מוצר הגיע תקול מ EBAY.UK

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
שלח תגובה
MONI פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1341
נתן תודות: 482 פעמים
קיבל תודות: 70 פעמים

שליחה #1 

רכשתי ממיר וידאו (350ש"ח - כולל משלוח) הגיע תקול ולא עבד כלל , לא הוציא אות וידאו או סאונד .

האם ניתן לקבל החזר על המשלוח חזרה (90 ש"ח)

או שעל פי הצהרת איביי ותקנון המוכר , עליי לספוג את המשלוח ??

קרוקס44
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2073
נתן תודות: 153 פעמים
קיבל תודות: 101 פעמים

שליחה #2 

דבר ראשון תנסה לדרוש את מלוא המחיר מהמוכר.
אם לא ילך פתח תלונה באיבי ומשם העניין עובר לידי איביי אם הם ימצאו את תלונתך צודקת תקבל את מלא המחיר חזרה

MONI פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

קרוקס44 כתב:דבר ראשון תנסה לדרוש את מלוא המחיר מהמוכר.
אם לא ילך פתח תלונה באיבי ומשם העניין עובר לידי איביי אם הם ימצאו את תלונתך צודקת תקבל את מלא המחיר חזרה
...
(Y)

פתחתי תלונה ותגובת המוכר הייתה :
"Sorry, I'm unable to refund the return postage due to our returns policy"
אם הוא ייתן לי החזר מלא התיק ייסגר , מה אוכל לעשות בנידון אז ?

puma1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1574
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 141 פעמים

שליחה #4 

אין לך מה לעשות, גם אם הוא היה רמאי ושולח לך חבילה ריקה היו מבקשים ממך להחזיר את זה על חשבונך, ככה איביי ופאי פאל עובדים, זאת מערכת אוטומטית

הדבר היחידי שיש לך לעשות במקרים כאלה זה לבקש מהמוכר, ואם הוא לא מוכן לספוג את המשלוח חזרה, להגיד לו שזה אשמתו (קיבלת מוצר לא טוב, וזה לא שסתם התחרטת) ואתה תשאיר לו פידבק שלילי

shuali
סמל אישי של משתמש
טרול
טרול
תגובות: 5010
נתן תודות: 80 פעמים
קיבל תודות: 236 פעמים

שליחה #5 

אין אפשרות לקבל החזרים על דמי משלוח חזרה
חוק ראשון של ציידי דילים:
Buy first, Ask questions later.

MONI פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

shuali כתב:אין אפשרות לקבל החזרים על דמי משלוח חזרה
...
לא פייר !! (n)
אין עם מי לדבר .....

shmelka
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 176
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #7 

הרעיון הוא למנוע רמאויות. מי ששולח חבילה ריקה ייאלץ גם להחזיר את כל הכסף שהוא קיבל וגם לחטוף פידבק שלילי ואולי יותר מזה מהאתר, לכן די במנגנונים אלה כדי לתמרץ את המוכרים שלא לרמות. מכיוון שאת דמי המשלוח לא קיבל המוכר אלא חברת השילוח עבור שירות שאכן בוצע, אז השאלה היחידה מי צריך לשלם. אם אפשר להוכיח באותות ובמופתים שזו אכן הונאה מ-א' ועד ת' אז יש לך לכאורה קייס מוסרי (ואולי אף משפטי), אבל במקרה של מוצר מקולקל (ושל מוכר ותיק עם פידבק חיובי) אתה לא יכול להוכיח את זה, ומוצרים מקולקלים קיימים לעתים רחוקות אצל כל ספק.

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #8 

אתה רוצה זיכוי או שמוכן לקחת מוצר זהה?
במקרה דומה שהיה לי (מוצר בסכום יותר נמוך), סיכמתי עם המוכר שאני שולח לו חזרה את המוצר התקול על חשבוני (20 ש"ח עלות משלוח לאנגליה), והוא שולח לי מוצר חדש ללא חיוב נוסף של דמי משלוח.
הוא הסכים, קיבל פידבק חיובי, ושנינו יצאנו מרוצים - במגבלות הקיימות.

זה אחד החסרונות בקנייה מאיביי לעומת אמזון או גוף דומה - המוכרים לא יכולים לספוג עלויות של כל מקרה כזה, מכיוון שהם אנשים פרטיים.

puma1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

uriler

לא ברור על מה בדיוק היית צריך לסכם איתו, הרי ברור שאם אתה מחזיר את המוצר אתה מקבל החזר מלא, ואז יכול לקנות שוב באותו מחיר... ככה שלא מבין מה הרעיון

ומה הקשר בין מוכרים פרטיים לבין חנות, עסק זה עסק, מה זה משנה אם יש מאחוריו 1000 אנשים או 2 ( מה גם שאתה בכלל לא יודע במי מדובר במקרה הזה)

הסיבה שזה ככה פשוטה מאוד, כל אחד שסתם לא היה רוצה את המוצר היה יכול להחזיר אותו ולדרוש מהמוכר החזר מלא כולל המשלוח (ואז המוכר היה מפסיד משלוח הלוך - חזור וגם מוצר שבטח נפתח ואי אפשר למכור כחדש יותר, שלא נדבר על זה שכל אחג היה צריך להוכיח כמה באת עלה לו המשלוח), ברגע שקונים צריכים לשלם משלוח חזרה הם לא סתם יחזירו מוצרים כי זה יעלה להם כסף, נכון שמקרים כאלה הקונה נדפק, אבל המקרים האלה ממש לא גדולים והרבה פעמים המוכרים כן מוכנים לשלם אם הם יודעים שהבעיה הייתה אצלהם, אני הזמנתי ראוטר שהגיע עם בעיות קליטה, החזרתי את המוצר והמוכר הסכים לשלם את המשלוח חזרה וגם שלח לי אחד חדש

בשביל זה יש פידבקים, מבחיני אם מוכר לא מוכר לשלם על משלוח חזרה (וזאת אשמתו, מוצר לא תקין או כל דבר אחר) הוא יקבל פידבק שלילי

אין מה לעשות, אלה מערכות אוטומטיות שלא יכולות לטפל בכל עסקה קטנה, כמו כל מערכת אוטומטית יש לה חסרונות, אבל עובדה שזה עובד, ורוב הזמן לאנשים אין בעיות (ואיפלו פחות מבעיות שיש לאנשים שהם קונים בחנות רגילה)

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
יצירת קשר:

שליחה #10 

על מה הייתי צריך לסכם איתו? הוא שילם את המשלוח של המוצר החדש, במשלוח מהיר יותר מהקנייה המקורית. מבחינת איביי, הוא לא היה חייב לעשות את זה ואם הייתי נותן לו פידבק שלילי הם היו כנראה מוחקים אותו.
לקבל זיכוי ולקנות שוב במחיר מלא זה לא אותו הדבר - כי אתה משלם מחדש גם על עלות המשלוח.

לגבי ההבדל - גם אתה לא יודע מי עומד מאחורה. אם המוצר תקול מהיצרן, יכול מאוד להיות שהמוכר יוכל להזדכות עליו מול הספק שלו, ולגלגל את העלויות הלאה. אני כצרכן כן מודע גם למתרחש מאחורי הקלעים, ולא חושב רק על טובתי האישית.

לגבי הפידבקים - אני לא ממהר לתת פידבק שלילי (עד היום, מאות קניות באיביי - ופידבק שלילי אחד בלבד למישהו שהתגלה כ scam artist סדרתי). מוכרים שמקבלים פידבקים שליליים באופן סדרתי ממדינה מסוימת (ולצערי לישראלים יש נטייה להתקטנן ולחלק פידבקים שליליים די בקלות) לעיתים נוקטים בגישה של "למנוע צרות מראש" ופשוט מסרבים לשלוח יותר לארץ. יותר ויותר מוכרים שקניתי מהם בעבר עושים זאת היום וזה מעצבן, אבל אני מבין אותם.
קל מאוד להרוס מוניטין של מוכר רק כי מישהו חושב שהוא צודק והעולם טועה.

puma1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

"ך), סיכמתי עם המוכר שאני שולח לו חזרה את המוצר התקול על חשבוני (20 ש"ח עלות משלוח לאנגליה), והוא שולח לי מוצר חדש ללא חיוב נוסף של דמי משלוח. "

אם שילמת בפעם הראשונה דמי משלוח, הרי שגם אותם תקבל בחזרה, מה שאומר שאם תשלם שוב, זה יצא אותו הדבר, אם סיכמת איתו על משלוח מהיר יותר זה כבר עניין שלך, לא ציינת את זה, ולכן לא התייחסתי לזה, ככה שלא הבנתי איך הדעת לזה שאם תשלם אתה תפסיד את דמי המשלוח לארץ בפעם השניה, החזר זה החזר מלא, כולל דמי המשלוח (לארץ לא בחזרה)

זה לא רלוונטי מי עומד מאחוריו, אם אתה מוכר אתה צריך לקחת אחריות על מה שמכרת, לשלם משלוח חזרה על מוצר תקול ששלחת זה מינימום, ולא מקסימום

לא הבנתי איך הגעת לזה שאני ממהר לתת פידבקים שליליים, יש לי מעל אלף רכישות באיביי, 2 פידבקים שליליים שנתתי, אחד מהם היה רמאי ובכלל סגרו לו את החשבון, הסיבה לזה פשוטה, כמו שאמרתי, השיטה עובדת, ולכן אין צורך בזה, מן הסתם רוב הרכישות מתבצעות ללא בעיה, וגם במקרה שכן הייתי צריך להחזיר מסיבה שלא קשורה אליי, המוכר הסכים לשלם את מחיר המשלוח, אני לא רואה למה אני צריך לספוג משלוח חזרה אם הבעיה לא באשמתי, כל מי שמוכר באיביי צריך לקחת אחריות, זה לא משנה אם יש לו גם חנות רגילה, אם הוא סתם מוכר מהבית או עסק ענק, מכירה זאת מכירה לכל דבר

זה מגוחך מה שאתה אומר, כי מחר יבוא יבואן פרללי ויגיד לך אני מפסיד על מוצר שנדפק ולא יכול להזדכות עליו אז תספוג אתה את ההפסד

אם המוכר לא רוצה להרוס את המוניטין שלו, הוא צריך לדעת מתי זה אחריותו ומתי לא, אם הייתי אומר לך שאני התחרטתי על מוצר שקניתי, ואז אני מצפה שהמוכר ישלם את המשלוח חזרה, ואם לא אני אתן לו פידבק שלילי, אז הייתי מבין מה שאתה אומר, לא במקרה הזה

לגבי המוכרים ששולחים לארץ, דיי עם הקשקוש הזה, פעם הייתי רואה הרבה יותר מוכרים שלא שולחים לארץ, כל הזמן מתלוננים שלא שולחים לארץ בגלל הישראלים, אני אתן לך רשימה של עשרות מוכרים ששולחים למעט מאוד מדינות וישראל בניהם, אם אין לך איזה הוכחה או סטטיסטיקה לדברים שאתה אומר, אז בבקשה אל תגיד סתם

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
יצירת קשר:

שליחה #12 

ראשית, למיטב ידיעתי, מבחינת איביי החזר לא כולל דמי משלוח. זו המדיניות שלהם ולכך התייחסתי. מכיוון שהמוכר שלח לי מוצר חדש ללא חיוב בדמי משלוח נוספים, יוצא שהוא משלם מכיסו את ההפרש.
שנית, לא אמרתי שאתה מחלק פידבקים שליליים. אם כך הבנת אותי, זו לא הייתה הכוונה.
אני עדיין חושב ששאיביי זו עדיין פלטפורמה של "שוק", שמתנהל לפי עקרונות שונים מאלו של רכישה בחנות מסודרת (גם אם יש באיביי מוכרים עם מחזור גדול משל הרבה חנויות פיזיות).
הסיכוי לבעיות פוחת כשעובדים עם מוכרים גדולים עם דירוג גבוה ופידבקים חיוביים רבים, אבל עדיין צריך לזכור שעובדים מול מישהו פרטי. אגב, זה נכון גם כשעובדים מול יבואן פרללי, שלא תמיד פועל לפי הקווים המנחים של היצרן.

לגבי מוכרים שלא שולחים לארץ, קודם כל - נא לא לקבוע שדבריי הם "קשקוש". זכותך לחשוב שאני טועה, אבל יש צורה להתנסח.
אמנם אין לי סטטיסטיקות או מספרים, אלא רק התרשמות אישית, אבל דוגמה טרייה יחסית הם חברת anker, או הדף ankerdirect שברשותם. בעבר הזמנתי בערך 20 סוללות ומטענים לחברים, ולאחרונה כשרציתי להזמין לעצמי גיליתי שהפסיקו לשלוח לארץ. כששאלתי למה (בחור ממחלקת השיווק שלהם שפגשתי באחת ממסיבות העיתונאים של IFA), הוא אמר שזה בגלל שהרבה ישראלים דיווחו שמוצר לא הגיעו ופתחו קייסים באיביי, ופשוט לא משתלם להם הכאב ראש.

puma1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

החזר של איביי זה החזר מלא, כולל דמי המשלוח ששילמת בשביל שישלחו לך את זה לארץ, לכן אין שום סיבה לסכם עם המוכר אחרת... ולכן גם הוא לא עושה שום טובה שהוא "מסכים" לשלוח שוב ללא עלות נוספת, ואולי פה הטעות שלך, אתה חושב שהוא הלך לקראתך, אבל בעצם אין שום הבדל בינך לבין פותח השרשור, הוא יקבל החזר מלא, ואם ירצה יוכל לקנות שוב מאותו מור או מוכר אחר מבלי לסכם כלום

אני לא חושב שיש קשר בין גודל החנות לבין שירות תקין, מבחינתי מי שמוכר מוצר פגום, צריך לשאת בעלויות, אם אתה לא מוכן לספוג את העליות במקרה של תקלה (שלא מצד הלקוח), אל תמכור (וזה לא רלוונטי מבחינתי אם זה איביי או חנות רגילה, וגם לא מי עומד מאחורי החנות)

אין שום קשר לקווים מנחים של יצרן, זה משהו בסיסי, לא מדובר פה על מימוש אחריות אפילו, אלא על מוצר חדש שהגיע לא תקין ועליו הפסדת את דמי המשלוח חזרה

אני מדבר לא (רק) על דבריך, אלא בכלל שישר אנשים קופצים בכל דיון שלא שולחים לישראלים, אני מבטיח לך שאני יכול להביא לך הרבה יותר מוכרים גדולים ששולחים למעט מדינות וישראל בניהם מאשר תביא לי למוכרים שהפסיקו לשלוח לישראל בגלל הישראלים, ועובדה שאתה מבסס את הטענה שלך על חנות אחת שהפסיקה לשלוח (והסיבות לזה יכולות להיות רבות, לאו דווקא הקונה) אבל בגלל שלשנינו אין שום סטטיסטיקה, הדיון הזה מיותר ואני לא רואה סיבה לעלות טענה שאי אפשר להוכיח, ובטח לא בהקשר להודעה שלי ולדרשותיי מהמוכרים שהם ממש לא מוגזמים, והעובדה היא שעד היום לא הייתה לי שום בעיה והמוכרים הסכמו לספוג את המשלוח חזרה בידיעה שזה בעיה שלהם, במקרה האחרון שהיה לי עם הראוטר המוכר אפילו לא חיכה שאני אבקש, ישר שאמרתי לו שהראוטר לא תקין הוא אמר לי שאני אשלח חזרה והוא ישלם על זה, והוא ממש לא חנות גדולה, להיפך, דווקא חנויות גדולות הרבה פעמים נותנות שירות גרוע כי כמה פידבקים שליליים לא יעשו להם נזק כמו למוכר קטן

shuali
סמל אישי של משתמש
טרול
טרול
תגובות: 5010
נתן תודות: 80 פעמים
קיבל תודות: 236 פעמים

שליחה #14 

במידה ואתה מנצח בקייס אתה מקבל את כל הכסף חזרה כולל דמי המשלוח ששולמו בעת רכישת המוצר. אבל תאלץ לשלוח את המוצר חזרה על חשבונך. זה בעצם אומר שהמוכר הוא זה שסופג את עלות המשלוח המקורית שכן הוא מקבל את המוצר חזרה אבל שילם עליו דמי משלוח. הקונה סופג את עלות המשלוח חזרה
חוק ראשון של ציידי דילים:
Buy first, Ask questions later.

tascam
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2426
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 85 פעמים

שליחה #15 

אני משתדל לקנות רק ממוכרים של 100 אחוז וגם שהיו בעיות הם עשו הכל כדי לקבל משוב חיובי כדי לא לפגוע ב 100%
רב סרן-רועי קליין.
רועי קליין היה סגן מפקד גדוד 51 של גולני.בעת שהיית הגדוד ומס' גדודים אחרים בעיירה בינת ג'בל ניזרק רימון אל עבר בית בו נכחו קליין וגדודו, קליין זינק על הרימון בקריאת:"שמע ישראל" ונהרג.ובכך,הציל את שאר החיילים.

שלח תגובה

חזור אל “ייבוא, תמחור ושירות”