מגיע לי מזל טוב.קניתי מקרן חדש מישפאר, SONY HW50ES.

מקרנים קידמיים - Front Projector.
איציק37 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 161
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #1 

המקרן מדהים. עוד לא ראיתי מקרן דיגיטלי עם תמונה שמתקרבת בכלל לאיכות של המקרן הזה. למשל באווטר, כשאני רואה אותו בריפ מלא מבלוריי אז הסצינה בפתיחת הסרט,כשרואים את החללית שמגיעה לפנדורה,על רקע הכוכבים - התמונה כל כך מדהימה בחיות ובצבעוניות שלה; יותר מכל פעם אחרת שבה ראיתי את הסרט הזה.

אגב, רכשתי את המקרן חדש באריזה וביצעתי בדיקה של פינות אפלות וכן קיבלתי מקרן עם פינות מוארות,אבל זה non issue בשבילי,כי ממש צריך להתאמץ כדי לראות את הפינות הללו והן ממש לא נראות בקטעי fade to black, בסרט כמו אווטר. הן יותר בולטות ב-10 השניות הראשונות, בפתיחה של שר הטבעות. אבל משום מה בסרט הזה המסך כולו אפור, בעוד שבסרטים אחרים המסך מוחשך כמעט לחלוטין ,במקרים של FADE TO BLACK.

אגב, חברי איתי מן הפורום (itay123), די נדהם מאיכות ובהשפעת הביקור שלו אצלי ואצל חבר נוסף הוא רכש את המקרן הזה. גם הוא הסכים שנושא הפינות המוארות הוא בעיה פעוטה אצלי.

מה שכרגע מציג לי הוא אי היכולת לראות תלת ממד. היה אצלי בבית טכנאי מישפאר וחיברתי נגן בלוריי תלת ממד ישירות למקרן והמשקפיים קלטו מצוין את המשדר הפנימי של המקרן, מכל פינה אפשרית בסלון. אבל כשאני מנסה להזרים תלת מימד מ-HTPC של NUK שיש לו שתי יציאות של HDMI 1.4 - אחת מחוברת לרסיבר אונקיו 3007 עבור סיגנל האודיו (הרסיבר יודע למתג HDMI 1.3 בלבד), וכבל אחר מחובר ישירות למקרן והינו כבל HDMI 1.4. ואז אני לא מצליח לראות בתלת מימד. אני מנגן את הדרדסים ואומר ל-TOTAL MEDIA HOMETHEATER 5 שלי שאני רוצה לנגן את הסרט בתלת ממד ואז התמונה נשארת מטושטשת גם כשאני מדליק את משקפי התלת ממד המקוריות של סוני. מה לדעתכם עשוי להיות הגורם לבעיה ? [/quote]

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17935
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2494 פעמים

שליחה #2 

תתחדש ותהנה איציק (Y)

movieman
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5010
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 413 פעמים

שליחה #3 

תתחדש !!!

תעלה תמונות שנוכל להתרשם מכל המערכת .

ishaked
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1372
נתן תודות: 381 פעמים
קיבל תודות: 118 פעמים

שליחה #4 

תתחדש! מקרן מדהים!
לא הבנתי למה אתה חי בשלום עם הפינות המוארות.
אם רכשת חדש מהחברה תבקש להחליף. בעתיד זה יכול להציק לך.
יש ללמוד מטעויות של אחרים, אנחנו לא חיים מספיק זמן בשביל לטעות כל כך הרבה.

איציק37 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

תודה על הברכות. אני אעלה תמונות היום בערב או מחר. אני לא מבקש להחליף

שליחה #5 

את המקרן, כי אני עוד עלול ליפול על יחידה יותר גרועה והרי סוני לא יכולים בלי סוף להשמיש מקרנים חדשים ומה אעשה אז ?
בכל אופן , במקרים של סרטים עם יחס תמונה מקורי של 1:2.35, כאשר מופיעים פסים שחורים מלמעלה ולמטה אז איני רואה שום פינה מוארת בפסים ההם.
גם לא בסצנות כהות.

חבר טוב שגם הוא חובב קולנוע ביתי ורכש לאחרונה גם כן מקרן תלת ממד אמר לי שאם אסתכל ואבדוק עם פינצטה אז אוכל למצוא פגמים בכל מקרן...

איציק37 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

אני חייב לציין גם את התמונה המוארת מאוד שהמקרן יודע להציג. בשבת האחרונה

שליחה #6 

ראינו בדו ממד את הדרדסים ולמרות שהייתה שעת צהריים, התמונה הייתה עדיין איכותית. המקרן הזה נחשב ליוצא דופן בין המקרנים בליגה שלו ואפילו ביחס לכאלה מליגות יותר גבוהות בכך שהוא מסוגל להציג תמונה מכוילת בעצמה גבוהה יחסית.

ייתכן מאוד שאפילו עם מקרן יותר טוב משלי כמו ה-JVC 500, לא הייתי מצליח להגיע לתמונה כה איכותית בתנאי תאורה חלקיים,כפי שהיו כשצפינו בסרט הדרדסים, בצהרי היום.

niko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4966
שם מלא: איתן
נתן תודות: 912 פעמים
קיבל תודות: 452 פעמים

שליחה #7 

תתחדש ותהנה מהמקרן המצויין הזה (Y)
8)
רשימת הציוד: Paradigm Signature S8v2| JVC X5500| Arendal sub 2V| Arendal center 1723| SVS ultra surround|KEF T101 Atmos | Anthem MRX 1140

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17935
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2494 פעמים

שליחה #8 

ייתכן מאוד שאפילו עם מקרן יותר טוב משלי כמו ה-JVC 500, לא הייתי מצליח להגיע לתמונה כה איכותית בתנאי תאורה חלקיים,כפי שהיו כשצפינו בסרט הדרדסים, בצהרי היום.
...
זה נכון אבל ה jvc מציג שחורים שהסוני לא ממש יכול להתחרות בהם.
אילו היית יכול לצפות ב jvc בחדר בעייתי מבחינת החשכה ועדין להנות זה היה דופק את השחורים .

סרט ,כמו בקולנוע, רואים בחושך ולכן זה המצב שבו צריכים לבדוק מקרנים.
3 קידמיים טאנוי D
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1869
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 610 פעמים

שליחה #9 

איציק

תתחדש. קנייה מעולה.

קשה לעלות תיאוריות בתחום הזה , במיוחד לנסות ולנחש איזה מקרן יהיה טוב.... מקרן א׳ או מקרן ב׳.

הדרך היחידה לקבוע בוודאות איזה מקרן טוב יותר , זה להביא את שניהם לאותו חדר, לאזן את עוצמת ההארה שלהם, לכייל את שניהם ואז להריץ איתם את אותו חומר.

פינות מוארות זו מכה שקיימת גם ב-jvc וגם בסוני וגם אצל כל חברה שמייצרת על בסיס lcos.
כמו בהרבה בעיות הקשורות עם מקרנים, כמו לדוג׳ גלגל הצבע במקרני dlp , ההשפעה על הצופה, היא סובייקטיבית.
קיימים אנשים שלא מסוגלים להסתכל על מקרני dlp בגלל הבעיות השונות שיוצר גלגל הצבעים, זה גורם להם לכאבי ראש עייפות והם סובלים מתופעה שקוראים לה קשתות. לעומתם, רוב האנשים (גם אני בינהם) שלא ממש יוטרדו מתופעות אלו.
כנ״ל גם נושא הפינות המוארות. יש שרואים בזה בעיה קשה ויש משתמשים שלא מבינים על מה המהומה
הכל בעיני המתבונן
באשר ל-jvc שאי זכרת. זה לא ממש פייר לסוני להציבו ראש בראש מול ה-500 היות וה-jvc חדש יותר ולמעשה על הנייר טוב יותר מהסוני כמעט בכל תחום חשוב לרבות רמת העדשה, רמת הקונטרסט, רמת האנסי קונטרסט והאפשרות גם להתמודד עם סיגנל של 4k.
למעשה jvc היא בין החברות היחידות כיום שמשתמשות בעדשות שלא יצטרכו שום שידרוג ברגע שהחברה תחליט על מעבר ל-4k. נושא העדשות מהווה את עקב אכילס במעבר מ1080p ל-4k.

עם זאת אני משוכנע ,שאם נעמיד את שניהם יהיו סצינות מסוימות בהם רבים יעדיפו את הסוני על ה-500 כמו שיהיו אנשים שיעדיפו את ה-500 על הסוני.
מאוד תלוי איזה סצינות יבחרו.

אגב הדבר אינו רק נכון להשוואה ספציפית זו
גם אם נעמיד את המקרן שלך מול הסוני 1000, שזה מקרן שעולה פי כמה וכמה אזי בסצינות מסוימות לא נצליח להבין איזה יתרון יש ל-1000 על ה-50.
פשוט.

כך או כך. קנייה מעולה
תתחדש.
רן

YuriG
טרול
טרול
תגובות: 17
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #10 

ברוך שובך רן היית חסר כאן בזמן הקצר הזה (Y)
כיף כרגיל לקרוא אותך.

Galna
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 615
נתן תודות: 503 פעמים
קיבל תודות: 56 פעמים

שליחה #11 

RanMoyal כתב: למעשה jvc היא בין החברות היחידות כיום שמשתמשות בעדשות שלא יצטרכו שום שידרוג ברגע שהחברה תחליט על מעבר ל-4k. נושא העדשות מהווה את עקב אכילס במעבר מ1080p ל-4k.
רן
...
היי רן,
בהחלט נעים לקרוא אותך שוב (Y)
תוכל להסביר למה העדשה משפיעה על המעבר מ- 1080p ל- 4K?
דרך העדשה עובר אור, מה זה משנה באיזו רזולוציה?
האם כשעברו ל- 1080p היו צריכים גם אז לשנות עדשות? ואם לא, אז למה עכשיו?

אני יודע שזה נשמע כאילו אני חוקר אותך, אבל פשוט העלת כאן נושא שלא הכרתי בכלל ואני מאוד סקרן עכשיו...
תודה
גל נעים - Gal Naim,
כמו ששומעים.

ido22
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 639
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 44 פעמים

שליחה #12 

שרואים סרט ביחד 2.35:1 על מקרן 16:9, אז ה 1080 קוים אנכיים למעשה נחתכים בהתאם ובפועל התמונה מוצגת ברזולוציה נמוכה יותר.
וכן, אתה צודק, יש את עניין של כמות האור, אבל זה למיטב ידיעתי גם מושפע מהסטאפ שלך, במסך/מקרן/מרחק וכו', ואולי פחות מפריע.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78934
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #13 

לעדשות יש רזולוציה - עדשות טובות יותר יתנו תמונה חדה יותר. לכן מקרני FHD צריכים עדשות טובות (ויקרות) יותר מאשר מקרן HDR. כך גם עם מקרני UHD.

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1869
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 610 פעמים

שליחה #14 

גל

תודה.
עפר כבר הספיק לענות על שאלתך ואומנם עדשות מוגבלות ביכולת שלהם להציג פרטים ורק עדשות מאוד מסוימות ויקרות יוכלו to resolve all the nesessary detail.

עדשה היא אחד המרכיבים שתהפוך, בשלב הראשון ,את המקרני 4k למוצרים יקרים מהמקבילים שלהם היום ויהיה לה תפקיד מאוד חשוב ביכולת של המקרן להראות את כל הפרטים הנדרשים.

סוני יצטרכו לבצע שידרוג של ליין העדשות שנמצא במקרני ה-30,50,55 לדוגמת העדשה שנמצאת ב-500/600 או להשאיר את הליין הזה עבור היי דפנישן וליצור ליין ביניים חדש בין ה-55 ל-600 .

רן

איציק37 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

תודה על כל הברכות ובייחוד לעידן ורן מויאל שבהשפעת המילים הטובות שאמרו על

שליחה #15 

המקרן עודדו אותי לרכוש אותו (f)

אני עדיין מנסה לראות תלת ממד דרך ה-HTPC
החדש ולא מצליח. האם ייתכן שאני צריך לשנות אולי
משהו בהגדרות ? ייתכן שיש באג בגרסה הישנה, גרסה 5, של תוכנת
Total Media HomeTheater של ARCSOFT.
רכשתי היום את הגרסה החדשה של התכנה, גרסה 6.5 ואדווח לכם אם עדכון
הגרסה פתר לי את הבעיה.

איציק37 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

בדקתי עכשיו את נושא התלת ממד. כפי שכבר

שליחה #16 

ציינתי, המקרן מציג תלת ממד בצורה מעולה אם אני מחבר אותו ישירות לנגן בלורי תלת ממד של סאמסונג. כמו כן גם מצב הסימולציה של תלת ממד לסרט דו ממד עובדת מצוין.

כרגע הבעיה שלי היא לנגן ריפ מלא של תלת ממד מ-HTPC של NUK. ל-HTPC יש שתי יציאות HDMI 1.4, כאשר יציאה אחת מתחברת לרסיבר אונקיו 3007 לצורך הצליל בלבד והיציאה השניה מתחברת ישירות למקרן. בהגדרות של הכרטיס הגרפי מוגדר המקרן בתור אמצעי התצוגה הראשי והאונקיו כאמצעי התצוגה המשני. האם מתבצע לי שנמוך של האות ל-HDMI 1.3,בגלל ההגדרה של האונקיו ? האם עליי להוציא את האונקיו מההגדרה ?האם הרסיבר עדיין יעבד וישמיע את הצליל, גם לאחר הוצאתו מהגדרות הכרטיס הגרפי ?

איציק37 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

עוד כמה פרטים על HTPC של NUK:

שליחה #17 

המחשב הזה הוא של אינטל והכניסה להגדרות הגרפיות היא דרך קליק ימני ב-desktop ובחירה ב-graphic properties ואז נפתח לי חלון שמציג בכותרת: Intel Graphics and Media Control Panel.

אני בוחר ב-Advanced mode ואז אני רואה את כל ההגדרות של אינטל לדני המוניטורים:המקרן והרסיבר. האם,כדי לנגן ריפ מלא של בלורי מהמחשב הזה,עלי לשנות את ההגדרה שם במקום לשני מסכים למסך, למקרן בלבד ורק אז לא יתבצע לי שנמוך של האות ל-HDMI 1.3 ?

איציק37 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

קצב הרענון מוגדר במחשב כ-59p Hz.האם עליי לשנות קצב הרענון עבור המקרן

שליחה #18 

ל-60 הרץ ואז הבעיה שלי לראות תלת ממד מהמחשב הזה תיפתר ?

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #19 

כאשר יש רכיב בעייתי בדרך
כמו כבל או רסיבר שאינו תואם
תהיה לך בעיה. עם תלת
העם דורש..... כל מיני דברים

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7442
נתן תודות: 498 פעמים
קיבל תודות: 981 פעמים

שליחה #20 

איציק היקר....
תתחדש (Y) (Y) (Y)

אכן בעקבות מה שראיתי אצלך ואצל חבר קרוב נוסף...
לבסוף השתכנעתי שהוא עדיף על מתחריו...(Y)

בהחלט מקרן מדהים ביכולות שלו.

מקווה שעניין ה-3D יסתדר לבסוף..
שאלה של תאימות...
בקרוב יבואו גם תכני 3D...

תתחדש ותהנה (b)
שבוע מקסים

שלח תגובה

חזור אל “מקרנים”