השתחררתי לא מזמן מהצבא החלטתי לשפץ את החדר.. עם השיפוץ החלטתי להחליף גם את המחשב נייח הכבד והזקן שלי לטובת משהו יותר אסתטי וחזק.
עיקר השימוש במחשב יהיה לצורך אינטרנט,אופיס וסרטים. אבל חשוב לי גם יכולת גראפית להרצת משחקים (בעיקר אסטרטגיה כי בשביל הדברים הרציניים יותר יש לי xbox..)
משקל המחשב לא משנה לי וגודל מסך הייתי מעדיף גדול.
תקציב: עד 4000 שקלים.
בקיצור פניתי לעזרתכם חברים כי אני הרבה זמן לא התעסקתי או התעניינתי בתחום המחשוב ככה שעל הידע והדעות שלי קשה לי להסתמך.
עדיפות היום למסך FULL HD, כלומר רזולוציה 1920x1080.
מינימום מעבד מסדרה i5 ומעלה.
עדיפות לכרטיס מסך לא אונבורד (כלומר חלק מהמעבד עצמו) כדי שיתן לך אפשרויות גרפיות קצת יותר גבוהות למשחקים שאתה רוצה.
הארד דיסק מספיק גדול שתוכן לאחסן בו סרטי HD.
מהבחינה הזאת שני הניידים (הלנובו והאסוס) הם אפשרויות לא רעות.
שניהם די דומים במפרט הכללי שלהם (האסוס הוא עם מסך מגע אבל זה סתם גימיק שאין בו צורך).
תלוי איזה משחקים אתה רוצה להריץ עליו. אם הם "כבדים" צריך אולי לחפש נייד עם קצת יותר כוח גרפי.
אם יש מחשב עם יותר כוח גרפי שלא חורג מהתקציב אז הייתי מעדיף. המשחקים הם יותר משחקי אסטרטגיה,פחות fps שלפי זכרוני צורכים כוח גרפי כבד. בקיצור הדעה שלך היא כנראה זו שתכריע חח.. אז אם יש לך כוח להתעמק טיפה יותר בנושא אני מאוד אשמח
FPS, מהשנתיים האחרונות בטוח לא ירוצו על ניידים בתקציב הזה. אבל עדיין לא ציינת איזה אסטרטגיה אתה הולך להריץ. גם כאן יש משחקים שאולי לא תוכל להריץ וכאלו שכן, בגלל זה שאלתי.
אם כבר אתה קונה מחשב למה להתפשר? הוא אמור לשרת אותך לכמה שנים קדימה. חבל לעגל פינות.
לגבי ההארד דיסקים, בדרך כלל אלו 5400 כדי שיפיצו פחות חום. אפשר לשדרג ל SSD אבל זה ייקר את הקניה.