האם יש משמעות להרכב הרמקולים בעידן ה room corection

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
OBIONE1 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 551
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #1 

האם יש היום משמעות לאיזה סט רמקולים מחובר הרסיבר בעידן ה room cerrection
לדוגמא אם אני מחבר לרסיבר עם rc קדמיים מחברה x אחוריים מחברה y וסנטר מחברה z וצופה בעיקר בסרטים
האם סט מאותה חברה וסידרה ישמע יותר טוב?
האם שמיה של מוסיקה/קונצרטים דורשת תמהיל של סט מלא מאותה חברה?

אני שואל מפני שברשותי רסיבר אונקיו 875 אשר ברשות rc של אודיסי mulieq xt וברצוני להוסיף לו אחוריים כאשר הקדמיים שלו הם מחברת nht בני כ 10. אין היום אחרויים דיפולארים שלהם בארץ כמה שידוע לע לכן אני פוזל לכיוון אחוריים של קליפש או axiom .
כמו כן אין לי סנטר ואני מחפש בעיקר יד שניה וראיתי כמה סנטרים מעניינים שכמובן לא מחברת nht . האם רכישת סנטר ואחרויים לא תואם קדמיים יכול לפגוע לי באחדות מעטפת הצליל ?

LiorShap
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3067
נתן תודות: 140 פעמים
קיבל תודות: 490 פעמים

שליחה #2 

אין תחליף לאיכות הרמקולים , ההתאמה שלהם לחלל ומיקום אידאלי של כל הסט מבחינת מרחקים.
אנשים לטעמי לוקחים את נושא הכיול רחוק הרבה יותר ממה שהוא באמת עושה.
כיול סאב באודיסי למשל זה ה ״המצאת המאה״ לפי חלק מהאנשים פה.

האבסורד הכי גדול הוא שחלק גדול מהמקרים אנשים בוחרים את הרסיבר שלהם לפי הכיול לפני שהם שמעו
בכלל את איכות הרסיבר..
:?

OBIONE1 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #3 

בא נאמר שהרמקולים שאני מוסיף איכותיים ,האם זה ישנה אם אני עושה mix של חברות?
זה כמו אני חושב לבנות בא נגיד מכונית כאשר אני בוחר את המנוע הטוב ביותר עם הגיר הטוב ביותר עבורו עם השלדה הנוחה ביותר,אז אותו דבר אם אבחר את הסנטר הטוב ביותר עם הסראונדים הטובים ביותר הכל בהתייחס כמובן למגבלה תקציבית

LiorShap
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #4 

נתת דווקא דוגמא טובה.
בדיוק כמו שבמכונית לא ניתן לשלב שילדה , מנוע וגיר מיצרנים שונים למרות חלקים מעולים לצורך העניין , הרכב יהיה
קרוב לוודאי פחות טוב באופן משמעותי מפרארי , מרצדס או בימר שלמה שיצאו משולמות מהמפעל.

מיקס בין רמקולים בדרך כלל לא עושה טוב. לא חד צדדי ( תלוי בהרכב ובאיכות הרמקולים שוב ) אבל לרוב לא טוב.
רמקולים מחברה אחת ובטח מאותה סדרה יהיה הכי נכון למערכת . )ברמקולים סראונד פחות נורא.

אליאל
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 487
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #5 

בוא נגיד ככה שאם הרמקולים הקדמיים שלך ברמה גבוה ואתה תוקע לך סנטר פיור אקוסטיק אז המגבר דיי מסרס אותם לטובת צליל דיי שווה בין הרמקולים...

OBIONE1 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #6 

LiorShap כתב:נתת דווקא דוגמא טובה.
בדיוק כמו שבמכונית לא ניתן לשלב שילדה , מנוע וגיר מיצרנים שונים למרות חלקים מעולים לצורך העניין , הרכב יהיה
קרוב לוודאי פחות טוב באופן משמעותי מפרארי , מרצדס או בימר שלמה שיצאו משולמות מהמפעל.

מיקס בין רמקולים בדרך כלל לא עושה טוב. לא חד צדדי ( תלוי בהרכב ובאיכות הרמקולים שוב ) אבל לרוב לא טוב.
רמקולים מחברה אחת ובטח מאותה סדרה יהיה הכי נכון למערכת . )ברמקולים סראונד פחות נורא.
...
אתה צודק אבל בא נאמר שיש מפעל שיכול ליצור את הסינרגיה הזו בצורה הטובה ביותר.
אפשר לומר שהמפעל זה ה room corection

OBIONE1 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #7 

אליאל כתב:בוא נגיד ככה שאם הרמקולים הקדמיים שלך ברמה גבוה ואתה תוקע לך סנטר פיור אקוסטיק אז המגבר דיי מסרס אותם לטובת צליל דיי שווה בין הרמקולים...
...
ברור שאני אשים ציוד באותה רמה לפחות.
לא אשים צמיגים של אופניים על מכונית מרוץ.

בא נאמר סנטר של מורל מסדרת האוקטב ואחוריים של אקסיום דגםq4 או קליפש rs42/52 ,זה ציוד ברמה טובה?
אני חושב שכן,תקנו אותי אם אני טועה

LiorShap
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #8 

Room correction זה לא קסם. הוא יכולה לקחת מערכת טובה ולעשות ממנה קצת יותר טובה ומאוזנת.
אין סיכוי שהיא תהפוך רמקול גרוע לטוב.
אין סיכוי שהיא תיקח b&w ותהפוך אותם לסרוין וגה.
אין סיכוי שהיא תהפוך סלון עם אקוסטיקה גרועה לחדר ייעודי עם שטיחים מקיר לקיר.

קח הכל בפרופורציה.

OBIONE1 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #9 

אליאל כתב:בוא נגיד ככה שאם הרמקולים הקדמיים שלך ברמה גבוה ואתה תוקע לך סנטר פיור אקוסטיק אז המגבר דיי מסרס אותם לטובת צליל דיי שווה בין הרמקולים...
...
ברור שאני אשים ציוד באותה רמה לפחות.
לא אשים צמיגים של אופניים על מכונית מרוץ.

בא נאמר סנטר של מורל מסדרת האוקטב ואחוריים של אקסיום דגםq4 או קליפש rs42/52 ,זה ציוד ברמה טובה?
אני חושב שכן,תקנו אותי אם אני טועה

אליאל
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 487
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #10 

עדיף שלפחות השלישיה הקדמית תיהיה דומה בקיצור לגבי מורל מסדרת האוקטב שהזכרתה יצא לי להיות עם זוג מהסדרה 5.2 אם אני זוכר נכון והם קשים לדחיפה אלה אם כן יש לך גם מגבר סטריאו וזה סיפור אחר...

movieman
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5004
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 413 פעמים

שליחה #11 

OBIONE1 - גם התאמת גוון הצליל חשובה ברמקולים - בעיקר בשלישיה הקדמית , ושום מע' כיול ותיקון לא תוכל לשנות את הגוון,
במקרה הטוב היא יכולה "לעדן" או להקצין מעט מאוד (ע"י חיתוך תדרים) וזהו .

OBIONE1 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #12 

אם כך זה אומר שעלי להחליף את הקדמיים שלי מפני שלמצוא להם סנטר תואם יהיה רק ביד שניה ובארץ לא חושב שאמצא כאלו .
מדובר ב nht vt 1.2 רמקול שאני מאוד אוהב. :עצוב:

זה אומר פתיחת שרשור חדש :)

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #13 

שני הסנט שלי: יש עדיין משמעות לרמקולים גם בעידן הכיול האוטומטי המתקדם של ימינו (ובפרט ברמות הגבוהות...)

יחד עם זאת, יש ספק רב לגבי הנחיצות בפועל של התאמה מושלמת בין הסנטר לקדמיים, ויש קונצנזוס משמעותי לגבי היעדר הצורך בהתאמה כזאת בין הקדמיים לאחוריים..!
במילים אחרות: בלי קשר לכיול, אפשר כנראה להסתדר גם עם סנטר שלא תואם ב-100% לקדמיים, ובטוח שאפשר להסתדר עם אחוריים שלא תואמים את הקדמיים (על אחת כמה וכמה אם המטרה היא סרטים נטו ולא מוזיקה רב-ערוצית, שקצת יותר רגישה להתאמה בין כל הרמקולים...)

כפי שכבר נאמר לעיל, המפתח להתאמה בין הקדמיים לסנטר הוא קודם כל ברמה של הרמקולים, ושנית בסאונד שלהם. אם תמצא סנטר שנשמע דומה ל-NHT שלך, אז תבחן אותו בחלל שלך ביחד איתם ותבדוק במו אוזניך האם הוא עובד טוב בשילוב איתם. (i)

royla
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2450
שם מלא: רועי
נתן תודות: 1026 פעמים
קיבל תודות: 462 פעמים

שליחה #14 

כשאני הלכתי לקנות מערכת כל רמקול העברתי עליו כיול אודיסי.
ישנם הבדלים עצומים.
כיף חיים.

EyalR
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1024
נתן תודות: 119 פעמים
קיבל תודות: 102 פעמים

שליחה #15 

למרות שחברות שונות של RC טוענות שהכיול שלהם יכול לטשטש את ההבדלים בין רמקולים שונים, כפי שנאמר, זה לא קסם. אין תחליף לרמקולים טובים, מיקום טוב שלהם בחלל ואקוסטיקה.
אם הכוונה היא גם להאזין למוסיקה, זה עוד יותר חשוב מכיוון שמערכות ה-RC הללו עדיין לא מספקות תוצאה מספיק טובה בסטריאו.

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #16 

אין תחליף לרמקולים טובים, מיקום טוב שלהם בחלל ואקוסטיקה.
...
(Y)

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”