בעיות עם פלזמה סמסונג 51F5500

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
karpe פותח השרשור
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 1396
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 145 פעמים

שליחה #1 

נמצאת בשימוש מזה כחצי שנה.
שמתי לב לאחרונה לשתי בעיות (אולי היו גם קודם ולא ראיתי) :

1. המסך מאד רגיש לצבירה. כרגע יש לי לוגו של אחד הערוצים שמסרב להעלם גם אחרי לילה שעשיתי
את השטיפה המובנית במסך (גלילה). נחלש משמעותית אבל לא נעלם עדיין. וזה אחרי צפייה רגילה של כמה שעות,
לא משהו חריג. לא עשיתי לה שום הרצה מיוחדת בראשית ימיה.
לשם השוואה - בפלזמה הקודמת שלי 50PV80 קרה לי ששכחתי אותה דולקת במשך שבוע כשנסעתי לחו"ל,
והיתה כתובית צהובה של שם הכניסה, סטטית. הייתה צבירה שנעלמה לבד אחרי כמה שעות צפיה רגילה.

2. שמתי לב במבט מקרוב שיש מעין רעש בתמונה (משהו כמו רעש דיגיטלי שמופיע באזורים כהים כשמצלמים
במצלמה עם ISO גבוה, כמו שלג צבעוני עדין). התחלתי לבדוק את זה - בתפריטים של הטלויזיה כשמסתכלים
על אזורים שחורים - הם שחורים לחלוטין בלי שום רעש. יצרתי במחשב שקופית בפאור פוינט, שחורה עם כמה
ריבועים בגווני אפור. מחובר בHDMI לטלויזיה. רואים בבירור שהשחור ששייך לתמונה שבאה מהמחשב הוא רועש
וגם יותר בהיר מהשחור של התפריט המובנה במסך. מעבר לזה - בריבועים האפורים רואים מעין רעש נוסף -
כאילו יש פיקסל בודד שמהבהב בצבע כהה יותר כל פעם במקום אחר - רץ על כל התמונה במרווחים גדולים.
ניסיתי 3 כבלים שונים ואת כל ה-3 כניסות HDMI של הטלויזיה - התוצאה זהה. חייב לציין שכל הכבלים הם סיניים
פשוטים בכמה דולרים בודדים, אבל שימשו אותי גם בפלזמה הקודמת ושם בוודאות השחור היה נקי.

קצת קשה לצלם את זה - מקווה שהצלחתי להבהיר. מישהו נתקל בזה ? יש מישהו עם מסך זהה שיכול לבדוק אצלו ?

oris74
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 9455
שם מלא: אורי
נתן תודות: 1140 פעמים
קיבל תודות: 962 פעמים

שליחה #2 

תעשה את השטיפה כשאתה במצב תמונה דינאמי (בהירות על 100) ולמשך כמה לילות. הרגישות עוברת עם הזמן

karpe פותח השרשור
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #3 

תודה, אני אנסה.

מישהו יכול לבדוק את העניין עם הרעש ? מי שיש לו את אותו מסך (51F5500) או אפילו מסך אחר מאותה
סדרת F (פלזמה).
פשוט להשוות איך נראה רקע שחור סינטטי שמגיע מהHDMI (זה יכול להיות גרפיקה מהממיר, למשל בDVDBOX ביס),
ואיך נראה רקע שחור בגרפיקה הפנימית של המסך (למשל ללחוץ על כפתור SOURCE שמראה פאנל על הרבע
העליון של המסך, עם רקע שחור).

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #4 

מנסיון עם פלזמה ישנה יותר של סמסונג 50B550 - בסופו של דבר כל צבירה שהוא תפס לי עברה. גם לפעמים אחרי כמה ימים.
היו לי כבר תופעות שחשבתי ש"זהו הלך המסך" אבל בסופו של דבר אחרי כמה שנים איתו אין לו צבירה או צריבה אחת. הוא מעלים אותם לאט לאט גם בצפיה סטנדרטית בלי שום שטיפה (לא עשיתי למסך שטיפה כמה שנים ואין לו שום צבירה)
המסכים רגישים בעיקר בחודשים הראשונים. לאחר מכן בדרך כלל אין שום בעיה.
*אגב, אותה דוגמא עם מסך E550 של חבר שלי. היה קצת רגיש בהתחלה ועכשיו זה נעלם.

לגבי הרעשים - התופעה שאתה מתאר נשמעת לי כאחת משתי האפשרויות הבאות:
1) כבל HDMI לא משהו - קרה לי גם בפלזמה שלי. לא הבנתי ממה זה מפני שאותו הכבל עבד מעולה עם מסך אחר. משום מה לא עם הפלסמה. הוא הוחלף והתופעה הזו נעלמה.
2) יש בהרבה מסכי פלזמה תופעה של קצת פיקסלים שמהבהבים מאד מהר (כמו שלג לבן שרשמת) ורואים את זה רק כשמסתכלים ממש מקרוב. לי זה היה נראה בזמנו כתקין לחלוטין ונובע מעצם טכנולוגיית הפלסזמה. זה הכל תלוי למה בידיוק יש אצלך והאם אנחנו מדברים על אותו הדבר.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

karpe פותח השרשור
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #5 

תודה, לגבי הרעש - כמו שאמרתי ניסיתי עם כמה כבלים, אם כי כולם לא הכי איכותיים, אני באמת אנסה להביא כבל
איכותי לבדיקה.
זו לא תופעה טבעית של המסך, מעצם העובדה שהוא כן מסוגל להציג שחור נקי כשהוא מציג תמונה שהוא מייצר פנימית,
ולא תמונה שמגיעה מכבל חיצוני. ההבדל בין השחורים בשני המקרים ממש משמעותיים. אני אנסה לצלם בערב להמחשה.

karpe פותח השרשור
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #6 

הצלחתי לצלם תמונה שממחישה את התופעה של הרעש. מקווה שזה ברור.
תאורטית השחור ברקע אמור להיות זהה לשחור בפס העליון של התפריטים. הוא ממש לא - הרבה יותר אפרפר
ומלא ברעש צבעוני.
אשמח אם מישהו יוכל לעשות בדיקה במסך שלו (אפילו בפלזמה של חברה אחרת לשם השוואה).

karpe פותח השרשור
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #7 

מישהו ?

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”