רציתי להודות לכל הכותבים בפורום, להמליץ על המסך שרכשתי, אני מאד מרוצה ממנו, ואולי לעזור למתלבטים הבאים.
במסגרת מעבר דירה, רציתי לשדרג את ה-LCD 42 הישנה שלי. מרחק הצפיה החדש שלי 3.3 מ'.
הפרמטרים החשובים לי הינם גודל, איכות התמונה/וידאו, איכות המוצר והשרות/אחריות.
התחלתי את החיפוש ע"י קריאה בפורום (ובאתרי reviews), צמצמתי לשלושה יצרנים שענייננו אותי - פיליפס, סמסונג וסוני
הלכתי למספר חנויות להתרשם, לראות דגמים ולשמוע על מחירים.
התלהבתי מאד מאיכות התמונה בסוני 55W905 אבל החלטתי שאני רוצה מסך גדול יותר (כי עבורי לגודל יש חשיבות גבוהה בחוויית הצפיה). אבל לסוני אין דגמי 65 אינטש מסדרה W9, כן היה הדגם W855a . אז התחיל מחקר על ההבדלים (לפחות על הנייר) בין הדגמים, כמובן שהלכתי גם לראות את המסך ולבדוק בעצמי (עם סרטים שהבאתי על DOK). בנוסף, מצאתי כאן בפורום פוסט מוצלח של shiki שרכש את אותו דגם, והרבה מידע מטלHD, תודה ששיתפתם.
התלהבתי מאד מה-855, אבל המחיר היה גבוה מאד, וכן היה חשוב לי לקנות דרך ישפאר (ולא ביבוא מקביל).
לאחר שקיבלתי 2 הצעות מחיר הגעתי לחנות קרוסאובר. פגשתי שם את שלומי ואת רועי, חברה מקצועיים, הוגנים, נחמדים,
שגם ידעו לתת לי מחיר מתחרה להצעות שקיבלתי. הטיפול היה אישי מאד, אף הציעו להגיע אליי הביתה לשדרג כל מיני חיבורי מכשירים למסך. בהחלט מציין לטובה את חוויית הקניה אצלהם.
הסתבר שהדגם המדוייק שיובא לארץ ע"י ישפאר (855p) היה קצת שונה מהדגם הנסקר ברשת (855a), אבל כן תאם בכל הפרמטרים הקשורים לאיכות המסך והתמונה.
אציין את הליווי הצמוד של מנהל המוצר בישפאר, משה דלג'ו, שידע לענות על כל שאלה, וכשלא ידע, פנה לסוני והביא תשובות רשמיות.
קיבלתי את המסך תוך ימים בודדים, עד היום אני לא מפסיק להתלהב,
בנוסף, כשבטעות לא הגיעו משקפי ה-3D עם המסך, קיבלתי באותו יום משקפיים חלופיים מהחנות בה קניתי (תודה, שלומי),
ולאחר מכן קיבלתי את המשקפיים מישפאר עם פיצוי מפנק ממנהל המוצר, משה. אני מניח שזו חלק מחוויית הקניה במקומות אלה.
למי שמעוניין לשמוע יותר פרטים על המסך, על האיכות, על ההבדל בין הדגמים, להתייעץ, מוזמן לשאול.
בהצלחה לכולם.
חג שמח.
שאולי