jacko-il כתב:זו לא שאלה של חושב זו שאלה של עובדות - ואכן, היצרניות סתם מייצרות מספרים ב Hz שהם קצת שיקריים וכל יצרנית רושמת פחות או יותר לפי מה שבא לה.
אין קשר בין המספר שמפורסם לתדר רענון האמיתי של הפאנל. זה בדרך כלל איזשהי מכפלה מסויימת של אותו תדר בסיסי כשמכניסים לחישוב הזה פריימים ביניים שהמעבד יודע לייצר ולשלוח לפאנל ועוד כל מיני פיצ'רים.
צריך לעשות הבדל בין תדר בסיסי של הפאנל לבין תדר משוקלל הכולל בתוכו את מנגנון החלקת התמונה.
התדר הבסיסי אם אני לא טועה הוא 100Hz לדגמים אירופאים ו- 120Hz לאמריקאים. (יש גם 50Hz ו- 60Hz בהתאמה)
משם אלו מכפלות שנובעות ממנגנונים שונים שהיצרניות מיישמות במסך.
לדוגמא MCI 400Hz של LG אם אני לא טועה מתבסס על תדר בסיסי של 100Hz אבל מכניס פריימים ביניים ועוד כל מיני אינטרפולציות (כמו הבהוב התאורה תוך כדי שהוא מחליף ועוד כל מיני חירטוטים כאלה ואחרים) כך שבסוף, לצופה בפועל, הם טוענים שזה מקביל ל 400Hz.
פיליפס מיתגו את המנגנונים שלהם בשם: perfect motion rate
LG מיתגו בשם: motion clarity index
וסמסונג מיתגו בשם: clear motion rate
לגבי השאלות שלך לגבי המסכים - עיין קודם בפורום, יש המון מידע. תקרא ותלמד קצת מדיונים אחרים.
לשם עזרה בבחירת מסך צריך לבוא עם תקציב, מרחק צפיה ודרישות מהמסך. זה עדיף על זריקה של המלצה מהמותן..[/b]
...
תודה רבה על התשובה המנומקת!
האמת שרשמתי בתחילת הפוסט שמרחק הצפיה שלי הוא 3.3 מטר וכל הדגמים שציינתי עולים סביבות 8K, אז זה פחות או יותר התקציב שלי....
כמו כן די חרשתי את הפורום הזה מכל הכיוונים ומה שבדרך כלל מומלץ זה ללכת להסתכל בחנות. אז הלכתי, אבל זה לא עזר לי בכלל

. תמיד בחנות יש מלא טלויזיות שמחוברות לאותו ממיר ולא רואים ממש טוב באף אחת מהן, מה גם שבחנויות שאני הלכתי אליהן אין את הדגמים הנ"ל אחד ליד השני כדי שאפשר יהיה להשוות.
לפי מה שראיתי עד כה, נראה לי שהכי משתלם לקנות את ה F6400. במחיר של 6550שח ביבוא מקביל נראה שפשוט אין לה תחרות. אני יכול אפילו להוסיף כמה שקלים להרחבת האחריות ועדיין להשאר באיזור ה 7K.
השאלה היא האם שווה להשקיע עוד וללכת על F6800 או LG621 או 6008?
אני מוכן לשלם יותר כדי לקבל מסך איכותי יותר אבל לא כדי לקבל מסגרת מסך יותר יפה...
מה דעתך?