האם מומלץ שגם סראונד אחוריים יהיו בי או די פולאריים?

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
MrHicUp פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1571
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 49 פעמים

שליחה #1 

האם זה מומלץ או שהאחוריים בניגוד לסראונד בצדדים, צריכים לתת סאונד ישיר? היכן לרוב ממקמים כאשר מדובר באילוצי סלון? למעלה בהטיה? על מעמד לרמקולים?
דוגמאות:
7.1 Surround Sound Speaker System Set Up
תמונה
Dolby® TrueHD Or DTS-HD Master Audio™ Set Up
תמונה
מה ההבדל כאן? הזזה של האחוריים אחד מהשני וזה מה שמקנה את התואר Dolby True HD Or DTS-HD Master Audio Set Up?
לפחות לפי התמונה , נראה שלשאלתי, מאחור הרמקולים הם מדפים רגילים, האם אני טועה?
נערך לאחרונה על ידי MrHicUp ב 26/03/2014 7:41, נערך פעם 1 בסך הכל.

אליאל
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 487
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #2 

אני לא חושב שזה מתיחס רק לפורמט של ה hd-master ,אין מה לשבור תראש מהנדסי סאונד לא סתם תכננו ככה, גם אצל אחי זה נמצא בצורה כזאת יש לו סאט אפ של 9.1

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78880
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 788 פעמים
קיבל תודות: 5395 פעמים

שליחה #3 

בעיני זה מאוד עוזר.

MrHicUp פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

השאלה שלי: האם בסטאפ של 7.1 האחוריים הם בתצורה מדפי רגיל והצדדיים די או בי? או שכולם יכולים ליהיות די/בי?
אני יודע שבמצב של 5.1 ניתן לשים די/בי מאחורי המאזין או לצידי המאזין ולכוון ברסיבר את מצבם ביחס לישיבה.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #5 

כולם יכולים להיות מולטיפולאריים, אלא שאז חשוב לוודא שאם כולם דיפולאריים, אז צריך להצליב את הימני והשמאלי האחוריים כדי שלא "יבטלו" את ערוצי הסראונד בשל הפאזה ההפוכה שבבסיס עיצוב הדיפולאריים... (i)

יחד עם זאת, יש עדיפות לרמקולים רגילים כסראונד אחורי, כי אתה דווקא כן רוצה לייצר איזושהי תחושה כיוונית לגבי הסאונד המגיע מעריצים אלה, כדי לשפר את המיקום של האפקטים, ובפרט כאשר ערוצי הסראונד שלך הם כבר מולטיפולאריים (שזה דווקא כן מומלץ...) (i)

נ.ב. צריך לחפש ואני מהנייד כרגע אז לא יכול לעשות זאת בעצמי, אבל האנשים הטובים באודיסי חקרו את הנושא לעומק ומצאו גם את ההמלצות הנ"ל וגם את העובדה שערוצים קדמיים נוספים (front wide ו-front height) הם בעלי אימפקט יותר משמעותי על חוויית הסראונד מאשר ערוצי סראונד אחורי. זאת, למרות שהקידוד המקורי של סרטי 7.1 דווקא מגיע כידוע עם ערוצי סראונד אחורי. :|

MrHicUp פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

epony כתב:כולם יכולים להיות מולטיפולאריים, אלא שאז חשוב לוודא שאם כולם דיפולאריים, אז צריך להצליב את הימני והשמאלי האחוריים כדי שלא "יבטלו" את ערוצי הסראונד בשל הפאזה ההפוכה שבבסיס עיצוב הדיפולאריים... (i)

יחד עם זאת, יש עדיפות לרמקולים רגילים כסראונד אחורי, כי אתה דווקא כן רוצה לייצר איזושהי תחושה כיוונית לגבי הסאונד המגיע מעריצים אלה, כדי לשפר את המיקום של האפקטים, ובפרט כאשר ערוצי הסראונד שלך הם כבר מולטיפולאריים (שזה דווקא כן מומלץ...) (i)

נ.ב. צריך לחפש ואני מהנייד כרגע אז לא יכול לעשות זאת בעצמי, אבל האנשים הטובים באודיסי חקרו את הנושא לעומק ומצאו גם את ההמלצות הנ"ל וגם את העובדה שערוצים קדמיים נוספים (front wide ו-front height) הם בעלי אימפקט יותר משמעותי על חוויית הסראונד מאשר ערוצי סראונד אחורי. זאת, למרות שהקידוד המקורי של סרטי 7.1 דווקא מגיע כידוע עם ערוצי סראונד אחורי. :|
...
סחטיין על התשובה המלומדת (Y)

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”