המלצה לגבי טלויזיה 55 אינץ' של פיליפס 7008/8008, LG 740Y, סוני 805/905
שלום לכל חברי הפורום,
אני מתעתד לרכוש טלויזיה LED "55 בחודשיים הקרובים עקב מעבר לבית חדש.
אני כרגע מתלבט בין שני דגמים, כאשר התקציב עומד על לא יותר מ-10K.
אני די סגור על שני דגמים מ-2013, מאחר ודגמי 2014, סביר להניח שיחרגו מהתקציב.
הדגמים המדוברים הם: PHILIPS 7008 או LG 740Y, שתיהן בגודל 55 אינץ'.
הנקודות החשובות ביותר מבחינתי:
1. איכות תמונה ב-SD, HD ובתלת מימד (פאסיבי).
2. אחריות, שירות ותמיכה טכנית.
3. תפעול נוח באמצעות השלט. איך השלט MAGIC של LG?
4. תמיכה בעברית --> אני יודע שפיליפס אינה תומכת כרגע בכתוביות בעברית. כרגע לא כל כך משנה לי תמיכה בעברית ויכולות סמארט, מאחר ואני הולך להשתמש במחשב HTPC שיחובר ישירות לטלויזיה (מריץ XBMC).
אבל...ייתכן ובעתיד אשקול "להיפטר" מה-HTPC ובהחלט יהיה לי חשוב תמיכה בכתוביות בעברית ויכולות סמארט מתקדמות.
האם ניתן לצפות שאלקטרה ישחררו בעתיד גרסת קושחה שתאפשר תמיכה בכתוביות בעברית?
אשמח לתגובות, טיפים והמלצות ממי שמכיר ו/או בעלים של אחד משני הדגמים שציינתי.
תודה,
צחי.
אני מתעתד לרכוש טלויזיה LED "55 בחודשיים הקרובים עקב מעבר לבית חדש.
אני כרגע מתלבט בין שני דגמים, כאשר התקציב עומד על לא יותר מ-10K.
אני די סגור על שני דגמים מ-2013, מאחר ודגמי 2014, סביר להניח שיחרגו מהתקציב.
הדגמים המדוברים הם: PHILIPS 7008 או LG 740Y, שתיהן בגודל 55 אינץ'.
הנקודות החשובות ביותר מבחינתי:
1. איכות תמונה ב-SD, HD ובתלת מימד (פאסיבי).
2. אחריות, שירות ותמיכה טכנית.
3. תפעול נוח באמצעות השלט. איך השלט MAGIC של LG?
4. תמיכה בעברית --> אני יודע שפיליפס אינה תומכת כרגע בכתוביות בעברית. כרגע לא כל כך משנה לי תמיכה בעברית ויכולות סמארט, מאחר ואני הולך להשתמש במחשב HTPC שיחובר ישירות לטלויזיה (מריץ XBMC).
אבל...ייתכן ובעתיד אשקול "להיפטר" מה-HTPC ובהחלט יהיה לי חשוב תמיכה בכתוביות בעברית ויכולות סמארט מתקדמות.
האם ניתן לצפות שאלקטרה ישחררו בעתיד גרסת קושחה שתאפשר תמיכה בכתוביות בעברית?
אשמח לתגובות, טיפים והמלצות ממי שמכיר ו/או בעלים של אחד משני הדגמים שציינתי.
תודה,
צחי.
נערך לאחרונה על ידי zachig ב 31/03/2014 22:41, נערך פעם 1 בסך הכל.
- guyz6471
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 698
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 59 פעמים
הי,
מבחינת איכות התמונה אני חושב שאין בכלל מה להשוות
מבחינתי הפיליפס לוקחת בגדול.
מבחינת SMART גם אין מה להשוות רק בכיוון ההפוך....
אבל בסופו של יום במידה ואיכות התמונה משחקת אצלך תפקיד מרכזי אז הפיליפס היא הבחירה הנכונה
במידה ויכולות ה SMART הם מרכיב מאד מרכזי , אז ה LG היא הבחירה למרות שאני חושב
שפיליפס + סטירמר יתנו לך את מה שאתה מחפש
מבחינת איכות התמונה אני חושב שאין בכלל מה להשוות
מבחינתי הפיליפס לוקחת בגדול.
מבחינת SMART גם אין מה להשוות רק בכיוון ההפוך....
אבל בסופו של יום במידה ואיכות התמונה משחקת אצלך תפקיד מרכזי אז הפיליפס היא הבחירה הנכונה
במידה ויכולות ה SMART הם מרכיב מאד מרכזי , אז ה LG היא הבחירה למרות שאני חושב
שפיליפס + סטירמר יתנו לך את מה שאתה מחפש
- freedom_il
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2159
- נתן תודות: 80 פעמים
- קיבל תודות: 196 פעמים
אני עם סיטואציה דומה, כלומר מחשב מחובר למסך בסלון.
הייתי בהתלבטות דומה לפני כמעט שנה כשיצאו דגמי 2013 (ההפרש מאז להיום כמעט 2000 ש"ח, אם אתה תוהה).
ה LG ירדה מהפרק די מהר בגלל צבעים לא עקביים לטעמי: מוגזמים מידי במקרים מסויימים ולא מספיקים באחרים. חוץ מזה היאפחות טובה משמעותית ב 3d לפי ביקורות.
מי שכן הגיעה לקו הסיום עם הפיליפס היא הסוני w805.
בחרתי בפיליפס בגלל אמבילייט, עיצוב ואיכות תמונה דומה לסוני ברמה.
קח בחשבון שבסוני קצת קל יותר להגיע לתמונה מצוינת ללא כיול. לי לקח הרבה משחקים עם טמפרטורת צבע ועוד פרמטרים כדי לקבל תמונה טובה לטעמי.
הייתי בהתלבטות דומה לפני כמעט שנה כשיצאו דגמי 2013 (ההפרש מאז להיום כמעט 2000 ש"ח, אם אתה תוהה).
ה LG ירדה מהפרק די מהר בגלל צבעים לא עקביים לטעמי: מוגזמים מידי במקרים מסויימים ולא מספיקים באחרים. חוץ מזה היאפחות טובה משמעותית ב 3d לפי ביקורות.
מי שכן הגיעה לקו הסיום עם הפיליפס היא הסוני w805.
בחרתי בפיליפס בגלל אמבילייט, עיצוב ואיכות תמונה דומה לסוני ברמה.
קח בחשבון שבסוני קצת קל יותר להגיע לתמונה מצוינת ללא כיול. לי לקח הרבה משחקים עם טמפרטורת צבע ועוד פרמטרים כדי לקבל תמונה טובה לטעמי.
אם בא לך, אשמח לקבל טיפים על כיול למסך פיליפס (לי יש 7108, אבל אני מניח שהטיפים רלוונטיים גם לדגמים נוספים).freedom_il כתב: קח בחשבון שבסוני קצת קל יותר להגיע לתמונה מצוינת ללא כיול. לי לקח הרבה משחקים עם טמפרטורת צבע ועוד פרמטרים כדי לקבל תמונה טובה לטעמי....
תודה חברים על התגובות המהירות.
בהתחלה נטיתי לכיוון ה-LG. עכשיו, אני יותר ויותר מתחיל לחשוב על הפיליפס כמועמדת רצינית.
1. סביר להניח שבזמן הקרוב, לא אוותר על מחשב ה-HTPC שלי, כך שיכולות סמארט לא קריטיות עבורי כרגע. אבל בכל זאת, למישהו יש צפי או הערכה, האם ומתי תהיה תמיכה בכתוביות בעברית, אם בכלל?
2. לא הייתה התייחסות לטיב השירות/תמיכה/אחריות של אלקטרה, יבואנית פיליפס. מישהו התנסה?
3. דרך אגב, האם הפיליפס כוללת מצלמה מובנית עבור סקייפ? (אני יודע ש-LG תומכת, אבל מחייבת רכישת מצלמה בנפרד). האם YOUTUBE ו-SKYPE קיימות באופן מובנה ביכולות הסמארט של הפיליפס?
4. לגבי ה-AMBILIGHT, מעולם לא ראיתי בפעולה. האם זה באמת מוסיף? האם עובד תמיד? האם ניתן לבטל? או שאין צורך?
5. ושאלה אחרונה...אני קורא שקיימים מספר דגמים דומים/זהים: 7008, 7008K, 7108. מה ההבדלים ביניהם?
תודה שוב,
צחי.
בהתחלה נטיתי לכיוון ה-LG. עכשיו, אני יותר ויותר מתחיל לחשוב על הפיליפס כמועמדת רצינית.
1. סביר להניח שבזמן הקרוב, לא אוותר על מחשב ה-HTPC שלי, כך שיכולות סמארט לא קריטיות עבורי כרגע. אבל בכל זאת, למישהו יש צפי או הערכה, האם ומתי תהיה תמיכה בכתוביות בעברית, אם בכלל?
2. לא הייתה התייחסות לטיב השירות/תמיכה/אחריות של אלקטרה, יבואנית פיליפס. מישהו התנסה?
3. דרך אגב, האם הפיליפס כוללת מצלמה מובנית עבור סקייפ? (אני יודע ש-LG תומכת, אבל מחייבת רכישת מצלמה בנפרד). האם YOUTUBE ו-SKYPE קיימות באופן מובנה ביכולות הסמארט של הפיליפס?
4. לגבי ה-AMBILIGHT, מעולם לא ראיתי בפעולה. האם זה באמת מוסיף? האם עובד תמיד? האם ניתן לבטל? או שאין צורך?
5. ושאלה אחרונה...אני קורא שקיימים מספר דגמים דומים/זהים: 7008, 7008K, 7108. מה ההבדלים ביניהם?
תודה שוב,
צחי.
- freedom_il
-
- חבר ותיק

אני מהטלפון אבל אני אנסה לענות על הכל
1. מישהו פה אמר שעם utf8 אולי כבר יש תמיכה אבל עוד לא בדקתי. אין צפי.
2. קנו השנה הרבה פיליפסים בפורום והיו לחלק בעיות. מצד שני, רוב הבעיות שאנשים התלוננו עליהן מבחינת השירות לא היו קילקולים אמיתיים אלא עננות וכאלה. פיקסלים שרופים גם קרה והוחלף לאנשים.
3. המצלמה עם סקייפ ואפליקציית יוטיוב עם שליטה מהנייד הם שני הדברים היחידים שאני משתמש בהם מבחינת סמארט. שניהם עובדים מצויין ומאוד מוצלחים לטעמי.
4. אמבילייט זה אדיר. נקודה. זה לא מאסט אבל זה ממש פיצ'ר מגניב.
5. 7108 זה מה שיש לי וזה פשוט לבן ומשתלב לי יפה עם המזנון. האותיות זה תלוי בממיר עידן פלוס שיש בפנים ובתמיכה בצלחות לווין וכאלה. בחלק יש עם ממיר hd. מה שמוכרים בארץ זה עם ממיר רגיל.
2. קנו השנה הרבה פיליפסים בפורום והיו לחלק בעיות. מצד שני, רוב הבעיות שאנשים התלוננו עליהן מבחינת השירות לא היו קילקולים אמיתיים אלא עננות וכאלה. פיקסלים שרופים גם קרה והוחלף לאנשים.
3. המצלמה עם סקייפ ואפליקציית יוטיוב עם שליטה מהנייד הם שני הדברים היחידים שאני משתמש בהם מבחינת סמארט. שניהם עובדים מצויין ומאוד מוצלחים לטעמי.
5. 7108 זה מה שיש לי וזה פשוט לבן ומשתלב לי יפה עם המזנון. האותיות זה תלוי בממיר עידן פלוס שיש בפנים ובתמיכה בצלחות לווין וכאלה. בחלק יש עם ממיר hd. מה שמוכרים בארץ זה עם ממיר רגיל.
אתה יכול בבקשה להסביר בקצרה לגבי התמיכה מהנייד ליו-טיוב? תודהfreedom_il כתב:אני מהטלפון אבל אני אנסה לענות על הכל
5. 7108 זה מה שיש לי וזה פשוט לבן ומשתלב לי יפה עם המזנון. האותיות זה תלוי בממיר עידן פלוס שיש בפנים ובתמיכה בצלחות לווין וכאלה. בחלק יש עם ממיר hd. מה שמוכרים בארץ זה עם ממיר רגיל....
- freedom_il
-
- חבר ותיק

אפליקציית יוטיוב של הטלפון אנדרואיד או ios מסתנכרנת עם המסך ופועלת כמו שלט כאשר שניהם מחוברים לאותה רשת ביתית. האודיו גם יוצא מהמסך בכבל אופטי לרסיבר אם יש לך.
זה דבר די מגניב שאין צורך להשתמש במקלדת של המסך וזה די נוח באופן כללי שאפשר לשלוח דברים למסך גם מחדר אחר.
אגב, זה פיצ'ר שיש בכל מסכי הסמארט למיטב ידיעתי.
זה דבר די מגניב שאין צורך להשתמש במקלדת של המסך וזה די נוח באופן כללי שאפשר לשלוח דברים למסך גם מחדר אחר.
אגב, זה פיצ'ר שיש בכל מסכי הסמארט למיטב ידיעתי.
נערך לאחרונה על ידי freedom_il ב 30/03/2014 13:55, נערך פעם 1 בסך הכל.
תודה רבה רבה על התשובות המקיפות!freedom_il כתב:אני מהטלפון אבל אני אנסה לענות על הכל
5. 7108 זה מה שיש לי וזה פשוט לבן ומשתלב לי יפה עם המזנון. האותיות זה תלוי בממיר עידן פלוס שיש בפנים ובתמיכה בצלחות לווין וכאלה. בחלק יש עם ממיר hd. מה שמוכרים בארץ זה עם ממיר רגיל....
אז אם הבנתי נכון, כל ההבדל בין ה-7008 ל-7108, זה צבע המסגרת? לבן או שחור?
שוב תודה. אני מתחיל לגבש דעה וכנראה אלך על הפיליפס בסופו של דבר.
אני רק מחכה לירידת מחירים, כי בפועל אני עובר לבית חדש רק עוד 4 חודשים ולכן מעוניין לקנות ממש בטרם הכניסה לבית החדש ולא 4 חודשים מראש. כך גם המחיר צפוי לרדת...
- freedom_il
-
- חבר ותיק

מישהו כבר אמר שהערכים האלה לא היו טובים לו בפיליפס אחרת אבל הנה תנסה:amir123 כתב:אם בא לך, אשמח לקבל טיפים על כיול למסך פיליפס (לי יש 7108, אבל אני מניח שהטיפים רלוונטיים גם לדגמים נוספים)..........
גם טמפרטורת הצבע יכולה להיראות לך צהובה אם שמת על Normal עד עכשיו (Normal כחול מידי - השוותי עם לפטופים ואייפד שמכויילים נכון Out of the box). אז צריך להתרגל קצת.
Backlight Contrast: 55-65 בלילה או ביום
Colour 56
Sharpness: 1
Noise Reduction: Off
MPEG Noise Reduction: Low
Pixel Precision HD
Perfect Natural Motion: Off
Clear LCD: On
Advanced Sharpness: On
Dynamic Contrast: Low
Dynamic Backlight: Off
Colour Enhancement: Off
Light Sensor: Off-On
Gamma: 0
Colour Temp: Custom
Red WP: 126
Green WP: 90
BL WP: 81
Red BL: 0
Green BL: -1
BL BL: 0
Video Contrast: 90
Brightness: 52
תודה רבה. שאלה כללית- בהגדרות של התמונה מה עדיף? סטנדרטי, טבעי או חי?freedom_il כתב:מישהו כבר אמר שהערכים האלה לא היו טובים לו בפיליפס אחרת אבל הנה תנסה:......
גם טמפרטורת הצבע יכולה להיראות לך צהובה אם שמת על Normal עד עכשיו (Normal כחול מידי - השוותי עם לפטופים ואייפד שמכויילים נכון Out of the box). אז צריך להתרגל קצת.
Backlight Contrast: 55-65 בלילה או ביום
Colour 56
Sharpness: 1
Noise Reduction: Off
MPEG Noise Reduction: Low
Pixel Precision HD
Perfect Natural Motion: Off
Clear LCD: On
Advanced Sharpness: On
Dynamic Contrast: Low
Dynamic Backlight: Off
Colour Enhancement: Off
Light Sensor: Off-On
Gamma: 0
Colour Temp: Custom
Red WP: 126
Green WP: 90
BL WP: 81
Red BL: 0
Green BL: -1
BL BL: 0
Video Contrast: 90
Brightness: 52...
- freedom_il
-
- חבר ותיק

אם אתה משנה גם ככה את מה שיש שם אז זה לא משנה. Vivid זה מזעזע. Movie לא שומר שינויים שעשית, שתדע אז לא לכוון בו כלום.
תנסה לשים את זה במצבי ה ISF. מה שיפה במצבים האלה (או מעצבן, תלוי איך אתה מסתכל על זה) זה שבכל מקור הם נשמרים בנפרד ככה שאם לשידורי יס/הוט אתה רוצה sharpness יותר גבוה והחלקת תמונה ולעומת זאת בשידור מהמחשב לא, אתה יכול לקבל משהו שונה.
תנסה לשים את זה במצבי ה ISF. מה שיפה במצבים האלה (או מעצבן, תלוי איך אתה מסתכל על זה) זה שבכל מקור הם נשמרים בנפרד ככה שאם לשידורי יס/הוט אתה רוצה sharpness יותר גבוה והחלקת תמונה ולעומת זאת בשידור מהמחשב לא, אתה יכול לקבל משהו שונה.
חחחח....
ההתלבטות שלי הפכה עכשיו להיות בין הפיליפס 7008 לפיליפס 8008...
אשמח לחוות דעת, האם ההבדלים בין הדגמים שווים את ההפרש במחיר...
מישהו יכול לתת הערכה פחות-או-יותר בכמה ניתן לרכוש כיום את הדגמים הנ"ל? (אני ממש לא מסתמך על ZAP, כי אני יודע בוודאות שניתן לרכוש בזול יותר).
האם צפוייה ירידה משמעותית במחיר במידה ואני מתעתד לרכוש עוד כ-4 חודשים?
ההתלבטות שלי הפכה עכשיו להיות בין הפיליפס 7008 לפיליפס 8008...
אשמח לחוות דעת, האם ההבדלים בין הדגמים שווים את ההפרש במחיר...
מישהו יכול לתת הערכה פחות-או-יותר בכמה ניתן לרכוש כיום את הדגמים הנ"ל? (אני ממש לא מסתמך על ZAP, כי אני יודע בוודאות שניתן לרכוש בזול יותר).
האם צפוייה ירידה משמעותית במחיר במידה ואני מתעתד לרכוש עוד כ-4 חודשים?
האמת שאין סיבה מיוחדת....פשוט לא אהבתי כל כך את המסגרת שלה שנראית קצת יותר מגושמת ועבה מהפיליפס/LG.guyz6471 כתב: יש סיבה שהסוני לא בתמונה?...
והאמת גם שקצת התחלתי להתלהב מהאמבילייט...
אבל אני אבחן שוב את הסוני. דרך אגב, יש לה גם מצלמה מובנית?
מה ההבדל בין ה-805 ל-807?
קראתי קצת ביקורת על הסוני 805 וגם על ה-905.guyz6471 כתב:צבע המסגרת
ב 905 עדיפה בכל פרמטר ואני חושב שיש לה מצלמה...
התלהבתי לאללה מה-905, מה גם שהמסגרת של ה-905 ממש דקה.
לצערי היא לא כוללת מצלמה, אבל ראיתי שניתן לרכוש בנפרד ב-100 דולר בערך, כך שזה לא נורא.
אוףףףף...טוב שהתחלתי לברר על טלויזיה כבר עכשיו...כל כך הרבה התלבטויות.
עכשיו נדלקתי על הסוני 905. מה שנשאר רק לקוות זה שהמחיר שלה יירד משמעותית בארבעת החודשים הקרובים עד שאקנה טלויזיה.
פשוט החלטתי שאני לא חורג מתקציב של 10k ויהי מה, אבל מגרדות לי האצבעות להתפנק בפיליפס 8008 או סוני 905.
כן...מפחיד קצת הבעיות עם ה-8008, ועוד אחריות 'בעייתית' של אלקטרה.NK כתב:קראת קצת ביקורת על הפיליפס 8008 ? אחד מהמסכים הפחות מוצלחים של פיליפס ....
נראה לי ש'אתפשר' בסוף על ה-7008 של פיליפס, או שאתפנק בסוני 905, אבל רק במידה והיא תהיה ברת השגה במחיר של 10k עוד 4 חודשים.
למישהו יש מושג מתי מגיעים לארץ דגמי 2014, כך שאולי אוכל לצפות לירידת מחירים רצינית של דגמי 2013???