בשעה טובה עברתי לחדר ייעודי...
-
ni-ro
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 279
- נתן תודות: 71 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
בשעה טובה עברנו דירה (ואני העברתי את המערכת לחדר ייעודי...)
תמונות יהיו בהקדם. אולם, לפני כן, מס' שאלות (התייעצויות)
קודם כל מסר נתונים:
החדר:
מלבני - אורך 3.45 רוחב 2.83
בהמלצתכם המערכת תמוקם על הצד הארוך יותר (דהיינו המסך יקרין על הקיר הצר יותר).
מדובר בממ"ד שעבר טיפול אקוסטי (פלטות של חברת VICOUSTIC).
ק"ב:
פרה ופאוור של SUNFIRE 400 וואט לערוץ * 7
נגן- DUNE HD MAX
רמקולים: זוג סראונדים של קמברידז אודיו (on wall) וזוג בי-פולאריים של מוניטור אודיו.
סטראו:
הגברה- Passlabs int-30A אינטגרייטד 30 וואט לערוץ
ממיר- Emm.
נגן- מחשב mac mini.
להלן השאלות:
1. אני יכול להפריד את הק"ב מהסטראו כך שה SUNFIRE יגבירו את הקימברידז אודיו כקידמיים והמוניטור אודיו (בי-פולאר) יהיו אחוריים... כמובן יש גם סנטר וסאב.
לחילופין אני יכול להגביר את הקדמיים עם האינטגרייטד ולהתקין 4 זוגות סראונד (צדדים ואחוריים).
השאלה: האם בקונפיגורציה השניה- 7.1 לא גדול מידי על החדר הקטן ממילא (ואז יהיה ערבוב של צלילים ובלאגן)? - אשמח מנסיונכם האישי (כאלו שנמצאים/ שמעו בחדר יעודי קטן).
אם אני בוחר בחלופה הראשונה- לדעתי ה SF יהיה מיותר (400 וואט להגברת סראונדים וסנטר נראה בזבוז).
***תמצות כי הסתבכתי בעצמי: ******
1). הפרדה בין סטראו וק"ב- חסרון SF מגביר סראונדים (למה צריך 400 וואט)?
שימוש בהגברת סטראו לקדמיים ו SF יגבירו אחוריים וצדדיים- שאלה, 7.1, לא גדול על חדר 3 על 3.5?
2. בהנחה ואחליט שאחד הסראונדים יהיו קדמיים (קמברידז) האם ניתן יהיה להתקינם על הקיר של המקרן בגובה הסנטר? (דהיינו 90- 70 סמ")
תודה מראש
למגיבים
ניר
תמונות יהיו בהקדם. אולם, לפני כן, מס' שאלות (התייעצויות)
קודם כל מסר נתונים:
החדר:
מלבני - אורך 3.45 רוחב 2.83
בהמלצתכם המערכת תמוקם על הצד הארוך יותר (דהיינו המסך יקרין על הקיר הצר יותר).
מדובר בממ"ד שעבר טיפול אקוסטי (פלטות של חברת VICOUSTIC).
ק"ב:
פרה ופאוור של SUNFIRE 400 וואט לערוץ * 7
נגן- DUNE HD MAX
רמקולים: זוג סראונדים של קמברידז אודיו (on wall) וזוג בי-פולאריים של מוניטור אודיו.
סטראו:
הגברה- Passlabs int-30A אינטגרייטד 30 וואט לערוץ
ממיר- Emm.
נגן- מחשב mac mini.
להלן השאלות:
1. אני יכול להפריד את הק"ב מהסטראו כך שה SUNFIRE יגבירו את הקימברידז אודיו כקידמיים והמוניטור אודיו (בי-פולאר) יהיו אחוריים... כמובן יש גם סנטר וסאב.
לחילופין אני יכול להגביר את הקדמיים עם האינטגרייטד ולהתקין 4 זוגות סראונד (צדדים ואחוריים).
השאלה: האם בקונפיגורציה השניה- 7.1 לא גדול מידי על החדר הקטן ממילא (ואז יהיה ערבוב של צלילים ובלאגן)? - אשמח מנסיונכם האישי (כאלו שנמצאים/ שמעו בחדר יעודי קטן).
אם אני בוחר בחלופה הראשונה- לדעתי ה SF יהיה מיותר (400 וואט להגברת סראונדים וסנטר נראה בזבוז).
***תמצות כי הסתבכתי בעצמי: ******
1). הפרדה בין סטראו וק"ב- חסרון SF מגביר סראונדים (למה צריך 400 וואט)?
שימוש בהגברת סטראו לקדמיים ו SF יגבירו אחוריים וצדדיים- שאלה, 7.1, לא גדול על חדר 3 על 3.5?
2. בהנחה ואחליט שאחד הסראונדים יהיו קדמיים (קמברידז) האם ניתן יהיה להתקינם על הקיר של המקרן בגובה הסנטר? (דהיינו 90- 70 סמ")
תודה מראש
למגיבים
ניר
-
ni-ro
-
- חבר פעיל מאוד

הבהרה (שכחתי)
לסטראו יש לי רמקולים של YGCarmel
הם מוגברים על ידי הPASS
קולנוע ביתי יתכנו 2 חלופות:
1). 7.1 שאת הקדמיים יגביר הפאס (חיסרון שההגברה של ה SUNFIRE מגבירה בסה״כ 4 סראונדים, סאב וסנטר.כמו כן, שאלתי אם זה לא גדול מידי על החדר 7 רמקולים ו 400 וואט מגבר רב ערוצי
2). 2 מערכות נפרדות : סטראו וק״ב 5.1 אציב אתה קימברלי אודיו )onwall) ואת הבי פולאריים בצדדים. ואנסה לשנמך את ההגברה (החלפה ברסיבר צנוע מימדים).
אם אני בוחר באופציה זו, השאלה: באיזה גובה להציב את הקדמיים (onwall)?
לסטראו יש לי רמקולים של YGCarmel
הם מוגברים על ידי הPASS
קולנוע ביתי יתכנו 2 חלופות:
1). 7.1 שאת הקדמיים יגביר הפאס (חיסרון שההגברה של ה SUNFIRE מגבירה בסה״כ 4 סראונדים, סאב וסנטר.כמו כן, שאלתי אם זה לא גדול מידי על החדר 7 רמקולים ו 400 וואט מגבר רב ערוצי
2). 2 מערכות נפרדות : סטראו וק״ב 5.1 אציב אתה קימברלי אודיו )onwall) ואת הבי פולאריים בצדדים. ואנסה לשנמך את ההגברה (החלפה ברסיבר צנוע מימדים).
אם אני בוחר באופציה זו, השאלה: באיזה גובה להציב את הקדמיים (onwall)?
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
קודם כל המון ברכות על הגשמת חלום החדר הייעודי!!
לעניות דעתי 7.1 "קלאסי" זה אוברקיל על חדר כזה קטן - לערוצי הסראונד האחורי יהיה קשה מאוד לבוא לידי ביטוי כשהם קרובים כ"כ הן לעמדת ההאזנה והן לערוצי הסראונד האחרים. מה שכן, אתה יכול ללכת על סידור אחר של 7.1 כגון Front Height או Front Wide (בהינתן החלפת הפרה/פרו לכזה שתומך בפורמטים הללו).
לגבי מיקום הקדמיים עבור ק"ב במקרה של פיצול לק"ב 5.1 וסטריאו ייעודי - הצבת הקדמיים בגובה כ-80 ס"מ מהרצפה (גובה האוזניים כשיושבים בעמדת האזנה)) זו בכל מקרה האופציה המומלצת ביותר!
נ.ב. לגבי ערוצי סראונד - את אלה מומלץ להציב בגובה של כ-1.5 מטר מהרצפה (כ-60 ס"מ מעל גובה האוזניים).
לעניות דעתי 7.1 "קלאסי" זה אוברקיל על חדר כזה קטן - לערוצי הסראונד האחורי יהיה קשה מאוד לבוא לידי ביטוי כשהם קרובים כ"כ הן לעמדת ההאזנה והן לערוצי הסראונד האחרים. מה שכן, אתה יכול ללכת על סידור אחר של 7.1 כגון Front Height או Front Wide (בהינתן החלפת הפרה/פרו לכזה שתומך בפורמטים הללו).
לגבי מיקום הקדמיים עבור ק"ב במקרה של פיצול לק"ב 5.1 וסטריאו ייעודי - הצבת הקדמיים בגובה כ-80 ס"מ מהרצפה (גובה האוזניים כשיושבים בעמדת האזנה)) זו בכל מקרה האופציה המומלצת ביותר!
נ.ב. לגבי ערוצי סראונד - את אלה מומלץ להציב בגובה של כ-1.5 מטר מהרצפה (כ-60 ס"מ מעל גובה האוזניים).
-
ni-ro
-
- חבר פעיל מאוד

אור תודה רבהepony כתב:קודם כל המון ברכות על הגשמת חלום החדר הייעודי!!![]()
![]()
לעניות דעתי 7.1 "קלאסי" זה אוברקיל על חדר כזה קטן - לערוצי הסראונד האחורי יהיה קשה מאוד לבוא לידי ביטוי כשהם קרובים כ"כ הן לעמדת ההאזנה והן לערוצי הסראונד האחרים. מה שכן, אתה יכול ללכת על סידור אחר של 7.1 כגון Front Height או Front Wide (בהינתן החלפת הפרה/פרו לכזה שתומך בפורמטים הללו).![]()
לגבי מיקום הקדמיים עבור ק"ב במקרה של פיצול לק"ב 5.1 וסטריאו ייעודי - הצבת הקדמיים בגובה כ-80 ס"מ מהרצפה (גובה האוזניים כשיושבים בעמדת האזנה)) זו בכל מקרה האופציה המומלצת ביותר!![]()
נ.ב. לגבי ערוצי סראונד - את אלה מומלץ להציב בגובה של כ-1.5 מטר מהרצפה (כ-60 ס"מ מעל גובה האוזניים)....
איששת את מה שחשבתי
לדעתי אלך על האופציה של הפיצול, אנסה למכור את ההגברה המסיבית למשהו שיוכל להנות ממנה
ואת חדש ברסיבר
תודה על הברכות
ניר