שאלות: חדר ייעודי לקולנוע,גודל, יחס גובה רוחב אורך , בידוד אקוסטי ועוד...

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
MrHicUp פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1571
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 49 פעמים

שליחה #1 

אני לפני בניה, עדיין לא בשלב התכנון.
הבית ביסודו יהיה בניה מעץ ברמת הגולן.
אנחנו שוקלים לקחת מכלל הבית שטח של 20 מ"ר לצורך חדר קולנוע ייעודי.
כמה שאלות:
1) ברמה הכללית - תכנון אקוסטי של חדר כזה ובנייתו בכלל, זולה יותר כאשר העסק נעשה כחלק מהבניה של כול הבית לעומת הסבה של חדר קיים בבית בנוי, עד כמה ההפרש בא לידי ביטוי בעלויות ובמה?

2) מה היחס הנכון של האורך/רוחב/גובה? לחדר?

3) אנחנו עובדים עם קבלן פרטי שמתמחה בתחום הבניה בעץ ויש לו אנשי מקצוע לכול דבר במהלך הבניה, האם ייעוץ אקוסטי כולל גם את אנשי המקצוע של החברה המייעצת או שמספיק שהם ייתנו את ההנחיות והקבלן יבצע?

4) אני מייעד את החדר בעיקר לקולנוע בייתי אבל ארצה גם להנות משמיעת מוזיקה בלבד.
כיצד לתכנן את החדר כך שיתאים לשניהם אך עם דגש בעיקר לקולנוע הביתי.

5) רצפת פרקט או למינציה מומלצת?

6) מה היא העלות(בערך) לייעוץ אקוסטי?

תודה על הכול לכול העוזרים (f)

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8128
נתן תודות: 418 פעמים
קיבל תודות: 473 פעמים

שליחה #2 

MrHicUp כתב:אני לפני בניה, עדיין לא בשלב התכנון.
הבית ביסודו יהיה בניה מעץ ברמת הגולן.
אנחנו שוקלים לקחת מכלל הבית שטח של 20 מ"ר לצורך חדר קולנוע ייעודי.
כמה שאלות:
1) ברמה הכללית - תכנון אקוסטי של חדר כזה ובנייתו בכלל, זולה יותר כאשר העסק נעשה כחלק מהבניה של כול הבית לעומת הסבה של חדר קיים בבית בנוי, עד כמה ההפרש בא לידי ביטוי בעלויות ובמה?

2) מה היחס הנכון של האורך/רוחב/גובה? לחדר?

3) אנחנו עובדים עם קבלן פרטי שמתמחה בתחום הבניה בעץ ויש לו אנשי מקצוע לכול דבר במהלך הבניה, האם ייעוץ אקוסטי כולל גם את אנשי המקצוע של החברה המייעצת או שמספיק שהם ייתנו את ההנחיות והקבלן יבצע?

4) אני מייעד את החדר בעיקר לקולנוע בייתי אבל ארצה גם להנות משמיעת מוזיקה בלבד.
כיצד לתכנן את החדר כך שיתאים לשניהם אך עם דגש בעיקר לקולנוע הביתי.

5) רצפת פרקט או למינציה מומלצת?

6) מה היא העלות(בערך) לייעוץ אקוסטי?

תודה על הכול לכול העוזרים (f)
...
1. בוודאי, כל דבר שאפשר לתכנן מראש לפני שבונים או מרכיבים יהיה זול יותר וגם אסתטי יותר משינוי של משהו קים.
2. אשאיר למומחים ממני לענות על זה. אבל בעיקרון יש כללי אצבע שלפיהם עובדים. זה לא מבטיח כלום. שמעתי חדרים מדהימים ( כולל אולפני הקלטה ) שלפי התיאוריה של אותם כללי אצבע היו צריכים להשמע גרוע ולהיפך ..
3. אני מניח שמומחה אקוסטי יתן מפרט ושרטוט (כולל המידות מהשאלה הקודמת ) הריי החדר לא בנוי. הקבלן המבצע יצטרך להצמד למפרט.
4. אני לא חושב שיש הבדל, באופן עקרוני וזה תלוי ברמקולים שיהיו לך, יתכן ותצטרך לשבת קצת יותר קרוב כשתשמע מוזיקה ( התשובה מתיחסת לשמיעת מוזיקה משני רמקולים ללא סאב ).
5. תלוי .. מדובר בחומרים שהם מאוד רפלקטיביים. כאלה שיחזירו לחדר המון תדרים גבוהים. בדרך כלל בחדרים שיש בהם פרקט, כמעט תמיד תמצא שטיח גדול שאמור לפתור חלק מהבעיה. בגדול, זו שאלה שאתה צריך להפנות ליועץ האוקסטי. אני למשל החלפתי פרקט בשטיח מקיר לקיר. אם להיות אובייקטיבי, הרווחתי אחלה חוויה קולנועית אבל מוזיקה בסטריאו נשמעת משמעותית פחות טוב.

בהצלחה
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

MrHicUp פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1571
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 49 פעמים

שליחה #3 

תודה. (f)
כעת נחכה לכמה עוסקים בתחום האקוסטיקה שייתנו את דעתם .

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”