DN-1000 - אחלה אוזניות מהרפובליקה הסינית (טאיוואן)!

כל מה שאי פעם רציתם לדעת על אוזניות, מגברי אוזניות ומה שבינהם.
שלח תגובה
doc-oren פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 245
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #1 

הרבה כבר נכתב על ה-IEM האלו, שהן נכון לעכשיו ספינת הדגל של חברת DUNU.
האוזניות עולות 170-220 דולר לפני מס (תלוי איפה ומתי קונים) ומגיעות באריזה נאה הכוללת שקית איחסון, קופסאת איחסון קשיחה מאלומיניום, מתאם ליציאת הסאונד במטוסים ואוסף גדול ורב של רפידות אוזניים.
איכות הבניה נראת טובה, כאשר האוזניות עשויות אלומיניום מלוטש. למרבה הצער הכבלים לא נתיקים וצריך הרבה סבלנות להתאים את האוזניות באופן טוב.

אני מאזין לאוזניות עם הסנסה קליפ ועם ה-musiland dragon עם תוצאות טובות. ביום הראשון להאזנה היה לי רושם שהן מעט צורמות בטונים גבוהים בשימוש עם ה-musiland, אבל זה היה כנראה נדמה לי - האוזניות עברו בהצלחה את מבחן ה-"נקמת הגיהנום בוערת בלבבי" (הקטע המפורסם מחליל הקסם שבו צווחות מלכת הלילה מטפסות ל-F השלישית = 1350 הרץ).

בהמשך בדקתי מספר קטעים יותר "עסיסיים" בהם ה-SE315 היו לא מספקים באזניי.

קטע כסחתי ותובעני מאוד הוא Kaneda - מוזיקת הפתיחה של סרט האנימציה היפני "אקירה". על המוזיקה חתומים קבוצת האמנים Geinoh Yamashirogumi. הקטע עשיר עם מוזיקה סינטטית, כלים אקוסטיים, קולות ובנוסף מוקלט בצורה טובה ועם טווח דינמי רחב (הוקלט ב-1987).
[url=]
שוב פעם נטיה לצד "החם", אבל הבסים נשלטים היטב ובמקביל ההפרדה בין הערוצים נשמרת, במה טובה וקולות הזמרים נשמעים טוב.

לסיכום - אין הפתעות, ה-DN-1000 הן בדיוק כפי שתוארו בעשרות סקירות ובמדידות המפורטות של IF - אוזניות די מאוזנות עם נטיה (קלה) לצד החם (באס), מדויקות מאוד לכל אורך הספקטרום ועם יכולת הפרדה טובה. כמו כל אוזניות מאוזנות ומדויקות, הן לא סלחניוות לטרקים רועשים או דחוסים. יתכן ושפורפרת וואקום בנתיב שחזור הסאונד תעדן אותן - אבל זאת נראת לי גישה עקומה. אם אני רוצה סאונד "צבוע" שיודע להחמיא גם להקלטות לקויות, אני תמיד יכול לחזור ל-SR80 הישנות שלי.

freedom_il
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2159
נתן תודות: 80 פעמים
קיבל תודות: 196 פעמים

שליחה #2 

קודם כל תתחדש.
האמת אני מסתכל על האזניות האלה כבר כמה זמן ושוקל מה לעשות עם זה. אני חושש שיהיה בהן יותר באס מה VSONIC GR07 BE שלי ובנוסף חושש שהשיפור, אם קיים, לא יהיה משמעותי ולכן לא מזדרז לרכוש אותן.
מצד שני, אם לא היו לי כבר את ה GR07 BE סיכוי טוב שהייתי קונה דווקא את אלה :)

nati8056
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 255
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #3 

תתחדש
באמת אוזניות מדהימות ותודה ל freedom על ההמלצה (לא שכחתי (-:)
אני שומע בהם עם הdx50 ונהנה מכל רגע, שילוב מדהים, הכל נשמע כמו בהופעה חייה כמו שמספרים עליהם במיוחד מוסיקה אלקטרונית ורועשת,אומנם מוסיקה שקטה לא נשמעת כמו שאהבתי עם הdx50 מה שהפוך בדיוק עם כל נגן אחר אבל עדיין הפער הוא גדול בהשוואה לכל נגן אחר ששמעתי.

Freedom אם ה gr7 נשמעות לך משעממות אז ה dunu יהיה שידרוג טוב, אבל אם אתה מרוצה ורוצה רק לשפר את הסאונד אז בשאר הדברים הdunu ידוע כיותר טוב מלבד האיזון אבל לא נראה לי ברמה כזאת ששווה לך לשלם גם עליהם, נראה לי שאתה תקנה בסוף את הdn2000 :D

freedom_il
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

nati, אני לא רוצה יותר באס, זה הקטע ולמייטב הבנתי הבאס ב DN-1000 אפילו חזק יותר מב GR07 BE. ה GR07 נשמעות לי מעולה אני פשוט נמשך לקטע הזה שיש ב DN-1000 דרייברי BA עם יותר פירוט במיוחד בגבוהים.
יש מצב שבשלב מסויים אני עוד אקנה כאלה כשיהיה מבצע שווה ולא ב $200 ואמכור את ה GR07. אפילו אם זה סתם יהיה בשביל לגוון ולאו דווקא לשפר...
אתה יכול לראות מה הוא כתב כאן. בביקורת על ה DN-1000 הוא השווה ל GR07 BE ולעוד דגמים:
http://www.head-fi.org/t/478568/multi-i ... 1-14-p-889

nati8056
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

התכוונתי משעממות מבחינת זה שאין להם אולי אולפן רחב (v-sphere) כמו של ה DUNU.
אבל זה אתה יודע יותר ממני.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #6 

יופי של ביקורת - נהניתי לקרוא (ותודה שהעלית את KLF באוב - לא שמעתי אותם שנים!!) (Y) (f)

mikel1999
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1808
נתן תודות: 223 פעמים
קיבל תודות: 128 פעמים

שליחה #7 

קצר ולעניין. (Y)
תודה רבה על הביקורת!

Nir1
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 938
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 103 פעמים

שליחה #8 

הדגם החדש, DUNU DN-2000 הגיע ל- Massdrop

$269.99 - http://bit.ly/1iTuoDU

doc-oren פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 245
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #9 

נראה שיש שיפור בארגונומיה של המוצר. מעניין כמה הם יכולים לשפר את הסאונד בהתחשב בכך שה-DN-1000 כבר נמצא גבוה בפסגה מבחינה זאת. הקפיצה במחיר גם היא לא מבוטלת.

אם נתוני ה-DN-2000 יהיו משופרים אף משל קודמו, הרי שביחד עם ה-DN-1000 וה-GR-07 אלו ממסמני מהפכה מאוד מעניינת בתחום האודיו.
קיימת מגמה, אותה מובילים בעיקר יצרנים מהמזרח הרחוק, ליצור מרכיבי אודיו מאוד איכותיים מבחינה אוביקטיבית (מדידות) ובעלות מאוד אטרקטיבית.

החל מ-DAC ב-100-200 דולר.
המשך במגברי אוזניות מצוינים ב-100-200 דולר ומגברי רמקולים ב-100-400 דולר (כולל מקור מתח).
וכעת אוזניות IEM ברמה הגבוה ביותר ב-100-300 דולר ולפי דעתי בתחום של כמה שנים נראה אוזניות "גדולות" פלאנר-מגנטיות או אולי אפילו אלקטרוסטטיות סיניות ברמה הגבוה ביותר ובמחיר דומה.
רמקולים? כבר יש כמה רמקולים סיניים טובים עם VFM מצוין ולפי דעתי המגמה רק תגבר (אם כי כאן העלות הסופית מושפעת מאוד גם ממחיר ההובלה ויש פחות מציאות). לא מין הנמנע שבקרוב נקבל רמקולים סיניים עם נתונים ברמה של ה-LS50 ובמחיר של 500 דולר או פחות.

אני בטוח שנתח השוק של מגברי שפורפרות ב-20 אלף דולר ורמקולי בוטיק ב-50 אלף לא יפגע, אבל התוצאה של מהפיכה זאת תהיה שאודיופילים רבים יוכלו להנות משחזור הקלטות מאוד איכותי מבלי לרסק את החסכונות.

nati8056
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

mikel1999
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1808
נתן תודות: 223 פעמים
קיבל תודות: 128 פעמים

שליחה #11 

nati8056 כתב:נראה לכם שזה חיקוי?
http://www.aliexpress.com/item/Dunu-dn- ... 6845&vd=30
...
יש מספיק זיופים באתר הזה ואני מוכן להתערב שזה אחד מהם...

Beta
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1316
נתן תודות: 51 פעמים
קיבל תודות: 109 פעמים

שליחה #12 

עד כמה שמתלהבים מהם (ולא חסרים מוצרים בהד פיי שיש עליהם הייפ מטורף) קשה לי להאמין שמבחינת היכולות הדרייבר הדינאמי שלהם מצליח להתחקות אחריי דרייברים מסוג באלנס אמצ'ר. הנטיה הטבעית שלי לטובת הבאלנס. אבל זה אני...
בכל אופן לכל טכנולוגיה היתרונות והחסרונות שלה.
**נהרסו לכם האוזניות או ציוד אלקטרוני אחר שאתם עתידים לזרוק לפח? צרו קשר בפרטי ואשמח לקבל את תרומתכם ולנסות להחיות אותה לפני שנהפכת לזבל! :) תודה! **

nati8056
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

mikel1999 כתב:
...
...
יש מספיק זיופים באתר הזה ואני מוכן להתערב שזה אחד מהם...
...
צודק! באותו אתר dunu פרסמו גם בפייסבוק בעמוד הראשון לבינתיים על זיופים,באמת צריך להיזהר>>>>
https://www.facebook.com/DUNU.FANS

http://www.head-fi.org/t/714797/dunu-of ... zed-vendor

freedom_il
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

Beta כתב:עד כמה שמתלהבים מהם (ולא חסרים מוצרים בהד פיי שיש עליהם הייפ מטורף) קשה לי להאמין שמבחינת היכולות הדרייבר הדינאמי שלהם מצליח להתחקות אחריי דרייברים מסוג באלנס אמצ'ר. הנטיה הטבעית שלי לטובת הבאלנס. אבל זה אני...
בכל אופן לכל טכנולוגיה היתרונות והחסרונות שלה.
...
אתה מבין שמדובר על אזניות היברידיות, כן? שיש בהן דרייבר דינמי וזוג BA של נואלס. לא ברור מה אמרת פה.

Beta
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1316
נתן תודות: 51 פעמים
קיבל תודות: 109 פעמים

שליחה #15 

אז סליחה, משום מה רק ראיתי את החלק שמתואר דינאמי במפרט האוזניה :P עכשיו שמתי לב שמדובר על אוזניה היברידית...
**נהרסו לכם האוזניות או ציוד אלקטרוני אחר שאתם עתידים לזרוק לפח? צרו קשר בפרטי ואשמח לקבל את תרומתכם ולנסות להחיות אותה לפני שנהפכת לזבל! :) תודה! **

שלח תגובה

חזור אל “אוזניות ומגברי אוזניות”