סוף סוף התאפשר לי להקדיש חדר יעודי לסטריאו וקולנוע ביתי, ואשמח לעזרתכם בקונפיגורציה.
מדובר על עליית גג ללא חלונות, במידות 4.80X3.80, ההקרנה על הקיר הצר, ישיבה ממרחק 3.50 בערך.
מאחר והתקרה נמוכה מאוד ומשופעת (2.20 בשיא, 1.20 בצדדים) אני מוגבל מאוד בגודל המסך האפשרי (מצורפים שרטוטים להמחשה).
המקרן המיועד יהיה Benq w1070 אן Optoma HD131xw (צריך עוד לוודא מגבלות של טווח הקרנה וכו'), רצוי השקט מבין השניים.
הצפייה תיעשה בתנאים חשוכים או בתאורה עמומה מאוד, אין חלונות. התכנים - בעיקר סדרות, סרטים וגם כדורסל ופלייסטיישן.
נראה שהגודל המקסימלי שניתן להתקין הוא 92", וגם זה בהנחה וסטנד הציוד יהיה נמוך במיוחד, 84" נכנס בלי בעיה.
רמקול הסנטר גדול יחסית (Dynaudio contour) ויחד עם שאר הרכיבים זה הולך להיות אתגר לשמור על הסטנד נמוך (הסטנד טרם הורכב).
שאלות:
- האם יש הצדקה להתעסקות (הנמכת הסטנד וכו') כדי לעלות מ-84" ל-92", או שאולי בכלל בגדלים האלה כבר כדאי לחשוב על פלזמה גדולה (60") לקבלת יחס אופטימלי של איכות צפיה \ שטח צפיה בתקציב נתון?
אין לי שום בעיה עם מסך נגלל ידני, ממילא הוא יהיה פתוח כל הזמן, ומסך קבוע חורג מגבולות התקציב שלי. ראיתי מסכים של ספלנדור, נראה שאלך בכיוון הזה או משהו דומה (תקציב 500-800 למסך). המלצות?
האם יש דרך נוחה להרחיק את מסך ההקרנה מהקיר בכ-5-6 ס"מ? (אני מתכוון להתקין עליו פאנלים אקוסטיים)
מה גובה ההתקנה המומלץ בהנחה והמסך ייפרש בין 50 ס"מ ל-160 ס"מ מהרצפה?