פתרונות רשת לבית דו-קומתי ישן

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
miko79 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1121
שם מלא: עומר

שליחה

לבוס שלי יש בית פרטי דו-קומתי ישן עם הרבה בטון ודלתות עץ כבדות בכל חדר.

בקומה התחתונה בסלון מותקן לו הוטבוקס, שנותן רשת אלחוטית לקומה התחתונה.
בקומה העליונה יש לו רשת אלחוטית איזה ראוטר של בזק, ומחשב הנייח שלו חיבור קווי למודם.

הוא מתלונן על התנתקויות שיש לראוטר(להוציא ולהכניס לחשמל).
ובעיות מהירות שאני לא ממש בטוח שקשורות לאינטרנט כי שבדקתי לאחרונה הוא קיבל בקומה העליונה +- 10 מגה שהוא מוגדר על 30, הראוטר יושב בחדר מרוחק עם 2 דלתות עץ עבות בין החדרים.

חשבתי על 2 פתרונות

1. לרכוש ראוטר TP-Link TL-WR1043ND Mimo nMax 300Mbps ולהוסיף למודם למחשב הנייד. או במקום הראוטר.

2. לרכוש הוט מוקה ולחבר להוטבוקס

מה דעתכם?

boapinta
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 402

שליחה

הבעיה עצמה לא מובנת.
האם הבעיה היא בעיית קליטה אלחוטית בבית באופן כללי או התנתקויות של הראוטר בקומה השניה ובעיית מהירות בהורדה?
קירות בטון גורם מספר 1 להנחתת האות האלחוטי בבתים, דלתות עץ כבדות יתרמו גם להנחתה.
1. בהנחה שהבעיה היא בקומה השניה בלבד הייתי מתחיל בבדיקת תשתית אצל חברת הוט (בדיקת סיגנל ובדיקת מהירות קווית)
2. נראה שיש בעיה מבחינה טופולוגית לגבי פריסת האלחוט בבית ולא בטוח שקניית ראוטר אחר יתן מענה לבעיה.
3. לא הייתי מתעסק עם מוצר כמו הוט מוקה - יש המון בעיות עם המתאמים שיושבים על גבי החשמל ועוד יותר בבית דו קומתי.
4. במידה והראוטר לא תקין, ממליץ לקנות ראוטר כגון זה שציינת ולנסות למקם במקום מרכזי בקומה השניה.

miko79 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1121
שם מלא: עומר

הסברים

שליחה

בקומה העליונה יש לו אינטרנט של בזק.
הבעיה זה ניתוקים במודם(כנראה תשתית כבל טל' בתוך הבית) אנחנו לא מוצאים את הכבל מהארון בחוץ לנק' טלפון ליד המחשב.
בנוסף יש עוד אינטרנט של בזק למעלה מחובר למודם/ראוטר שגם שם פעם בשבוע/שבועיים צריכים להוציא מהחשמל.

Smartnetworks
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 203

שליחה

חבל שהוא משלם על 2 תשתיות אינטרנט (משלם כפול כל חודש גם על תשתית וגם על הספק).

שווה לך לסדר לו את הרשת פעם אחת כמו שצריך, כך גם תחסוך כסף כל חודש וגם תפתור את כל הבעיות עם האינטרנט, אם אתה לא מסתדר או לא בטוח תתייעץ עם בעל מקצוע.
Smart Networks
פתרונות תקשורת
www.smartnetworks.co.il

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”