עדיפויות בין שני ראוטרים ברשת WiFi ביתית
הרשת הבייתית אצלי מורכבת מראוטר ראשי בסלון שאליו משורשר ברשת קווית ראוטר נוסף הנמצא בחדר שינה (לקבלת כיסוי טוב בכל הבית).
שתי הרשתות הן בעלות SSID זהה. הבעיה כשאני עובר בין החדרים בבית לא בהכרח אני מחובר לרשת בעלת העוצמה הגבוהה ביותר, לדוגמא, אני עובר מהחדר שינה לסלון והנייד נשאר מחובר לראוטר בחדר שינה, בעל עוצמה יותר נמוכה, למרות שבסלון נמצאת רשת בעלת אות חזק יותר (הייתי מצפה למעבר אוטומטי) ולהפך.
יש דרך לקבוע עדיפויות לפי עוצמת סיגנל בין הרשתות? פתרון אחר?
שתי הרשתות הן בעלות SSID זהה. הבעיה כשאני עובר בין החדרים בבית לא בהכרח אני מחובר לרשת בעלת העוצמה הגבוהה ביותר, לדוגמא, אני עובר מהחדר שינה לסלון והנייד נשאר מחובר לראוטר בחדר שינה, בעל עוצמה יותר נמוכה, למרות שבסלון נמצאת רשת בעלת אות חזק יותר (הייתי מצפה למעבר אוטומטי) ולהפך.
יש דרך לקבוע עדיפויות לפי עוצמת סיגנל בין הרשתות? פתרון אחר?
Bad decisions make good stories
- Smartnetworks
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 203
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 16 פעמים
- יצירת קשר:
כדי לקבל ROAMING אוטומטי בין רשתות WIFI דרוש ציוד מנוהל שלא מיועד למשתמש הביתי עקב עלותו הגבוהה.
במצב הקיים אצלך בבית (ואצל כולם...) המכשיר הנייד מחפש את הרשת עם הסיגנל החזק ביותר בזמן החיבור הראשוני ויחפש רשת חדשה רק כאשר יאבד את הסינגל מהרשת שאליו הוא מחובר.
במצב הקיים אצלך בבית (ואצל כולם...) המכשיר הנייד מחפש את הרשת עם הסיגנל החזק ביותר בזמן החיבור הראשוני ויחפש רשת חדשה רק כאשר יאבד את הסינגל מהרשת שאליו הוא מחובר.
- NetCHEIF
- גורו רשתות

- תגובות: 2678
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 595 פעמים
- יצירת קשר:
טפשר לשלוט על הבעיה זו גם עם ציוד בייתי סטנדרטי. לא כתבת איזה נתב ואיזה AP יש לך, אבל ברובם ניתן להקטין את עוצמת השידור האלחוטי ולהקטין את מידת החפיפה בינהם. למרות מה שנכתב, אני ממליץ לך להשאר עם אותו SSID - זה יקל על המעבר בינהם.
באתר http://www.netcheif.com תוכלו למצוא מדריכים וסקירות על רשתות ביתיות, חיבורי אינטרנט ונתבים.
הנתב הראשי בסלון -WR1043ND V2.0 TP LINK , המשני שמשורשר כAP הוא DLINK DIR 615.
בעזרת wifi analyzer אני רואה בוודאות שעוצמתו של הנתב הראשי, לדוגמא, גבוהה (אמנם לא בהרבה באופן יחסי ~ 10dBm) מעוצמת הנתב המשני ועדיין אני נשאר מחובר לנתב המשני.
בכל מקרה אני לא מתכוון להפריד SSID, האפליקציה הנ"ל מאפשרת לי גם לכפות חיבור ידני לנתב מסויים.
השאלה היא האם באמת יש דרך לעשות זאת בצורה אוטומטית ולא ידנית, ע"י הגדרות כלשהן בנתבים. אני לא מעוניין להשקיע בציוד נוסף. זה לא עד כדי כך קריטי עבורי.. סתם מפריע שאני לא מנצל את הרשת בצורה מיטיבית.
מצטרף לשאלה של yairf איך ניתן להגדיר זאת?
בעזרת wifi analyzer אני רואה בוודאות שעוצמתו של הנתב הראשי, לדוגמא, גבוהה (אמנם לא בהרבה באופן יחסי ~ 10dBm) מעוצמת הנתב המשני ועדיין אני נשאר מחובר לנתב המשני.
בכל מקרה אני לא מתכוון להפריד SSID, האפליקציה הנ"ל מאפשרת לי גם לכפות חיבור ידני לנתב מסויים.
השאלה היא האם באמת יש דרך לעשות זאת בצורה אוטומטית ולא ידנית, ע"י הגדרות כלשהן בנתבים. אני לא מעוניין להשקיע בציוד נוסף. זה לא עד כדי כך קריטי עבורי.. סתם מפריע שאני לא מנצל את הרשת בצורה מיטיבית.
מצטרף לשאלה של yairf איך ניתן להגדיר זאת?
Bad decisions make good stories
- NetCHEIF
- גורו רשתות

- תגובות: 2678
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 595 פעמים
- יצירת קשר:
בדרך כלל ההגדרות הללו נמצאות בחלק ה-advanced של הפרמטרים האלחוטיים. אני גם ממליץ לך להקטין את העוצמה של ה-dlink.
באתר http://www.netcheif.com תוכלו למצוא מדריכים וסקירות על רשתות ביתיות, חיבורי אינטרנט ונתבים.
בOpenWRT יש את זה למיטב זכרוני, אני פחות מכיר את הקושחות המקוריות של היצרנים ומצטרף להמלצה של לביא - כשאני עושה פריסה צפופה של נקודות גישה אני כמעט תמיד מפחית את עוצמת השידור של הAP ע"מ לנסות להגביל את הטווח שלו.
מצד שאני אני דואג שתמיד תהיה חפיפה רצינית בין לפחות שני APים ע"מ שיהיה מעבר חלק אבל זה קצת הופך את החלשת הסיגנל לפחות רלוונטית במקרה שלך.
מצד שאני אני דואג שתמיד תהיה חפיפה רצינית בין לפחות שני APים ע"מ שיהיה מעבר חלק אבל זה קצת הופך את החלשת הסיגנל לפחות רלוונטית במקרה שלך.
So long and thanks for all the fish!
- sigamore
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4937
- נתן תודות: 523 פעמים
- קיבל תודות: 690 פעמים
אצלי נראה שציוד של Apple דווקא עושה את העבודה (אם כי לא הייתי מתחייב ...
)
יש לי בבית שלושה ראוטרים של Apple - אחד Extreme ועוד שני Express וכולם עובדים על אותה הרשת... למעשה שני הנתבים הקטנים ״מושכים״ את ההגדרות מהנתב הראשי בתהליך ההתקנה ומתפקדים כמגברי טווח.
בבדיקות רבות שעשיתי עם אפליקציית ה AirPort Utility נראה כאילו המחשב עובר אוטומטית בין הנתבים כשאני עובר מאיזור אחד לשני כך שתמיד עוצמת האות מסומנת כמקסימלית (נבדק עם Mac Air ו iPhone 5).
יש לי בבית שלושה ראוטרים של Apple - אחד Extreme ועוד שני Express וכולם עובדים על אותה הרשת... למעשה שני הנתבים הקטנים ״מושכים״ את ההגדרות מהנתב הראשי בתהליך ההתקנה ומתפקדים כמגברי טווח.
בבדיקות רבות שעשיתי עם אפליקציית ה AirPort Utility נראה כאילו המחשב עובר אוטומטית בין הנתבים כשאני עובר מאיזור אחד לשני כך שתמיד עוצמת האות מסומנת כמקסימלית (נבדק עם Mac Air ו iPhone 5).
די טעלעוויזיע קאָסטן מיר וועגן פופצן טויזנט פונט !