מטחנת קפה זולה
יש לך ביד שתיים כאן באתר מספר מטחנות. בעקרון במאות שקלים בודדים לא תקנה מטחנה מדהימה. אני התלבטתי כמוך ובסף רכשתי את המומלצת כאן בפורומים compaq k3 שמגיעה בתצורה שחורה וזולה או אלומיניום מוברש יוקרתי. היקר כ 1500 שח. לא מצטער לרגע, מעולה
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
בוא נעשה סדר ונתחיל מההתחלה...
למה אתה צריך את המטחנה? מה אתה רוצה להשיג?
(נשמע מהשאלה שאין לך כלל מכונת קפה).
kobbi,
אם מישהו מחפש מטחנה למקינטה למשל, או לקפה שחור, אין סיבה לקפוץ ל- K3 (מטחנה בסיסית של דלונגי עושה עבודה מצוינת).
למה אתה צריך את המטחנה? מה אתה רוצה להשיג?
(נשמע מהשאלה שאין לך כלל מכונת קפה).
kobbi,
אם מישהו מחפש מטחנה למקינטה למשל, או לקפה שחור, אין סיבה לקפוץ ל- K3 (מטחנה בסיסית של דלונגי עושה עבודה מצוינת).
זה מתנה עבור אמא שלי, שאוהבת מאוד לשתות קפה ורוצה להכין לבד בבית.
היא לא רוצה את מכונות הקפה עם הקפסולות ורוצה לטחון לבד.
אני לא כ"כ מבין בתחום, לכן רציתי לדעת אם לאחר הטחינה אפשר להכין כוס קפה, או שחייבים מכונת אספרסו או פרקולטור
תודה רבה..
היא לא רוצה את מכונות הקפה עם הקפסולות ורוצה לטחון לבד.
אני לא כ"כ מבין בתחום, לכן רציתי לדעת אם לאחר הטחינה אפשר להכין כוס קפה, או שחייבים מכונת אספרסו או פרקולטור
תודה רבה..
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
מה התקציב שלך?
בתקציב נמוך (עד 1000 ש"ח נניח), מטחנה בסיסית (כמו דלונגי KG79) + מקינטה טובה (למשל בריקה של ביאלטי) הם סט מוצלח מאוד לקפה, בהנחה שקונים קפה קלוי טרי בתדירות גבוהה.
אם רוצים קפו'צינו, אז גם מקציף ידני (דוגמת הטוטוקרמה) יכול להיכנס בעלות דומה, והתוצאה טובה מאוד.
אני התחלתי בדיוק מסט כזה, אבל עברתי דווקא לקפסולות כי באיזה שלב הבנתי שאני מתעצל "לעבוד" בשביל הקפה וההבדל מול קפסולות לא שווה את זה.
עשה חיפוש בפורום לפי "בריקה" או "טוטוקרמה", תראה הודעות רבות ומדריכי וידאו של moti_r, העורך הראשי של הפורום, עם הסברים מפורטים על אופן ההכנה.
לגבי מכונת אספרסו "אמיתית", המכונות בכמה מאות שקלים לא שוות את ההשקעה.
בתקציב נמוך (עד 1000 ש"ח נניח), מטחנה בסיסית (כמו דלונגי KG79) + מקינטה טובה (למשל בריקה של ביאלטי) הם סט מוצלח מאוד לקפה, בהנחה שקונים קפה קלוי טרי בתדירות גבוהה.
אם רוצים קפו'צינו, אז גם מקציף ידני (דוגמת הטוטוקרמה) יכול להיכנס בעלות דומה, והתוצאה טובה מאוד.
אני התחלתי בדיוק מסט כזה, אבל עברתי דווקא לקפסולות כי באיזה שלב הבנתי שאני מתעצל "לעבוד" בשביל הקפה וההבדל מול קפסולות לא שווה את זה.
עשה חיפוש בפורום לפי "בריקה" או "טוטוקרמה", תראה הודעות רבות ומדריכי וידאו של moti_r, העורך הראשי של הפורום, עם הסברים מפורטים על אופן ההכנה.
לגבי מכונת אספרסו "אמיתית", המכונות בכמה מאות שקלים לא שוות את ההשקעה.
מכונה לאמא = מכונת קפסולות. לדעתי בתקציב הנתון אף מכונה אחרת לא תוציא קפה טוב יותר.
מטחנה לבד לא תיתן לך כלום חוץ מקפה טחון.
האם מחיר כל קפסולה מהווה שיקול שבגינו היא לא רוצה קפסולות ? כי אם כן אז זאת טעות, יקח לה הרבה זמן להחזיר את עלות המכונה והמטחנה אם בכלל. גם פולי קפה אינם חינם בעיקר אם הם קלויים ולא ירוקים.
מטחנה לבד לא תיתן לך כלום חוץ מקפה טחון.
האם מחיר כל קפסולה מהווה שיקול שבגינו היא לא רוצה קפסולות ? כי אם כן אז זאת טעות, יקח לה הרבה זמן להחזיר את עלות המכונה והמטחנה אם בכלל. גם פולי קפה אינם חינם בעיקר אם הם קלויים ולא ירוקים.
- omridabbah
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 572
- נתן תודות: 165 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
אין פתרון ברור וחד משמעי, כל אחד צריך להתאים לו דרך לפי תקציב,נוחות וטעם.
לי למשל יש מקינטה של forever ולא את הבריקה המומלצת פה בפורום ואני מאוד מרוצה ממנה - אפילו יותר מהבריקה.
הן שונות מעט בטעם ומרקם הקפה - אבל השימוש העיקרי שלי הוא לשתיית הקפה נקי כמו שהוא ולא להכנת קפוצינו.
אני רכשתי מטחנת גארפ 70 בעלות של כ650 שקל,
לא מעט אמרו לי שהיא יותר ממה שאני צריך בשביל מקינטה ( אני משתמש בה גם לטחינת קפה שחור) והיא מעולה!
היא עונה לי בדיוק על הצרכים ואני מתענג עליה ועל הקפה כל פעם מחדש.
אם תחליט ללכת על מקינטה ומטחנה קח בחשבון (שלחיוב ולשלילה ) זו התעסקות הרבה יותר ארוכה ו"טקסית" להכנת הקפה.
יש צורך לקנות פולים - רצוי טריים. לפי כל הכנה צריך לטחון את הקפה ולחלוט אותו על הגז - כל התהליך כ 6-8 דקות, אני מאוד אוהב את התהליך הזה,
מבחינתי זה כמו משחק מקדים לקפה
הריח שיוצא מהקפה בזמן הטחינה ולעקוב אחרי זליגת הקפה במקינטה אלו חלק לא מבוטל מההנאה שלי בקפה.
אני לא מבין גדול בקפסולות - אבל יוצא לי לשתות מידי פעם של אספרסו קלב ( מתחרים של נספרסו ) לא יודע אם יש פערי איכות - אבל אין ספק שיש הבדל משמעותי בטעמים ובמרקמים בין הקפסולות למקינטה.
יש היום לא מעט מבצעים על מכונות קפסולות זולות או אפילו בחינם עם התחייבות רכישה לכמות מסויימת של קפוסולות מחברה כזו או אחרת.
בהצלחה עם המתנה - ותעדכן אותנו
לי למשל יש מקינטה של forever ולא את הבריקה המומלצת פה בפורום ואני מאוד מרוצה ממנה - אפילו יותר מהבריקה.
הן שונות מעט בטעם ומרקם הקפה - אבל השימוש העיקרי שלי הוא לשתיית הקפה נקי כמו שהוא ולא להכנת קפוצינו.
אני רכשתי מטחנת גארפ 70 בעלות של כ650 שקל,
לא מעט אמרו לי שהיא יותר ממה שאני צריך בשביל מקינטה ( אני משתמש בה גם לטחינת קפה שחור) והיא מעולה!
היא עונה לי בדיוק על הצרכים ואני מתענג עליה ועל הקפה כל פעם מחדש.
אם תחליט ללכת על מקינטה ומטחנה קח בחשבון (שלחיוב ולשלילה ) זו התעסקות הרבה יותר ארוכה ו"טקסית" להכנת הקפה.
יש צורך לקנות פולים - רצוי טריים. לפי כל הכנה צריך לטחון את הקפה ולחלוט אותו על הגז - כל התהליך כ 6-8 דקות, אני מאוד אוהב את התהליך הזה,
מבחינתי זה כמו משחק מקדים לקפה
אני לא מבין גדול בקפסולות - אבל יוצא לי לשתות מידי פעם של אספרסו קלב ( מתחרים של נספרסו ) לא יודע אם יש פערי איכות - אבל אין ספק שיש הבדל משמעותי בטעמים ובמרקמים בין הקפסולות למקינטה.
יש היום לא מעט מבצעים על מכונות קפסולות זולות או אפילו בחינם עם התחייבות רכישה לכמות מסויימת של קפוסולות מחברה כזו או אחרת.
בהצלחה עם המתנה - ותעדכן אותנו