התייעצות בהחלפת מכונה להורים - תקציב 2000-2500

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
שלח תגובה
inverminx פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 225
נתן תודות: 34 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #1 

היי,
להורים שלי יש נספרסו קפסולות עם מקציף נפרד, הצלחתי לשכנע אותם שכדאי לעבור למכונה ידנית בגלל איכות ועלות הקפה, למרות הלכלוך המתלווה לעניין..

התקציב לדעתי באזור ה2000 אולי 2500, לא יותר, כולל מטחנה (אם צריך - נרחיב עוד מעט)
עדיף שתהיה מכונה סלחנית עד כמה שאפשר, ל2-4 כוסות קפה ביום (שותים קפוצינו)
יהיה נחמד אם תהיה אלגנטית, אבל זה בעדיפות נמוכה..
הקצפת חלב בעזרת המכונה, או עם המקציף של נספרסו.. (אני באופן אישי לא מת על הקצף שהוא עושה..)
יש לי לתרום להם מטחנת solis scala, אבל אני לא בטוח שהיא טוחנת מספיק דק (לפחות לא לאוסקר שלי) אולי היא מספיק טובה למכונות אחרות ?

אשמח לשמוע מה מומלץ, ואם יש מישהו שניסה לעשות את המעבר הזה עם ההורים, לא יודע עד כמה יתלהבו מלתפעל מכונה ידנית..

תודה!

shiko
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 87
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #2 

לי זה נראה כאילו הם השתכנעו זמנית, אבל מהר מאוד יבינו שזה לא בשבילם כל ההתעסקות ויחפשו את הכפתור האוטומטי של הנספרסו.
אם אתה ממש רוצה לחסוך להם כסף, כבר עדיף שילכו על מכונה אוטומטית, נגיד GAGGIA BRERA וכאלה...
היא בהחלט פשוטה להפעלה כמו נספרסו, אבל עדיין חסכונית בגלל השימוש בקפה טחון/פולים.
אמנם אין מה להשוות לאיכות הקפה מול ידנית, אבל מול מכונת נספרסו הטעם בהחלט טוב יותר.

ozeltzex
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1648
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 402 פעמים

שליחה #3 

שישארו עם הנספרסו. חבל להרוס להם את החוויה.. הקפה הכי טוב במינימום מאמץ שאפשר לקבל. אז מה אם עולה יותר לכוס..

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #4 

לפני שאתה "משכנע" אותם - הם הכינו פעם קפה אצלך?
אני מדבר על הטקס כולו - טחינה (ואם יש צורך כיוון מחדש כי החלפת סלסלה מסינגל לדאבל, או שבטעות הזיזו את הכיוון של המטחנה בניקוי), שקילה, הכנות בהתאם למכונה, ניקיון וכו' - האם שניהם ניסו זאת (ביחד ולחוד), וזה מתאים להם?
אם התשובה שלילית - חכה עם זה. ראיתי כמה שניסו לעבור וחזרו לנספרסו עם הזנב בין הרגליים, בידיעה שהקפה פחות טעים ויותר יקר אבל הנוחות והחיסכון בזמן שווים להם את זה...

inverminx פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 225
נתן תודות: 34 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #5 

מה בדבר מכונה אוטומאטית כמו גאגיה לוגיק לדוגמא, איך הקפה שלה בהשוואה לקפסולות?

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #6 

inverminx, מאוד תלוי במכונה.
יצא לי לטעום הרבה פעמים קפה זוועתי ממכונות אוטומטיות (גם מתערובות פולים שאני יודע שהן טובות), אבל אני לא בטוח אם האשמה במכונה או בהגדרות שלה. הפעם היחידה שטעמתי קפה מאוטומטית שממש נהניתי ממנו הייתה ממכונה של דלונגי (דגם פרימדונה XS), אבל לא השוויתי "ראש בראש" מול מכונה של נספרסו.

לגבי נספרסו - אני אחד מאלו שבחרו בנוחות. עברתי ממקינטה (בריקה) + מטחנה לנספרסו, ואני לא מצטער. אני מודע לזה שאני שותה קפה פחות טעים (לא הרבה פחות, אני חייב לציין, לפחות לחוש הטעם שלי), ויותר יקר כמובן, אבל זה שווה לי את פער הזמנים, הניקיון וכו'.

avramm
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 392
נתן תודות: 83 פעמים
קיבל תודות: 25 פעמים

שליחה #7 

ידניות רק למשוגעים כמונו. לאוטומטית לא יהיה יתרון על פני נספרסו.

רוצה הורים מרוצים? אל תתערב.
Artificial Intelligence is better then NONE...

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”