רכישת מצלמה
-
compman112
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2593
- נתן תודות: 39 פעמים
- קיבל תודות: 13 פעמים
אהלן, לא מזמן החלטתי לרכוש מצלמה, הייתי התלבטות תחילה לגבי נוחות.
בסוף החלטתי שאלך על DSLR ולא על קומפקטית.
סקרתי קצת את האינטרנט, חיפשתי מצלמת כניסה, מה שהתבלט הוא
Canon 100D
גם בגלל שהיא יחסית יותר קטנה.
כמה דברים:
1. איך היא?
2. האם במחיר שלה יש משהו יותר עדיף? (מזמין מארה''ב - המחיר בארץ פשוט מוגזם).
3. מצאתי כל מיני השוואות שטוענות שRX100 של סוני וGM1 לומיקס או G15 של קנון, שלוקחות את 100D. - אם כך, כבר לא עדיף לקחת את אחת מהן? הסוף העדפתי איכות תמונה מאשר נוחות. אך אם יש הטוענים שהן כמעט ולא יורדות ממנו, לא עדיף גם נוחות?
4. לגבי מירורלס, חבר חובב צילום, אומר שלא כדאי לקנות מצלמה שאינה מירורלס, כי זוהי כבר טכנולגיה ישנה. דעתכם המקצועית?
תודה וסופ'ש רגוע.
בסוף החלטתי שאלך על DSLR ולא על קומפקטית.
סקרתי קצת את האינטרנט, חיפשתי מצלמת כניסה, מה שהתבלט הוא
Canon 100D
גם בגלל שהיא יחסית יותר קטנה.
כמה דברים:
1. איך היא?
2. האם במחיר שלה יש משהו יותר עדיף? (מזמין מארה''ב - המחיר בארץ פשוט מוגזם).
3. מצאתי כל מיני השוואות שטוענות שRX100 של סוני וGM1 לומיקס או G15 של קנון, שלוקחות את 100D. - אם כך, כבר לא עדיף לקחת את אחת מהן? הסוף העדפתי איכות תמונה מאשר נוחות. אך אם יש הטוענים שהן כמעט ולא יורדות ממנו, לא עדיף גם נוחות?
4. לגבי מירורלס, חבר חובב צילום, אומר שלא כדאי לקנות מצלמה שאינה מירורלס, כי זוהי כבר טכנולגיה ישנה. דעתכם המקצועית?
תודה וסופ'ש רגוע.
-
compman112
-
- חבר ותיק

טיולים , שהתמונה תהיה חמה, צבעונית, כמה שיותר דומה למה שהעין רואה.
לא מאסיבית יותר מידי.
לא מאסיבית יותר מידי.
-
compman112
-
- חבר ותיק

750 דולר גג
בסכום כזה לא תוכל לקנות הרבה יותר מגוף + עדשת קיט.
בעיני זה בזבוז של כסף.
כמו כן, אם אתה מתכנן לסחוב אותה לטיולים אז אני בהחלט ממליץ לך לקנות מירורלס או קומפקטית. אם תהיה יותר ספציפי במה שאתה מצלם - אפשר יהיה גם לתת לך המלצות ספציפיות למצלמה או לעדשות שיתאימו לתקציב שלך.
ההשוואות שראית בין ה-100D למצלמות שבהן לא ניתן להחליף עדשה - זה מאוד תלוי באיזה עדשה אתה משתמש. איכות התמונה מאוד תלויה בעדשה.
לגבי מה שחבר שלך אמר - הטכנולוגיה אכן ישנה כבר. אבל למה זאת סיבה לא לקנות אותה?
בעיני זה בזבוז של כסף.
כמו כן, אם אתה מתכנן לסחוב אותה לטיולים אז אני בהחלט ממליץ לך לקנות מירורלס או קומפקטית. אם תהיה יותר ספציפי במה שאתה מצלם - אפשר יהיה גם לתת לך המלצות ספציפיות למצלמה או לעדשות שיתאימו לתקציב שלך.
ההשוואות שראית בין ה-100D למצלמות שבהן לא ניתן להחליף עדשה - זה מאוד תלוי באיזה עדשה אתה משתמש. איכות התמונה מאוד תלויה בעדשה.
לגבי מה שחבר שלך אמר - הטכנולוגיה אכן ישנה כבר. אבל למה זאת סיבה לא לקנות אותה?
תוקם לאלתר קטגורית אודיו חד-ערוצי!
-
compman112
-
- חבר ותיק

לגבי מה אצלם, זה די משתנה, נופים, אנשים, ערים - טיולים בחו''ל ובארץ.
באירועים משפחתיים - אנשים.
לגבי העדשה של 100D, מדובר בעדשה שמגיעה עם הקיט.
לגבי מירורלס, יש גם DSLR וגם קומפקטית.
באירועים משפחתיים - אנשים.
לגבי העדשה של 100D, מדובר בעדשה שמגיעה עם הקיט.
לגבי מירורלס, יש גם DSLR וגם קומפקטית.
-
compman112
-
- חבר ותיק

עדשת קיט בד''כ לא טובה?
מה מגיע איתו זה EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS STM lens .
לא מתכנן להפוך את זה למקצוע או לתחביב, מחפש מצלמה שיהיה כיף לצלם, ולקבל תמונות ברמה מעולה, צבע חם וחי.
תשכח לגבי מה שרשמתי לגבי המירורלס וקופמקטית
למה אתה התכוונת?
מה מגיע איתו זה EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS STM lens .
לא מתכנן להפוך את זה למקצוע או לתחביב, מחפש מצלמה שיהיה כיף לצלם, ולקבל תמונות ברמה מעולה, צבע חם וחי.
תשכח לגבי מה שרשמתי לגבי המירורלס וקופמקטית
עדשת קיט היא סבירה. מה שרוב הקונים לא לוקחים בחשבון זה שעדשות זה משהו יקר שצריך להשקיע בו כסף. לקנות גוף ב-500$ ועדשה ב-150$ זה פשוט לא הגיוני.
אם אתה לא מתכוון להפוך את זה לתחביב ולהיות מוכן להשקיע בעדשות - אז רד ממצלמת עדשות מתחלפות.
מצלמות מירורלס זו טכנולוגיה. בעקרון, כל מצלמה שאין בה את מערכת המראות שיש ב-DSLR - אפשר לקרוא לה "מירורלס". אבל נהוג להדביק את הכינוי למצלמות שגם יש להן עדשות מתחלפות. כשאני אומר מירורלס - אני מתכוון למצלמה עם עדשות מתחלפות.
מה שאני מציע לך זה לקנות מצלמה קומפקטית. ה-RX100 של סוני נחשבת מעולה. יש לה איכות תמונה טובה (לגבי הצבעים החמים - אני בטוח שזה משהו שאפשר להגדיר ואם לא - אז לשנות בעריכה אחרי בלי בעיה). ולא תרגיש אותה בכלל בטיולים.
אם אתה לא מתכוון להפוך את זה לתחביב ולהיות מוכן להשקיע בעדשות - אז רד ממצלמת עדשות מתחלפות.
מצלמות מירורלס זו טכנולוגיה. בעקרון, כל מצלמה שאין בה את מערכת המראות שיש ב-DSLR - אפשר לקרוא לה "מירורלס". אבל נהוג להדביק את הכינוי למצלמות שגם יש להן עדשות מתחלפות. כשאני אומר מירורלס - אני מתכוון למצלמה עם עדשות מתחלפות.
מה שאני מציע לך זה לקנות מצלמה קומפקטית. ה-RX100 של סוני נחשבת מעולה. יש לה איכות תמונה טובה (לגבי הצבעים החמים - אני בטוח שזה משהו שאפשר להגדיר ואם לא - אז לשנות בעריכה אחרי בלי בעיה). ולא תרגיש אותה בכלל בטיולים.
-
compman112
-
- חבר ותיק

ומה בשורה התחתונה ההבדל בין טכנולגית המירורלס לבין האלה שלא?
בפועל מה שמים לב שההבדלים?
בפועל מה שמים לב שההבדלים?
- egurevitch
- עורך ht photo

- תגובות: 878
- שם מלא: אייל גורביץ'
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 41 פעמים
מירורלס לעומת DSLR? שאין מראה במירורלס...
יש הבדלים במערכת הפוקוס, ביכולות הוידאו (שוב, קשור למערכת הפוקוס) וכד'.
החיישן של מצלמות ה-DSLR הוא קרופ 1.5 או 1.6 ושל המירורלס קרופ 1.5 (סוני, פוג'י), קרופ 2 (אולימפוס, פנסוניק) או קרופ 2.7 (ניקון).
באופן כללי כדאי לשאוף בחיים לחיישן כמה שיותר גדול, אבל לא על חשבון נוחות, פרקטיות, נתאמה לצרכים, מחיר וכו'.
אתה רוצה אחלה איכות בחבילה קטנה? קנה פנסוניק GM1. היא עולה 750 דולר בארה"ב ונותנת איכות מצויינת.
יש הבדלים במערכת הפוקוס, ביכולות הוידאו (שוב, קשור למערכת הפוקוס) וכד'.
החיישן של מצלמות ה-DSLR הוא קרופ 1.5 או 1.6 ושל המירורלס קרופ 1.5 (סוני, פוג'י), קרופ 2 (אולימפוס, פנסוניק) או קרופ 2.7 (ניקון).
באופן כללי כדאי לשאוף בחיים לחיישן כמה שיותר גדול, אבל לא על חשבון נוחות, פרקטיות, נתאמה לצרכים, מחיר וכו'.
אתה רוצה אחלה איכות בחבילה קטנה? קנה פנסוניק GM1. היא עולה 750 דולר בארה"ב ונותנת איכות מצויינת.
אייל גורביץ', כתב צילום.
http://www.eyalg.com
-
compman112
-
- חבר ותיק

יש אפשרות לרכוש מB&H רק את הגוף ב500דולר.מה שמשאיר לי אפשרות לרכוש עדשה בנפרד. השאלה אם במחיר 200 דולר אפשר למצוא עדשה איכותית עדיפה על זאתי שבקיט?
קראתי על הGM1, נראת אחלה, היא וRX100 דומות מאוד.
יצא כבר RX100 II שנראה מצוין.
הן עדיפות על ה100D?
קראתי על הGM1, נראת אחלה, היא וRX100 דומות מאוד.
יצא כבר RX100 II שנראה מצוין.
הן עדיפות על ה100D?
- egurevitch
- עורך ht photo

- תגובות: 878
- שם מלא: אייל גורביץ'
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 41 פעמים
לכל אחת מהן היתרונות שלה.
אם ה-GM1, אז למה לא עדשת הקיט?
אלא אם כן אתה קונה עדשת פנקייק, כמו ה-20 1.7 במקומה,
ה-12-32 הזאת היא לא רעה לפי מה שאומרים, והיא קטנה ומתאימה למצלמה בגודל.
RX100 II היא חיה אחרת - היא מערכת סגורה - עדשה אחת בלבד, אם היא מתאימה לך, גם סבבה.
אם ה-GM1, אז למה לא עדשת הקיט?
אלא אם כן אתה קונה עדשת פנקייק, כמו ה-20 1.7 במקומה,
ה-12-32 הזאת היא לא רעה לפי מה שאומרים, והיא קטנה ומתאימה למצלמה בגודל.
RX100 II היא חיה אחרת - היא מערכת סגורה - עדשה אחת בלבד, אם היא מתאימה לך, גם סבבה.
אייל גורביץ', כתב צילום.
-
compman112
-
- חבר ותיק

לגבי עדשה, דיברתי ל100D. בגדול היא נראת לי אחלה כי בעולם יש עליה אחלה ביקורות, כל עוד זה לא עם העדשת קיט.
בארץ לא מצאתי עדיין ביקורות מניסיון.
זה נראה שלדעתכם לרדת מDSLR, וללכת על קומפקטית איכותית . למה? שואל כדי לדעת.
נוחות, ופונקציות יותר מרובות, "מצלמת כיס" , אבל איכות תמונה?
בארץ לא מצאתי עדיין ביקורות מניסיון.
זה נראה שלדעתכם לרדת מDSLR, וללכת על קומפקטית איכותית . למה? שואל כדי לדעת.
נוחות, ופונקציות יותר מרובות, "מצלמת כיס" , אבל איכות תמונה?
בגלל איכות התמונה המלצתי לך על ה-Rx100. למרות שהיא קומפקטית יש לה חיישן גדול ונראה שגם העדשה שסוני שמו לה היא מאוד טובה ולכן איכות התמונה שלה טובה מאוד.
וכתבתי לך בכל הודעה בערך למה לדעתי אתה לא צריך לקנות DSLR. כי לקנות מצלמה כזו ולצלם עם עדשת קיט זה לזרוק את הכסף שלך לפח.
אם אתה מתעקש בכל זאת על DSLR, למרות שלשימושים שציינת אין שום סיבה, הייתי ממליץ לך לקנות ממישהו גוף משומש בהרבה פחות ולהשקיע את מירב הכסף בעדשה איכותית.
וכתבתי לך בכל הודעה בערך למה לדעתי אתה לא צריך לקנות DSLR. כי לקנות מצלמה כזו ולצלם עם עדשת קיט זה לזרוק את הכסף שלך לפח.
אם אתה מתעקש בכל זאת על DSLR, למרות שלשימושים שציינת אין שום סיבה, הייתי ממליץ לך לקנות ממישהו גוף משומש בהרבה פחות ולהשקיע את מירב הכסף בעדשה איכותית.
-
compman112
-
- חבר ותיק

ברור מובן לי שזה לזרוק כסף. חיישן גדול יותר = איכות תמונה יותר טובה?
אם ארכוש את הגוף בלבד של 100D ( הגוף פשוט הכי קטן שיש יחסית לכל שאר הגופים של המצלמות DSLR), וארכוש עדשה בנפרד, אני מניח שזה יותר עדיף. ב150-200 דולר, יש משהו שכדאי? או שעדיין עדיף לרדת בכלל בכלל מDSLR, ולקחת קומפקטית וזהו?
אני מאוד מתלבט, שלא ארגיש שהוצאתי את מיטב כספי בסוף על משהו שאצטער עליו.
שורה תחתונה, כמה כבר מרגישים הבדל באיכות ובטיב התמונה שמשווים בין GM1\G15\RX100 לבין DSLR פתיחה?
ממה שראיתי אני לפחות, הצבעים יותר חיים בDSLR, תמונה הרבה יותר מרשימה.
ראיתי שיש קופמקטיות עם עדשות להחלפה כבר...
אם ארכוש את הגוף בלבד של 100D ( הגוף פשוט הכי קטן שיש יחסית לכל שאר הגופים של המצלמות DSLR), וארכוש עדשה בנפרד, אני מניח שזה יותר עדיף. ב150-200 דולר, יש משהו שכדאי? או שעדיין עדיף לרדת בכלל בכלל מDSLR, ולקחת קומפקטית וזהו?
אני מאוד מתלבט, שלא ארגיש שהוצאתי את מיטב כספי בסוף על משהו שאצטער עליו.
שורה תחתונה, כמה כבר מרגישים הבדל באיכות ובטיב התמונה שמשווים בין GM1\G15\RX100 לבין DSLR פתיחה?
ממה שראיתי אני לפחות, הצבעים יותר חיים בDSLR, תמונה הרבה יותר מרשימה.
ראיתי שיש קופמקטיות עם עדשות להחלפה כבר...
חיישן גדול יותר בד"כ אומר תמונה טובה יותר, אבל זה בתנאי שהעדשה שיש לך גם היא איכותית.
אני לא יודע איזה תמונות ראית אבל ראיתי תמונות מדהימות שצולמו גם עם קומפקטיות עם חיישנים קטנים.
אני מאמין שצלם טוב ידע לקחת גם מצלמה פשוטה ולהוציא ממנה הרבה.
אני אומר לך שוב, לדעתי מיותר לקנות DSLR במקרה שלך.
לגבי צבעים חיים - זה גם מאוד תלוי בעריכה. אתה יכול להסתכל בפליקר למשל, יש שם מאגר תמונות לכל מצלמה ואתה יכול לראות תמונות מצוינות שצולמו עם כל אחת מהמצלמות שציינו פה.
אם בכל זאת אתה מתעקש על DSLR, אני ממליץ לך לקנות גוף משומש כמו Canon 550D/600D/650D או ניקון D3100/D3200/D5100 שיעלו לך בין 1000-1500 ש"ח ועוד 1500 ש"ח על עדשה שתתאים לך. גם עדשה אפשר, ואני אפילו ממליץ, לקנות משומשת.
אני לא יודע איזה תמונות ראית אבל ראיתי תמונות מדהימות שצולמו גם עם קומפקטיות עם חיישנים קטנים.
אני מאמין שצלם טוב ידע לקחת גם מצלמה פשוטה ולהוציא ממנה הרבה.
אני אומר לך שוב, לדעתי מיותר לקנות DSLR במקרה שלך.
לגבי צבעים חיים - זה גם מאוד תלוי בעריכה. אתה יכול להסתכל בפליקר למשל, יש שם מאגר תמונות לכל מצלמה ואתה יכול לראות תמונות מצוינות שצולמו עם כל אחת מהמצלמות שציינו פה.
אם בכל זאת אתה מתעקש על DSLR, אני ממליץ לך לקנות גוף משומש כמו Canon 550D/600D/650D או ניקון D3100/D3200/D5100 שיעלו לך בין 1000-1500 ש"ח ועוד 1500 ש"ח על עדשה שתתאים לך. גם עדשה אפשר, ואני אפילו ממליץ, לקנות משומשת.
-
compman112
-
- חבר ותיק

שוכנעתי..
התעמקתי גם קצת יותר באינטרנט.
ארד מDSLR.
ההבדל ממש מינורי בתמורה בין מצלמת פתיחה למירורלס החדשות.
יש מירורלס מתקדמות יותר שכמעט מאוד מאוד דומות באיכות תמונה שהן נותנו לDSLR כמו הNEX של סוני למינהן עם עדשות מתחלפות.
ויש מירורלס ללא עדשות מתחלפות עם חיישן פחות גדול.
ויש לדוגמא את RX100 עם חיישן פחות גדולה.
מה מומלץ?
(אני לא מצליח להבין איך לדוגמא GM1 של פנסוניק עולה בטיפה יותר מcanon 100D)
התעמקתי גם קצת יותר באינטרנט.
ארד מDSLR.
ההבדל ממש מינורי בתמורה בין מצלמת פתיחה למירורלס החדשות.
יש מירורלס מתקדמות יותר שכמעט מאוד מאוד דומות באיכות תמונה שהן נותנו לDSLR כמו הNEX של סוני למינהן עם עדשות מתחלפות.
ויש מירורלס ללא עדשות מתחלפות עם חיישן פחות גדול.
ויש לדוגמא את RX100 עם חיישן פחות גדולה.
מה מומלץ?
(אני לא מצליח להבין איך לדוגמא GM1 של פנסוניק עולה בטיפה יותר מcanon 100D)
-
compman112
-
- חבר ותיק

מעדכן שרכשתי את Sony Nex 6 עם 18-55 של סוני.