וזה נכתב ע"י אחד שמחשיב את עצמו "כעוסק בתחום" .JEXY כתב:
.בלי קשר לעלות, מקרן בסלון זה לא יותר מגימיק. לחווית צפייה ואיכות צריך חדר ייעודי.
....
מקרן בסלון - בקשה למורה נבוכים..
- 9000es
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13208
- נתן תודות: 595 פעמים
- קיבל תודות: 484 פעמים
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"
אני חושב שלפחות ל-50 אחוז מרוכשי המקרנים אין חדר הקרנה ייעודי והם מתקינים את המקרן בסלון עם אי אילו שינויים (ווילונות , תמונות , צביעה) על מנת
לשפר את איכות הצפייה והם נהנים מכל רגע - ואני בינהם .
ולפותח השרשור:
1. אצלי כשאני רואה סרט בלילה - כל התריסים סגורים וישנו חושך מוחלט , עם זאת לפעמים אני משאיר אור קטן דולק
במסדרון (כ-4 מ' מצד שמאל של המסך) ואין שום בעייה לראות ולהנות
2. את המקרן ניתן לתלות מהתקרה (כשהוא הפוך) או לשים על מדף , מן הסתם תצטרך לסלול חשמל וכבל HDMI)
3. הכל תלוי בתכנון שלך - כלומר איזה גודל מסך אתה רוצה , מרחק המקרן מהמסך ומהמנורת תקרה- תעלה שרטוט עם מידות וננסה לעזור לך יותר .
4. כפי שאמרתי מיקום המקרן תלוי במס' גורמים בינהם זום העדשה , גובה וגודל התמונה שתרצה להקרין ובנתוני החדר.
6.כפי שרשמתי בסעיף 5
8. אין יותר מדי תחזוקה - מנקים פילטר אוויר כל 100 שעות (אני בודק כל 50 שעות) לגבי המנורה רוב יצרני המקרנים מצהירים על נורה שתחזיק מס' אלפי שעות (בין 3 ל-5 אלף). בכל מקרה מחיר הנורה עולה היום בסביבות 1500-2500 ש"ח לרוב המקרנים העדכניים.
9. בוודאי -הרבה חברי פורום מתרינים בסלון מקרן - כולל אותי.
אתה מוזמן לבוא אלי , להתרשם ואף לקבל עצות והסבר .
10. עלויות: מקרן 3D עדכני כ- 17-22K ש"ח , מתקן תלייה כ- 200-300 ש"ח
מסך 16:9 חשמלי: רגיל 100' כ-1.5K-2.5, מסך 16:9 מתיחה חשמלי 100' כ- 6-8K .
לגבי הכנות ותשתית - צריך לראות פיזית את הסלון שלך , ברוב המקרים ניתן להעביר תעלה דקה מהרסיבר למגבר (על הפאנלים של הרצפה) ואולי לבצע חציבה קלה בתקרה - זה לא אמור להיות מסובך.
בהנחה והחציבה רק בתקרה (עד 2 מ') זה לא אמור לעבור את ה- 1000 ש"ח .
תתחיל מזה שתעלה מס' תמונות של הסלון שלך מכל הכיוונים ומשם נייעץ ספיציפית יותר - בשביל זה בדיוק נועד הפורום .
לשפר את איכות הצפייה והם נהנים מכל רגע - ואני בינהם .
ולפותח השרשור:
1. אצלי כשאני רואה סרט בלילה - כל התריסים סגורים וישנו חושך מוחלט , עם זאת לפעמים אני משאיר אור קטן דולק
במסדרון (כ-4 מ' מצד שמאל של המסך) ואין שום בעייה לראות ולהנות
2. את המקרן ניתן לתלות מהתקרה (כשהוא הפוך) או לשים על מדף , מן הסתם תצטרך לסלול חשמל וכבל HDMI)
3. הכל תלוי בתכנון שלך - כלומר איזה גודל מסך אתה רוצה , מרחק המקרן מהמסך ומהמנורת תקרה- תעלה שרטוט עם מידות וננסה לעזור לך יותר .
4. כפי שאמרתי מיקום המקרן תלוי במס' גורמים בינהם זום העדשה , גובה וגודל התמונה שתרצה להקרין ובנתוני החדר.
6.כפי שרשמתי בסעיף 5
8. אין יותר מדי תחזוקה - מנקים פילטר אוויר כל 100 שעות (אני בודק כל 50 שעות) לגבי המנורה רוב יצרני המקרנים מצהירים על נורה שתחזיק מס' אלפי שעות (בין 3 ל-5 אלף). בכל מקרה מחיר הנורה עולה היום בסביבות 1500-2500 ש"ח לרוב המקרנים העדכניים.
9. בוודאי -הרבה חברי פורום מתרינים בסלון מקרן - כולל אותי.
אתה מוזמן לבוא אלי , להתרשם ואף לקבל עצות והסבר .
10. עלויות: מקרן 3D עדכני כ- 17-22K ש"ח , מתקן תלייה כ- 200-300 ש"ח
מסך 16:9 חשמלי: רגיל 100' כ-1.5K-2.5, מסך 16:9 מתיחה חשמלי 100' כ- 6-8K .
לגבי הכנות ותשתית - צריך לראות פיזית את הסלון שלך , ברוב המקרים ניתן להעביר תעלה דקה מהרסיבר למגבר (על הפאנלים של הרצפה) ואולי לבצע חציבה קלה בתקרה - זה לא אמור להיות מסובך.
בהנחה והחציבה רק בתקרה (עד 2 מ') זה לא אמור לעבור את ה- 1000 ש"ח .
תתחיל מזה שתעלה מס' תמונות של הסלון שלך מכל הכיוונים ומשם נייעץ ספיציפית יותר - בשביל זה בדיוק נועד הפורום .
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
יואב אני מנסה להבין אותך אבל מצטער זה לא לרמה שלי.
בכל זאת אם אתה כל כך בטוח שבתקציב נמוך, ללא תנאים סביבתיים ולבד עדיין לבצע ולחוות את אותה חוויה כמו בחדר ייעודי?
אם כן אז מה הסיבה שאצליך יש מקרן יקר ערך, מסך קבוע, סט רמקולים בעשרות אלפי שקלים...?
לא שאני גרידי, אבל אתה זה שרשמת:
"אצלי, במסך הצונאמי הקודם שלי צוחק בקול ,גורדי השחקים במנהטן עמדו ליפול הרבה לפני ה 11 בספטמבר.
הייתי משתגע מזה ,כל פעם מחדש ומאז החלטתי שהמסך הבא יהיה או קבוע או עם מתיחה.
לא מבין למה דווקא במסך צריך "לחפף".
קונים ציוד אודיו משובח, מקרן משובח ובסוף מתפשרים על מסך? מה שווה מקרן משובח ובסוף אתה מתבאס מהגלים?"
לא לכולם יש תקציב מכובד ולא לכולם יש דרישות גבוהות אבל יחד עם זאת אני כאיש מקצוע יכול להגיד לך שללקוח צריך להגיד את כל האמת אפילו שהיא תהיה כואבת מבחינה עיצובית וכספית.
לרשום על גבי דפי הפורום הודעות מזלזלות שאני חיי בלה לה לנד, זה לא נכון כי אני גם בפתח תקווה, אדם בשר ודם, מדבר כל יום עם חברי פורום בטלפון.
אני בקלות יכול לרשום לכולם שטויות ולהשפיל, אבל איני כזה, אז אני לא מבין למה אתה כזה.... תסתכל על עצמיך קודם לפני שאתה מגיב.
לגבי עזרה מקצועית באחד השרשורים בנושא, חבר פורום שמע לעצות שרשמו לו חברי פורום אחרים. ללא לליווי מקצועי רכש על עיוור מקרן HD20 ולאחר מכן רשם הודעה הבא:
"טוב, המקרן הותקן ביום שישי, עובד יופי. התמונה לצערי לא מכסה את כל המסך, אבל היא כמעט מכסה. לא היה לי כנראה מרחק הקרנה מספיק."
לגבי חוקי הפורום, איני מבצע שום דבר לא חוקי. לא המלצתי איזה מקרן לקחת, איזה מסך, איזה כבל ובאיזו תעלה להעביר. המלצתי על עזרה מקצועית שאפילו לא פונה ישירות.
עברתי על המון שרשורים שלך, העזרה מקצועית עבור חברי הפורום שלך היא מינורית ביחס לשרשורים של לעג וזלזול...
מציע לך לחשוב שוב פעם לפני שאתה רושם, לא משנה מה ולא משנה למי, קודם תחשוב על מה שאתה רוצה להגיד ומה זה יכול לגרום.
שיהיה שבוע טוב לכולם.
בכל זאת אם אתה כל כך בטוח שבתקציב נמוך, ללא תנאים סביבתיים ולבד עדיין לבצע ולחוות את אותה חוויה כמו בחדר ייעודי?
אם כן אז מה הסיבה שאצליך יש מקרן יקר ערך, מסך קבוע, סט רמקולים בעשרות אלפי שקלים...?
לא שאני גרידי, אבל אתה זה שרשמת:
"אצלי, במסך הצונאמי הקודם שלי צוחק בקול ,גורדי השחקים במנהטן עמדו ליפול הרבה לפני ה 11 בספטמבר.
הייתי משתגע מזה ,כל פעם מחדש ומאז החלטתי שהמסך הבא יהיה או קבוע או עם מתיחה.
לא מבין למה דווקא במסך צריך "לחפף".
קונים ציוד אודיו משובח, מקרן משובח ובסוף מתפשרים על מסך? מה שווה מקרן משובח ובסוף אתה מתבאס מהגלים?"
לא לכולם יש תקציב מכובד ולא לכולם יש דרישות גבוהות אבל יחד עם זאת אני כאיש מקצוע יכול להגיד לך שללקוח צריך להגיד את כל האמת אפילו שהיא תהיה כואבת מבחינה עיצובית וכספית.
לרשום על גבי דפי הפורום הודעות מזלזלות שאני חיי בלה לה לנד, זה לא נכון כי אני גם בפתח תקווה, אדם בשר ודם, מדבר כל יום עם חברי פורום בטלפון.
אני בקלות יכול לרשום לכולם שטויות ולהשפיל, אבל איני כזה, אז אני לא מבין למה אתה כזה.... תסתכל על עצמיך קודם לפני שאתה מגיב.
לגבי עזרה מקצועית באחד השרשורים בנושא, חבר פורום שמע לעצות שרשמו לו חברי פורום אחרים. ללא לליווי מקצועי רכש על עיוור מקרן HD20 ולאחר מכן רשם הודעה הבא:
"טוב, המקרן הותקן ביום שישי, עובד יופי. התמונה לצערי לא מכסה את כל המסך, אבל היא כמעט מכסה. לא היה לי כנראה מרחק הקרנה מספיק."
לגבי חוקי הפורום, איני מבצע שום דבר לא חוקי. לא המלצתי איזה מקרן לקחת, איזה מסך, איזה כבל ובאיזו תעלה להעביר. המלצתי על עזרה מקצועית שאפילו לא פונה ישירות.
עברתי על המון שרשורים שלך, העזרה מקצועית עבור חברי הפורום שלך היא מינורית ביחס לשרשורים של לעג וזלזול...
מציע לך לחשוב שוב פעם לפני שאתה רושם, לא משנה מה ולא משנה למי, קודם תחשוב על מה שאתה רוצה להגיד ומה זה יכול לגרום.
שיהיה שבוע טוב לכולם.
- sufgi
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3748
- נתן תודות: 253 פעמים
- קיבל תודות: 216 פעמים
למוכר מקרנים, אסור להציע מקרןJEXY כתב: לגבי חוקי הפורום, איני מבצע שום דבר לא חוקי. לא המלצתי איזה מקרן לקחת, איזה מסך, איזה כבל ובאיזו תעלה להעביר. המלצתי על עזרה מקצועית שאפילו לא פונה ישירות....
למוכר מסכים, אסור להציע מסך
למוכר כבלים, אסור להציע כבל
למבצע התקנות, אסור להציע איש מקצוע.
אני לא ראיתי שהוא רשם שהחוויה זהה, מה שכן נרשם הוא שניתן להנות גם בסלון וגם בתקציב מאותגר.JEXY כתב:יואב אני מנסה להבין אותך אבל מצטער זה לא לרמה שלי.
בכל זאת אם אתה כל כך בטוח שבתקציב נמוך, ללא תנאים סביבתיים ולבד עדיין לבצע ולחוות את אותה חוויה כמו בחדר ייעודי....
עכשיו או שאתה עושה את עצמך או שיש בעיית הבנה.
טעית, או שלא תגיב או שתתקן את עצמך.
אגב, אצל יואב לא ביקר אף מתקין ובכל זאת הכל מותקן ועובד לעילא ולעילא. גם אצל חברים אחרים כך שלא תמיד
זה נדרש. תלוי באדם.
המלצתך הגורפת לא נכונה.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17934
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2494 פעמים
.עברתי על המון שרשורים שלך, העזרה מקצועית עבור חברי הפורום שלך היא מינורית ביחס לשרשורים של לעג וזלזול......
ואללה ? אני מציע לך לעבור שוב על השרשורים והפעם בעיון.
לגבי חוסר היכולת שלך להבין אותי ,כי זו לא הרמה שלך ,הפתרון פשוט - תעלה רמה ואז תבין
ההבדל בינינו הוא שאני לא גובה כסף עבור העזרה ויעידו פה החברים הרבים שאני עוזר להם ,מאחורי הקלעים ומעל גבי הפורום, בסבלנות ,בשעות משוגעות והכי חשוב תמיד במקצועיות ובאדיבות.
אין לי כל כוונה להתווכח איתך למי יש יותר גדול.
אתה ,מבחינתי ,מנצל את במת הפורום לצורך קידום העסקים שלך ,מה שאסור לפי חוקי הפורום ,אבל משום מה אתה מקבל פה יד חופשית .
זה שיש לי חדר קולנוע זה פשוט בגלל שאני יכול להרשות זאת לעצמי ואני לא צריך לקבל הסכמה , בטח לא ממך.
אבל שמגיע חבר פורום ומקציב תקציב של 3000 ש״ח למקרן ומסך ואתה עונה לו שהוא יאלץ להוציא הרבה מעל 10000 ש״ח ויהיה צריך להשתמש בבעל מקצוע ( לאיזה בעל מקצוע התכוונת , אתה מכיר אותו במקרה?? ). אותי זה מרגיז. אתה חושב שכולם מטומטמים ולא רואים את קידום המכירות שלך פה ?
אתה באמת חושב שמקרן בנקו 1070 ומסך של 100 אינץ נגלל (ללא מתיחה )יגרום לאותו בחור לעוגמת נפש ? אני חושב וגם יודע שניתן להנות ובגדול. זה שעדיף מתיחה ומקרן ב 20000 ש״ח זה ברור אבל לא כולם יכולים להרשות זאת לעצמם.
אתה רוצה לעזור לבחור ? תציע לו להעלות תמונה של החלל, תן לו טיפים תסביר לו מי ,מה ולמה וכל זה ללא תשלום. אתה מסוגל לעשות את זה ?
מקרן בסלון זה גימיק?????? יש פה מספיק חברים בעלי מערכות קולנוע ומקרנים בסלון והתוצאה מדהימה .
אתה רוצה לעסוק בקידום הביזנס שלך ?תעשה זאת בפרטי.
האמת הדו שיח הזה איתך מתחיל לשעמם אותי . אני בטוח שאתה מבין שההתנהלות שלך לא תקינה אבל אתה ממשיך בשלך.
כמו שכתבתי כבר אתה רק עושה לעצמך נזק שיווקי וחבל.
נסה להתנהל אחרת, מי יודע ? אולי הכל יהיה פשוט יותר.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17934
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2494 פעמים
sufgi כתב:למוכר מקרנים, אסור להציע מקרן......
למוכר מסכים, אסור להציע מסך
למוכר כבלים, אסור להציע כבל
למבצע התקנות, אסור להציע איש מקצוע....
הסבר יותר פשוט מזה לא יכול להיות
ימים יגידו האם ההסבר הובן כהלכה.
חברים, תודה תודה...
כמה התייחסויות וחידודים, נכנסתי לגור בדירה חדשה והכל הוכן מתוך מחשבה לקחת למרחק של 3.6 מטר מסך 60" איכותי מאחת הסדרות הגבוהות של החברות המובילות.
עם הביקורת של מקרן הסוני החדש, איך נאמר, נהיה חשק
הבנתי פתאום (כן כן פתאום) שגם במקרן ניתן להגיע לרמת שחורים גבוהה ומכאן ההתעניינות שלי בחוויית קולנוע במיטבה.
למען הסר ספר, אינני מתכוון להקרין על הקיר או לעשות דברים שלא כמו שצריך.. עיקר בדיקתי היה ועודנו להבין:
1. במה כרוך טכנית הכנסת מקרן לסלון - ואז לשקול אם זה לא כאב ראש גדול מדי כעת (אחרי שכבר כל השיפוץ נגמר)
2. שאכן ניתן להגיע לחווייה איכותית גם אם בסלון
3. לראות תקציבית איזו תמורה מתקבלת באותו מחיר (או דומה) של מסך פרימיום...
נ.ב
גם אני לאחרונה נעזרתי בשירותו האדיב של יבגני כיוון שכן, העדפתי לשלם קצת כסף וליהנות מנוחות ולחסוך זמן שכרגע אין לי..
נ.ב.ב
גם לי צרם המשפט (וציינתי זאת עוד קודם) שמקרן בסלון זה "גימיק":
נכון שעדיף חדר הקרנה נפרד ובאמת שאני שמח בשביל חלק מחברי הפורום שהצליחו אבל (וזה לדעתי האבל החשוב) רק לאחרונה ראיתי שרשורים שבלעדיהם בכלל לא הייתי בוחן את האפשרות הזו!
כמה התייחסויות וחידודים, נכנסתי לגור בדירה חדשה והכל הוכן מתוך מחשבה לקחת למרחק של 3.6 מטר מסך 60" איכותי מאחת הסדרות הגבוהות של החברות המובילות.
עם הביקורת של מקרן הסוני החדש, איך נאמר, נהיה חשק
למען הסר ספר, אינני מתכוון להקרין על הקיר או לעשות דברים שלא כמו שצריך.. עיקר בדיקתי היה ועודנו להבין:
1. במה כרוך טכנית הכנסת מקרן לסלון - ואז לשקול אם זה לא כאב ראש גדול מדי כעת (אחרי שכבר כל השיפוץ נגמר)
2. שאכן ניתן להגיע לחווייה איכותית גם אם בסלון
3. לראות תקציבית איזו תמורה מתקבלת באותו מחיר (או דומה) של מסך פרימיום...
נ.ב
גם אני לאחרונה נעזרתי בשירותו האדיב של יבגני כיוון שכן, העדפתי לשלם קצת כסף וליהנות מנוחות ולחסוך זמן שכרגע אין לי..
נ.ב.ב
גם לי צרם המשפט (וציינתי זאת עוד קודם) שמקרן בסלון זה "גימיק":
נכון שעדיף חדר הקרנה נפרד ובאמת שאני שמח בשביל חלק מחברי הפורום שהצליחו אבל (וזה לדעתי האבל החשוב) רק לאחרונה ראיתי שרשורים שבלעדיהם בכלל לא הייתי בוחן את האפשרות הזו!
sufgi כתב:מה התקציב שלך לנושא ? (מקרן,מסך,חיווט, וכו' )
אני מעריך שלגבי מערכת קולנוע אתה מסודר ?
- תגובות: 4217
- נתן תודות: 1659 פעמים
- קיבל תודות: 558 פעמים
- claudia5
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4217
- נתן תודות: 1659 פעמים
- קיבל תודות: 558 פעמים
guys כתב:ההשוואה למסכים מובילים היא בעייתית,תמיד מסך 60 " נראה חד יותר עם צבעים צועקים יותר ממקרן בגלל הבדלי טכנולוגיה .מקרן נותן משהוא שונה לגמרי מטלוויזיה.sufgi כתב:מה התקציב שלך לנושא ? (מקרן,מסך,חיווט, וכו' )
אני מעריך שלגבי מערכת קולנוע אתה מסודר ?
- תגובות: 3748
- נתן תודות: 253 פעמים
- קיבל תודות: 216 פעמים
למרחק כזה מסך 100 אינצ' יכול להיות מצויין .
את המקרן לא תוכל למקם 6.7 מטר מהמסך בגלל עוצמת הארה וגודל התמונה שמתקבל ממרחק זה.
חישוב מרחק תוכל לבצע עם המחשבון הזה
http://www.projectorcentral.com/project ... or-pro.cfm
הערכה של כ 3.5-4 מטר לרוב המקרנים.
אני הייתי בוחר במסך מתיחה חשמלי (לא פחות מזה).
חברה מומלצת עם מסכים במחיר סביר ואחריות בארץ היא grandview ,
זה היבואן בארץ
http://www.goldtec-multimedia.com/
אני מעריך שמחיר המסך יהיה בערך 4500 ש"ח (מתיחה חשמלי) לגודל 100''.
חיווט ומתלה יעלה לך 500-700 ש"ח .
בשאר התקציב 11,000+- , הייתי בוחר במקרן של סוני מתצוגה/יד שניה , מדגמים 50es או 30es (שווה למתוח מעט את התקציב בשביל 50es) .
את המקרן לא תוכל למקם 6.7 מטר מהמסך בגלל עוצמת הארה וגודל התמונה שמתקבל ממרחק זה.
זה היבואן בארץ
בשאר התקציב 11,000+- , הייתי בוחר במקרן של סוני מתצוגה/יד שניה , מדגמים 50es או 30es (שווה למתוח מעט את התקציב בשביל 50es) .
sufgi כתב:למרחק כזה מסך 100 אינצ' יכול להיות מצויין .
זה היבואן בארץ
בשאר התקציב 11,000+- , הייתי בוחר במקרן של סוני מתצוגה/יד שניה , מדגמים 50es או 30es (שווה למתוח מעט את התקציב בשביל 50es) ....