליחה #3 

tnsilver כתב:
...
...
ברוך הבא לפורום. (f) כמו שזה נראה - אתה אמור להיות מאושר ולשמוח בחלקך. אני חושב ש...

If it ain't broke - don't fix it

שיפוץ של ציוד וינטאז' היא אופרציה טקטית, ובדיוק כמו פעילויות צבאיות מהסוג הזה - אתה יודע (בהנחה שאתה באמת יודע) רק באיזה מצב אתה מתחיל - לעולם לא באלו בעיות תתקל בדרך ואיך תסיים. ההתעסקות עם לוחות ישנים ורכיבים שאבד עליהם הכלח שלא לצורך - מיותרת ופעמים רבות מזיקה. פשוט לא בריא.
...
very true

eldad777 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 150
נתן תודות: 28 פעמים
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #4 

תודה טומי על התשובה המהירה.

אשמח לשמוע אם מישהו שמע משהו על המכשירים של אופטוניקה בכללי או מניסיונם, לדעתי איכות הבנייה של הפאוור מבחינה אלקטרונית היא די טובה לשנים אלו;
דואל מונו שתי שנאים טורודיאלים שנאי נפרד קטן לבקרה ,ספקטרום אנלייזר ופיק מטר, כל הקבלים nichicon והגנה טרמית ומעומס יתר ריליי וכו

וגם משהו שאני אישית לא ראיתי קירור במכשירים ישנים ובכלל במגברים heat pipe מין צינור מתכת אטום שבתוכו גז או נוזל כלשהו שמעביר את החום מצד אחד לצד שני של הקירור במהירות היום רואים שימוש לקירור דומה במחשבים על המעבד או כרטיס מסך.
דוגמא ל-heatpipe מודרני :
http://www.dansdata.com/images/io062/coolbase1280.jpg

דרך אגב המכשיר עמוק מאוד כמו עומק של רסיבר מהכי גדולים של היום, ושוקל בסביבות 16 קילו.

בסך הכל אני בן אדם שמעריך אלקטרוניקה איכותית מבחינת רכיבים והרכבה, במיוחד כזאת שהחזיקה מעמד כמו שלושים שנה ללא תקלות והסאונד עדיין פאנצ'י וצלול.
אני מבקש מכל מומחי הוינטאג' לא לכעוס עלי ברור שיש דברים הרבה יותר טובים ,
אבל בתור אחד שמתעסק הרבה באלקטרוניקה לא רק בתחום האודיו זה פשוט נראה לי נחמד מבפנים.
תמונה קטנה מבפנים:
http://bilder.hifi-forum.de/medium/1627 ... _62559.jpg
אני לא מדבר על הסאונד זה כבר עניין של טעם.

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #5 

Optonica זהו מותג של Sharp מ-1977 עד אמצע שנות השמונים. הסיפור שלהם עצוב משהו משום שמדובר במותג שכוון ל-High End והמוצרים השונים (כולל טייפים נשלטי מיקרו-פרוססור ופטפונים מתקדמים מבוקרי סרבו-קוורץ) של המותג הזה הם גם עצמתיים וגם איכותיים וזה לא פלא שרק הגרמנים מכירים אותם היטב. הכוונה היתה ליצור משהו בסגנון Technics של Panasonic כדי להפריד את המוץ מהתבן.

הבעיה האמתית היתה כשל שיווקי של Sharp שלא בדיוק גיבשו מדיניות כלפי המותג האיכותי של עצמם - ושיווקו אותו תוך שימוש במותג Optonica ו-Sharp במקביל, ללא תאום בין השווקים השונים. אף אחד בארה"ב לא ידע מי זה Optonica בעוד שבגרמניה כולם הכירו את Sharp. זה לא נראה טוב. זה דומה יותר להתנהלות שיווקית של מוצרי 'מדבקה' זולים, וזה קלקל את המוניטין של המותג האיכותי הזה שנעלם בהדרגה מהמדפים. ח-ב-ל! המותג עצמו צץ שוב בשנות ה-90' בהקשר של ציוד AV זול. זה לא כבר לא היה אותו הדבר.

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”