DUAL PLAY לצפייה בשני תכני וידאו שונים בו זמנית

איך משהו עובד? למה זה ככה?
שלח תגובה
jacko-il פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם,
השאלה מופנית למי שמבין בטכנולוגיית ה DUAL PLAY (איך עובדת, כמה ולמה)
מישהו רואה סיבה למדוע לא עשו עד עכשיו פיצ'ר במסכי DUAL PLAY המאפשרים צפיה בשני תכני וידאו שונים בו זמנית? אני לא מבין איך עבר כל כך הרבה זמן מאז שהמציאו את הטכנולוגייה הזו ואף חברה מהתחום לא הרימה את הכפפה ליישם פיצ'ר כזה בטלויזיות שלה. תיאורטית לפחות זה נשמע כאילו כבר הכל שם וכמעט אין בעיות לפתור - רק ליישם את זה.
(ערוצי הסאונד השונים יכולים להישלח לכל צופה בנפרד דרך אזניות בלוטוס' לדוגמא. לא חסרים רעיונות ושיטות)
לא פיצ'ר מגניב לשבת מול אותו המסך ולצפות בערוצים שונים בו זמנית? יכול לפתור הרבה ריבים בסלון המשפחתי. כן, כמו לראות חדשות בזמן שהילדה צופה באיזה תכנית ילדים שהיא אוהבת..
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

offerbk1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1974
נתן תודות: 77 פעמים
קיבל תודות: 163 פעמים

שליחה #2 

גילוי נאות - אין לי ידע מקצועי, הכל לפי מה שנראה לי הגיוני :-)
האמת ששאלתי את עצמי את אותה שאלה כבר מזמן... קח בחשבון שתוכל לראות שתי תוכניות במקביל רק אם שתי התוכניות מגיעות עד לטלויזיה בו זמנית. מכיוון שהרוב המוחלט של האנשים רואים טלויזיה דרך חברת כבלים או לווין אז בעצם אולי כל הערוצים מגיעים עד לממיר אבל מהמיר לטלויזיה יש רק שידור של ערוץ מסוים כך שאין אפשרות לטלויזיה לשדר שני ערוצים במקביל כי מגיע עד אליה רק ערוץ אחד. מכיוון שאני מניח שזה הסט של רוב האוכלוסייה כנראה שאין הצדקה להשקיע בזה. המקום היחיד שבעצם זה בשימוש היום עד כמה שאני יודע זה במשחקים שקונסולת המשחק בעצם משדרת את הוידאו של שני השחקנים, ובמשחק שני השחקנים שומעים את אותו דבר כך שאין הצדקה לפתח העברה של שמע שונה עבור מה שכל אחד רואה.

jacko-il פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #3 

אני מודע לכל מה שאמרת..
לדעתי, לא כזה קשה לפתח קושחה לממיר (כמו של יס או הוט) כך שהצופה יוכל לבחור 2 ערוצים לצפיה.
צופים בערוץ מסויים --> לחיצה בשלט --> "בחר ערוץ נוסף לצפיה" --> מקליקים את מס' הערוץ והופ הממיר ממזג בין שני הערוצים לצפיה סימולטנית. (בתצורה של אחד מעל השני נניח)
כמו שהממיר יודע להקליט מערוץ אחד במקביל לצפיה בערוץ אחר, אני חושב שמבחינת עוצמת עיבוד וכו' לא דרוש פה יותר מידי תחכום וכוח.
עוד דבר שצריך לזכור שגם ובמידה וצופים בשני ערוצי HD במקביל, הערוץ המתקבל מהמיזוג בינהם הוא באותו גודל וידאו מפני שהפיצול גם מחלק את הרזולוצייה בפועל לכל ערוץ בחצי. מה שרק מתווסף פה זה טיפול בערוץ אודיו נוסף - מה שלא אמור להוות בעיה כי מדובר בסטיראו בלבד.

אז למעשה, אני בעצם עונה פה לעצמי. מי שצריך להרים את הכפפה פה זה חברות הכבלים/הלווין שמפתחות פיצ'רים חדשים וממירים חדשים.
הם למעשה יכולים לפתח דבר כזה בלי לשאול אף אחד. אין כאן מניעה, הטכנולוגייה כבר קיימת. באותה מידה, שידור אותו האודיו לאוזניות יכול לצאת כבר מהממיר, לא חייב שיהיה לזה בכלל קשר למסך.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #4 

בהחלט קיים והוצג כבר לפני שנים.
פיליפס למשל הציגו את זה כאשר סאונד אחד מגיע מהטלוויזיה והשני באוזניות.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

jacko-il פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #5 

אהה נחמד (Y)
ומה קרה עם זה? לא הצליח להמריא?
לא ראיתי/שמעתי על שום מקום שמיישם את זה בפועל עבור צרכני קצה..

offerbk1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1974
נתן תודות: 77 פעמים
קיבל תודות: 163 פעמים

שליחה #6 

jacko-il כתב: לדעתי, לא כזה קשה לפתח קושחה לממיר (כמו של יס או הוט) כך שהצופה יוכל לבחור 2 ערוצים לצפיה.
...
גם לא נראה לי שצריך להיות קשה ליצור קושחה שפשוט תעשה את מה שהממיר כבר אמור לעשות אבל אתה יכול לראות כמה שרשורים יש באתר על הממיר מג'יק של הוט והבעיות שהיו בו :-)

aihysp
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 54
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #7 

PIP קיים כל כך הרבה זמן ואף אחד לא משתמש, ואני חושב שזה בגלל הסיבוך!
אני לפני כמה שנים פתרתי את זה על ידי ששמתי פשוט שני ממירים בסלון

חחח יש לכם מושג איזה תסביך להעביר ערוץ כל פעם הייתי חוסם אחד

עכשוי ברצינות , הבעיה המרכזית שטלווזיות שנותנות PIP עושות את זה בדרך של
כל INPUT בנפרד, שזה הכי הגיוני אבל דרך הטבע אומרת שלכל אחד יש ממיר
אחד בחדר אולי DVD אולי פלייסטיישן והקישור בין המכשירים האלו הוא לא
משהו שכל כך צריך

אולי יום אחד יצא ממיר עם 2 יציאות HDMI לכל ערוץ ואז היה אפשר
ליישם את הטכנלוגיה

אבל במצב של היום לחבר מחשב לצד אחד וטלוזיה לצד שני זה הטופ
שאפשר להגיע אליו

שלח תגובה

חזור אל “שאלות בנושאים טכניים”