לאחרונה שמתי לב שכאשר אני מנגן סרטים במחשב, ברסיבר לא מופיע חיווי ה DTS. יש הפרדה לערוצים (קדמיים, אחוריים וסנטר), אך איך חיווי שיש תמיכה בפורמט הנכון.
אני מריץ ווינדוס 8.1 64 ביט, האודיו+ווידאו עוברים דרך יציאת ה HDMI בכרטיס מסוג NVIDIA GTX560TI לרסיבר מדגם YAMAHA RV-X863, כמובן שכל הדרייברים מעודכנים.
ניסיתי להתקין גירסה חדשה של המקודדים (shark007) ולא נפתרה הבעיה. ניסיתי להסיר את המקודדים, לא עזר.
כך זה נראה ברסיבר:
רעיונות?
HazooM
כתב
תגובות: 6805
שליחה
אם זה עבד בסדר עד לאחרונה ורק לפתע זה ככה אז תסתכל אחורה - האם שינית משהו במערכת הפעלה/קודקים לפני שזה קרה? האם שיחקת עם ההגדרות ברסיבר?
הלוואי שזה היה כזה פשוט. אני כמעט ולא מסתכל על הרסיבר, מדליק את המערכת כולה עם ההרמוני ומתחיל לנגן את מקורות הצפיה שלי ב HTPC. עד עכשיו יצא מנקודת הנחה שהכל תקין, אז לא טרחתי לבדוק. כשאמרתי שבעבר ראיתי את החיווי אני לא מדבר על העבר הקרוב
ד"א, האם PCM לא יותר טוב? אני רואה (כפי שאפשר לראות בתמונה שצירפתי) שהרסיבר מזהה PCM, זה לא יותר טוב מ DTS?
הורדתי כמה סרטוני הדגמה מפה, בכולם שומעים את כל הערוצים אך החיווי ברסיבר הוא תמיד על PCM:
התופעה קורית גם עם MPC-HC (גירסה עדכנית) וגם עם WMP. אם יש עוד פרטים שצריך אנא אמרו ואשמח לספקם
HazooM
כתב
תגובות: 6805
שליחה
הסבירות היא שהמחשב עצמו עושה פענוח לפורמט של הסאונד (dts במקרה הזה), ומוציא אותו מה HDMI כ PCM לכל הרמקולים. איפשהו בהגדרות אתה צריך לשנות את זה מ PCM ל Bitstream.
יש להם מעין פאנל ניהול עם כל ההגדרות, אני אחפש שם.
עריכה, זה מה שמצאתי:
Huber
חבר במועדון HT
תגובות: 73420
שם מלא: ערן
שליחה
HazooM כתב:הסבירות היא שהמחשב עצמו עושה פענוח לפורמט של הסאונד (dts במקרה הזה), ומוציא אותו מה HDMI כ PCM לכל הרמקולים. איפשהו בהגדרות אתה צריך לשנות את זה מ PCM ל Bitstream.
...
בהגדרות של הכרטיס קול (REALTEK מובנה) אין אופציה שכזו, ואני מניח שגם אם היה זה לא היה משנה מכיוון שהסאונד יוצא מה HDMI (בעזרת הדרייבר של הכרטיס מסך/נווידיה). הבעיה היא שבשום מקום בהגדרות של נווידיה לא מצאתי משהו שמתייחס לעיבוד קול.
Huber
חבר במועדון HT
שליחה
טלHD כתב:בתמונה שצילמת הרסיבר מראה את מצב ה dsp ולא את הקידוד.
בניגון מופיע לך pcm? תשנה את התצוגה ע"י לחיצה על כפתור ה info בשלט.
...
הי טל.
כן, בניגון סרט מופיע PCM כפי שרואים בתמונה.
כפתור ה INFO בשלט לא עשה כלום. יש גם כפתור STRAIGHT אבל כשאני לוחץ עלייו ההרסיבר מחווה NOT AVAILABLE.
תוודא שה-FFDShow אכן פעיל - מופיע האייקון הכחול שלו במגש האייקונים למטה כשאתה מנגן תכנים (שים את הנגן על מסך לא מלא כדי לבדוק את זה).
אם הוא לא מופיע - כנראה הותקנה אצלך תוכנה שדרסה את זה ומקודד אודיו אחר עכשיו פעיל אצלך.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
Huber
חבר במועדון HT
שליחה
pixies - יש התקדמות לפי עצתך
אז ככה - כשאני מפעיל את הסרט עם MPC-HC, לא מופיע שום אייקון חדש ב SYSTRAY וברסיבר לא מופיע DTS. לעומת זאת, אותו סרט עם WMP, ב SYSTRAY מופיעים האייקונים של LAV (שלושה - SPLLITER, VIDEO DECODER ו AUDIO DECODER) וברסיבר מופיע DTS.
על פניו נראה ש"נפתרה" הבעיה, אך מה - כל סרט שאני מנגן ב WMP ומנסה להריץ קדימה - הנגן קורס. בנוסף, אני די שונא את הנגן המנוון הזה. עיצות?
pixies
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32985
שליחה
תשתמש בתפריט ה-External Filters ב-MPC HC בשביל לחסום מקודדים לא רצויים. יש עוד הסברים על זה ב"מדריך המהיר לצפייה בתכני HD" (אחד הנספחים שם).
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
Huber
חבר במועדון HT
שליחה
אוקיי, חסמתי את כל המקודדים שמצויינים במדריך, עדיין מופיע PCM ברסיבר.
עברתי שוב על המדריך, ההגדרות שלי זהות בתפריט OUTPUT כך שאנני מבין אפא הבעיה.
מה שכן, סעיף 13 נראה לי מאוד רלוונטי לבעיה שלי, רק שאינני רואה את האופציות המדוברות שם אצלי: