שימוש באוזניות עם רסיבר קולנוע ביתי, מס בעיות ושאלות.

כל מה שאי פעם רציתם לדעת על אוזניות, מגברי אוזניות ומה שבינהם.
שלח תגובה
atraf פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 915
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 124 פעמים

שליחה #1 

בעקבות השאיפה לניצול הטוב ביותר של האוזניות שלי והעובדה שלמחשב נייד שלי יש כרטיס קול נוראי חשבתי לחבר את האוזניות לרסיבר שלי (Pioneer vsx 521), הסאונד סבבה לגמריי אבל קיים sibilance (לא יודע מה התרגום העברי, אבל רעש סטטי ברקע) שפשוט הורס את הכל.
המחשב מחובר בכבל HDMI (באורך 7 מטר, אם זה משנה) והאוזניות (gr07be) מחוברות דרך מתאם 1\4 פשוט.

- האם הבעיה נובעת מהרסיבר עצמו?
- אולי אני מצפה ליותר מידי מהרסיבר שלי ?
- ואם הבעיה אכן ברסיבר האם זה סיבה מספיק טובה לפנות למימוש אחריות?

באופן כללי מה דעתכם על שימוש ברסיבר להגברת אוזניות, אני שוקל להכנס קצת יותר לתחום ולרכוש אוזניות פתוחות בסגנון hd650,x1,q701 אבל בנתיים רק תוהה אם אצטרך לרכוש גם מגבר\דאק נפרד או שאוכל להסתפק ברסיבר.

וקצת לא קשור אבל האם כבל מאריך לאוזניות (3-4 מטר) יכול לפגוע באכות השמיעה ?

LQDForce
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 776
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 83 פעמים

שליחה #2 

sibilance זה גם לא המונח באנגלית.. מדובר על מעין צרימה של הצליל, בעיקר בקול אנושי עם אותיות שורקות .

בכל אופן, אין שום סיבה לחבר אוזניות כאלו לרסיבר. כנראה בעיה של עכבת מוצא גבוהה מדי במגבר שלא מיועד לעבוד עם אוזניות כאלו.

תבדוק בכלל שהרסיבר תקין, נסה אוזניות אחרות שהן לא In-ear .

אני במקומך הייתי קונה איזה DAC ומחבר ב USB למחשב נייד.
אפילו משהו זול כמו hifimediy , הוא בטח יצליח לדחוף את האוזניות שלך גם בלי מגבר.
אם אתה חושב קצת לכיוון שדרוג בעתיד אז schiit modi+magni \ odac+o2 , אתה יכול כמובן לקנות בינתיים רק את ה DAC ולצרף מגבר מאוחר יותר.
ה ODAC יהיה יותר נחמד עבור X1 , HD650 . עבור Q701 ואוזניות עם צליל דומה - ה m&m לטעמי עדיף (אלא אם אתה מחפש במכוון צליל יבש ואנליטי)

atraf פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #3 

אני תוהה עם אנחנו מדברים על אותו הרעש, אני מדבר על רעש שנשאר גם כמה שניות אחרי שהשיר מפסיק להתנגן, כמו שלג של טלוויזיה רק עדין יותר..

חיברתי את הpx100 שלי, עדיין קיים רעש אבל הרבה פחות מורגש וכמובן שאם אני מגביר את הווליום אז הרעש גובר בהתאם, האם זה משהו ששווה להתאמץ ולפנות לאחריות לגביו?

לגבי הכיוון של מגבר\דאק אני מחפש דווקא משהו פחות אנליטי, ויותר חם, אני אוהב את הצליל של הgr07be שלי אבל חסר לי הבמה של אוזניות פתוחות, מצד שני אין לי מושג איזה אוזניות אקנה ולכן זה קצת בעייתי לקנות דאק מראש לא?
מהביקורות שקראתי על הX1 הסאונד שלהם תפור עליי והבנתי שהשדרוג היחיד שיש להם הוא הhd650 ולכן גם אותו הכנסתי בשיקולים שלי ( תלוי בתקציב הסופי שיהיה לי )
בקרוב אהיה בברלין מקווה למצוא משהו בזול או לפחות לשמוע את שלושתם ולבחור.

אני מודע לכך שהשילוב של dac ומגבר יעודיים יהיה הטוב ביותר, העניין הוא שהתקציב שלי לכל הסיפור מוגבל ואם אעשה משהו אז הכל יעשה בשלבים, כרגע הכי מושך אותי לקנות כבר אוזניות אבל גם עם זה אני מחכה.. לכן אני תהיתי לגבי האופציה של שימוש באוזניות עם הרסיבר.. דווקא קראתי בheadfi שרבים עושים את זה רק התאכזבתי שאין לי אפשרות להנות בכלל מהאופציה הזאת, אולי היא תספק אותי ותחסוך לי מלא כסף ?

לגבי הhifimediy איזה חתימת צליל יש לו? הוא שקוף? חם? אני דיי שם דגש על באס במוזיקה שאני שומע, אם הוא יעשה את העבודה לgr07 אז אולי ארכוש אותו בנתיים, זאת הוצאה סבירה, ממש רציתי את הe10 אבל אני לא מוצא אותו בשום מקום במחיר נורמלי..

LQDForce
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #4 

אולי תלך על ה E17 שיש ב 100 דולר במאסדרופ ?

ואנחנו מדברים על אותו רעש, פשוט הסברתי לך ש sibilance זה בכלל משהו אחר לגמרי...

atraf פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #5 

אני מבין שזה נשמע מוזר שאני מסתכל על אוזניות ב200-300 דולר אבל מתקמצן על דאק\מגבר, פשוט התקציב שלי לחוץ ואני דיי נעול על הרמה של האוזניות הבאות שאני רוצה לקנות.. לגבי דאק מגבר ב100 דולר זה עדיין יקר לי כרגע.. הe17 מסוגל לדחוף hd650 ? אין לי צורך בניידות לכן לא חשבתי על e17 אלא על הe10 שזול ממנו בחצי מחיר או לפחות היה.

וסליחה שאני מציק אבל שוב לשאלתי לגבי הרסיבר שלי ? לפנות לאחריות ? זה בטוח הרסיבר ?
מישהו פה בפורום ניסה לדחוף אוזניות עם עכבה גבוהה עם רסיבר בסגנון ?

LQDForce
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #6 

אין טעם לקנות אוזניות כמו q701 , hd650 בלי מקור , מגבר ו DAC נורמליים.

ה X1 יהיו עוד בסדר כי הן לא מחייבות הגברה ונשמעות טוב מכל מקור, אבל הן לא יהיו שילוב טוב עם ה e10.

לגבי הרסיבר, ייתכן שיש בעיה. במיוחד אם יש איזה ground loop .
לא יודע אם שווה לשלוח לתיקון אם אין אחריות, לא בטוח שיפתרו את הבעיה.
לדעתי - תוותר על הרסיבר.

atraf פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #7 

כעקרון יש לי אחריות, ונראה לי שאפנה לפיוניר לראות מה הם אומרים על זה..

בכל מקרה יש מבצע כרגע בmassdrop על הAune t1 אם המחיר שלו בדרך לרדת ל130, אני אוכל לעמוד בזה לעומת 280 בשביל הODAC + O2..
איך בהשוואה לfiio 17 בהקשר לצרכים שלי?

הבנתי שהוא נחשב שילוב טוב עם hd650 איך הוא עם הX1 ?
האם זה שילוב טוב למוזיקה אלקטרונית, פופ ? איך הוא משפיע על הצליל ?
ואם כרגע ארכוש אותו איך הוא יהיה עם הgr07be ?

ושאלה שאני מנסה להבין לגבי שלל סוגי הדאק\מגברים האם אוכל לחבר אותו בין הרסיבר שלי לרמקולים הקדמיים על מנת לקבל את הדאק משופר לקדמיים ? יש בזה יתרון מסויים ?

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #8 

אם אתה מחפש סאונד יותר חם אז ה-Aune T1 המנורתי כנראה יותר יתאים לך מה-ODAC...

שלח תגובה

חזור אל “אוזניות ומגברי אוזניות”