5,000 ש"ח: מקרן או טלווזיה?

מקרנים קידמיים - Front Projector.
שלח תגובה

5,000 ש"ח: מקרן או טלווזיה?

הסקר נגמר בתאריך 11/04/2014 18:11

מקרן
9
60%
טלווזיה
6
40%

סך הכול הצבעות: 15

ItamarBar פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 5
שם מלא: Itamar Bar
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום למומחים,
להלן ההתלבטות שלנו. נודה לעזרה:
דירה חדשה. מרחק הקרנה 5 מטר מהספה לקיר ענק. המליצו לנו על 55-60" מינימום וכנראה שאין לנו כסף למותג עם תקציב של 5 אלפי ש"ח. בנוסף, בקושי רואים טלווזיה: אין כבלים. רואים קצת בערב סדרות וסרטים. הבנות בד"כ עם האייפד ולפעמים בטלווזיה...
השבוע הבאנו מקרן (די ישן) לאירוע והתמוגגנו. מרגישים בקולנוע! ראיתי שיש מקרנים חביבים גם בכמה אלפי בודדים.
השאלה:
כדאי לשקול מקרן במקום טלווזיה יקרה?
אם מקרן, איזה מומלץ?
הבנתי שצריך לשים לב לאורך חיי הנורה. כמה זה קירטי? האחריות יכולה לכסות?
אנחנו טסים לארה"ב. כדאי להביא משם? מה בנוגע לאחריות?
למה עוד לשים לב?

תודה רבה לכולם וחג שמח!

psibeast
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 1951
נתן תודות: 50 פעמים
קיבל תודות: 151 פעמים

שליחה #2 

השאלה העיקרית היא אם יש לך אופציית החשכה של החדר בזמן הצפיה, כי במרחק והתקציב שתיארת אני חושב שמקרן יתן לך חוויה טובה לאין שיעור מאשר טלוויזיה.

ItamarBar פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

תודה על התגובה. יש אופציה טובה יחסית להחשכה, למרות שאני מודה שזו דירה מאור מוארת וזה די מבאס להגיף את כל הוילונות בבית כל פעם שרוצים לראות בקטנה. כמובן שכשרואים סרט בערב אז אין בעיה. הבעיה בעיקר עם הבנות אחה"צ..

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8128
נתן תודות: 418 פעמים
קיבל תודות: 473 פעמים

שליחה #4 

במחיר הזה ובהנחה שאתה צריך גם מסך הקרנה , התקציב דיי בעיתי. אם אתה מוותר על המסך ( לא שזה מה שאני ממליץ לך לעשות ) אתה יכול לקנות מקרן מצויין מיד שניה.

ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

ItamarBar פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

תודה ליאור!
לא חשבתי על נושא המסך. האם זה קריטי?
למה אתה ממליץ על מסך יד 2? האם האיכות של מקרן שנרכוש במיד שנייה שווה את הסיכון? קח בחשבון שאנחנו בעלי דרישות ממוצעות מאוד ותקציב מוגבל (לפחות כרגע)
ואם כבר יד שניה (סליחה על ההתחכמות), לא עדיף טלווזיה מיד שניה?
תודה

psibeast
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #6 

תראה את השרשור הזה למשל:
http://www.hometheater.co.il/vt207486.% ... D7%95.html

אתה יכול ב-3000 ש"ח להביא מקרן רמת כניסה מצויין כולל תלת מימד. אתה יכול להשיג מסך גלילה חשמלי ולקבל עוד עודף מה-2000 שיוותרו.

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14357
נתן תודות: 991 פעמים
קיבל תודות: 1220 פעמים

שליחה #7 

ל 5 מטר אתה צריך מסך 70-75.
התקציב שלך אפילו לא רבע ממחיר מסך כזה.
גם מקרן בסיסי וטוב+מסך הקרנה יעלה כמעט פי שניים מתקציבך.
שנית, בבית מואר אפילו חלקית, להדליק מקרן בכל פעם שהילדים רוצים לצפות בשידורים רגילים.... זה לא יעיל.... תשרוף מנורה מהר מאוד.

או שתגדיל משמעותית את התקציב או שתרכוש ביינתיים מסך זול והכי גדול בתקציבך שזה אומר סביבות 50“...ושיתאפשר תרכוש מקרן לסרטים.

dydy
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 336
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #8 

ראשית - אם מתחילים לחשוב על חיי נורה, אז עדיף לרדת מנושא המקרן , מקרן זה לשם הנאה טוטלית ולא עבור מחשבות שליליות, למקרן באים עם הלב ולא עם המח

שנית - מקרן לא בא במקום טלויזיה . אלה כמוצר משלים, עבור חוויה יחודית , לא מדליקים מקרן כדי לצפות בחדשות או בריאלטי,

אם מקרן ישן וכניראה בהקרנה ללא השקעה מרובה מבחינת מסך, סאונד, החשכה, וכו , עשה לכם WOW , אז מקרן חדיש [ ולא בהכרח יקר , ] עם שאר הנילווים כניראה יעשה לכם - ווה ווה ווי ווה, אם לא צופים הרבה בתוכניות טלויזיה , אפשר שילוב מקרן עם טלוויזיה זולה או יד 2

טסים לארה"ב -הזדמנות פנטסטית ליבא מקרן,

מרחק הקרנה 5 מ ? או מרחק ישיבה ? הקרנה מ-5 מטר פותחת תמונה מינימלית דיי גדולה בסביבות ה " 150 , מה שפותח דיון אחר לגביי עלויות- מקרן , מסך, ותנאיי הקרנה - החשכה

dydy
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

Lior_M כתב:במחיר הזה ובהנחה שאתה צריך גם מסך הקרנה , התקציב דיי בעיתי. אם אתה מוותר על המסך ( לא שזה מה שאני ממליץ לך לעשות ) אתה יכול לקנות מקרן מצויין מיד שניה.

ליאור
...
למה מקרן מיד שניה ?

הוא נוסע לארצות הברית - יקנה מקרן חדיש עם נורה נוספת וישאר עם עודף,

איתמר
אם יש לך קיר פנוי להקרנה - יש פתרונות זולים וטובים במיוחד עבור מי שיש לו דרישות ממוצעות,

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8128
נתן תודות: 418 פעמים
קיבל תודות: 473 פעמים

שליחה #10 

dydy כתב:
...
...
למה מקרן מיד שניה ?

הוא נוסע לארצות הברית - יקנה מקרן חדיש עם נורה נוספת וישאר עם עודף,

איתמר
אם יש לך קיר פנוי להקרנה - יש פתרונות זולים וטובים במיוחד עבור מי שיש לו דרישות ממוצעות,
...
פיספסתי את ה״נוסע לארה״ב״
התכוונתי למקרן יד שניה ולא למסך יד שניה.
כפי שאמרו קודמי, אחד לא מחליף את השני. אי אפשר להתנהל בבית ללא טלביזיה במיוחד כשיש ילדים קטנים.
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

מקרנסקי
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1460
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 104 פעמים

שליחה #11 

ורק אוסיף לגבי סוגיית ''הקיר הלבן''
לפחות בתחילת הדרך ועקב אילוצי מזומנים כפי שהבנתי, תתחיל בקיר לבן
פעם באמת רציתי לרכוש מסך איכותי, אבל כולם שואלים אותי האם באמת צריך ?
אולי כן ואולי לא - אני רואה פשוט נהדר בקיר לבן, וישנם עוד רבים כמוני
וסליחה מיצרני המסכים, אין ברצוני לפגוע בפרנסתכם - לא זו הכוונה.

שיהיה בהצלחה, בחרת נכון

(Y)

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #12 

מקרן לא יכול לבוא במקום מסך טלוויזיה אלא בחדר קולנוע ייעודי. כמכשיר ראשי זה פשוט לא פרקטי (החשכה של החדר, ניקיון הפילטר, עלות הנורות ואורך חיים יחסית קצר, אמינות נמוכה יותר וכו').

אישית הייתי מעדיף לקנות טלוויזיה הכי גדולה שאני יכול, אפילו אם זה בא על חשבון "מותג" ולחסוך למקרן שישלים את החוויה רק עברו סרטים.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

ItamarBar פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #13 

חברים, אתם נהדרים. עשיתם סדר ונתתם אחלה עצות!!! תודה לכולם (Y)
ההחלטה שלי בהתבסס על המלצותיכם:
לקנות טלווזיה פשוטה לילדות (שבד"כ מסתפקות בכלל באייפד בכלל), ועבורנו לצפייה בטלווזיה כשצריך לפעמים... ולהביא מארה"ב מקרן.
ועכשיו השאלה:
1) מי יכול להמליץ על טלוויזיה זולה אך טובה יחסית, ו\או לאן ללכת לרכוש? (כדאי ללכת על חנויות "שקר כלשהו" בזאפ או עודפים\תצוגה למיניהם או להתרחק?)
2) איזה מקרן להביא מחו"ל ומה לקחת בחשבון? (נורה, שנאי, פילטרים וכו'...) . מישהו המליץ פה על BenQ W1070. מסכימים?

רוב תודות וחג שמח לכולם!!

idan309
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3005
נתן תודות: 293 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #14 

אם היה לי את התקציב שלך הייתי הולך בוודאות על אחד מה-8350 שמוצעים ביד שנייה בסכום של 2700-2800 ש"ח.
פרט לכך שלא צתמצא אף מקרן חדש באיכות דומה בארה"ב ביבוא חוקרי בסכום דומה ה-8350 יתן לך משהו שאף מקרן ברמת מחיר חדש של בפחות מ-10,000 ש"ח לא יתן לך - זום משמעותי.
אם הכוונה שלך לא לכער את הסלון עם מתקן מהתקרה אלא לשם את המקרן על מדף בקיר מול המסך וכן המרחק בין קיר המסך לקיר מולו (שעליו יותקן המקרן) גדול מ-5 מ' המקרן הזה בין היחידים שיאפשר התקנה כזו עם גודל מסך בגודל סביר (סביב 100"). בכל שער המקרנים תהיה חייב ללכת על מסך גדול הרבה יותר (וזה לא תמיד טוב גם אם יש מקום וגם אם זה עדיף מסכים בגדלים האלה עולים יותר מ-5,000 ש"ח כי מחייבים מתיחה).
יתרון נוסף שיש ל-8350 (אבל ישנו גם למקרנים אחרים) הוא שאתה לא חייב למקם את המקרן מול אמצע התמונה כי למקרן יש Len-Shift (גם אופקי וגם אנכי)

החיסרון היחיד ברכישה של ה-8350 לעומת מקרו כמו בנקיו 1070 הוא שאתה מוותר על תלת מימד.

בהצלחה,

עידן

psibeast
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #15 

איתמר, בקטגוריית המחיר שאתה מדבר עליה אין הרבה מקרנים טובים. ה BenQ 1070 הוא סבבה ויש גם Optoma HD25e שמתחרה בו שגם טוב.
השאלה היא האם התקציב של ה-5000 הוא למקרן + טלוויזיה, כי זה כבר באמת בעייתי קצת.

לחילופין אתה יכול באמת ללכת על 8350 מיד שניה שהוא באמת מקרן טוב וקפיצת מדרגה מעל האיכות שיתנו לך מקרני רמת הכניסה.

dydy
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #16 

" השבוע הבאנו מקרן (די ישן) לאירוע והתמוגגנו. מרגישים בקולנוע! "

איתמר , המשפט הזה שלך אומר כמעט הכל - מנסיון אישי

המקרן הראשון שלי - PLUS , נרכש לפני כ 11 שנים , עלות של 25K , מקרן מצגות טהור , רזולוציה 800*600 , בשנתיים הראשונות הקרנה על לוח גבס שנצבע לבן והודבק לקיר , והתמוגגנו בסרטי DVD, והתפעלנו משידורי ספורט , והחוויה היתה מושלמת, מאז המקרן שודרג פעמיים , כשהמחרים כל פעם נחתכים בחצי והתמונה משתפרת פי 2 , ועם הזמן נוספה מערכת שמע , ולצערי ! עברתי למסך חשמלי עקב אילוצי מקום בדירה חדשה, מנסיון אני אומר - עדיף קיר לבן ממסך נגלל ,ידני או חשמלי , איך נגיד - המקרנים של היום פריימר ליג - במחיר של ליגה ג

" השבוע הבאנו מקרן (די ישן) לאירוע והתמוגגנו. מרגישים בקולנוע! " - ואתה מעיד על עצמך כבעל דרישות ממוצעות , אם זה מה שהרגשת ! אז היום בפחות מ 1000 דולר אתה יכול להביא מארה"ב מקרן שכניראה יפיל אותך לקרשים , אתה שם - שווה לנסות להתרשם ממראה עיניים ,

חוץ מזה מקרן זה ריצה למרחקים ארוכים ,לא צריך למהר, מתחילים עם מקרן ,ואחרי זה לא פחות חשוב מערכת שמע שמעצימה את החוויה , מסך קבוע במידת האפשר DIY בעלויות נמוכות, והחשכה תורמת המון , לא חייב הכל בבת אחת

בהצלחה

ItamarBar פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #17 

חברים, שאלה נוספת ברשותכם:

קרה דבר מעניין וקיבלתי בהזדמנות מקרן Epson 8350 מחבר ששדרג. רוצה עליו 2500 ש"ח. לקחנו לנסיון.חיברתי בבית וצפינו אתמול בשעת לילה עם החשכה מוחלטת. ראו מצוין אבל מאוד מאוד כהה. כל הנסיונות להבהיר את התמונה לא הצליחו (או עוותו אותה לחלוטין). האם זה רגיל? במקרן שלנו במשרד רואים תמונה חדה ובהירה כמו במסך המחשב והוא עלה רק 2500 ש"ח... (View Sonic)

שני המקרנים האחרים שהמלצתם קצת יקרים לנו לרכישה בארץ (BenQ 1070 ו- HD25e Optoma ) אני שוקל לרכוש אחד מהם באמזון ולהביא מחו"ל. אני קצת חושש למרות שזו הזדמנות. האם יש משהו שצריך לשים אליו לב כשרוכשים מחו"ל (נורות נוספות, פילטר, אחריות, מתקן לתליה, שנאי מיוחד)?
ה-Lans Shift חשוב לנו במיוחד כי אין לנו אפשרות למקם את המקרן ממש מול הקיר בגלל שיש חלון ומזגן...
המלצות נוספות על מקרן בסביבות ה-700-800 דולר?
תודה מראש!!
איתמר ומיקי

idan309
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3005
נתן תודות: 293 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #18 

אני מכיר את המקרן והוא לא אמור להוציא מאוד כהה אלא אם כן המקרן מוצע לך עם מנורה גוססת.
אם זה המצב אז 2500 ש"ח זה מחיר גבולי למקרן כי מנורה חליפית מקורית לא תעלה לך פחות מ-1300 ש"ח (אלא אם כן יש לך מישהו שיכול להביא לך מארה"ב ואז תסגור בקצת פחות מ-1,000 ש"ח).
כפי שכבר ציינתי אם Lens-Shift חשוב לא תוכל למצוא מקרן חדש במחיר שנמוך מ-8,000 ש"ח ולכן אין מה לחשוב - ללכת על ה-8350.
החיסרון הבולט של מקרני אפסון הוא שהמנורה לא מחזיקה לרב הרבה יותר מ-1,000 שעות אבל לדעתי זה חיסרון שניתן לחיות איתו אם מדובר בשימוש סביר (עד 50 שעות בחודש).

שלח תגובה

חזור אל “מקרנים”