תופעה מוזרה בתצוגה של ST60
-
moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
הי,
יש לי ST60 50 אינטש, מחוברת ל-HTPC של ארקטיק עם OPENELEC.
אני שם לב לתופעה מוזרה, שקצת קשה לתאר אותה במילים:
כשמוקרנת תמונה והמצלמה עולה למעלה, כלומר, התמונה זזה בצורה ורטיקלית (למשל, צילום של רגליים והמצלמה עולה למעלה לכיוון הראש) - אני רואה פסים לרוחב המסך. כאילו שהתמונה מחולקת ל-10 מלבנים, כל אחד ברוחב של המסך ובגובה עשירית ממנו, כשיניהם יש פס לרוחב.
כלומר, התמונה לא חלקה לגמרי.
זה לא קורה בתנועה לרוחב, רק בתנועה לגובה.
זה נשמע איזוטרי, אך כמעט בכל סצנה שניה יש את התופעה הזו.
האם זה באג באלגוריתם כלשהו של הטלויזיה?
אולי זו בעיה בכלל במחשב עצמו? אני לא חושב שיצא לי לראות את זה קורה בשידורי עידן+, אבל אני לא בטוח.
אין לי מכשיר אחר לחבר לשם, כך שקשה לי לבדוק במי האשמה.
מישהו מכיר את התופעה הזו?
יש לי ST60 50 אינטש, מחוברת ל-HTPC של ארקטיק עם OPENELEC.
אני שם לב לתופעה מוזרה, שקצת קשה לתאר אותה במילים:
כשמוקרנת תמונה והמצלמה עולה למעלה, כלומר, התמונה זזה בצורה ורטיקלית (למשל, צילום של רגליים והמצלמה עולה למעלה לכיוון הראש) - אני רואה פסים לרוחב המסך. כאילו שהתמונה מחולקת ל-10 מלבנים, כל אחד ברוחב של המסך ובגובה עשירית ממנו, כשיניהם יש פס לרוחב.
כלומר, התמונה לא חלקה לגמרי.
זה לא קורה בתנועה לרוחב, רק בתנועה לגובה.
זה נשמע איזוטרי, אך כמעט בכל סצנה שניה יש את התופעה הזו.
האם זה באג באלגוריתם כלשהו של הטלויזיה?
אולי זו בעיה בכלל במחשב עצמו? אני לא חושב שיצא לי לראות את זה קורה בשידורי עידן+, אבל אני לא בטוח.
אין לי מכשיר אחר לחבר לשם, כך שקשה לי לבדוק במי האשמה.
מישהו מכיר את התופעה הזו?
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
נשמע כמו SCREEN TEARING אולי..
זה קורה שקצב החלפת הפריימים שהמחשב שולח לא מתואם עם קצב רענון התמונה של המסך (והוא גם לא איזה מכפלה זוגית שלו)
מופעל אצלך V-Sync ?
זה קורה שקצב החלפת הפריימים שהמחשב שולח לא מתואם עם קצב רענון התמונה של המסך (והוא גם לא איזה מכפלה זוגית שלו)
מופעל אצלך V-Sync ?
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
-
moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

תודה!
אני מסתכל על תמונות של Screen tearing ויש סיכוי שזה זה, למרות שאצלי זה נראה מעט שונה.
ב-XBMC יש Vertical Black Sync והוא על Always on.
אנסה להביא סטרימר ממישהו ולבדוק.
אם זה אכן V-Sync זו בעיה של המחשב/תוכנה/דרייבר?
אני מסתכל על תמונות של Screen tearing ויש סיכוי שזה זה, למרות שאצלי זה נראה מעט שונה.
ב-XBMC יש Vertical Black Sync והוא על Always on.
אנסה להביא סטרימר ממישהו ולבדוק.
אם זה אכן V-Sync זו בעיה של המחשב/תוכנה/דרייבר?
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
Screen tearing נובע בדרך כלל מבעיה מהגדרה - יכול להיות בדרייבר של הכרטיס מסך ויכול להיות בתכנה.
עם איזו תכנה אתה מנגן סרטים?
הייתי ממליץ לך (רק בשביל הבדיקה אפילו) לנסות להפעיל את מה שאתה מריץ עם MPC-HC.
אם אתה לא מפחד מהתקנות והגדרות - אז הייתי מתקין איתה גם את המרנדר וידאו המעולה של madVR. הבעיה שזה קצת דורש הבנה כלשהי..
בכל אופן,
1) וודא שיש לך דרייברים עדכניים לכרטיס מסך. בדוק בדרייברים בהגדרות שהכרטיס מאפשר לתכנת לקבוע לגבי ה V-Sync (אפשר לנסות גם לקבוע אותו בדרייבר על ON ולראות אם זה עוזר)
2) נסה לקבוע את תדר הרענון לתצוגה (בדרייבר של הכרטיס מסך) לפי קצב הרענון של הוידאו. (כלומר, אם הסרט הוא ב 23.976Hz אז קבע את תדר רענון בכרטיס מסך על 23Hz)
3) אם אתה בוינדוס 7 - נסה לעבור בין תצוגה של ה AERO ל- BASIC וההיפך. תתפלא, אין לך מושג כמה פעמים הדבר הזה יוצר בעיות. אצלי לדוגמא היו בעבר גם בעיות של Tearing ורק הגדרת המערכת ל AERO פתרה את זה. ה- POWERDVD לדוגמא (אצלי לפחות) לא מצליח להחליף את תדר רענון התצוגה בצורה טובה כשהמערכת לא נמצאת על BASIC. משום מה כשהמערכת מוגדרת על AERO הסרטים רצים מוזר ולאט. יש תכנות שעובדות טוב יותר עם AERO ויש תכנת שעובדות טוב יותר עם BASIC. הזוי, אבל זה המצב.
עם איזו תכנה אתה מנגן סרטים?
הייתי ממליץ לך (רק בשביל הבדיקה אפילו) לנסות להפעיל את מה שאתה מריץ עם MPC-HC.
אם אתה לא מפחד מהתקנות והגדרות - אז הייתי מתקין איתה גם את המרנדר וידאו המעולה של madVR. הבעיה שזה קצת דורש הבנה כלשהי..
בכל אופן,
1) וודא שיש לך דרייברים עדכניים לכרטיס מסך. בדוק בדרייברים בהגדרות שהכרטיס מאפשר לתכנת לקבוע לגבי ה V-Sync (אפשר לנסות גם לקבוע אותו בדרייבר על ON ולראות אם זה עוזר)
2) נסה לקבוע את תדר הרענון לתצוגה (בדרייבר של הכרטיס מסך) לפי קצב הרענון של הוידאו. (כלומר, אם הסרט הוא ב 23.976Hz אז קבע את תדר רענון בכרטיס מסך על 23Hz)
3) אם אתה בוינדוס 7 - נסה לעבור בין תצוגה של ה AERO ל- BASIC וההיפך. תתפלא, אין לך מושג כמה פעמים הדבר הזה יוצר בעיות. אצלי לדוגמא היו בעבר גם בעיות של Tearing ורק הגדרת המערכת ל AERO פתרה את זה. ה- POWERDVD לדוגמא (אצלי לפחות) לא מצליח להחליף את תדר רענון התצוגה בצורה טובה כשהמערכת לא נמצאת על BASIC. משום מה כשהמערכת מוגדרת על AERO הסרטים רצים מוזר ולאט. יש תכנות שעובדות טוב יותר עם AERO ויש תכנת שעובדות טוב יותר עם BASIC. הזוי, אבל זה המצב.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
-
moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

אחלה כיוון, תודה רבה 
אני עובד עם Openelec שהיא מבוססת XBMC + לינוקס ולכן אין לי אפשרות לקבוע דרייברים וכו' (אולי יש, אבל אני לא מבין מספיק בלינוקס כדי לשחק עם זה).
בכל אופן, בעקבות ההודעה שלך עשיתי בוט לוינדוס 7, XBMC - והתופעה הזו נעלמה!
כלומר, בוודאות מדובר בבעיה תוכנתית. אני מהמר שמדובר בדרייבר, כי אחרת הייתי רואה את הבעיה הזו ב-XBMC מעל וינדוס.
חבל, כי Openelec הוא פתרון ממש נהדר. אחפש בפורומים שלהם פתרון, עכשיו כשאני יודע איך קוראים לבעיה ומה הגורם לה.
תודה רבה לך, עזרת לי מאוד!
אני עובד עם Openelec שהיא מבוססת XBMC + לינוקס ולכן אין לי אפשרות לקבוע דרייברים וכו' (אולי יש, אבל אני לא מבין מספיק בלינוקס כדי לשחק עם זה).
בכל אופן, בעקבות ההודעה שלך עשיתי בוט לוינדוס 7, XBMC - והתופעה הזו נעלמה!
כלומר, בוודאות מדובר בבעיה תוכנתית. אני מהמר שמדובר בדרייבר, כי אחרת הייתי רואה את הבעיה הזו ב-XBMC מעל וינדוס.
חבל, כי Openelec הוא פתרון ממש נהדר. אחפש בפורומים שלהם פתרון, עכשיו כשאני יודע איך קוראים לבעיה ומה הגורם לה.
תודה רבה לך, עזרת לי מאוד!
- freedom_il
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2159
- נתן תודות: 80 פעמים
- קיבל תודות: 196 פעמים
יש מצב שזה גם קשור לאלגוריתמי החלקת תמונה של המסך שלא מסתדרים עם איך שמחשב/דרייברים שולחים את המידע.
קודם כל, כדאי לעשות כל מה שהציע לך jacko-il. אגב ב madVR יש אפשרות לסינכרון אוטומטי של תדר הרענון של המסך, לפי התוכן. אפשר לעקוב אחרי המדריך הזה (זה מתעדכן בהתאם לגרסאות של הכלים מידי פעם):
http://www.avsforum.com/t/1357375/advan ... etup-guide
אחרי שתעשה את זה החלקת תמונה במסך אמורה להיות די מיותרת בכל תוכן 2D ואולי גם ב 3D.
הקטע הזה עם Openelac לא מפתיע אותי. היה לי דיון בפורום עם כמה ממליצים על הפתרון הזה של openelac בקשר לאיכות התמונה שאפשר להשיג מזה וכמה אפשר לקבל יותר מפתרון סטנדרטי של Windows ובסוף התייאשתי מלשכנע. המקרה שלך הוא "לגזור ולשמור" בנושא הזה.
בהצלחה!
קודם כל, כדאי לעשות כל מה שהציע לך jacko-il. אגב ב madVR יש אפשרות לסינכרון אוטומטי של תדר הרענון של המסך, לפי התוכן. אפשר לעקוב אחרי המדריך הזה (זה מתעדכן בהתאם לגרסאות של הכלים מידי פעם):
http://www.avsforum.com/t/1357375/advan ... etup-guide
אחרי שתעשה את זה החלקת תמונה במסך אמורה להיות די מיותרת בכל תוכן 2D ואולי גם ב 3D.
הקטע הזה עם Openelac לא מפתיע אותי. היה לי דיון בפורום עם כמה ממליצים על הפתרון הזה של openelac בקשר לאיכות התמונה שאפשר להשיג מזה וכמה אפשר לקבל יותר מפתרון סטנדרטי של Windows ובסוף התייאשתי מלשכנע. המקרה שלך הוא "לגזור ולשמור" בנושא הזה.
בהצלחה!