מה באמת ההבדל בין 200Hz ל 400Hz?

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
drorten פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 59
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם,

אני מבין את המשמעות הטכנית של ההבדל בתדר, אבל השאלה שלי היא מה ההבדל ת'כלס?
אני אישית מתעניין בגודל 55 אינץ (3.3 מטר מרחק צפיה).
יש למשל את F6400 ו LG621 עם פאנל 200Hz ויש את F6800 ו 6008 עם פאנלים של 400 ו 500 בהתאמה.

הלכתי לראות את המסכים בתצוגה אבל הם תמיד מחוברים כולם לאותו ממיר ולא מכויילים אז ממש לא הגעתי לשום מסקנות......

כמה קריטי ההבדל הזה בצפיה בשידורי SD/HD/3D ?
או במילים אחרות - האם זה שווה את התוספת במחיר :מבולבל: :מבולבל: :מבולבל:

MovieO
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 571
נתן תודות: 60 פעמים
קיבל תודות: 33 פעמים

שליחה #2 

drorten כתב:שלום לכולם,

אני מבין את המשמעות הטכנית של ההבדל בתדר, אבל השאלה שלי היא מה ההבדל ת'כלס?
אני אישית מתעניין בגודל 55 אינץ (3.3 מטר מרחק צפיה).
יש למשל את F6400 ו LG621 עם פאנל 200Hz ויש את F6800 ו 6008 עם פאנלים של 400 ו 500 בהתאמה.

הלכתי לראות את המסכים בתצוגה אבל הם תמיד מחוברים כולם לאותו ממיר ולא מכויילים אז ממש לא הגעתי לשום מסקנות......

כמה קריטי ההבדל הזה בצפיה בשידורי SD/HD/3D ?
או במילים אחרות - האם זה שווה את התוספת במחיר :מבולבל: :מבולבל: :מבולבל:
...
לי היית טלוויזיה עם 1400 הרץ זה שטויות העיקר שזה יעבור את המאה לא כזה משנה מעל 200 לא תבדיל סתם תעלול שיווקי.

drorten פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #3 

האמת זה בדיוק מה שקיוויתי לשמוע :D

יש עוד מישהו שחושב ככה?

אם כמות ההרצים לא ככ משנה אז איזה מסך 55 אינץ לדעתכם עדיף לשידורי טלויזיה ולתלת מימד (אני בטוח שב HD כולם טובים)?
1. F6400
2. 621
3. 6008

תודה מראש למגיבים

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #4 

זו לא שאלה של חושב זו שאלה של עובדות - ואכן, היצרניות סתם מייצרות מספרים ב Hz שהם קצת שיקריים וכל יצרנית רושמת פחות או יותר לפי מה שבא לה.
אין קשר בין המספר שמפורסם לתדר רענון האמיתי של הפאנל. זה בדרך כלל איזשהי מכפלה מסויימת של אותו תדר בסיסי כשמכניסים לחישוב הזה פריימים ביניים שהמעבד יודע לייצר ולשלוח לפאנל ועוד כל מיני פיצ'רים.
צריך לעשות הבדל בין תדר בסיסי של הפאנל לבין תדר משוקלל הכולל בתוכו את מנגנון החלקת התמונה.
התדר הבסיסי אם אני לא טועה הוא 100Hz לדגמים אירופאים ו- 120Hz לאמריקאים. (יש גם 50Hz ו- 60Hz בהתאמה)
משם אלו מכפלות שנובעות ממנגנונים שונים שהיצרניות מיישמות במסך.
לדוגמא MCI 400Hz של LG אם אני לא טועה מתבסס על תדר בסיסי של 100Hz אבל מכניס פריימים ביניים ועוד כל מיני אינטרפולציות (כמו הבהוב התאורה תוך כדי שהוא מחליף ועוד כל מיני חירטוטים כאלה ואחרים) כך שבסוף, לצופה בפועל, הם טוענים שזה מקביל ל 400Hz.
פיליפס מיתגו את המנגנונים שלהם בשם: perfect motion rate
LG מיתגו בשם: motion clarity index
וסמסונג מיתגו בשם: clear motion rate

לגבי השאלות שלך לגבי המסכים - עיין קודם בפורום, יש המון מידע. תקרא ותלמד קצת מדיונים אחרים.
לשם עזרה בבחירת מסך צריך לבוא עם תקציב, מרחק צפיה ודרישות מהמסך. זה עדיף על זריקה של המלצה מהמותן..[/b]
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

nadavkrv
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 368
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #5 

אפשר רגע להידחף ולשאול שאלה או 2?
הבנתי שב- 3D אקטיבי זה כבר נהייה יותר קריטי, לא(להמנע מאי נוחות)?
כיצד אני יכול לדעת מה באמת קצב הרענון של הפאנל?
לאיזה מנגנון כדאי לשים לב שיש ב- 3D אקטיבי?

drorten פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #6 

jacko-il כתב:זו לא שאלה של חושב זו שאלה של עובדות - ואכן, היצרניות סתם מייצרות מספרים ב Hz שהם קצת שיקריים וכל יצרנית רושמת פחות או יותר לפי מה שבא לה.
אין קשר בין המספר שמפורסם לתדר רענון האמיתי של הפאנל. זה בדרך כלל איזשהי מכפלה מסויימת של אותו תדר בסיסי כשמכניסים לחישוב הזה פריימים ביניים שהמעבד יודע לייצר ולשלוח לפאנל ועוד כל מיני פיצ'רים.
צריך לעשות הבדל בין תדר בסיסי של הפאנל לבין תדר משוקלל הכולל בתוכו את מנגנון החלקת התמונה.
התדר הבסיסי אם אני לא טועה הוא 100Hz לדגמים אירופאים ו- 120Hz לאמריקאים. (יש גם 50Hz ו- 60Hz בהתאמה)
משם אלו מכפלות שנובעות ממנגנונים שונים שהיצרניות מיישמות במסך.
לדוגמא MCI 400Hz של LG אם אני לא טועה מתבסס על תדר בסיסי של 100Hz אבל מכניס פריימים ביניים ועוד כל מיני אינטרפולציות (כמו הבהוב התאורה תוך כדי שהוא מחליף ועוד כל מיני חירטוטים כאלה ואחרים) כך שבסוף, לצופה בפועל, הם טוענים שזה מקביל ל 400Hz.
פיליפס מיתגו את המנגנונים שלהם בשם: perfect motion rate
LG מיתגו בשם: motion clarity index
וסמסונג מיתגו בשם: clear motion rate

לגבי השאלות שלך לגבי המסכים - עיין קודם בפורום, יש המון מידע. תקרא ותלמד קצת מדיונים אחרים.
לשם עזרה בבחירת מסך צריך לבוא עם תקציב, מרחק צפיה ודרישות מהמסך. זה עדיף על זריקה של המלצה מהמותן..[/b]
...
תודה רבה על התשובה המנומקת!

האמת שרשמתי בתחילת הפוסט שמרחק הצפיה שלי הוא 3.3 מטר וכל הדגמים שציינתי עולים סביבות 8K, אז זה פחות או יותר התקציב שלי....

כמו כן די חרשתי את הפורום הזה מכל הכיוונים ומה שבדרך כלל מומלץ זה ללכת להסתכל בחנות. אז הלכתי, אבל זה לא עזר לי בכלל :( . תמיד בחנות יש מלא טלויזיות שמחוברות לאותו ממיר ולא רואים ממש טוב באף אחת מהן, מה גם שבחנויות שאני הלכתי אליהן אין את הדגמים הנ"ל אחד ליד השני כדי שאפשר יהיה להשוות.

לפי מה שראיתי עד כה, נראה לי שהכי משתלם לקנות את ה F6400. במחיר של 6550שח ביבוא מקביל נראה שפשוט אין לה תחרות. אני יכול אפילו להוסיף כמה שקלים להרחבת האחריות ועדיין להשאר באיזור ה 7K.

השאלה היא האם שווה להשקיע עוד וללכת על F6800 או LG621 או 6008?
אני מוכן לשלם יותר כדי לקבל מסך איכותי יותר אבל לא כדי לקבל מסגרת מסך יותר יפה...

מה דעתך?

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #7 

אני גם נמצא בימים אלו באותה סירה. מחפש מסך 55-60 טוב עד 10k. בידיוק לפני כמה שעות מכרתי את ה 50 שהיה לי, אז אני בינתיים גם עם מסך זמני מעאפן.
מה אני אגיד לך, הבחירה קשה. וככל שמבינים בזה יותר אז זה יותר קשה לדעתי.
יש באמת בעיה ללכת לחנויות לצפות מפני שלמוכרים בדרך כלל אין סבלנות ללקוחות ששואלים יותר מידי שאלות טכניות וחס וחלילה גם מבקשים הדגמה. לא מצאתי עד עכשיו אף מקום שהיה מוכן להדגים לי 3D של מסכים. כל פעם תירוץ אחר. רוצים שייכנסו, ישלמו וייקחו, בלי יותר מידי סיבוכים.
אני ירדתי מה 6008 מפני שאני לא מוכן להסתפק בשנתיים אחריות. נקודה.
אני גם עכשיו מחפש לראות את ה f6400, ככה אולי אחסוך כמה אלפי שקלים ואוותר על הסוני W805 שכרגע על הכוונת. זה הכל תלוי באיך אתרשם מה 3D ומה יהיה המחיר שלה עם 3 שנות אחריות..
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

idanh
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 347
נתן תודות: 25 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #8 

אני הייתי בסרט הזה גם כן.. 50/60/100/120hz זה אותו הדבר!
בוא אני אפתיע אותך... 200/400/600hz - זה אותו הדבר!

http://www.rtings.com/info/what-is-the-refresh-rate

בסופו של דבר, מה שאתה רואה רוב הזמן ומשדרים לך בטלוויזיה הוא 50/60hz שזה(PAL/NTSC בהתאמה, זה לא הולך להשתנות, בזמן הקרוב לפחות...
הכי טוב זה ללכת ולבקש לראות דווקא את הערוצים הרגילים בחנות, את ערוץ 2, ערוץ 10... ב SD - ולראות איך הטלוויזיה מתמודדת - תאמין לי שאם הטלוויזיה חזקה ב SD היא תהיה חזקה אפילו יותר ב HD :)

tarpon
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 84
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #9 

idanh כתב:אני הייתי בסרט הזה גם כן.. 50/60/100/120hz זה אותו הדבר!
בוא אני אפתיע אותך... 200/400/600hz - זה אותו הדבר!

http://www.rtings.com/info/what-is-the-refresh-rate

בסופו של דבר, מה שאתה רואה רוב הזמן ומשדרים לך בטלוויזיה הוא 50/60hz שזה(PAL/NTSC בהתאמה, זה לא הולך להשתנות, בזמן הקרוב לפחות...
הכי טוב זה ללכת ולבקש לראות דווקא את הערוצים הרגילים בחנות, את ערוץ 2, ערוץ 10... ב SD - ולראות איך הטלוויזיה מתמודדת - תאמין לי שאם הטלוויזיה חזקה ב SD היא תהיה חזקה אפילו יותר ב HD :)
...
צודק ב100%
לדעתי F6400 היא טובה מאד ובמיוחד אם אתה שלם עם הצבעים שלה
אני מגיע למסקנה שבסופו של דבר כמעט כל המסכים החדשים 2013 ומעלה ברגע שנוחת המסך בבית
אתה לא זוכר את הצבעים והסאונד
האיכות טובה מאד כמעט בכולם
מה שבולט זה כבר התכונות הבסיסיות שאתה משתמש, כמו יש תמיכה של כתוביות בעברית? כיצד ה WIFIפועל ועוד

מסקנה נוספת - המסכים של היום זה כמו המחשבים של פעם....צריך לחשוב שכל 4 שנים בערך מחליפים ולכן לשים לב לזה.
בהצלחה

drorten פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #10 

עכשיו אני סגור בלב שלם על F6400.

תודה רבה על הפרטים!

MovieO
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 571
נתן תודות: 60 פעמים
קיבל תודות: 33 פעמים

שליחה #11 

drorten כתב:עכשיו אני סגור בלב שלם על F6400.

תודה רבה על הפרטים!
...
בהצלחה

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”