התחדשתי ב Cellini classic חדשה
שלום לכולם, סוף סוף אחרי לבטים רבים רכשתי Cellini Rocket Classic חדשה
יש לי שתי שאלות:
בהוראות ההפעלה שהגיעו עם המכונה מומלץ לא לכבות אותה בכלל האם אכן כדאי? האם זה לא יכול לגרום נזק לדוד?
שאלה שניה הלחץ מגיע לפי השעון ל 0.9 באר ואחרי זמן שהמכונה עומדת אף יורד טיפה, כאשר אני מזרים מים הוא שוב עולה ל 0.9 האם ככה צריך להיות, האספרסו יוצא חם ביננוי האם זה תקין?[/img]
יש לי שתי שאלות:
בהוראות ההפעלה שהגיעו עם המכונה מומלץ לא לכבות אותה בכלל האם אכן כדאי? האם זה לא יכול לגרום נזק לדוד?
שאלה שניה הלחץ מגיע לפי השעון ל 0.9 באר ואחרי זמן שהמכונה עומדת אף יורד טיפה, כאשר אני מזרים מים הוא שוב עולה ל 0.9 האם ככה צריך להיות, האספרסו יוצא חם ביננוי האם זה תקין?[/img]
- boazj
- חבר ותיק

- תגובות: 2374
- נתן תודות: 155 פעמים
- קיבל תודות: 90 פעמים
תתחדש. נראית יפיפיה, למרות שקיבלתי נקע בצוואר 
לחץ של 0.9 באר הוא בסדר, למרות שאני העדפתי להעלות לסביב 1.1-1.2
ניתן לביצוע בפשטות ע"י כיוון הפרסטוסטאט, מה שיחייב כנראה פירוק מעטפת המכונה.
תתחיל לקרוא לגבי הגעה לטמפרטורת עבודה וביצוע cooling flash.
האספרסו צריך להגיע לטמפרטורנ של כ 82 מעלות, וקצת יותר, לאחר שהמכונה התחממה כחצי שעה, והזרמת מעט מים בראש, כדי לשחחר את המיים שהתחממו במחליף חום
לחץ של 0.9 באר הוא בסדר, למרות שאני העדפתי להעלות לסביב 1.1-1.2
ניתן לביצוע בפשטות ע"י כיוון הפרסטוסטאט, מה שיחייב כנראה פירוק מעטפת המכונה.
תתחיל לקרוא לגבי הגעה לטמפרטורת עבודה וביצוע cooling flash.
האספרסו צריך להגיע לטמפרטורנ של כ 82 מעלות, וקצת יותר, לאחר שהמכונה התחממה כחצי שעה, והזרמת מעט מים בראש, כדי לשחחר את המיים שהתחממו במחליף חום
אימון אישי/קואצינג, טיפול, הנחיית קבוצות וסדנאות.
פריצות דרך בתחום האישי והכלכלי,חיבור ליעוד.
וגם מוזיקה, אופני הרים, קפה, מערכות סטראו, יוגה, ריצה ועוד כאן: https://asimonim.ravpage.co.il/BOAZJ
פריצות דרך בתחום האישי והכלכלי,חיבור ליעוד.
וגם מוזיקה, אופני הרים, קפה, מערכות סטראו, יוגה, ריצה ועוד כאן: https://asimonim.ravpage.co.il/BOAZJ
לחץ הדוד משקף טמפרטורת חליטה+-
לכל מכונה הלחץ המתאים להשגת הטמפרטורה הרצויה.
תפתח בספר המשתמש.
כעקרון במכונה שלי (וגם היא E61) בכדי להגיע ל 93 מעלות בחליטה יש לכייל את לחץ הדוד לאזור 1.1 ולבצע קולינג פלאש לאחר שהמכונה התחממה כ 30-45 דקות..
לכל מכונה הלחץ המתאים להשגת הטמפרטורה הרצויה.
תפתח בספר המשתמש.
כעקרון במכונה שלי (וגם היא E61) בכדי להגיע ל 93 מעלות בחליטה יש לכייל את לחץ הדוד לאזור 1.1 ולבצע קולינג פלאש לאחר שהמכונה התחממה כ 30-45 דקות..
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)
תודה על התשובות המהירות, מתנצל שהתמונה יצאה על הצד.
הסדר פעולות שאני מבין מהפורום שנכון לעשות: אני מדליק את המכונה וממתין 30-45 דקות, ואז מבצע קולינג פלאש קצר, טוחן את הקפה וחולט.
אבל איך אני יודע שהמכונה מגיעה ל לטמפרטורה הנכונה לחליטה?
הסדר פעולות שאני מבין מהפורום שנכון לעשות: אני מדליק את המכונה וממתין 30-45 דקות, ואז מבצע קולינג פלאש קצר, טוחן את הקפה וחולט.
אבל איך אני יודע שהמכונה מגיעה ל לטמפרטורה הנכונה לחליטה?
- shlomyga
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1403
- נתן תודות: 59 פעמים
- קיבל תודות: 126 פעמים
עם הזמן תלמד להכיר את המכונה. בתור התחלה לאחר המתנה של חצי שעה כל מכוללי המכונה מוכנים לעבודה תקינה, הזרם מים דרך הראש עד שהם מפסיקים לצאת רותחים( בהתחלה הם ייצאו ביחד עם קיטור ולאחר 10-20 שניות יירגעו וייצאו בזרם אחיד) המתן חצי דקה( בזמן הזה אתה יכול לטחון קפה לידית ולדחוס עם הטמפר) חבר את הידית ותחלוט.
לא צריך.
יש מכונות שצריך לתת להן להתחמם עם ברז קיטור פתוח אצלך לדעתי יש שובר ואקום אז גם את זה לא צריך.
לגבי הטמפרטורהת פשוט תעבוד עם הטעם והראייה.
טעם: אם הקפה מר מידי תקצר את הפאש / תמתין פחות ממנו לחליטה אם חמוץ מידי אז להפך (העלאת הלחץ בדוד כמו שאמרו גם יעלה את הטמפ' אבל תמיד אפשר לעשות פלאש ארוך יותר וכו'..)
ראייה: אם יש טבעת שחורה סביב הקרמה אז הקפה שרוף עקב טחינה דקה או טמפ' חמה מידי בחליטה.
יש מכונות שצריך לתת להן להתחמם עם ברז קיטור פתוח אצלך לדעתי יש שובר ואקום אז גם את זה לא צריך.
לגבי הטמפרטורהת פשוט תעבוד עם הטעם והראייה.
טעם: אם הקפה מר מידי תקצר את הפאש / תמתין פחות ממנו לחליטה אם חמוץ מידי אז להפך (העלאת הלחץ בדוד כמו שאמרו גם יעלה את הטמפ' אבל תמיד אפשר לעשות פלאש ארוך יותר וכו'..)
ראייה: אם יש טבעת שחורה סביב הקרמה אז הקפה שרוף עקב טחינה דקה או טמפ' חמה מידי בחליטה.
- coffeeavi
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 974
- נתן תודות: 62 פעמים
- קיבל תודות: 277 פעמים
- יצירת קשר:
תתחדש, אחלה רכישה
נזרקו כאן בשרשור כמה נתוני טמפרטורה כמו 82 ו-93 מעלות
כדאי שתדע שה- Italian Espresso National Institute מדבר על
88°C ±2°C וזו הטמפרטורה של Exit temperature of water from the unit
למיטב ידיעתי וניסיוני זה גם מה שמרבית היצרנים/בריסטות מתייחסים אליו.
אם אתה רוצה אספרסו סטייל איטלקי אני ממליץ לשמור על הנתון הזה ולא על מספרים אחרים
שאין לי שמץ של מושג מהיכן הגיעו.
בהצלחה
אם אתה רוצה אספרסו סטייל איטלקי אני ממליץ לשמור על הנתון הזה ולא על מספרים אחרים
בהצלחה
אספרסו ב 88-90 מעלות.....coffeeavi כתב:תתחדש, אחלה רכישה
בהצלחה...
אבל יתכן שלאחר המדידה בראש ועד המגע הקפה יש ירידת טפרטורה לכוון ה 90.
תלוי מאיזו נקודה מודדים.
- coffeeavi
- חבר פעיל במיוחד

- יצירת קשר:
נמרוד,nimitzg כתב:אספרסו ב 88-90 מעלות...........חמוץץץץ
תלוי מאיזו נקודה מודדים....
ראשית קבל תיקון, 88°C ±2°C זה אומר 88 ועד פלוס 2 או ועד מינוס 2 !
זה לא 88-90, זה 86-90 שכמובן 88 זה המומלץ.
המדובר בטמפרטורה של המים היוצאים מהראש, לא היוצאים לאחר חליטה !
עכשיו שיהיה ברור, אין לך ויכוח איתי, יש לך ויכוח עם ה"תקן" האיטלקי, עם היצרנים וכל המומחים.
מעבר לזה, בהחלט מותר לך לחלוט בכל טמפרטורה שתחפוץ, עם הטעם שלך אי אפשר להתווכח !
למיטב זכרוני דר"א כבר היה שרשור בנושא טמפרטורות...
בהצלחה
- NEGRO
- עוסק בתחום קפה

- תגובות: 1098
- נתן תודות: 95 פעמים
- קיבל תודות: 252 פעמים
האיטלקים חולטים בטמפ' האמורות עקב סטנדרט של 7 לבודדת ו14 לכפול.
האמריקאים ואני משתמשים בכמות גדולה יותר בסינגל ובבודדת מה שמצריך טמפ' חליטה גבוהה יותר עקב תכונת הקפה לספוג חום.
לא אני חשבתי על זה אלא זה נכתב במדריך לבריסטה
http://www.scottrao.com/
אני אפילו לא מתחיל להיכנס לדיון של טמפ' כי הטעם האישי הוא שקובע אבל אם מישהו חיפש סיבה לשוני
זוהי הסיבה.
והכי חשוב
חג שמחחחחחחחח
האמריקאים ואני משתמשים בכמות גדולה יותר בסינגל ובבודדת מה שמצריך טמפ' חליטה גבוהה יותר עקב תכונת הקפה לספוג חום.
לא אני חשבתי על זה אלא זה נכתב במדריך לבריסטה
http://www.scottrao.com/
אני אפילו לא מתחיל להיכנס לדיון של טמפ' כי הטעם האישי הוא שקובע אבל אם מישהו חיפש סיבה לשוני
זוהי הסיבה.
והכי חשוב
חג שמחחחחחחחח
אין לנו וויכוח. אבל אם תקרא שוב את מה שכתבתי אמרתי שייתכן ויש ירידת טמפרטורה לכוון ה 90-86 לאחר היציאה מהראש לא התכוונתי למים לאחר החליטה...(כי מי מודד ככה בכלל ..).coffeeavi כתב:נמרוד,......
ראשית קבל תיקון, 88°C ±2°C זה אומר 88 ועד פלוס 2 או ועד מינוס 2 !
זה לא 88-90, זה 86-90 שכמובן 88 זה המומלץ.
המדובר בטמפרטורה של המים היוצאים מהראש, לא היוצאים לאחר חליטה !
עכשיו שיהיה ברור, אין לך ויכוח איתי, יש לך ויכוח עם ה"תקן" האיטלקי, עם היצרנים וכל המומחים.
מעבר לזה, בהחלט מותר לך לחלוט בכל טמפרטורה שתחפוץ, עם הטעם שלך אי אפשר להתווכח !![]()
למיטב זכרוני דר"א כבר היה שרשור בנושא טמפרטורות...
בהצלחה...
היום אני מודד מתוך הראש את הטמפרטורה לפני החליטה....אם נתייחס למגע בקפה המספרים שציינת יכולים להתאים... בספר the professional home barista מקצינים ומדברים על טווח טמפרטורת מים שבין 85 ל 95...זה טווח יותר מוגזם.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
מזל טוב.
תדליק את המכונה 30 דקות לפני השימוש ובסיום תכבה. להשאיר מכונה דלוקה כל הזמן זה מתכון לבזבוז חשמל ולקצר את חיי המכונה.
תדליק את המכונה 30 דקות לפני השימוש ובסיום תכבה. להשאיר מכונה דלוקה כל הזמן זה מתכון לבזבוז חשמל ולקצר את חיי המכונה.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- coffeeavi
- חבר פעיל במיוחד

- יצירת קשר:
וואלה הצלחת לבלבל אותי נמרוד ואני חושב שאני יודע לקרוא...nimitzg כתב:אין לנו וויכוח. אבל אם תקרא שוב את מה שכתבתי אמרתי שייתכן ויש ירידת טמפרטורה לכוון ה 90-86 לאחר היציאה מהראש לא התכוונתי למים לאחר החליטה...(כי מי מודד ככה בכלל ..).......
היום אני מודד מתוך הראש את הטמפרטורה לפני החליטה....אם נתייחס למגע בקפה המספרים שציינת יכולים להתאים... בספר the professional home barista מקצינים ומדברים על טווח טמפרטורת מים שבין 85 ל 95...זה טווח יותר מוגזם....
בפוסט הראשון כתבת:
"כעקרון במכונה שלי (וגם היא E61) בכדי להגיע ל 93 מעלות בחליטה..."
בפוסט השני (מענה למה שרשמתי) כתבת:
"אספרסו ב 88-90 מעלות..... מבולבל חמוץץץץ
תלוי מאיזו נקודה מודדים. "
בקיצור... לא ממש ברור מה אמרת ומה כתבת
אני חוזר וטוען שעל פי האיטלקים המים שיוצאים מהראש (אלו שנכנסים ל-PF) צריכים להיות 88°C ±2°C
וברור שאחרי החליטה הטמפרטורה עוד יותר נמוכה כי גם הקפה הטחון וגם ה-PF סופגים חום שלא לדבר
על הכוס והמגע עם האויר.
בספר שגלעד ציטט מופיעה הגדרה כללית ורחבה מאוד (שוב למים שיוצאים מראש המכונה) של 85-95.5 מעלות
כשהוא מתייחס לכמות קפה טחון של 6.5-20 גרם ובלחץ של 8-9 באר.
וכמובן...
חג שמח וטעים לכווווווולם
מה לא ברור...אנחנו כנראה מסכימים.
93 מעלות בתוך הראש התרמוסיפוני ייתכן ויתורגמו ל 90 מעלות בעת המגע בקפה...אני לא יודע כי אני לא מודד בנקודה הזו.
חג שמייח והרבה קפה טעים.
93 מעלות בתוך הראש התרמוסיפוני ייתכן ויתורגמו ל 90 מעלות בעת המגע בקפה...אני לא יודע כי אני לא מודד בנקודה הזו.
חג שמייח והרבה קפה טעים.