חדש בפורום , מעוניין בשינוי אבל עדין בהתלבטות..דעתכם חשובה
אז כרגע אני בדילמה שנשאלה כבר בעבר אני בטוח..
בתור אחד שמנגן בעיקר מוזיקה מהמחשב בעיקר FLAC ומידי פעם כמה סרטי בלו ריי או הופעות הגעתי למסקנה שנכון לרגע זה העדיפות להאזנה באיכות גבוהה יותר בסטריאו חשובה לי יותר מכל האפקטים בסרטים ועוד כמה קולות של מחיאות כפיים בקהל בהופעות.
תמיד אני שומע AUTO FORMAT בשני ערוצים , פרט לסרטים והופעות שהמגבר מזהה שהוקלטו בסראונד.
אז יש ברשותי היום רסיבר קולנוע ביתי Sony STR-DB830 בן 13 לדעתי שהוחלף מספיק פעמים ב
PIONEER,DENON,HK בדגמים שכוללים 3D בשביל שדרוג ובסוף חזרתי אחורה.
גם בטכנולוגיות החדשות עם כל המעבדים החדשים הוא נתן להם פייט ואף הוריד אותי מנושא השדרוג בסוף.
זאת בגלל שב-AUTO FORMAT הוא נשמע אמיתי יותר מכולם וקרוב למגבר סטריאו.
הרסיבר מחובר לHTPC בכבל אופטי עם CREATIVE SUPREME FX ולרמקולים הבאים
Monitor Audio RX2 - FRONT
JBL 301 - SURROUND
Cerwin Vega VE - 5C - CENTER
JPW ML210I - REAR
סאב נותק עקב עודף באסים
*רצפת עץ *תקרת עץ
אז נכון להיום קמתי עם תחושה של עודף רמקולים "ללא שימוש" הכוונה לסנטר ואחוריים שנכנסים לפעולה רק במצב של סרט או הופעה,גם הופעות הפסקתי לשמוע בסראונד ובוחר בתפריט סטריאו.
חשבתי לעבור ל MARANTZ PM6005 עקב ביקורות מהללות והרמוניה מצוינת עם MONITOR AUDIO
מפרט בקישור הנ"ל
http://us.marantz.com/us/Products/Pages ... tId=PM6005
התכנון לעתיד הוא להשאר ללא שום רמקול פרט לRX2 , למכור הכל ולקנות את האמפליפייר.
השאלות שלי הם כאלה ואשמח לתשובות מפורטות.
למרנצ יש כניסה אופטית וקואקס מה שלא נתקלתי עדיין במגבר סטריאו .
מזה אומר בפועל מבחינת איכות הכניסה בדיגיטלי למגבר סטריאו ביחס לRCA?
כמה המגבר חזק להניע שני רמקולים במידה ואחליט להשאיר גם את הJBL?
או לחלופין בעתיד להתמודד עם GX50 קדמי ובמקביל RX2 אחורי?
החשוב מכל:
האם יש טעם לכל השדרוג הזה או ש"הרבה תועלת" לא תצא מזה?
תודה רבה.
אביב
בתור אחד שמנגן בעיקר מוזיקה מהמחשב בעיקר FLAC ומידי פעם כמה סרטי בלו ריי או הופעות הגעתי למסקנה שנכון לרגע זה העדיפות להאזנה באיכות גבוהה יותר בסטריאו חשובה לי יותר מכל האפקטים בסרטים ועוד כמה קולות של מחיאות כפיים בקהל בהופעות.
תמיד אני שומע AUTO FORMAT בשני ערוצים , פרט לסרטים והופעות שהמגבר מזהה שהוקלטו בסראונד.
אז יש ברשותי היום רסיבר קולנוע ביתי Sony STR-DB830 בן 13 לדעתי שהוחלף מספיק פעמים ב
PIONEER,DENON,HK בדגמים שכוללים 3D בשביל שדרוג ובסוף חזרתי אחורה.
גם בטכנולוגיות החדשות עם כל המעבדים החדשים הוא נתן להם פייט ואף הוריד אותי מנושא השדרוג בסוף.
זאת בגלל שב-AUTO FORMAT הוא נשמע אמיתי יותר מכולם וקרוב למגבר סטריאו.
הרסיבר מחובר לHTPC בכבל אופטי עם CREATIVE SUPREME FX ולרמקולים הבאים
Monitor Audio RX2 - FRONT
JBL 301 - SURROUND
Cerwin Vega VE - 5C - CENTER
JPW ML210I - REAR
סאב נותק עקב עודף באסים
*רצפת עץ *תקרת עץ
אז נכון להיום קמתי עם תחושה של עודף רמקולים "ללא שימוש" הכוונה לסנטר ואחוריים שנכנסים לפעולה רק במצב של סרט או הופעה,גם הופעות הפסקתי לשמוע בסראונד ובוחר בתפריט סטריאו.
חשבתי לעבור ל MARANTZ PM6005 עקב ביקורות מהללות והרמוניה מצוינת עם MONITOR AUDIO
מפרט בקישור הנ"ל
http://us.marantz.com/us/Products/Pages ... tId=PM6005
התכנון לעתיד הוא להשאר ללא שום רמקול פרט לRX2 , למכור הכל ולקנות את האמפליפייר.
השאלות שלי הם כאלה ואשמח לתשובות מפורטות.
למרנצ יש כניסה אופטית וקואקס מה שלא נתקלתי עדיין במגבר סטריאו .
מזה אומר בפועל מבחינת איכות הכניסה בדיגיטלי למגבר סטריאו ביחס לRCA?
כמה המגבר חזק להניע שני רמקולים במידה ואחליט להשאיר גם את הJBL?
או לחלופין בעתיד להתמודד עם GX50 קדמי ובמקביל RX2 אחורי?
החשוב מכל:
האם יש טעם לכל השדרוג הזה או ש"הרבה תועלת" לא תצא מזה?
תודה רבה.
אביב
זה אומר שיש למגבר DAC פנימי שאחראי על ההמרה לאנאלוגילמרנצ יש כניסה אופטית וקואקס מה שלא נתקלתי עדיין במגבר סטריאו .
מזה אומר בפועל מבחינת איכות הכניסה בדיגיטלי למגבר סטריאו ביחס לRCA?...
לא יודע אם הוא עדיף על הכרטיס קול שלך, את ההשוואה תצטרך לעשות בעצמך
סלח לי אבל גוגל לא מניב תוצאות בחיפוש JBL 301כמה המגבר חזק להניע שני רמקולים במידה ואחליט להשאיר גם את הJBL?...
מומלץ לקחת את המגבר והמחשב לחנות עם RX2 בתצוגה ולהשוות עם מגברים אחרים, בחיבור דיגיטלי ואנאלוגיהאם יש טעם לכל השדרוג הזה או ש"הרבה תועלת" לא תצא מזה?...
קשה לדעת מה יהיו התוצאות
המגבר החדש נראה מעניין ואיכותי, אם כי לא בעל הספק / עוצמה חזקים במיוחד.
לגבי ה DAC הפנימי, יתכן שהוא איכותי יותר מזה שבכרטיס הקול שלך ויתכן שלא. עד שלא תנסה לא תדע.
קח בחשבון שאם אתה מחבר את כרטיס הקול בצורה אנלוגית למגבר, כדאי להשקיע קצת בכבלים (אבל לא צריך לאבד פרופורציות). יש הטוענים שחיבור דיגיאטלי קואקסיאלי איכותי יותר מחיבור אופטי, אבל אני לא אחתום לך על זה.
בשורה התחתונה, עד שתנסה לא תדע. רצוי עד חובה לנסות אצלך בבית בעם הרמקולים שלך ובחלל ההאזנה של המערכת.
אותה המערכת יכולה להשמע נהדר בחדר אחר ומזעזע אחר.
עוד משהוא חשוב, בסטראו יש המון מציאות ביד שניה ובתקציבים שונים. מגברים לא באמת מתישנים או מתקלקלים ושווה לחפש ביד שניה או לחכות עד שיגיע משהוא שמתאים לך.
לגבי ה DAC הפנימי, יתכן שהוא איכותי יותר מזה שבכרטיס הקול שלך ויתכן שלא. עד שלא תנסה לא תדע.
קח בחשבון שאם אתה מחבר את כרטיס הקול בצורה אנלוגית למגבר, כדאי להשקיע קצת בכבלים (אבל לא צריך לאבד פרופורציות). יש הטוענים שחיבור דיגיאטלי קואקסיאלי איכותי יותר מחיבור אופטי, אבל אני לא אחתום לך על זה.
בשורה התחתונה, עד שתנסה לא תדע. רצוי עד חובה לנסות אצלך בבית בעם הרמקולים שלך ובחלל ההאזנה של המערכת.
אותה המערכת יכולה להשמע נהדר בחדר אחר ומזעזע אחר.
עוד משהוא חשוב, בסטראו יש המון מציאות ביד שניה ובתקציבים שונים. מגברים לא באמת מתישנים או מתקלקלים ושווה לחפש ביד שניה או לחכות עד שיגיע משהוא שמתאים לך.
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
ענו לך יפה מאוד עד כה.
הייתי מוסיף שלהעביר את ה-RX2 לאחור זו התעללות - עדיף למכור אותם ולהתחדש ברמקולים קצת יותר פשוטים בשביל סראונד.
הייתי מוסיף שלהעביר את ה-RX2 לאחור זו התעללות - עדיף למכור אותם ולהתחדש ברמקולים קצת יותר פשוטים בשביל סראונד.
- avilior
- חבר ותיק

- תגובות: 1629
- נתן תודות: 191 פעמים
- קיבל תודות: 134 פעמים
אם הדבר החשוב ביותר עבורך הוא למקסם את חווית הסטריאו תהיה חייב להתקדם ולשדרג את הקידמיים, שם ההשפעה היא הדרמטית ביותר בפרזנטציה הסופית. תחליף מגברים עד אין סוף, עדיין תשאר עם רמקולים עם אופי מסוים. כמובן שכדאי לבדוק מה יש בחוץ לפני שעושים שינוי כלשהוא. לך תאזין, לא חסרות חנויות מתמחות ואחרי כמה סיבובים יתחיל להתגבש לך רעיון.
בהצלחה
בהצלחה