אני צריך עזרה להבין את נושא סנכרון A/V בXBMC פעם אחת ולתמיד
-
mrunderhill
- חבר ותיק

- תגובות: 2261
- נתן תודות: 74 פעמים
- קיבל תודות: 124 פעמים
בהגדרות הוידאו של XBMC יש שתי אופציות שאפשר להדליק/לכבות:
1. Adjust display refresh rate to match video
2. Sync playback to display (עם תתי אופציות).
ההגיון שלי אומר שיש פה הפכים. הראשון אומר לשנות את הREFRESH RATE כדי שיתאים לקצב שיש לי בקובץ, והשני עושה רושם שאמור להתאים את הPLAYBACK לקצב רענון של המסך, אבל אני רואה שאני יכול להפעיל את שתי האופציות בו זמנית.
לאחרונה עשיתי שני שינויים רציניים במקביל (אני יודע שזה לא טוב) - התקנתי מחדש את המערכת הפעלה (WIN 8.1) ועברתי לBETA2 של גותאם. מאז אני נתקל בבעיות של לאג בין האודיו לוידאו, מה שלא היה קודם, ומשחק עם האופציות האלו עדיין לא פתר את הבעיה.
מה בעצם המשמעות של כל אחת מהאופציות, ומה המצב ה"אופטימלי"?
יש לציין שהבעיה העיקרית בתוכן שהוא 24fps
1. Adjust display refresh rate to match video
2. Sync playback to display (עם תתי אופציות).
ההגיון שלי אומר שיש פה הפכים. הראשון אומר לשנות את הREFRESH RATE כדי שיתאים לקצב שיש לי בקובץ, והשני עושה רושם שאמור להתאים את הPLAYBACK לקצב רענון של המסך, אבל אני רואה שאני יכול להפעיל את שתי האופציות בו זמנית.
לאחרונה עשיתי שני שינויים רציניים במקביל (אני יודע שזה לא טוב) - התקנתי מחדש את המערכת הפעלה (WIN 8.1) ועברתי לBETA2 של גותאם. מאז אני נתקל בבעיות של לאג בין האודיו לוידאו, מה שלא היה קודם, ומשחק עם האופציות האלו עדיין לא פתר את הבעיה.
מה בעצם המשמעות של כל אחת מהאופציות, ומה המצב ה"אופטימלי"?
יש לציין שהבעיה העיקרית בתוכן שהוא 24fps
-
mrunderhill
- חבר ותיק

מישהו? משהו?
-
mrunderhill
- חבר ותיק

אוקי..הלכתי לפי ההגדרות שלך, שיניתי את הטלויזיה באמת ל24Hz ואני רואה שהmissed עולה בלי הפסקה והerror גם מקפץ כל הזמן. מה שמוזר זה שאם אני קופץ קדימה טיפה בסרט זה פשוט מפסיק! הerror יורד ל0 והmissed מפסיק לעצור. בדקתי כמה קבצים וזה אותו סיפור. החזרתי ל60Hz וזה אותו סיפור. כשמתחילים סרט הוא פשוט מאבד פריימים כמו משוגע, ואם אני עושה קפיצה קטנה של 5 שניות קדימה זה פותר מתייצב. אני אנסה לראות ככה פרק שלם לראות אם זה עוזר..אבל זה נשמע לי הזוי, לא?
- adidas1
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 784
- נתן תודות: 26 פעמים
- קיבל תודות: 38 פעמים
אם תלך בדיוק לפי המדריך לא אמורים להיות DROPPED FRAMES. שים לב ל:
1. מה ה FPS של הקבצים שאתה מנסה לנגן? אם זה 23.976 אכן שים את ה REFRESH RATE ב TV על 24. אם ה FPS של הקבצים הוא משהו שונה, עליך להתאים את ה REFRESH RATE ב TV לכך.
2. שים לב גם שבסוף המדריך כתבתי שיש כרגע בעיה עם קבצים שקודדו עם VARIABLE FPS, אם הקבצים שלך עם CONSTANT יהיו DROPPED FRAMES.
1. מה ה FPS של הקבצים שאתה מנסה לנגן? אם זה 23.976 אכן שים את ה REFRESH RATE ב TV על 24. אם ה FPS של הקבצים הוא משהו שונה, עליך להתאים את ה REFRESH RATE ב TV לכך.
2. שים לב גם שבסוף המדריך כתבתי שיש כרגע בעיה עם קבצים שקודדו עם VARIABLE FPS, אם הקבצים שלך עם CONSTANT יהיו DROPPED FRAMES.
-
mrunderhill
- חבר ותיק

1. הקבצים באמת 23.976 ושמתי את הטלויזיה על 24.
2. איך אני מוודא האם זה VARIABLE?
בכל מקרה מה שמוזר זה שגם כשאני משנה את הקצב ריפרש של הטלויזיה הבעיה הזו קיימת וזה "נפתר" ברגע שעושים דילוג בתוך הוידאו
2. איך אני מוודא האם זה VARIABLE?
בכל מקרה מה שמוזר זה שגם כשאני משנה את הקצב ריפרש של הטלויזיה הבעיה הזו קיימת וזה "נפתר" ברגע שעושים דילוג בתוך הוידאו