תבין דבר אחד ראוטר של חברות תקשורת
זה Hרא של ראוטר אני לא מבין אותם אנשים שקונים את הראוטרים האלה
ואחרי פותחים אשכולות זה לא עובד וזה לא עובד וזה מתנתק וכ''ו
למה שלא תיקח מודם רגיל מבזק בעלות 8 שח לחודש דמי שכירות
תקנה ראוטר פרטי איכותי בטווח של 300-500 שח אפשר לקנות פצצה של ראוטר ביתי
תחבר את המודם תגדיר הכל ותהנה מאחלה רשת ביתית יציבה
MrYair כתב:תבין דבר אחד ראוטר של חברות תקשורת
זה Hרא של ראוטר אני לא מבין אותם אנשים שקונים את הראוטרים האלה
ואחרי פותחים אשכולות זה לא עובד וזה לא עובד וזה מתנתק וכ''ו
למה שלא תיקח מודם רגיל מבזק בעלות 8 שח לחודש דמי שכירות
תקנה ראוטר פרטי איכותי בטווח של 300-500 שח אפשר לקנות פצצה של ראוטר ביתי
תחבר את המודם תגדיר הכל ותהנה מאחלה רשת ביתית יציבה
...
היי יאיר
1.אשמח לקישור לראוטר כזה כאמור אם אפשר לחסוך עלויות מקניה בחו"ל אז עדיף
1.1 אם כבר מעדיפים לא להיות נתונים בחסדים של בזק לא עדיף לקנות מכשיר משולב ? מודם/ראוטר ?
2. האם זה עדיין אופציונלי בהתחשב שאין לי מושג ירוק בקינפוגים וכו'.
3. האם בזק יתנו תמיכה למוצר שלא שלהם ?
1. נתבי Dual-Band לא חסרים בארץ. נכון להיום ה-TP-Link WDR4300 נחשב לבחירה טובה בעיני רוב האנשים. מה שכן הנתבים שנמכרים בארץ לא כוללים מודם מובנה, ודרוש מודם נפרד, שאפשר לשכור מבזק ב-8₪. אם לא רוצים לשלם חודשית לבזק אז אפשר לקנות מודם באופן פרטי. אם אתה במהירות עד 15 מגה אתה צריך מודם +ADSL2, שאפשר להשיג באופן פרטי בארץ יחסית בקלות. אם אתה ב-20 מגה ומעלה אז אתה צריך מודם VDSL2, ולרוע המזל הדרך היחידה להשיג כזה באופן פרטי היא להזמין מחו"ל.
1.1 תמיד עדיף להפריד את המודם מהראוטר ולא לקנות מכשיר משולב. הסיבה היא שהמודם הכי טוב לא יהיה בהכרח גם הראוטר הכי טוב ולהיפך. עדיף לקחת שני מכשירים שונים ככה שתוכל לקנות מודם טוב ולחבר אותו לראוטר טוב ולא להסתמך קופסה אחת בינונית וסבירה בשני התפקידים. חוץ מזה גם זה מאפשר לך לשדרג את אחד הרכיבים אם אתה מגדיל מהירות וכיו"ב בלי לשדרג את השני. לדוגמה אם מצאת ראוטר אלחוטי יציב שהרשת לא מתנתקת כל שניה, אתה לא תרצה להחליף אותו רק כי עברת מ-15 ל-20 מגה.
2. אם אתה קונה ראוטר פרטי ולוקח מודם מבזק אז כל הקינפוגים אמורים להיות בראוטר בלבד, במודם אתה לא נוגע. אם אתה מזמין מודם מחו"ל אז לרוע המזל תצטרך לקנפג גם אותו, ואני יכול להעיד לך שעם המודם הספציפי שאני הזמנתי זה היה תהליך מתיש (הוא הגיע עם קושחה בסינית...). אם אתה מזמין מכשיר משולב אז מן הסתם צריך לקנפג אותו. בכל מקרה תמיד תצטרך לקנפג משהו כי הראוטר לא אמור לדעת את שם המשתמש והסיסמה שלך לאינטרנט מעצמו.
3. הם לא, אם אתה משתמש בציוד שלך אז תקבל מבזק תמיכה רק עבור תקלות שהם "בצד שלהם". מצד שני אם אתה לא מתעסק יותר מידי עם הציוד שלך אז הוא נוטה להחזיק מעמד. אני עם הראוטר שלי כבר כמה שנים טובות והוא מעולם לא עשה בעיות. זאת החלטה שלך האם התמיכה של בזק שווה לך 8₪-10₪ בחודש.