שבועיים עם אקסטרימר Sidewinder4 - סקירה

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
ahersko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4581
נתן תודות: 345 פעמים
קיבל תודות: 585 פעמים

שליחה #1 

אחרי שבועיים שלמים עם האקסטרימר, בהם ניסיתי לתהות על קנקנו ולאחר שפרסמתי חוויות מההתנסות הראשונית, החלטתי להוציא עדכון נוסף בסדרת המתח "אני והאקסטרימר"
האמת... שאנחנו מתחילים לחבב אחד את השני למרות שעדיין יש בעיות מהותיות שלא נפתרו.
הAir mouse שעשה לי את המוות בהתחלה, נמצא מקור משמעותי בחוסר שביעות הרצון. הקרבה של האקסטרימר לראוטר משבשת את קליטת ה-Air mouse. מסתבר שהנ"ל פועלים באותו התדר 2.4GHz כך שרק לאחר שהרחקתי עד כדי חצי מטר בין השתיים פעילות העכבר הפכה ליציבה וטובה.
באופן מפתיע גם כמות ה"תקיעות" של המכשיר ירדה, אך לא נעלמה לחלוטין. יתכן והמכשיר לא לגמרי יודע להתמודד עם הפרעות אלקטרומגנטיות EMI RFI
לא הצלחתי להדליק את המכשיר מהשלט... כלומר, לאחר כיבוי (שינה) של המכשיר, לאחר מספר דקות של שינה הוא שוקע בשינה עמוקה... עמוקה מדי. לעתים אפשר להפעיל אותו מהכפתור שבקדמת המכשיר לפעמים רק ניתוק מהחשמל מעורר אותו לחיים. בינתיים הוא נשאר במצב דולק כל הזמן. לשמחתי הוא לא מתחמם וזה בהחלט משמח.
למכשיר אין יכולת IR בכלל ולא ניתן להשתמש בשלט הישן של האקסטרימר או כל שלט IR אחר וחבל כי יש פעולות בסיסיות שדווקא שלט רגיל היה הרבה יותר יעיל.
יש אפשרות לשלט WIFI, כפי שניתן לראות בהגדרות המכשיר, אבל לא מצאתי שום אפליקציה שמאפשרת שליטה על המכשיר.
בכלל המכשיר הגיע בלי ספר הפעלה, יש אופציות שאין לי מושג מה הן עושות אם בכלל, לדוגמה אופציית ה CEC ל-HDMI. האופציה הנ"ל מכבה את המכשיר לאחר כיבוי הטלביזיה אבל כמובן לא מצליחה להדליק אותו לאחר מכן. חוברת הפעלה היא חובה ומוזר מאוד שלא נשלחה אחת.
עדכונים – מיד לאחר חיבור האקסטרימר קיבלתי בקשה לעדכון התוכנה שלו. לאחר עדכון התוכנה מערכת העדכונים האוטומטית לא מצליחה להתחבר וטוענת ש"אין חיבור רשת"... למרות שכמובן יש. אז גם אם יצא עדכון בשבועיים האחרונים אין לי מושג וכמובן באתר של אקסטרימר אין שום מידע.
נהפוך הוא, תלונות שמופיעות של המכשיר "נעלמות" מהפורום שלהם. פרסומת שלילית לא באה להם בטוב עם המכירות...
הלאוצ'ר המחורבן שלהם "הועלם" ובמקומו טענתי לאונצ'ר בשם נובה, תענוג! זה הדבר הראשון שחייבים לעשות, להעיף את הלאונצ'ר המקורי.
פתאום נוספה האפשרות להוסיף על מסך הבית את האיקונים שמעניינים אותי מה שמפשט מאוד את השימוש.
ה- XBMC הוא אכזבה ענקית. איטי ברמות בלתי נסבלות. יכולת הניגון של תמונות מהרשת זוועתית ובכלל זה פשוט לא עושה את עבודתו! חלק מה addons לא עובדים לי, אבל כפי הנראה יש שירותים שחסומים לחו"ל כמו mako TV שלצערי המאוד רב לא עובד.
להזרמת סרטים אני משתמש בנגן ה SMB המובנה, שעושה עבודה לא רעה. הוא לא מושלם ורחוק מלהיות כזה... אבל עובד. כל נושא ה ZOOM שהיה כל-כך נוח באקסטרימר הישן בלתי ניסבל וכך גם היכולת לנהל כתוביות. סרטונים שצולמו באייפון במצב מאוזן נמרחים על פני כל המסך בלי לשמור על פרופורציות ובכלל יש עוד הרבה מקום לשיפור.
הזרמת תמונות, טרם מצאתי דרך טובה ויעילה להזרים תמונות, אני אשמח לשמוע על אפליקציה נורמלית שתומכת ב SMB ועובדת מהר.
הייתי שמח מאוד לראות אפליקציה שמדמה את הממשק הישן של האקסטרימר ומאפשרת הזרמת תמונות, מוזיקה וסרטים באופן קל ומהיר. עד שזה לא יקרה האקסטרימר הישן נשאר מחובר ומשמש אותי להזרמה.
האפליקציות שמותקנות מראש, רובן התגלו כלא יעילות או שימושיות Netflix ואחרים. נדרשים למגורים בארה"ב או טכניקות לדימוי שכזה (מה שלא מתאים לכל אחד וגם כרוך בתשלום). רוב האפליקציות הם אפליקציות בגרסת החינם שלהם וגם שוות בהתאם.
אני נהנה מהspotify שעובד ממש טוב. אני מניח שיש עוד אפליקציות נחמדות לא הספקתי לבדוק את כולם. התקנתי אפליקציית רדיו ישראלי שעובדת מצוין ועוד כמה שטויות. אז כפלטפורמה של אנדרואיד המוצר בהחלט סביר, למרות שלא תמיד נוח לעבוד עם האפליקציות אבל זה לא בהכרח אשמת אקסטרימר. למשל אפליקת פייסבוק או YNET פשוט לא נוחות לתפעול.
הדפדפן עובד ממש בסדר, מהר יציב, אין תלונות.
הAIRPLAY... פעם עובד ופעם לא. תמונות עדיין לא הצלחתי להזרים, רק שמע.

אז מה קיבלנו עבור 79 יורו?

אנדרואיד סטייק מגודל שלא יודע לעשות XBMC שלשמו הוא נועד. בשלב זה של חייו הוא סטרימר גרוע מאוד. אם אתם מחפשים מכשיר להזרמת תוכן מהמחשב, דלגו הלאה. אם אתם מחפשים אנדרואיד סטיק... הוא סביר ותו לא כפי הנראה יש טובים ממנו.
התמיכה של אקסטרימר, הפורום שלהם ומנהלי הפורום הם חצופים שלא לומר מגעילים. למרות זיכרונות העבר הטובים מה SW1 אני לא משוכנע שבהתנהלות הנוכחית לחברה הזאת יש זכות קיום מול מתחרים לא פחות טובים, לא יותר יקרים אבל עם תמיכה ושרות הרבה יותר טובים.
ההמלצה שלי minix neo x7 ייתן יותר (אף על פי שאני לא משוכנע שה XBMC עובד בו טוב יותר) בעבור מעט יותר כסף.
נערך לאחרונה על ידי ahersko ב 11/04/2014 8:48, נערך 2 פעמים בסך הכל.

kobbi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4626
נתן תודות: 203 פעמים
קיבל תודות: 370 פעמים

שליחה #2 

כל הכבוד על הסקירה, אני מאקסטרימר מתרחק כמו מאש בעיקר בשל היחס.זאת חברה שבנויה על פרסום ושיווק חזק אבל מוצרים גרועים ותמיכה נוראית, חבל, קייוותי שישתנו. מה עם תביעה יצוגית? :-)

toxin
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9357
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 742 פעמים

שליחה #3 

סקירה טובה. לדעתי הרבה מהדברים שציינת כאן אפשר לפתור בעדכון קושחה גדול (שכידוע החברה לא מצטיינת בזה...).

danielk
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 572
נתן תודות: 113 פעמים
קיבל תודות: 35 פעמים

שליחה #4 

תודה על הסקירה.
אני עם הSW1 שלהם עוד מלפני כמה שנים. מה שאתה עובר עם החברה, זה הדבר שהכי הרחיק אותי מהם.(אני איתם גמרתי).
לאחרונה נכנסתי לאתר שלהם, וראיתי את המכשיר הזה. קסם לי במיוחד הדגם של ה89 יורו שמאפשר צפיה בטלויזיה.
נכנסתי לפורום, כדי לראות ביקורות ותגובות למכשיר, והאם יש פיתוח עבורו כפי שהיה בעבר, ולתדהמתי ראיתי שהפורום הזה מת. אפילו לא גוסס.
האווירה לא השתנתה, כמו כל החברה הזאת.

לפי מספר חודשים קניתי את minix x5. ההתחלה הייתה קשה. אבל להבדיל מחברת אקסטרימר, ומעוד חברות שמוכרות קופסאות סיניות כאלה ו/או אחרות
כולל סטיקים, החברה הזו התגלתה כאחת החברות האחריות. אני אישית קצת אכלתי אותה כי אין לי אפשרות להביא למכשיר חיבור אינטרנט קווי,
ו אנטנת הWIFI שלו קצת חלשה בשביל המרחק ממנו נמצא הראוטר.
היתרון הגדול שלו, הוא רומים מקוסטמים שמפותחים ע"י משתמשים ונתמכים בעזרת החברה המקורית ומאפשרים יופי של עבודה עם XMBC ועוד.
(שוב, לצערי אני לא דוגמא טובה בנושא, אבל מתגובות של אחרים, ניראה שזה עובד סבבה לגמרי)

ey_cat
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 891
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #5 

אני בשוק שהם עדיין מתפקדים!
חברה חובבנית, מוצרים לא בוגרים (לא עובדים) ושירות על הפנים.

להתרחק ממוצרי החברה הזו כמו מאש!!!
The future ain`t what it used to be

toxin
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9357
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 742 פעמים

שליחה #6 

danielk, ניסית להריץ סרטים ב 1080P על ה MINIX5 (עם XBMC)?

danielk
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 572
קיבל תודות: 35 פעמים

שליחה #7 

toxin כתב:danielk, ניסית להריץ סרטים ב 1080P על ה MINIX5 (עם XBMC)?
...
אין לי סרטים ב1080. מה שכן, היום ה720 מנוגנים בצורה מעולה, ואפילו היציאה האופטית מוציאה 5.1 dts.
אני אנסה לבדוק לך במהלך החג.

ahersko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #8 

הפורום שלהם זוועה.
הגישה שלהם ללקוחות זוועתית עוד יותר. כבר נחסמתי שם פעמיים בגלל שכתבתי להם את האמת בפנים.
כל התלונות שלי כבר מהיום הראשון עולות וצצות כשיותר ויותר אנשים התחילו לקבל את המוצר. התקיעות, הכיבוי ה XBMC שבכלל מסתבר שהוא לא מוציא אות ב 5.1 אלא בשני ערוצים בלבד, כאילו WTF!!! עד כדי כך שאחד ממנהלי הפורום הודה בחצי פה שה XBMC לא לגמרי בשל. הרי זה פיצ'ר הדגל שלכם. אני מקווה שלפחות הם יקחו את הביקורת (גם את זו שהם מיד מוחקים) וישפרו את המכשיר.

למשתמש -danielk אני יכול להמליץ על מתאמי רשת ע"ג רשת החשמל. זה פיתרון יחסית לא יקר ועובד מעולה. אני עם WIFI בבית גמרתי, בכל חדר יש לי מתאם כזה ואני מזרים HD בכל הבית ומשתף קבצים במהירות וביציבות. ה WIFI הוא רק לטאבלטים.

לזכותו יאמר שכפלטפורמת אנדרואיד, להתקנת אפליקציות ודפדפן הוא עובד ממש בסדר.

ahersko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #9 

עוד כמה באגים שהתווספו.

1. עדכון התוכנה וחלק מהתוכנות המובנות לא עובדות ב LAN אלא רק ברשת אלחוטית.
2. אין תמיכה ב 5.1 כרגע (כבר דווח)
3. קבצים מסויימים מיצרים חוסר סינכרון בין התמונה לקול.
4. הרצה לא חלקה של קבצי 1080P

pessik
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6644
קיבל תודות: 707 פעמים

שליחה #10 

danielk כתב: אני עם הSW1 שלהם עוד מלפני כמה שנים.
...
Xteramer SW1 סטרימר מצויין ! אני משתמש בו קרוב ל 4 שנים.
ניגנתי בו אלפי סרטים\סדרות בכל הפורמטים הקיימים
גם ברשת וגם דרך USB .

מעולם לא נתקע , לא קירטע , הכל עובד חלק.

לא נראה לי שזה עניין של מזל . ..

EFIBET
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1110
נתן תודות: 22 פעמים
קיבל תודות: 70 פעמים

שליחה #11 

אוף, אני עדיין לא קבלתי את שלי :מבולבל:

דווקא אצלי בבית עובדים 3 סטרימרים כמו חיות :D

נקווה לא להתאכזב מהחדש... :roll:

ahersko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #12 

לצערי אני ממשיך להזרים תוכן עם ה SW1 שלי.
ב SW4 אני משתמש כרגע רק כפלטפורמת אנדרואיד לגלישה ואפליקציות.
בפורום (שהיום בלי סיבה חסמו אותי בפעם השלישית) הבטיחו גרסה כבר בשבוע הבא.
מה שמטריד אותי שהמכשיר "קופא" מדי פעם ונדרש להוציא אותו מהחשמל. אני חושש שזו תקלת חומרה היות וגם לא נתקלתי בתלונות של משתמשים אחרים.

u1988
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 50
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #13 

תודה על הסקירה נשמח לעידכונים לגביו בהמשך....
הגיע היום לבאג...

תכלס לדעתך יש הבדל משמעותי בין SW3 ל SW4 ?
איך הSW3 עובד טוב בלי תקיעות וכו'?

ahersko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #14 

העניין עם אקסרימר שהיה להם מוצר מצוין... פעם... מזמן... קראו לו SW1/2
אחר כך הם התחילו להוציא מוצרים פחות מצויינים, אבל גם לשים XXX על הלקוחות שלהם.
איתי הם במלחמת חסימות בפורום שלהם, כי העזתי לכתוב את האמת. לא רק נחסמתי ברמת ה IP (איזה צחוקים) גם כל ההודעות שלי הוסרו למרות שנכתבו בשפה נאותה ודיווחו על בעיות רבות ושביעות הרצון שלי מהמוצר.
ככלל, רוב ההודעות השליליות על המוצר נמחקת, גם ע"י משתמשים אחרים. בדרך כלל הודעות שליליות שאני מצליח לראות לא שורדות יותר משעה, שעתיים בפורום. אלו שלא נמחקות נענות בתוקפנות ומנוגחות עם התנאים הדרקונים של הפורום.
לדוגמא... בעיה מאוד משמעותית כרגע, לקוח מתלונן כמו רבים אחרים על ליפ סינק בסרט שהוריד. מה היתה תגובתם? הפרה של כללי הפורום היות והוא "הוריד" סרט וזה לא חוקי.
בקיצר, הם משחקים בקקה. נכון לנקודת הזמן הזאת המוצר לא מספק את הסחורה ורחוק מזה.
אני ממליץ, כפי שמליצו לי והתעלמתי, לא להתקרב למוצרים שלהם (אלא אם תקנה SW דור 1/2 משומש).
לא מגיע להם הכסף שלכם, יש אלטרנטיבות.

gilg7
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3757
נתן תודות: 578 פעמים
קיבל תודות: 300 פעמים

שליחה #15 

pessik כתב:
...
...
Xteramer SW1 סטרימר מצויין ! אני משתמש בו קרוב ל 4 שנים.
ניגנתי בו אלפי סרטים\סדרות בכל הפורמטים הקיימים
גם ברשת וגם דרך USB .

מעולם לא נתקע , לא קירטע , הכל עובד חלק.

לא נראה לי שזה עניין של מזל . ..
...
גם אני עם Xteramer SW (נדמה לי MK2) כבר כמעט 4 שנים בלי בעיות.
המכשיר עובד אצלנו 5-6 שעות כל יום באופן חלק עם כל סוגי הסרטים (מלבד DV ). ז"א: למעלה מ 5,000 שעות עבודה.
u1988
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #16 

גם אני עם MK1 האקסטרימר הראשון הראשון בלי צלעות קירור כבר מ2009 חוץ מרעש המאורר שכביתי אותו...
הכל די סבבה אני כבר הרבה זמן רוצה להחליף לSW3 או לSW4 השאלה מי מבניהם הכי טוב ופחות בעיות....

אני רוצה נטו שינגן עם כתוביות נפרדות (אם הוא יחפש לבד באנגלית הכי טוב...)

benny123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6115
נתן תודות: 574 פעמים
קיבל תודות: 994 פעמים

שליחה #17 

אולי xtreamertv יתן לך מענה לצרכייך... יש עליו חוודים חלוקים אז מומלץ לך לבדוק היטב ברשת אם זה מה שאתה צריך לצרכייך

סך הכל מלבד MK1 והסיידווינדר הראשון שאר המוצרים היו נפילה תלולה
mk1 הסטרימר הראשון של היצרן נתן את אפקט הוואו בלמה לשלם יותר וסחף אלפי אם לא מאות אלפי צרכנים לקנות אותו (המשלוח האבוד לזקנים פה) - החסרון שלו החל בהבטחות ל-DTSHD ובהתחלה ב-FW אכן היה תמיכה ואז בגלל עלות רישיונות הסירו את התמיכה בזה והחברה יצאה שקרנית ואיך לא המאוורר המעפן שאחרי כמה חודשים החל להרעיש כמסוק ורק הצלעות קירור מצד היצרן שבאו בתשלום נוסף נתנו פתרון מלא לבעיה, אזכיר גם את ה-JB כן כן! אותה אפשרות שמעולם לא עבדה תקין במוצר... עוד הבטחות?

side winder- אותו מוצר אחד לאחד כמו ה-MK1 רק שמגיע ישירות מהיצרן עם הצלעות קירור ובלי מאוורר כלל

pro - ניסיון עצוב לתת מענה גם של סטרימר וגם של NAS היה מאוורר, היה רעש והיו נפילות ב-NAS

ixtreamer - אותה גברת רק עם שינוי אדרת והפעם עם מעגן לאייפד/אייפון/אייפוד גם פה מאוורר שניתן לשנות בקירור פאסיבי בתוספת תשלום

dvd - אותה גברת אבל עם דיוידי מה שיפה שזה אחלה מוצר למי שחפץ לנגן MKV ישירות מהדיסק וללא תלות ברשת

ultra - מחשב קולנוע ביתי מעולה לדעתי, החסרון היחידי מאוורר בצד בנתיים יותר מ-3 שנים עובד ימים יגידו

ומכאן ההמשך מוכר נפילה!!!
אקסטרימר התחילו לייצר סטרימרים בסדרה עם אנדרואיד מסורס והבטחות ריקות מתוכן
החלו להביא ניידים OEM עם אותם הבטחות וסרטונים יפים ביוטיוב

בקיצור היצרן הלך והתדרדר - אין הקשבה לצרכנים, סתימת פיות בפורום הרשמי בצורה הכי מגעילה שיש, חוסר תמיכה במוצרים הישנים והמשך של יצירת מוצרים ללא חיי מדף מה שנאמר

אותו יצרן מקפיד ליצור מוצרים שונים זה מזה בכדי ליצור רווחים במקום ליצור מוצר אחד מוגמר שיתן מענה הולם

היתרון היחידי שהיה בזמנו על פני המתחרים היה העובדה שהגיע עם מעבד שתמך באופן טבעי בעברית לעומת הפופקורן
והמחיר... המחיר.. המחיר מעבר לזה נפילה.

וכבר הוכחתי בעבר את הפוטנציאל הגלום במוצר הקטן הזה אבל אם היצרן לא מרים כפפה אני אישית קטונתי
בכל מקרה, ממליץ להתרחק אם זה לא ברור מכל מה שכתבתי

ahersko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #18 

החלפת המאוורר היא יחסית לא מסובכת ל SW1
תוסיפו צלעות קירור שקניתי בEBAY והמכשיר חזר להיות שקט. אבל זה לא נושא הדיון, אלא הערת צד.
שמח לשמוע שאני לא היחיד שחושב שהם מגעילים ללקוחות בפורום.

OmriS
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 543
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 38 פעמים

שליחה #19 

אני חושב שמי שמחפש רק לנגן סרט + כתוביות וחסרה לו תמיכה ב3D מלא ובפורמטי האודיו החדשים, האקסטרימר SW3 עם קושחה 3.0.5 יהיה מצוין עבורו.
אני גם הייתי עם הדגם הראשון הרבה זמן מאז שהוא יצא וכשקניתי מקרן 3D חיפשתי משהו שינגן בלוריי מלא + כתוביות. מבחינתי המעבר לSW3 היה זול ונוח. כל הפונקציות שנוספו ל SW3 כמו ניגון תכנים מהאינטרנט, גלישה, JUKEBOX וכו אכן גרועות מאוד, אבל מי שלא מחפש את זה ימצא מכשיר שמנגן עדיין כמעט כל פורמט אפשרי + כתוביות ובזול.

u1988
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #20 

חס וחלילה קניתי את הTV הוא על הפנים החזרתי לבאג למחרת...

אני אוהב שיש לי כפתורים ושליטה מלאה על המכשיר והממשק ב-TV מאוד מוגבל לטעמי
וכל התכנים אוןליין שהם מציעים לא עובדים בעיקר של הארץ (אולי השתנה מאז)

מה שמרגיז אותי בSW1 חוץ מהרעש זה איכות השמע בסרטים עם אודיו ACC וכו' שומעים מאוד נמוך הגברת השמע לא ממש תורמת...
(אולי באמת אחליף לצלעות קירור)

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”