תיכנון מיקום מקרן בסלון
אנחנו בתהליך בניה של בית, והגיע זמן התיכנון של מערכת החשמל\תקשורת וק"ב.
כפי שניתן לראות מבנה הסלון מאוד בעייתי מבחינת ק"ב (חלונות, אין קיר אחורי וכו') ובכל זאת הייתי רוצה לשמוע את עצתכם למיקום הכנות למקרן.
כאמור אנחנו בשלב התיכנון, ולכן נושא החיווטים או הכנות קופסאות שקועות למיניהן אינו מהווה בעיה..
מרחק הצפיה הוא 3.65מ' ובכוונתי להקרין למסך בגודל 90"-100", מהו המרחק האידאלי מהמסך בתנאים אלו למקרן ?
תמונה גדולה
כפי שניתן לראות מבנה הסלון מאוד בעייתי מבחינת ק"ב (חלונות, אין קיר אחורי וכו') ובכל זאת הייתי רוצה לשמוע את עצתכם למיקום הכנות למקרן.
כאמור אנחנו בשלב התיכנון, ולכן נושא החיווטים או הכנות קופסאות שקועות למיניהן אינו מהווה בעיה..
מרחק הצפיה הוא 3.65מ' ובכוונתי להקרין למסך בגודל 90"-100", מהו המרחק האידאלי מהמסך בתנאים אלו למקרן ?
תמונה גדולה
-
- סלון
Natural Born Gamer
אתה צריך לדעת מהו המקרן שברצונך לקנות משם תמשיך למחשבונים באינטרנט.
http://www.projectorcentral.com/Optoma- ... or-pro.htm
למרחק הצפיה שלך הייתי הולך על 110-120 אינטש.
למרחק הצפיה שלך הייתי הולך על 110-120 אינטש.
קודם כל תודה על התגובהshlomix כתב:אתה צריך לדעת מהו המקרן שברצונך לקנות משם תמשיך למחשבונים באינטרנט.
למרחק הצפיה שלך הייתי הולך על 110-120 אינטש....
אז לפני שיש לי בית ובכלל תיקרה, אני צריך לבחור מקרן ?!
העניין הוא שאני רוצה להגדיר לקבלן היכן למקם את פתח התעלה בתיקרה עבור המקרן, ברור שאני עדיין לא יודע איזה מקרן ארכוש בעוד כשנה וחצי..התקציב המקסימלי יהיה בסביבות 10k (כולל האפשרות לקנות מחול)
כרגע הנחתי את הקבלן למקם שקע תיקרתי ואת פתח התעלה בקו המרכזי אל מול הטלוויזיה ובמרחק של 4מ׳ ממנה.
האם זו טעות?
Natural Born Gamer
אז לפני שיש לי בית ובכלל תיקרה, אני צריך לבחור מקרן ?
ברור, הרי אישתך כבר בחרה את הארונות לבגדים לא ?
לא אתה לא חייב לבחור מראש אבל אתה מכניס את עצמך לסל מסויים של מקרנים.
לדוגמא :
מקרן מארבע מטרים יספק גודל תמונה בטווח מסויים, 300 אינץ לא תוכל להקרין (ברור שאתה לא רוצה אבל זאת דוגמא)
מקרן צמוד תקרה יהיה מוגבל מאד, רצוי מאד להוריד אותו עם זרוע כך שגובה המקרן יהיה בגובה העליון של מסך ההקרנה. אם יש לך תקרת 3 מטר זה אומר כמטר צינור מהתקרה.
מציע לך להכנס לאתר פרוגקטור סנטרל ולשחק שם עם מספר מקרנים רלוונטים לתקציב שהגדרת ולראות שאתה מבצע הכנה מתאימה.
בכל מקרה מקם אותו הכי ממורכז למסך שאתה יכל כדי שלא תדרש לבצע תיקוני עדשה לפחות ימינה ושמאלה.
ברור, הרי אישתך כבר בחרה את הארונות לבגדים לא ?
לא אתה לא חייב לבחור מראש אבל אתה מכניס את עצמך לסל מסויים של מקרנים.
לדוגמא :
מקרן מארבע מטרים יספק גודל תמונה בטווח מסויים, 300 אינץ לא תוכל להקרין (ברור שאתה לא רוצה אבל זאת דוגמא)
מקרן צמוד תקרה יהיה מוגבל מאד, רצוי מאד להוריד אותו עם זרוע כך שגובה המקרן יהיה בגובה העליון של מסך ההקרנה. אם יש לך תקרת 3 מטר זה אומר כמטר צינור מהתקרה.
מציע לך להכנס לאתר פרוגקטור סנטרל ולשחק שם עם מספר מקרנים רלוונטים לתקציב שהגדרת ולראות שאתה מבצע הכנה מתאימה.
בכל מקרה מקם אותו הכי ממורכז למסך שאתה יכל כדי שלא תדרש לבצע תיקוני עדשה לפחות ימינה ושמאלה.
- idan309
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3005
- נתן תודות: 293 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
אם הכוונה היא ללכת על מסך בגודל של 90-100 אינץ' אזי מיקום המקרן במרחק 4 מ' זה רחוק מידי ועלול להגביל אותך מבחינת בחירת המקרן.
אין מרחק הקרנה שבה כל המקרנים יוכלו להקרין 90-100 אינץ'.
אם אני הייתי במקומך אם הנטייה היא יותר ל-100" הייתי מתקין במרחק של 3.5 מ' ואם ל-90 אינץ' הייתי מקרין במרחק של 3 מ'.
אם התקציב המקסימלי יהיה 10,000 ש"ח לרכישה של מקרן בעוד 1-1.5 שנים לדעתי הבחירה הנכונה תהיה רכישה ביד שנייה של סוני 50 (זה צפוי להיות המחיר שלו בעוד 1-1.5 שנים).
אין מרחק הקרנה שבה כל המקרנים יוכלו להקרין 90-100 אינץ'.
אם אני הייתי במקומך אם הנטייה היא יותר ל-100" הייתי מתקין במרחק של 3.5 מ' ואם ל-90 אינץ' הייתי מקרין במרחק של 3 מ'.
אם התקציב המקסימלי יהיה 10,000 ש"ח לרכישה של מקרן בעוד 1-1.5 שנים לדעתי הבחירה הנכונה תהיה רכישה ביד שנייה של סוני 50 (זה צפוי להיות המחיר שלו בעוד 1-1.5 שנים).
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
תשומת הלב שאתה צריך גם חשמל בנקודה.
גם שרשור למיקום הרסיבר.
וגם שרשור למסך החשמלי (בשביל טריגר הורדה/העלאה).
החלונות משמאל וימין למסך הם לכל אורך הקיר? (כלומר מהרצפה עד התקרה או...?
גם שרשור למיקום הרסיבר.
וגם שרשור למסך החשמלי (בשביל טריגר הורדה/העלאה).
החלונות משמאל וימין למסך הם לכל אורך הקיר? (כלומר מהרצפה עד התקרה או...?
אכן דאגתי לשקעים בתקרה עבור המקרן וגם המסך, לצערי לא ידעתי שיש צורך בצינור שרשור עבור המסך.
את התיקרה יצקו ביום שני, כך שמיקום ההכנה למקרן הוא במרחק 4מ.
החלונות משמאל ומימין למסך הם חלונות ״רגילים״ גובהם 160סמ ומתחילים ב 50סמ מהרצפה (לא לאורך כל הקיר) למה זה משנה ?
את התיקרה יצקו ביום שני, כך שמיקום ההכנה למקרן הוא במרחק 4מ.
החלונות משמאל ומימין למסך הם חלונות ״רגילים״ גובהם 160סמ ומתחילים ב 50סמ מהרצפה (לא לאורך כל הקיר) למה זה משנה ?
Natural Born Gamer
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
א. בדוק אם עוד אפשר לתקן את התיקרה.
ב. אני דיי בטוח שיש פתרונות אחרים וזה פשוט הכי "זול".
ג. אני שואל כי אני מנסה לחשוב איפה אתה שם שם רמקולים קדמיים ובכלל.
ב. אני דיי בטוח שיש פתרונות אחרים וזה פשוט הכי "זול".
ג. אני שואל כי אני מנסה לחשוב איפה אתה שם שם רמקולים קדמיים ובכלל.