NetCHEIF כתב:אני חושב ש-SmartNetworks נדרש לגילוי נאות.
כמתקין רשתות, השאיפה שלו היא למקסם את עלות הפרויקט ועל ידי כך למקסם את הרווחים שלו. בחירה בכבלים, תקעים ושקעים שהם over-kill לסביבה ביתית ו-"גזירת הקופון" הנובעת מכך, תורמת בעיקר לו ולא ללקוח.
כבלי וציוד CAT5E מספיקים לצרכים של בית ממוצע וניתן יהיה להשתמש בהם עוד שנים רבות מאוד. השלב שבו ציוד אקטיבי, שתומך ב-10G, יגיע לזמינות ומחיר אטרקטיביים בסביבה בייתית, הוא מאוד רחוק ופימפום הצורך בציוד פסיבי (CAT6 ומעלה) שלא תורם הרבה ללקוח היא מיותרת.
לגבי הנושא של תקינה - אל תקנו את ההפחדות - אני מעולם לא נתקלתי בבעיה עם כבלי CAT5E ומחברים שמגיעים מסין (כאילו ששאר הציוד אינו מגיע בסופו של דבר משם).
...
CHEIF היקר,
אין לי מושג מה אתה רוצה ממני ומדוע אתה תוקף אותי בצורה כזו.
שאל פה חבר שאלות לקבלת מידע נוסף על ציוד תקשורת וקיבל תשובות, כל המידע שנכתב נכון ומדויק.
נשאל כאן איזו סוגי כבלים מומלצים - על זה בדיוק עניתי.
נשאל כאן איזו סוגי שקעים מומלצים - גם על זה בדיוק עניתי.
כל אחד יקנה וירכוש
מה שהוא רוצה, בכל מוצר בחיים שתרכוש יש את המוצרים הזולים ויש את היקרים.
מעולם לא הכרחתי אף לקוח שלי לרכוש את הציוד היקר, ההיפך, תמיד הוצגו ותומחרו כל האפשרויות וכל אחד בחר מה שטוב ומתאים לו, בנוסף בפורום אני מופיע כ"עוסק בתחום" ככה שלא מוסתר פה שום דבר.
החבר msex שאל על כבלי CAT6 וקיבל תשובות, אתה חושב ש CAT5E מספיק טוב ?
נכון להיום אתה צודק, אתה רק שוכח שמי שרוכש דירה חדשה ומעביר בה תשתית רוצה שהיא תשרת אותו ל 20-30 שנה ואף אחד לא יודע מה יהיה עד אז.
דבר נוסף שחשוב לציין, בפרויקט סיבים האופטיים של חברת חשמל שיוצא לדרך ממש בימים אלו הולכים להעביר אל בתי הלקוחות כבלי הזנה של CAT6A מהסוויץ שיהיה באותה קומה. (הסיב האופטי יגיע רק עד הבניין)
האינטרנט שהם מדברים עליו יהיה במהירות 100MB סימטרי ובעתיד 1GB סימטרי.
כבלי CAT6 יספיקו לביצועים האלו, הסיבה שהם בחרו ב CAT6A היא פשוטה: זהו כבל הרבה יותר טוב מבחינת שרידות ואמינות, בנוסף הפרש המחירים בין הכבלים מזערי.
נ.ב
מעולם לא היה לי לקוח שלא היה מרוצה מהעבודה שלנו, ויותר מזה כל הלקוחות שלנו חוזרים אלינו שוב ושוב בעתיד.