שאלה לגבי Cat 6 , עד איזו מהירות הוא תומך ?

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
msex פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 322
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #1 

שאלה לגבי Cat 6 , עד איזו מהירות הוא תומך ?
מצאתי טבלה שמרכזת :

תמונה

עכשיו הקטע הוא שיש מתקין שצריך להשחיל אצלנו כבלי CAT 6 , והוא אומר שזה תומך רק עד 1GB , אבל לפי הטבלה זה אמור לתמוך עד 10GB , אז מה הקטע ?
(כמובן שהיום אני לא אנצל את ה 10 אבל חשוב לי שתהיה תשתית נורמלית לעתיד, ולא - אני לא רוצה כרגע cat 7)

חוץ מזה האם יש סוגים ל CAT 6 ? איזה סוג כבלים \ שקעים מומלץ להתקין ? האם אפשר "ליפול" בפח עם כבל מסוג לא טוב ?

ירח_אפל
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 169
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #2 

100 מטר מהירות 3Gbps
55 מטר מהירות 10Gbps בסביבה נטולה מהפרעות אלקטרומגנטיות.
37 מטר מהירות 10Gbpsגם עם הפרעות קלות.

כמובן שבמידה והכבלים איכותיים יותר מהתקן מהחייב, אז יתכנו שיפורים מעבר למהירות הזאת.

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10913
נתן תודות: 215 פעמים
קיבל תודות: 1941 פעמים

שליחה #3 

כמובן שהמתקין טועה.
אם cat 6 לא היה תומך ביותר מאשר 1gb, לא היה בו צורך, כי cat 5e כבר תומך ב 1gb.

msex פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

תודה רבה ! (Y)

כמו כן אשמח להמלצות לגבי סוג הכבל (קשיח או לא) , וסוג השקעים המומלצים.

Smartnetworks
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 203
קיבל תודות: 16 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #5 

עפ"י התקן CAT6 מעביר 1GB, באופן מעשי במידה והכבל איכותי הוא יכול להעביר יותר, תלוי במרחק כמו שירח_אפל ציין אבל אף מתקין לא התחייב לך על זה.
כיום בישראל כבלים מסוג CAT6 שניתן למצוא רובם ככולם מיובאים וללא תו תקן מהסיבה שהכבלים הטובים יעלו כמעט כמו כבלים מסוג CAT6A/CAT7 וזה לא כלכלי גם למתקין וגם ללקוח.

חברות הכבלים המומלצות שניתן למצוא בכל הפרויקטים בישראל בשנים האחרונות הם: TELDOR, DRAKA, CORNING.

בנוגע לשקעים, קיימים שקעים מיובאים מטורקיה ומסין ללא תקן, וקיימים שקעים מצוינים של החברות המובילות בעולם.
במידה ואתה רוצה שקעים טובים ואמינים, אלו החברות המובילות: RIT ,R&M, CORNING, 3M, TELEGARTNER.

דוגמא מפרויקט בוילה של 12 שקעי CAT6A של חברת CORNING עם כבלי CAT7:
www.smartnetworks.co.il
 www.smartnetworks.co.il
Smart Networks
פתרונות תקשורת
www.smartnetworks.co.il

msex פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

תודה רבה על ההסבר ,
המרחק לא יהיה יותר מ20 מטר לנקודה , בנוסף אשמח לדעת האם עדיף כבל קשיח להשחלה או לא

Balance
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2620
נתן תודות: 119 פעמים
קיבל תודות: 159 פעמים

שליחה #7 

לצורך השחלה בצינור בקיר ולחיצת קונקטורים בקצוות, האם נדרש כבל קשיח או גמיש?

Smartnetworks
עוסק בתחום
עוסק בתחום
יצירת קשר:

שליחה #8 

msex כתב:תודה רבה על ההסבר ,
המרחק לא יהיה יותר מ20 מטר לנקודה , בנוסף אשמח לדעת האם עדיף כבל קשיח להשחלה או לא
...
השתמש רק בכבל קשיח, את הקצוות מומלץ לחבר לשקעים ולא ללחוץ ראשים.
ככה תקבל נקודות ייחוס ויהיה לך שקט מתקלות תשתית לשנים רבות.
Smart Networks
פתרונות תקשורת
www.smartnetworks.co.il

NetCHEIF
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות
תגובות: 2678
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 595 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #9 

אני חושב ש-SmartNetworks נדרש לגילוי נאות.

כמתקין רשתות, השאיפה שלו היא למקסם את עלות הפרויקט ועל ידי כך למקסם את הרווחים שלו. בחירה בכבלים, תקעים ושקעים שהם over-kill לסביבה ביתית ו-"גזירת הקופון" הנובעת מכך, תורמת בעיקר לו ולא ללקוח.

כבלי וציוד CAT5E מספיקים לצרכים של בית ממוצע וניתן יהיה להשתמש בהם עוד שנים רבות מאוד. השלב שבו ציוד אקטיבי, שתומך ב-10G, יגיע לזמינות ומחיר אטרקטיביים בסביבה בייתית, הוא מאוד רחוק ופימפום הצורך בציוד פסיבי (CAT6 ומעלה) שלא תורם הרבה ללקוח היא מיותרת.

לגבי הנושא של תקינה - אל תקנו את ההפחדות - אני מעולם לא נתקלתי בבעיה עם כבלי CAT5E ומחברים שמגיעים מסין (כאילו ששאר הציוד אינו מגיע בסופו של דבר משם).
באתר http://www.netcheif.com תוכלו למצוא מדריכים וסקירות על רשתות ביתיות, חיבורי אינטרנט ונתבים.

Smartnetworks
עוסק בתחום
עוסק בתחום
יצירת קשר:

שליחה #10 

NetCHEIF כתב:אני חושב ש-SmartNetworks נדרש לגילוי נאות.

כמתקין רשתות, השאיפה שלו היא למקסם את עלות הפרויקט ועל ידי כך למקסם את הרווחים שלו. בחירה בכבלים, תקעים ושקעים שהם over-kill לסביבה ביתית ו-"גזירת הקופון" הנובעת מכך, תורמת בעיקר לו ולא ללקוח.

כבלי וציוד CAT5E מספיקים לצרכים של בית ממוצע וניתן יהיה להשתמש בהם עוד שנים רבות מאוד. השלב שבו ציוד אקטיבי, שתומך ב-10G, יגיע לזמינות ומחיר אטרקטיביים בסביבה בייתית, הוא מאוד רחוק ופימפום הצורך בציוד פסיבי (CAT6 ומעלה) שלא תורם הרבה ללקוח היא מיותרת.

לגבי הנושא של תקינה - אל תקנו את ההפחדות - אני מעולם לא נתקלתי בבעיה עם כבלי CAT5E ומחברים שמגיעים מסין (כאילו ששאר הציוד אינו מגיע בסופו של דבר משם).
...
CHEIF היקר,

אין לי מושג מה אתה רוצה ממני ומדוע אתה תוקף אותי בצורה כזו.
שאל פה חבר שאלות לקבלת מידע נוסף על ציוד תקשורת וקיבל תשובות, כל המידע שנכתב נכון ומדויק.

נשאל כאן איזו סוגי כבלים מומלצים - על זה בדיוק עניתי.
נשאל כאן איזו סוגי שקעים מומלצים - גם על זה בדיוק עניתי.

כל אחד יקנה וירכוש מה שהוא רוצה, בכל מוצר בחיים שתרכוש יש את המוצרים הזולים ויש את היקרים.

מעולם לא הכרחתי אף לקוח שלי לרכוש את הציוד היקר, ההיפך, תמיד הוצגו ותומחרו כל האפשרויות וכל אחד בחר מה שטוב ומתאים לו, בנוסף בפורום אני מופיע כ"עוסק בתחום" ככה שלא מוסתר פה שום דבר.

החבר msex שאל על כבלי CAT6 וקיבל תשובות, אתה חושב ש CAT5E מספיק טוב ?
נכון להיום אתה צודק, אתה רק שוכח שמי שרוכש דירה חדשה ומעביר בה תשתית רוצה שהיא תשרת אותו ל 20-30 שנה ואף אחד לא יודע מה יהיה עד אז.

דבר נוסף שחשוב לציין, בפרויקט סיבים האופטיים של חברת חשמל שיוצא לדרך ממש בימים אלו הולכים להעביר אל בתי הלקוחות כבלי הזנה של CAT6A מהסוויץ שיהיה באותה קומה. (הסיב האופטי יגיע רק עד הבניין)
האינטרנט שהם מדברים עליו יהיה במהירות 100MB סימטרי ובעתיד 1GB סימטרי.
כבלי CAT6 יספיקו לביצועים האלו, הסיבה שהם בחרו ב CAT6A היא פשוטה: זהו כבל הרבה יותר טוב מבחינת שרידות ואמינות, בנוסף הפרש המחירים בין הכבלים מזערי.

נ.ב

מעולם לא היה לי לקוח שלא היה מרוצה מהעבודה שלנו, ויותר מזה כל הלקוחות שלנו חוזרים אלינו שוב ושוב בעתיד.

Smart Networks
פתרונות תקשורת
www.smartnetworks.co.il

msex פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

לביא , לא מצאתי כאן כל ניסיון לשידול , הוא עזר לי מאוד ואני לא רואה בכך כל פסול ! מה שגם אין לנו שום קשר אחד לשני.

Smartnetworks - שוב , תודה רבה עזרת לי רבות.

NetCHEIF
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות
תגובות: 2678
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 595 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #12 

לצערי, כפי שבא לידי ביטוי בשרשור הזה, כמו בעוד הרבה שרשורים אחרים, ללקוחות שנדרשים להתקנות רשתות וכבילה ביתית יש הרבה מאוד חוסר ידע. כתוצאה מכך הם מושפעים בקלות ונכנסים להוצאות מיותרות.

כך למשל, אני מרים גבה כלפי התצלום שהוא העלה, בה הוא מתגאה שפרס כבלי CAT7 עם שקעים של CAT6A בוילה פרטית. מעניין אותי לדעת מה היתה הסיבה הטכנולוגית לפריסה כזו. פרויקט בסדר גודל כזה עולה בין פי 4 לפי 5 יותר מפריסה של כבלי CAT5E עם שקעים מתאימים וגם הוא יסכים איתי שההפרש הזה לא יתן שום תמורה טכנולוגית רלוונטית בשנים הקרובות.

גם הטיעון של השקעה ל-"20-30 שנה" הוא קצת יומרני כי כמו ש-SmartNetwork כתב בעצמו - קשה מאוד לחזות מה בדיוק תהיה הטכנולוגיה הרלוונטית אז. צריך לקחת בחשבון שטכנולוגיות הכבילה האלטרנטיבית והאלחוט מתקדמות בקצב מסחרר ובכלל לא ברור אם בעוד 20 שנה נצטרך כבלים.

לסיכום - כל מה שאני מנסה להגיד הוא שאין צורך לפסול על הסף ציוד CAT5E, במיוחד לא מול ניסיונות הפחדה של ציוד "סיני" או "טורקי". ברוב רובם של המקרים ציוד כזה יתן מענה מצויין לסביבה ביתית, לשנים רבות, בשבריר מהמחיר שעולים פרויקטים שכוללים כבלים ושקעים מסוג CAT6A ו-CAT7.
באתר http://www.netcheif.com תוכלו למצוא מדריכים וסקירות על רשתות ביתיות, חיבורי אינטרנט ונתבים.

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #13 

הבית בנס ציונה?

המתקין שלך הטעה אותך וגם התמונות ששלחת אינן נכונות.

CAT6 תומך עד 10G בתדר 350 MHZ
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

Smartnetworks
עוסק בתחום
עוסק בתחום
יצירת קשר:

שליחה #14 

msex כתב:לביא , לא מצאתי כאן כל ניסיון לשידול , הוא עזר לי מאוד ואני לא רואה בכך כל פסול ! מה שגם אין לנו שום קשר אחד לשני.

Smartnetworks - שוב , תודה רבה עזרת לי רבות.
...
בשמחה :)

בהצלחה בפרויקט !
Smart Networks
פתרונות תקשורת
www.smartnetworks.co.il

Smartnetworks
עוסק בתחום
עוסק בתחום
יצירת קשר:

שליחה #15 

NetCHEIF כתב:לצערי, כפי שבא לידי ביטוי בשרשור הזה, כמו בעוד הרבה שרשורים אחרים, ללקוחות שנדרשים להתקנות רשתות וכבילה ביתית יש הרבה מאוד חוסר ידע. כתוצאה מכך הם מושפעים בקלות ונכנסים להוצאות מיותרות.

כך למשל, אני מרים גבה כלפי התצלום שהוא העלה, בה הוא מתגאה שפרס כבלי CAT7 עם שקעים של CAT6A בוילה פרטית. מעניין אותי לדעת מה היתה הסיבה הטכנולוגית לפריסה כזו. פרויקט בסדר גודל כזה עולה בין פי 4 לפי 5 יותר מפריסה של כבלי CAT5E עם שקעים מתאימים וגם הוא יסכים איתי שההפרש הזה לא יתן שום תמורה טכנולוגית רלוונטית בשנים הקרובות.

גם הטיעון של השקעה ל-"20-30 שנה" הוא קצת יומרני כי כמו ש-SmartNetwork כתב בעצמו - קשה מאוד לחזות מה בדיוק תהיה הטכנולוגיה הרלוונטית אז. צריך לקחת בחשבון שטכנולוגיות הכבילה האלטרנטיבית והאלחוט מתקדמות בקצב מסחרר ובכלל לא ברור אם בעוד 20 שנה נצטרך כבלים.

לסיכום - כל מה שאני מנסה להגיד הוא שאין צורך לפסול על הסף ציוד CAT5E, במיוחד לא מול ניסיונות הפחדה של ציוד "סיני" או "טורקי". ברוב רובם של המקרים ציוד כזה יתן מענה מצויין לסביבה ביתית, לשנים רבות, בשבריר מהמחיר שעולים פרויקטים שכוללים כבלים ושקעים מסוג CAT6A ו-CAT7.
...
לביא תתפלא, בבית הספציפי הזה דווקא הלקוח היה זה שהתעקש שהחשמלאי שלו יעביר כבלים של CAT7, אנחנו עשינו לו את שקעי הקצה וסידור פנלים בארון תקשורת, הלקוח הוא זה שדרש שהשקעים יהיו מתקן CAT6A.

הלקוח הזה מבין בתקשורת ואוהב דברים איכותיים ולכן התעקש על זה למרות שהוא יודע שבשנים הקרובות זה לא ייתן לו שום דבר.
Smart Networks
פתרונות תקשורת
www.smartnetworks.co.il

msex פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #16 

JEXY כתב:הבית בנס ציונה?

המתקין שלך הטעה אותך וגם התמונות ששלחת אינן נכונות.

CAT6 תומך עד 10G בתדר 350 MHZ
...

כן יבגני, וזו תמונה שמצאתי ברשת...

תודה,

אהוד

msex פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #17 

שאלה נוספת ברשותכם , מה עדיף , כבל עם נחושת או בלי ?

Smartnetworks
עוסק בתחום
עוסק בתחום
יצירת קשר:

שליחה #18 

msex כתב:שאלה נוספת ברשותכם , מה עדיף , כבל עם נחושת או בלי ?
...
כבל רשת מיוצר מנחושת...

לא שמעתי על כבל רשת בלי נחושת.
Smart Networks
פתרונות תקשורת
www.smartnetworks.co.il

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #19 

Smartnetworks כתב:
...
...
כבל רשת מיוצר מנחושת...

לא שמעתי על כבל רשת בלי נחושת.
...
PURE COPPER CAT6?
:lol: :lol: :lol: :lol:

עלות למטר תהיה כ50 ש"ח

מרבית הכבלים היום הינם CCA.
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”