שלום לכולם
אני רוצה להציג את הרשמים האישיים שלי מהסטרימר WD TV PLAY
את רוב התכונות אפשר להכיר מאתרים שמספקים ביקורות על המכשיר, אבל רציתי להביא את ההתרשמות שמעבר למה שפורסם.
רכשתי אותו במחיר מבצע של 299 ₪ ברשת של ציוד משרדי (מותר לרשום?.. קרביץ)
הוא ענה לקריטריונים שהיו מאוד חשובים עבורי:
• קטן ונייד (מיועד לנסיעות לחו"ל)
• כולל אנטנת WIFI מובנית, שאצלי עבדה ביעילות מרשימה (אם כי מעבר לקיר אחד)
• שקט (ללא מאוורר)
• עד עכשיו, תומך בכל הפורמטים שחיברתי למכשיר, דרך ה-USB.
• מחיר נמוך, ביחס לאחרים שראיתי בשוק.
• יש שני כפתורים שניתנים להגדרה בשלט, אבל מתוך אופציות ספציפיות)
חסרונות:
בתחום הממשק:
• הממשק מגושם, הניווט עם השלט לא נוח.
• אין REVIEW כשמדפדפים בין קבצי הסרטים
זו אופציה שחשובה בעיקר למי שמזפזפ בין קבצים שהשם שלהם לא אומר לו הרבה, או כאשר צופים בסדרה ומחפשים את הפרק הבא שלא ראינו. בקיצור: פספוס גדול ומאכזב.
אני חייב להגיד שב A.C.Ryan - Playon!HD Mini יש את האופציה, אבל היא לא נוחה מכיוון שהיא מציגה את הסרטון מתחילתו: כלומר את הפתיח, לוגו כ' וצריך להמתין עד שמתחיל הסרטון ומזהים את הקטע.
באקסטרימר Sidewinder האופציה היתה הנוחה ביותר: מציג את הסרטון החל מכמה דקות לאחר תחילתו – וזו לדעתי הדרך הטובה ביותר.
• בעיית היפוך סימני הפיסוק בכתוביות לא נפתרה.
• אחרי PAUSE או הרצה אחורה, יש פס מידע שמסתיר את הכתוביות (וצריך ללחוץ על כפתור נפרד בשביל להעלימו)
תכונות נוספות:
שקע USB אחד בלבד
מנגן את הסרטים מהמחשב, אך רק אם הוגדרו בספריה של WMP , וגם אז: ללא הכתוביות (למרות שבמחשב WMP מציג את הכתוביות).
חיפושים באפליקציות כמו YOUTUBE אפשריים רק באנגלית.
שלט רחוק:
מינימליסטי ומהווה פספוס אחד גדול. מכיוון שבעיני זה הכלי העיקרי שאמור לספק לנו את הנוחות במהלך הצפייה, חשוב שיהיה נוח ומתאים לצופה. חלק מהדברים לא ברורים ומגלים אותם לאחר הקניה.
• אין אפשרות לקפיצה קצרה קדימה/אחורה (למשל, אם פספסנו משהו ורוצים לראות שוב). חייבים לרוץ אחורה בשיטה הישנה וזה מסורבל.
• אין שליטה בווליום מהשלט. אפשר רק בשלט של הטלוויזיה או באמצעות אפליקציה לסמארטפון (וזה פיספוס).
בקיצור:
אם זה לטיולים, אז הוא ממש נוח, קומפקטי וזול
לשימוש ביתי לא הייתי ממליץ. החיסכון במחיר מתגמד לעומת החסרונות.
מקווה שסייעתי למי שמתלבט