שאלה לבעלי פלזמה פנסוניק st60
- sam22
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 20358
- נתן תודות: 938 פעמים
- קיבל תודות: 819 פעמים
פסים שחורים - פיקסלים כבויים
לא מזה מקבלים צריבות
אם תראה אך ורק סרטים ותוכניות עם פסים שחורים למעלה ולמטה
יווצר פער בשימוש בין האזורים
לא מאמין שזה משהו שניתן לראות
לא מזה מקבלים צריבות
אם תראה אך ורק סרטים ותוכניות עם פסים שחורים למעלה ולמטה
יווצר פער בשימוש בין האזורים
לא מאמין שזה משהו שניתן לראות
העם דורש..... כל מיני דברים
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
עידו, הפסים השחורים שיש בסרטים בפורמט רחב 2.33:1 הם תוצאה של הצגת סרט ביחס 21:9 על מסך ביחס 16:9.
זו לא בעיה ולכן אין כאן בעצם מה לפתור. ככה זה אמור להיות מוצג על המסך שלך.
אין לך מה לדאוג מצריבות כל עוד הקונסטרט (הניגודיות) במסך שלך לא מוגזם מידי בהגדרות תמונה וכל עוד תדאג לעשות פעם בכמה זמן "שטיפה" למסך.
כל עוד התכנים שלך מגוונים ואתה לא צופה תמיד בסרטים בפורמט הזה, אז אין לך מה לדאוג. הדבר הכי גרוע שאני מניח שיכול לקרות זה צבירה. האזור המרכזי בו הוצג הסרט יראה מעט בהיר ביחס לאזורים בהם היו הפסים השחורים. זה הולך ונעלם לאחר שטיפה או סתם צפיה בתכנים רגילים.
בפלזמה אצל ההורים שלי למשל (SAMSUNG 50B550) יש בתפריט הרצה שטיפה לבנה כזו. מומלץ פעם בכמה זמן להריץ את זה.
נ.ב - ככל שמסך פלזמה מתיישן כך הוא נהיה פחות רגיש לנושא הזה. היום אני שם לב אצל ההורים שלי שלא חשוב מה מציגים ואיך זה פשוט לא נצבר/נצרב. אני אפילו לא זוכר מתי פעם אחרונה עשיתי אצלהם שטיפה לבנה. פשוט כבר אין צורך.
זו לא בעיה ולכן אין כאן בעצם מה לפתור. ככה זה אמור להיות מוצג על המסך שלך.
אין לך מה לדאוג מצריבות כל עוד הקונסטרט (הניגודיות) במסך שלך לא מוגזם מידי בהגדרות תמונה וכל עוד תדאג לעשות פעם בכמה זמן "שטיפה" למסך.
כל עוד התכנים שלך מגוונים ואתה לא צופה תמיד בסרטים בפורמט הזה, אז אין לך מה לדאוג. הדבר הכי גרוע שאני מניח שיכול לקרות זה צבירה. האזור המרכזי בו הוצג הסרט יראה מעט בהיר ביחס לאזורים בהם היו הפסים השחורים. זה הולך ונעלם לאחר שטיפה או סתם צפיה בתכנים רגילים.
בפלזמה אצל ההורים שלי למשל (SAMSUNG 50B550) יש בתפריט הרצה שטיפה לבנה כזו. מומלץ פעם בכמה זמן להריץ את זה.
נ.ב - ככל שמסך פלזמה מתיישן כך הוא נהיה פחות רגיש לנושא הזה. היום אני שם לב אצל ההורים שלי שלא חשוב מה מציגים ואיך זה פשוט לא נצבר/נצרב. אני אפילו לא זוכר מתי פעם אחרונה עשיתי אצלהם שטיפה לבנה. פשוט כבר אין צורך.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
simon3 כתב:ברור! זה בדיוק מה שאני תמיד אומר!......
צריבות זו המצאה מרושעת ומיתוס שלא קיים במציאות! זה הכל בראש......
לא מיתוס קיים גם קיים
אבל בטח לא בסרטים 16:9 עם ה2 פסים שחורים
ולא שמדליקים את הpixel orbiter בכל תמונה
ושוב טלוויזיה פצצה
נ.ב.
העיקר שאתה מבסוט
40 שנה לך תיזכור..