ניתוקים מודם בזק גם בברידג'
-
ctlaltdefeat
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 10
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
שלום,
אני משתמש ב DLink 6740u g2 כמודם, וחווה ניתוקים באינטרנט כל כמה שעות (יותר שכיח כאשר יש יותר תעבורה, אבל קורה גם כשיש מעט תעבורה). כשזה קורה, הראוטר מראה שאין חיבור WAN, אך מחייג מחדש עד שמצליח ומקבל IP חדש.
מה אפשר לעשות?
אני משתמש ב DLink 6740u g2 כמודם, וחווה ניתוקים באינטרנט כל כמה שעות (יותר שכיח כאשר יש יותר תעבורה, אבל קורה גם כשיש מעט תעבורה). כשזה קורה, הראוטר מראה שאין חיבור WAN, אך מחייג מחדש עד שמצליח ומקבל IP חדש.
מה אפשר לעשות?
- Smartnetworks
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 203
- קיבל תודות: 16 פעמים
- יצירת קשר:
יש לך סינכרון נמוך, תבדוק שכל הטלפונים שלך בבית (כולל הפקס) מחוברים מאחורי פילטר בצורה נכונה (כלומר מחוברים ליציאת הטלפון בפילטר ולא מה ADSL).
במקביל פנה לבזק שיבדקו את התשתית.
במקביל פנה לבזק שיבדקו את התשתית.
-
ctlaltdefeat
-
- חבר שרק התחיל

איך אני יכול לבדוק/לוודא שאכן מדובר בנסכרון נמוך? לפי הבדיקה שלי כל הקוים מחוברים עם פילטרים.
וגם איך אני יכול להבהיר לבזק שהבעיה בתשתית, כדי שלא יתחילו להגיד לי לאפס הגדרות וכו' (או הקלאסי "הבעיה במחשב שלך)?
וגם איך אני יכול להבהיר לבזק שהבעיה בתשתית, כדי שלא יתחילו להגיד לי לאפס הגדרות וכו' (או הקלאסי "הבעיה במחשב שלך)?
-
ctlaltdefeat
-
- חבר שרק התחיל

רק מוודא, המודם עצמו צריך להיות מחובר מאחורי פילטר ביציאה של ה ADSL ולא ישירות, נכון?
ואם אצליח לשכנע את בזק לשלוח טכנאי אלי לבדוק את התשתית, מה בפועל הוא עושה / אמור לבדוק, ביתר פירוט?
ואם אצליח לשכנע את בזק לשלוח טכנאי אלי לבדוק את התשתית, מה בפועל הוא עושה / אמור לבדוק, ביתר פירוט?
-
ctlaltdefeat
-
- חבר שרק התחיל

אני על 40 mbps, לא RA.
אני יכול לגשת ל 10.0.0.138 כי הגדרתי את זה כ interface ב ראוטר (אני בטוח שאני משתמש בזה של בזק כ bridge. ה gateway של המחשבים הם ה ip של הראוטר 192.168.1.1)
הראוטר שבו אני משתמש הוא tp link 1043nd עם openwrt.
במהלך הניתוקים ניתן לגשת לממשק הוובי גם של הראוטר וגם של המודם, ואף במודם כתוב שהחיבור ה wan הוא מחובר, מה שעוד יותר רומז על כך שהבעיה היא תשתיתית. מה אתם אומרים?
אני יכול לגשת ל 10.0.0.138 כי הגדרתי את זה כ interface ב ראוטר (אני בטוח שאני משתמש בזה של בזק כ bridge. ה gateway של המחשבים הם ה ip של הראוטר 192.168.1.1)
הראוטר שבו אני משתמש הוא tp link 1043nd עם openwrt.
במהלך הניתוקים ניתן לגשת לממשק הוובי גם של הראוטר וגם של המודם, ואף במודם כתוב שהחיבור ה wan הוא מחובר, מה שעוד יותר רומז על כך שהבעיה היא תשתיתית. מה אתם אומרים?
- Smartnetworks
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 203
- קיבל תודות: 16 פעמים
- יצירת קשר:
תיכנס למודם ותבדוק את הנתונים הבאים:
noise margin - עוצמת סינכרון - צריך להיות מינימום 8-9db.
Line Attenuation - ניחות קו - צריך להיות מקסימום 8-9db.
במידה ואתה לא עומד בקריטריונים האלה יכולות להיות בעיות בכמה דברים:
1. בעיה בתשתית של בזק.
2. משהו מחובר לקו הטלפון ומכניס רעש לקו (טלפון, פקס, אזעקה וכו').
3. כבלי הטלפון בתוך הדירה באיכות ירודה ומנחיתים את הקו.
לניטור הבעיה צריך לנתק את כל השלוחות בבית ולבדוק את הנתונים של הקו בכניסה לדירה ישירות מההזנה של בזק.
את הבדיקה הזו יכול לעשות טכנאי של בזק או בעל מקצוע שמומחה בבעיות האלו.
noise margin - עוצמת סינכרון - צריך להיות מינימום 8-9db.
Line Attenuation - ניחות קו - צריך להיות מקסימום 8-9db.
במידה ואתה לא עומד בקריטריונים האלה יכולות להיות בעיות בכמה דברים:
1. בעיה בתשתית של בזק.
2. משהו מחובר לקו הטלפון ומכניס רעש לקו (טלפון, פקס, אזעקה וכו').
3. כבלי הטלפון בתוך הדירה באיכות ירודה ומנחיתים את הקו.
לניטור הבעיה צריך לנתק את כל השלוחות בבית ולבדוק את הנתונים של הקו בכניסה לדירה ישירות מההזנה של בזק.
את הבדיקה הזו יכול לעשות טכנאי של בזק או בעל מקצוע שמומחה בבעיות האלו.
-
ctlaltdefeat
-
- חבר שרק התחיל

ה Attenuation הוא 0 גם ב downstream וגם ב upstream (הגיוני?)
ה SNR margin (זה זה?) הוא 115 down ו 300 up, היחידות ב 0.1 db.
לכאורה תקין... כדאי לי לנסות להתחיל הורדה מאסיבית ולראות אם הערכים משתנים? או לחלופין לנתק את כל הטלפונים ולראות אם הערכים משתנים? מה עוד זה יכול להיות?
תודה על עזרתך אגב
ה SNR margin (זה זה?) הוא 115 down ו 300 up, היחידות ב 0.1 db.
לכאורה תקין... כדאי לי לנסות להתחיל הורדה מאסיבית ולראות אם הערכים משתנים? או לחלופין לנתק את כל הטלפונים ולראות אם הערכים משתנים? מה עוד זה יכול להיות?
תודה על עזרתך אגב
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 578 פעמים
המודם יכול להיות מחובר ליציאת ה-ADSL או ישירות, זה לא משנה, אבל קריטי שכל יתר מכשירי הטלפון, פקס, מודמים ישנים (56K) וכל דבר שאינו מודם DSL יהיה מחובר דרך פילטר ביציאת הטלפון ולא ישירות. אפילו אם הטלפון לא בשימוש אלא "סתם מחובר" זה עדיין פוגע משמעותית בסנכרון.ctlaltdefeat כתב:רק מוודא, המודם עצמו צריך להיות מחובר מאחורי פילטר ביציאה של ה ADSL ולא ישירות, נכון?...
-
ctlaltdefeat
-
- חבר שרק התחיל

וואלה אני עושה את כל זה, המספרים נראים סבירים, ועדיין מקבל ניתוקים.
מוזר ומעצבן
מוזר ומעצבן