מחפש לקנות לפטופ לפיתוח
יש לי מחשב בן 5 שנים Dell E6400
ששירת אותי נאמנה - ועכשיו אני מחפש לקנות לפטופ חדש.
השימוש העיקרי הוא פיתוח - לכן חשבתי ללכת על מעבד חזק ו8GB זכרון.
מסך 14" איכותי.
כרטיס מסך מובנה.
יש לי SSD שאעביר מהמחשב הישן.
תקציב: ~2.5K
אני מאוד אוהב את המחשבים של דל, לכן הייתי שמח להשאר במשפחה (אבל זה לא תנאי מחייב)
על מה הייתם ממליצים?
(יש לי אפשרות להביא את המחשב מארה"ב - אם ההבדל במחיר יצדיק זאת)
תודה
ששירת אותי נאמנה - ועכשיו אני מחפש לקנות לפטופ חדש.
השימוש העיקרי הוא פיתוח - לכן חשבתי ללכת על מעבד חזק ו8GB זכרון.
מסך 14" איכותי.
כרטיס מסך מובנה.
יש לי SSD שאעביר מהמחשב הישן.
תקציב: ~2.5K
אני מאוד אוהב את המחשבים של דל, לכן הייתי שמח להשאר במשפחה (אבל זה לא תנאי מחייב)
על מה הייתם ממליצים?
(יש לי אפשרות להביא את המחשב מארה"ב - אם ההבדל במחיר יצדיק זאת)
תודה
- yairf
- עוסק בתחום

- תגובות: 9363
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 199 פעמים
רגע לפני שאתה משליך אותו, נסה לבדוק שדרוג של המעבד. לסדרה של Core2 Duo, קיים דגם בשם Intel Core 2 Extreme X9100 3.06GHz, שנמכר באיביי בין 100$ (משומש) ל-130$ (חדש). עשיתי בעבר ניתוח כזה (כולל SSD ) ל- Dell D630 הרבה יותר ישן משלך, ובעליו מאד מרוצה מהביצועים שלו (גם הוא משתמש לפיתוח).
לגבי הזכרון, ניתן תאורטית לשים 2 סטיקים של 4GB, הבעייה שגודל כזה ב-DDR2 מתורגם למחירים גבוהים למדי סביב 100$ כל אחד, וזה לא כדאי כלל.
לגבי לפטופ חדש, אני ממליץ כמעט באופן אוטומטי על לנובו, שהם הניידים הטובים בעולם.
לגבי הזכרון, ניתן תאורטית לשים 2 סטיקים של 4GB, הבעייה שגודל כזה ב-DDR2 מתורגם למחירים גבוהים למדי סביב 100$ כל אחד, וזה לא כדאי כלל.
לגבי לפטופ חדש, אני ממליץ כמעט באופן אוטומטי על לנובו, שהם הניידים הטובים בעולם.
לפטופ לפיתוח: לנובו מסדרה X. בעשר השנים האחרונות מחשב הפיתוח שלי היה מהסדרה הזו (X60 בזמנו, X220 כרגע).מדובר בשילוב מנצח של ניידות (קל מאוד), עמידות (נפל לי מגובה של כשני מטר במילואים, ממשיך לתפקד כמו גדול) והכי חשוב: ביצועים. בד"כ יש לי יותר מסביבת פיתוח אחת פתוחה על המחשב, ובין השאר, הוא מקמפל גם את קוד המקור של אנדרואיד (משימה לא פשוטה בכלל).
You are never fully dressed without a smile