מק פרו או לפטופ רגיל

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
netivi פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 880
נתן תודות: 1060 פעמים
קיבל תודות: 29 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם,

בעוד כמה ימים יש לי אפשרות להביא לעצמי לפטופ מחו"ל (ארה"ב)

האם שווה להשקיע במק או לקנות בקצת פחות כסף את אותו המפרט אבל ברמה מסויימת פחות איכותי מאשר מוצרי אפל. :?:

רוב השימושים שלי הם הורדות של טורנטים\אופיס\אינטרנט\תוכנות עריכה של תמונות וקצת סרטונים.

הבנתי גם שהמחשבים של אפל החדשים הם מסך רטינה וכמו כן אין אפשרות להוסיף זיכרון עליהם מכיוון שהם צרובים\מולחמים על הלוח אם. ( אשמח להבהרה בנושא )

תודה (f)

deleteduser1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1253
שם מלא: רוצה שתמחקו אותי
נתן תודות: 172 פעמים
קיבל תודות: 181 פעמים

שליחה #2 

יש יתרונות וחסרונות בכל כיוון שתבחר.
מבחינתי (גילוי נאות - משתמש במק בוק אייר בן שנתיים) שני השיקולים החשובים ביותר היו ניידות וזמן בטריה.
היתרון הגדול של המקים החדשים הוא זמן הבטריה המאד ממושך שלהם בהשוואה למחשבים אחרים (ראה טבלה שהתפרסמה בביקורת השבוע על הלנובו X1 החדש - http://www.engadget.com/2014/03/28/leno ... view-2014/).
מעבר לזה יש המון שיקולים:
1. האם אתה מכיר את מערכת ההפעלה של המק ורוצה לעבור אליה או שאתה מתכנן להתקין ווינדוס על המחשב?
2. צריבת מקשים בעברית על מק שנקנה בחול היא לא זולה בכלל (כדי לקבל תוצאות טובות)
3. למעט נושא הבטריה, בהחלט אפשר למצוא מחשבים עם נתונים טכניים טובים הרבה יותר ועם עיצוב לא פחות מושך מאשר המק (סובייקטיבי כמובן מבחינת העיצוב)
4. האם זמן בטריה הוא בכלל שיקול
5. משקל המחשב וגודל המסך

מבחינת זכרון - מה שכתבת נכון ולכן אם תבחר בדרך זו אני ממליץ לחשוב מראש על גודל דיסק גדול ככל שהתקציב מאפשר וכנל לגבי הזכרון.

udif
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2082
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 78 פעמים

שליחה #3 

בתור משתמש מק די טרי (בערך 4 חודשים) רציתי לציין במיוחד את נושא הטאצ׳פאד המדהים של המק. לא ראיתי אף PC עם כזה פאד נוח.
את המחשב קיבלתי מהעבודה (אנחנו מחליפים מחשב כל 3 שנים) ועד היום עברו דרכי 3-4 מחשבי thinkpad. מעולם לא סבלתי את הפאד הרגיל של הלפטופים ובניידים תמיד השתמשתי ב-״אצבעון״ של ה- thinkpad (למי שמכיר).
הפד של המק פרו נוח בצורה בלתי רגילה. אין צורך ללחוץ על כפתורים נפרדים עבור כפתורי ימין/שמאל, ובמקום זאת לוחצים על המשטח עצמוץ לחיצה עם 2 אצבעות מזוהה ככפתור ימני ובעזרת תוכנת עזר חינמית ניתן להגדיר עוד צרופים, למשל לחיצה ב-3 אצבעות ככפתור אמצעי שחשוב לי כמשתמש לינוקס (אנחנו עובדים הרבה בעבודה עם תחנות לינוקס מרוחקות).
מרגע שאתה מתרגל לזה שעם 2 אצבעות אתה גולל את המסך, ועם אמצע אחת מזיז את הסמן, קשה לחזור חזרה ללפטופ אחר.

לגבי מערכת ההפעלה של המק - מבחינתי זה כמו PC רק שונה, כלומר אני לא רואה שום פונקציה שיש שם מעבר לחלונות 7 למשל. אם כבר, העובדה שהתפריטים ממוקמים בראש המסך ולא צמודים לחלון די מטריפה אותי, במיוחד עם עובדים בכמה מסכים, אז צריך לנטוש את החלון בו אתה עובד וללחוץ על התפריט במסך המרכזי. בגרסה האחרונה התפריטים מופיעים בכל המסכים, אבל זה גורם לבעיות אחרות עם תוכנות שעובדות על מסך מלא, ולכן ביטלתי את האופציה הזו לאחר שימוש קצר.

netivi פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #4 

אני מעונין במק פרו

זה יהיה משנה לי אם המעבד i5 או i7 ?

האם כדי כבר לקחת את ה-15 אינץ... ( תוספת רצינית בכסף... אבל מקבלים כבר את ה-i7 )

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32979
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #5 

זה מקבוק פרו ולא מק פרו.
מבוססי ה-Core i7 של המקבוק פרו חזקים כמעט פי 2 ממבוססי ה-Core i5, אבל גם ה-Core i5 חזק למדי. אני מאמין שלשימושים שלך ה-Core i5 יהיה מספיק טוב.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

mrunderhill
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2261
נתן תודות: 74 פעמים
קיבל תודות: 124 פעמים

שליחה #6 

אני הייתי מתייחס בחשדנות לנתוני הסוללה האלו. יש לי כשנתיים כבר מקבוק פרו רטינה 15", ואין לו זמני סוללה מזהירים כמו שמפרסמים (ד"א, זה חישוב שעושים עם בהירות מינימלית ובלי להפעיל שום תוכנה אני מניח...). לגבי יתרונות וחסרונות:

יתרונות: טאצ'פד באמת מעולה. היו לי הרבה לפטופים ובאמת שהוא מדהים. מצד שני לא התנסתי בלפטופים מודרניים יותר (מהעבודה אנחנו לא מקבלים מחשבים היי אנד).

חסרונות:
  • אתה משלם די הרבה רק על המותג (והעיצוב, נניח).
    אין לך שום יכולת לשדרג בעתיד. לא להוסיף זכרון, לא להגדיל את הדיסק, אפילו להחליף סוללה זה סיפור מההפטרה.
    צריך ללמוד מערכת הפעלה חדשה. האם היא טובה יותר מחלונות? לא. גם לא גרועה יותר. ולמרות כל הסיפורים שמספרים, גם היא קורסת ונתקעת לעיתים.
    אופיס למק על הפנים.
הלפטופ הבא שלי כבר לא יהיה מק - מבחינתי לא שווה את התוספת מחיר המשוגעת. יש חברות נוספות שנותנות איכות זהה (סה"כ הכל מיוצר בסין היום).

sigamore
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4937
נתן תודות: 522 פעמים
קיבל תודות: 690 פעמים

שליחה #7 

לטעמי לך על המק !!
שים לב שאם אתה משווה מחשבי פרימיום של יצרני PC מובילים ובקונפיגורציה דומה, אתה רואה פחות או יותר אותם רמות מחיר ...
אני אישית עובד עם מק אייר בן 4 חודשים שרכשתי בהונג-קונג ב $1000 (קונפיגורציה בסיסית של מק אייר 13״) ולא מביט לאחור :P
ד״א - אפילו לא טרחתי לצרוב מקלדת עברית ... אין צורך - תוך יום וחצי אתה מקליד עברית בחופשיות בצורה עיוורת ...
בהצלחה !!
די טעלעוויזיע קאָסטן מיר וועגן פופצן טויזנט פונט !

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #8 

mrunderhill כתב:אני הייתי מתייחס בחשדנות לנתוני הסוללה האלו. יש לי כשנתיים כבר מקבוק פרו רטינה 15", ואין לו זמני סוללה מזהירים כמו שמפרסמים (ד"א, זה חישוב שעושים עם בהירות מינימלית ובלי להפעיל שום תוכנה אני מניח...). .
...
יש לי מאקבוק פרו חדש, לאחר שהחזרתי אחד בן 3 שנים, ויש קפיצה אדירה בזמני סוללה.
הסיבה העיקרית היא כנראה שבחדשים אין דיסק קשיח מכני.

לשואל המקורי, זה אחלה מחשב אך רק אתה יודע אם שווה את הפרש המחיר בשבילך.
אני עברתי למאקים לא מבחירה, אלא אילוץ של העבודה. היו כמה ימים של התרגלות למערכת ההפעלה, אך בזה זה נגמר. לא צריך להתייחס לעיניין בשיקולים.
למרות שווינדוז 7 מערכת לא רעה בכלל (יחסית לקודמותיה), ל OSX עדיין יש יתרון בפשטות והקלות (זה במבט שלאחר ימי ההתרגלות).
המאק כמובן מאוד אמין. לפני המאקים היה לי thinkpad (עוד מימי IBM) והיו כמה ביקורים במעבדה בעינייני קירור, גם כשנה לאחר הקנייה.
עם המאק הקודם היה ביקור אחד כשמלאו לו 3 - להחלפת דיסק.
משה

netivi פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #9 

לגבי עברית על המקלדת .... מגיל 15-16 אני מקליד הקלדה עיוורת ונהנה מכל רגע :roll:

לגבי איכות הבניה של מאקבוק פרו החדש עם המסך רטינה, הבנתי שהמחשב ממש סוס עבודה ולא מתקרב לדגמים הישנים יותר בסידרה.

אם אני מבצע השוואות מחירים עם לפטופים שמריצים windows עם מפרט תואם פחות או יותר למאקבוק פרו ההבדל נע בין 400-800 $

שרק בהפרש ניתן לקנות לפטופ....

אני מקווה שאני אצליח להגיע להחלטה בהקדם האפשרי.. :wink:

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #10 

לגבי עברית, אני מדביק את המדבקות השקופות, ולא מצאתי שום חיסרון עדיין.
האמת שצריבה היא גם לא אופציה אפשרית בשבילי.
משה

mrunderhill
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

netivi אני כמוך - אין לי שום בעיה עם הקלדה עיוורת ולכן לא טרחתי לשים עברית על המקלדת.

לגבי הפרשי המחיר - זו היתה הנקודה שלי - ההפרשים מאוד גבוהים.
עוד נקודה חשובה לבדוק - משך אחריות ואפשרות הרחבה. לא יודע אם יש יצרנים שנותנים יותר משנה אחריות ללפטופ, אבל זה דבר חשוב ובמיוחד במק. לי היו צריכים להחליף מסך במקבוק וזה היה קרוב מאוד לתום השנת אחריות. מעבר לכך אם הוא מתקלקל זו בעיה מאחר ואי אפשר להחליף בו כלום. לא סתם הוא זכה לכינוי least fixable notebook:
http://www.cnet.com/news/retina-macbook ... e-to-date/

toxin
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9357
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 742 פעמים

שליחה #12 

מה היתרון של מק על מחשבי מותג אחרים? אסוס, לנובו, HP או סמסונג יעשו לך בדיוק את אותה עבודה כמו מק. כמו ש mrunderhill אמר, אתה בעיקר משלם על המותג כי מבחינת חומרה אין שום דבר מיוחד שאין במותגים האחרים.

Nissan
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 345
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

עברית

שליחה #13 

משהו שלא ראיתי התייחסות אליו, התמיכה בעברית ב OFFICE FOR MAC היא נוראית עד לא שמישה,
אני התקנתי מכונה וירטואלית של WIN7 כדי לעבוד עם עברית ב-OFFICE.
Who turned off the lights ?

wallalon
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1925
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 147 פעמים

שליחה #14 

היתרונות של המקבוקים לטעמי הם סוללה, עיצוב, חוויות משתמש,
וניידות (בעיקר בPRO) כי רוב האולטרה-בוקים כבר קלים יותר מה-AIR אבל לאו דווקא זולים יותר. (אגב היום ברוב אותם אולטרה-בוקים גם מסובך לשדרג חומרה)

אתה צריך לברר מה חשוב לך במחשב ואז להחליט אם אפל שווה את האקסטה כסף.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

Re: עברית

שליחה #15 

Nissan כתב:משהו שלא ראיתי התייחסות אליו, התמיכה בעברית ב OFFICE FOR MAC היא נוראית עד לא שמישה,
אני התקנתי מכונה וירטואלית של WIN7 כדי לעבוד עם עברית ב-OFFICE.
...
אתה בהחלט צודק, ולמי שאופיס בעברית קריטי זה deal breaker.
מצד שני, פחות ופחות אנשים תלויים באופיס כמו שהיו בעבר.
משה

daycalon
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 566
שם מלא: daycalon
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 28 פעמים

שליחה #16 

תאמין לי שלאחר שמוש במק לא תרצה לחזור ל pc. (Y)

DorM
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4220
נתן תודות: 319 פעמים
קיבל תודות: 144 פעמים

שליחה #17 

מה עושים עם זה שאין אופציה להכניס CD?

mrunderhill
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #18 

DorM כתב:מה עושים עם זה שאין אופציה להכניס CD?
...
מתי בפעם האחרונה הכנסת CD? זה ברוב המחשבים היותר קומפקטיים אין היום. דווקא יותר מפריע לי המחסור בחיבור רשת קווי.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #19 

mrunderhill כתב:
...
...
מתי בפעם האחרונה הכנסת CD? זה ברוב המחשבים היותר קומפקטיים אין היום. דווקא יותר מפריע לי המחסור בחיבור רשת קווי.
...
אפשר לחבר לרשת באופן קווי, תמורת $29 :evil:
http://store.apple.com/us/product/MD463 ... r?fnode=51
משה

mrunderhill
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #20 

זה ידוע..אבל 30 דולר זה מחיר מוגזם :) וזו לא ״מחלה״ רק של אפל...

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”