התאמה בין שפורפרות

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
יקי פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 369
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #1 

שלום,
הזמנתי שתי שפורפרות למגבר (6bm8) שאמורות להיות תואמות (matching pair)
קיבלתי בדואר מנורה אחת (!).
פניה לאתר והם אמרו לי שהם ישלחו את הבאה כשהם יקבלו אותה... כרגע אין להם.

מעבר לדעתי הכללית על האתר, אותה אשמור לעצמי, רציתי לשאול: האם כשהם יקבלו את הסטוק החדש, הם יוכלו להתאים שפורפרת לשפורפרת שכבר נשלחה אלי? שהרי, השפורפרת שהם שלחו אלי כבר לא תהיה בידם.

סליחה על הבורות שבעצם אני מפגין בנושא של מה זה שפורפרות מותאמות...

תודה

yosihary
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1271
שם מלא: יוסף הרי
נתן תודות: 53 פעמים
קיבל תודות: 119 פעמים

בתיאוריה זה אפשרי

שליחה #2 

אבל נדרשת כא אמונה לא קטנה בשולח.

השאלה למה משמשות השפופרות שהזמנת. אם אילו שפופרות הספק של דרגת היציאה כמו EL34 או KT66, אזי יש לך הגברה שאינה SE אלא שמקצועית נקרא PUSH-PULL.

בכדי שהמנורות יבצעו עבודה אופטימאלית, נדרש שה תהיינה זהות ככל האפשר, בעיקר זוג פרמטרים חייב להיותמאוד קרוב

שכאשר במנורות מחוברות לאותו מתח אנודה וחימום, בתחום של מתח העבודה של - ביאס לסריג יתקבל זרם אנודה זהה.

דבר זה נית לבדיקה בעזרת מודד שפופרות משוכלל או מעגל בדיקה ייעודי לכל מנורה.

במציאות תמיד ישנה סטייה כל שהיא ולכו השאלה היא אם הספק מצייו עד איזה דיוק הוא בוחר את המנורות.

איו שום מניעה לספק שלך לרשום את ביצועי המנורה ששלח ולהתאים לה אחת מסדרה חדשה יותר, אבל זה פחות אופטימאלי לבדוק זאת אחד ליד השני.

יותר מזה קשה לענות בעזרת לוגיקה וטלפטיה

יקי פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

היי
תודה. אכן, הרגיז אותי השולח. דווקא חנות ידועה למדי. הם טוענים שהם שומרים רישום של השפורפרות, ולכן יכולים לעשות התאמה... נו טוב, שיהיה.

למגבר שלי יש רק שתי שפורפרות ואלו שפורפרות הספק - גם אם נמוך מאוד. זה קיט קטנצ'יק מיפן - לפחות לטענתם - ועד לנפיחת נשמתה של אחת השפורפרות, הוא נשמא נפלא. פשוט נהדר. לאזני כמובן...
אם אני מבין נכון, אם הן זהות - תהיה לי עצמת צליל זהה בשני הערוצים. אם אכן זה נכון, אם אני אצליב בין השפורפרות ימין לשמאל ושמאל לימין, אדע לבטח האם - אם אכן יהיה הבדל בין הערוצים - שהמקור הוא בשפורפרות.

זה המגבר:
https://www.elekit.co.jp/material/engli ... ge=1&ssi=1

הם כבר לא מיצרים אותו, אם הבנתי נכון. אבל האיכות של התיעוד, המעגל המודפס ובעיקר השמע - בעיקר להדיוט כמוני - נראית מאוד טובה.

yosihary
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1271
שם מלא: יוסף הרי
נתן תודות: 53 פעמים
קיבל תודות: 119 פעמים

התשובה שנתתי לא מתאימה למגבר שלך

שליחה #4 

כי בשאלתך לא היה מספיק מידע

השפופרות שלך ה טריודה פנטודה שידועה היתה בארץ כדגם האירופי ECL82. שתי שפופרות במעטפת אחת.

התאמת השפופרות במקרה שלך היא רק לקבלת הגברה זהה. ללא תרשים ופירוט החלקים קשה לדעת עד כמה המעגל בנוי בצורה מדויקת ומה ערכי הדיוק של שאר הרכיבים

באופ מעשי כל זוג שפופרות תקינות יתנו ברוב המקרים הגברה מספיק קרובה ברמה של פלוסמינוס ד"ב וזה יספיק לסטריאו מאוז למדי, ההתאמה לא משפיעה כלל על איכות הצליל
למקרה של המגבר שלך ולרמה שלו זוג מנורות מתואמות זה לדעתי אפילו לא נחוץ.

יקי פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

המון תודה!
בכל מקרה, עצם הרעיון שיש לי שפורפרת אחת ואני מחכה לשניה אומר שהסיכוי שאני אזמין שוב מהחנות הזו נמוך להחריד, בלי שום קשר לתוצאה הסופית שתהיה לסאונד....

תודה

shlomima
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 344
נתן תודות: 33 פעמים
קיבל תודות: 42 פעמים

שליחה #6 

אתה כותב שרק שפורפרת אחת נשרפה אז הם היו בסדר ששלחו לך אותה מהר כדי שתוכל לחזור להאזין...
אגב איזה רמקולים אתה דוחף איתו (2W ???)

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”