קולומביה סופרימו חד-זני
קליתי 250 ג׳ קולומביה סופרימו בקליה כהה (פרופיל מוטי). הפולים כמעט הכפילו את נפחם והתוצאה גם יפה מאוד בעין.
המרקם שמנוני והקרמה עשירה. דא עקא שהטעם מבחינתי רחוק מלהיות מאוזן ויצא קיצוני הן בחמיצות והן במרירות, עד כדי כך שאני מתקשה לגמוע את האספרסו בשוט אחד.
האם התוצאה הזו אופיינית לקולומביה ואזי מכאן ולהבא אשתמש בו רק בתערובת או שמא זו תוצאת הקליה שלי, או שילוב?
המרקם שמנוני והקרמה עשירה. דא עקא שהטעם מבחינתי רחוק מלהיות מאוזן ויצא קיצוני הן בחמיצות והן במרירות, עד כדי כך שאני מתקשה לגמוע את האספרסו בשוט אחד.
האם התוצאה הזו אופיינית לקולומביה ואזי מכאן ולהבא אשתמש בו רק בתערובת או שמא זו תוצאת הקליה שלי, או שילוב?
- NEGRO
- עוסק בתחום קפה

- תגובות: 1098
- נתן תודות: 95 פעמים
- קיבל תודות: 252 פעמים
שבת שלום
לדעתי זו תוצאת הקלייה שלך
טעם לא מאוזן לרוב יהיה בגלל קלייה, מה עוד שמרירות גבוהה לצד חמיצות גבוהה ,לצד התיאור שלך, אומר שקליתי לתוך שני מהר מדי כך שהקפה נשאר עם חמיצות גבוהה אבל השני נתן לו את הנפח והמרירות.
בהצלחה וחג שמחחחחחחחחחחח לכולם
לדעתי זו תוצאת הקלייה שלך
טעם לא מאוזן לרוב יהיה בגלל קלייה, מה עוד שמרירות גבוהה לצד חמיצות גבוהה ,לצד התיאור שלך, אומר שקליתי לתוך שני מהר מדי כך שהקפה נשאר עם חמיצות גבוהה אבל השני נתן לו את הנפח והמרירות.
בהצלחה וחג שמחחחחחחחחחחח לכולם
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
קלה פחות כהה ויותר לאט
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

פחות חום
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

אני שותה קולומביה סופרימו חד זני - אולי אין לו הרבה עומק אבל הוא קפה בסדר. טעם של קפה נטו בלי אקסטרות.
כמו הקפה מהונדורס רק חמוץ יותר.דבוטאנט כתב:אני שותה קולומביה סופרימו חד זני - אולי אין לו הרבה עומק אבל הוא קפה בסדר. טעם של קפה נטו בלי אקסטרות....
מה שטעים לך טעים לך וזה בסדר, אני בדרך כלל נמנע להשתמש בו מטעמי חמיצות מוגזמת (גם לא בקוסטריקה).
א. רק קולומביה הוא אנמי גם בעבורי.
ב. למה לחמם ל200 לפני השימוש. אם הבנתי נכון תהליך של 'יבוש משווה' מוצע לעשות כשיש תערובת פולים. כך הוסבר כאן בפורום.
ג. אני מציע לנסות להכניס ת'פולים על ג'ין קר ולכוון ל237 ולהוציא על סף פיצוץ שני או ממש בתחילתו. זה יוצא בערך 17 דקות .
ב. למה לחמם ל200 לפני השימוש. אם הבנתי נכון תהליך של 'יבוש משווה' מוצע לעשות כשיש תערובת פולים. כך הוסבר כאן בפורום.
ג. אני מציע לנסות להכניס ת'פולים על ג'ין קר ולכוון ל237 ולהוציא על סף פיצוץ שני או ממש בתחילתו. זה יוצא בערך 17 דקות .
א. רק קולומביה הוא אנמי גם בעבורי.