קפריסין ויוון בערוצים הדיגיטליים - למי שרוצה לראות איך זה נראה
גיל שלום
קפריסין נמצאת 250 ק"מ מישראל
אם תקח בחשבון את קימור כדור הארץ
יש בעיה של "קשר עין" בין נקודת השידור לנקודת הקליטה
בתקופה של השידורים בתדרים VHF הייתה פחות בעיה במרחק הזה
האותות של שידור VHF יותר גדולים אבל עוברים יותר מרחק
האותות של שידור UHF יותר קצרים לכן עוברים מרחק קצר יותר
מקסימום 160 ק"מ וגם מחייב יותר "קשר עין" בין אנטנה שידור לאנטנה קליטה
מעבר למרחק הזה יכולים רק במזג אוויר מיוחד כי יש הקרנה של אותות משכבות האטמוספרה והתוצאה מרחק רב יותר גם עד 250 ק"מ
הבעיה שזה לא קבוע
אם האנטנה המשדרת בקפריסין בגובה רב וגם בישראל האנטנה הקולטת בגובה רב יש גם כן אפשרות להגדיל את תווח השידור/קליטה
יש נקודה אחת בארץ שהסיכויים לקבל שידור "חלק" רב הזמן הוא בראש הנקרה למעלה
אם אתה רוצה לשאול עוד משהו, בבקשה
קפריסין נמצאת 250 ק"מ מישראל
אם תקח בחשבון את קימור כדור הארץ
יש בעיה של "קשר עין" בין נקודת השידור לנקודת הקליטה
בתקופה של השידורים בתדרים VHF הייתה פחות בעיה במרחק הזה
האותות של שידור VHF יותר גדולים אבל עוברים יותר מרחק
האותות של שידור UHF יותר קצרים לכן עוברים מרחק קצר יותר
מקסימום 160 ק"מ וגם מחייב יותר "קשר עין" בין אנטנה שידור לאנטנה קליטה
מעבר למרחק הזה יכולים רק במזג אוויר מיוחד כי יש הקרנה של אותות משכבות האטמוספרה והתוצאה מרחק רב יותר גם עד 250 ק"מ
הבעיה שזה לא קבוע
אם האנטנה המשדרת בקפריסין בגובה רב וגם בישראל האנטנה הקולטת בגובה רב יש גם כן אפשרות להגדיל את תווח השידור/קליטה
יש נקודה אחת בארץ שהסיכויים לקבל שידור "חלק" רב הזמן הוא בראש הנקרה למעלה
אם אתה רוצה לשאול עוד משהו, בבקשה
paul2000 אני מסכים איתך על חלק מהנקודות.
ברור שהמרחק הגאוגרפי מהווה אתגר לא פשוט לקליטת השידורים, לא כל כך מסכים שזה קשור לקימור כדוה"א כי במרחק כזה הקימור די זניח (ישראל מצפון לדרום היא 600 ק"מ והיא לא ממש "קמורה"), כן מסכים שקליטת UHF במרחק גדול קשה יותר מקליטת VHF.
עדיין, זה לא בלתי אפשרי.
עובדה שיש באינטרנט מספר דיווחים על קליטה ממקומות שונים, כבר שמעתי על כמה בת"א, בבת ים, היה דיווח מפתח תקווה ומאיזור ליד נתניה.
מכיוון שאנחנו חיים בתקופה שהרוב מעדיפים הוט, יס, צלחת לווין , או סתם צפיה בוידאו מהאינטרנט, מעטים מאד יתעניינו בקליטה מהאוויר של ערוצים מהאיזור ולכן אי אפשר להסיק מסקנה ברורה לגבי אופי הקליטה.
צריך גם לקחת בחשבון שיש צורך בציוד קליטה איכותי והתקנה מקצועית ובזה מעטים מאד ישקיעו כדי לצפות בעידן פלוס ואולי עוד כמה תחנות.
אני חושב שהוידאו שמצורף בתחילת השרשור הזה מסביר הכל. חבל שבעלי הממיר והאנטנה לא מדווח פה בפורום על איכות ויציבות הקליטה.
ברור שהמרחק הגאוגרפי מהווה אתגר לא פשוט לקליטת השידורים, לא כל כך מסכים שזה קשור לקימור כדוה"א כי במרחק כזה הקימור די זניח (ישראל מצפון לדרום היא 600 ק"מ והיא לא ממש "קמורה"), כן מסכים שקליטת UHF במרחק גדול קשה יותר מקליטת VHF.
עדיין, זה לא בלתי אפשרי.
עובדה שיש באינטרנט מספר דיווחים על קליטה ממקומות שונים, כבר שמעתי על כמה בת"א, בבת ים, היה דיווח מפתח תקווה ומאיזור ליד נתניה.
מכיוון שאנחנו חיים בתקופה שהרוב מעדיפים הוט, יס, צלחת לווין , או סתם צפיה בוידאו מהאינטרנט, מעטים מאד יתעניינו בקליטה מהאוויר של ערוצים מהאיזור ולכן אי אפשר להסיק מסקנה ברורה לגבי אופי הקליטה.
צריך גם לקחת בחשבון שיש צורך בציוד קליטה איכותי והתקנה מקצועית ובזה מעטים מאד ישקיעו כדי לצפות בעידן פלוס ואולי עוד כמה תחנות.
אני חושב שהוידאו שמצורף בתחילת השרשור הזה מסביר הכל. חבל שבעלי הממיר והאנטנה לא מדווח פה בפורום על איכות ויציבות הקליטה.
יש לי צלחת לווין עם שלושה LNB
אני רוצה לקנות ממיר DVB-T2 אבל אין בנהריה בחנויות
לא רוצה לקנות דרך משלוח כי לא טוב למכשיר
מחכה ש-KSP או רשת ארצית אחרת יהיה לה DVB-T2 בנהריה או סביבתה
יש לי גם אנטנה YAGI UHF עם 9 אלמנטים, ישנה במצב טוב על הגג
ביום שיהיה לי ממיר אני אעדכן כאן לגבי הקליטה של קפריסין
לגבי מה שאנשים קולטים מקפריסין:
לא קיים מישהו שיש לו קליטה "נקייה" כל הזמן של שידור קפריסין
זה מחזק את מה שכתבתי
אני אשמח לעדכן כאן בהמשך ולהמשיך את הדיון המעניין
אני גר בנהריה ואין אצלי הוט או יס
יש לי צלחת לווין עם שלושה LNB
אני רוצה לקנות ממיר DVB-T2 אבל אין בנהריה בחנויות
לא רוצה לקנות דרך משלוח כי לא טוב למכשיר
מחכה ש-KSP או רשת ארצית אחרת יהיה לה DVB-T2 בנהריה או סביבתה
יש לי גם אנטנה YAGI UHF עם 9 אלמנטים, ישנה במצב טוב על הגג
ביום שיהיה לי ממיר אני אעדכן כאן לגבי הקליטה של קפריסין
לגבי מה שאנשים קולטים מקפריסין:
לא קיים מישהו שיש לו קליטה "נקייה" כל הזמן של שידור קפריסין
זה מחזק את מה שכתבתי
אני אשמח לעדכן כאן בהמשך ולהמשיך את הדיון המעניין
קודם כל אין לך מה למהר עם ממיר T2 כי לא בטוח שברשות השנייה הם סגורים על עצמם לגבי התקן הסופי של השידור כך שאתה עלול לרכוש ממיר שלא יקלוט כמו שצריך לאחר מכן.
גם לא ברור מתי יהיו שידורים ב T2 כי הערוצים המיועדים לא רוצים לשלם עבור התענוג ובכלל לא פרסמו מכרזים לערוצים מסחריים שיצטרפו למערך החדש הזה.
בעניין קפריסין :
זאת בדיוק הבעיה פה. אין מישהו שידווח כי אנשים פשוט לא מתעסקים עם זה.
דוקא מי שצולם אצלו הוידאו מתחילת השרשור יכול להעיד איך הקליטה, אם היא קבועה או נעלמת.
אצלי דוקא הערב קולטים יחסית הרבה זמן, זה אמנם בא והולך אבל עד היום כשזה הלך לקח כמה שעות טובות עד שזה חזר והיום המצב יותר טוב.
גם לא ברור מתי יהיו שידורים ב T2 כי הערוצים המיועדים לא רוצים לשלם עבור התענוג ובכלל לא פרסמו מכרזים לערוצים מסחריים שיצטרפו למערך החדש הזה.
בעניין קפריסין :
זאת בדיוק הבעיה פה. אין מישהו שידווח כי אנשים פשוט לא מתעסקים עם זה.
דוקא מי שצולם אצלו הוידאו מתחילת השרשור יכול להעיד איך הקליטה, אם היא קבועה או נעלמת.
אצלי דוקא הערב קולטים יחסית הרבה זמן, זה אמנם בא והולך אבל עד היום כשזה הלך לקח כמה שעות טובות עד שזה חזר והיום המצב יותר טוב.
גיל היקר, הרשות השניה פירסמה את האיפיון הטכני לT2, אפילו מישהו פירסם פה את האיפיון הטכני. כך שכבר הרשות סגורה על עצמה, רק נותר לחכות שהערוצים יתחילו לשלם את המיליון שקלים לרשות שתתחיל לשדר.
אם מישהו רוצה לקנות ממיר DVB-T2 שיקנה אבל שלא יבוא בטענות שאין שידור של T2.
אם מישהו רוצה לקנות ממיר DVB-T2 שיקנה אבל שלא יבוא בטענות שאין שידור של T2.
עוד לא היו מכרזים, כך שיעברו עוד הרבה מים בנהר עד שיהיו פה ערוצי HD...nimrodg כתב:גיל היקר, הרשות השניה פירסמה את האיפיון הטכני לT2, אפילו מישהו פירסם פה את האיפיון הטכני. כך שכבר הרשות סגורה על עצמה, רק נותר לחכות שהערוצים יתחילו לשלם את המיליון שקלים לרשות שתתחיל לשדר.
אם מישהו רוצה לקנות ממיר DVB-T2 שיקנה אבל שלא יבוא בטענות שאין שידור של T2....
שלום חברים
מידע לגבי המפרט הטכני של DVB-T2 בישראל
אני מצרף לינק לקובץ עם כל הנתונים הטכנים
https://www.dropbox.com/s/k99w1lm2ozi2h ... DVB-T2.pdf
סעיף 4.3.2 מאוד חשוב, אפשרות לתאם בין תמונה לקול!!!
יום טוב לכולם
פול
מידע לגבי המפרט הטכני של DVB-T2 בישראל
אני מצרף לינק לקובץ עם כל הנתונים הטכנים
https://www.dropbox.com/s/k99w1lm2ozi2h ... DVB-T2.pdf
סעיף 4.3.2 מאוד חשוב, אפשרות לתאם בין תמונה לקול!!!
יום טוב לכולם
פול
צודק, טעות שלי, באמת הביאו פה כבר מסמך שמפרט את תקן השידור.
השאלה אם היבואנים כבר עשו את ההתאמות ומעט הדגמים שנמכרים מתאימים לתקן (אני יודע שהקונקה מתמודד הייטב עם ה T2 וכנראה שגם הסיני שנמכר בארץ בשם טומסון אבל האינובה מגמגם ולא מתמודד עם השידור הזה).
יש משדרים וכנראה שהמערך החדש כבר מוכן אבל אין מי שישדר בו אז מפעילים קצת, מחממים את המשדרים ומכבים שוב.
אבל זה כבר לא קשור לנושא השרשור...
השאלה אם היבואנים כבר עשו את ההתאמות ומעט הדגמים שנמכרים מתאימים לתקן (אני יודע שהקונקה מתמודד הייטב עם ה T2 וכנראה שגם הסיני שנמכר בארץ בשם טומסון אבל האינובה מגמגם ולא מתמודד עם השידור הזה).
יש משדרים וכנראה שהמערך החדש כבר מוכן אבל אין מי שישדר בו אז מפעילים קצת, מחממים את המשדרים ומכבים שוב.
אבל זה כבר לא קשור לנושא השרשור...
PIK HD משדר בזמן אירועים, לדוגמא המונדיאל או ווימבלדון.גיל37 כתב:כבר ניסיתי את זה ואכן הסרת הרפלקטור פגעה בקליטה.
שוב יש לי עכשיו קליטה מעולה של ערוץ 33. מעניין כמה זמן יחזיק מעמד.
אני פשוט לא מבין מה משפיע על זה ברמה שהקליטה נעה בין אפס מוחלט לקרוב ל-100 אחוז בזמן אחר.
האנטנה לא זזה לשום מקום ואני בודק עם אותו ממיר.
אני לא מצליח להבין את המולטיפלקס הקפריסאי.. מתוך 5 ערוצי טלויזיה רק אחד משודר בסטריאו וזה ערוץ יורוניוז (מי צריך חדשות בסטריאו ??), ערוץ PIK HD עדיין עם שיקופית של "בקרוב" (כבר יותר משלוש שנים ככה !!) והכניסו רק 4 תחנות רדיו.
ככה שאין לנו מה להתלונן על עידן פלוס.
מצד שני יש להם עוד כמה מרבבים עם ערוצים אחרים ואולי שם יותר מעניין (אבל לא קולטים אותם לפחות אצלי)....
בשאר הזמן הם לא מפעילים אותו, שלא כמו ערוץ 1 שמשדר תכניות משנות ה70 עם פסים מהצד בערוץ ה-HD...
רמקולים כתב:הבעיה היחידה היא , שלפי החוק זה קליטת ערוצים בכוונה מחוץ לארץ, שזה לא מוצפן , בלי רשות בעל תחנה השידור, עלול להחשב לגזל זכויות יוצרים בשידור
כל עוד לא תופסים אותך.
אני התכתבתי בנושא הזה עם עורך דין פרזנטי והוא רשם לי,
שזה היתרון באינטרנט, ששם מי שלא רוצה שבמדינה מסויימת יראו את השידור שלו, עושה הגנת שידור, ואם לא עוקפים את ההגנה הזאת כמו בתוכנה שמטעה לכתובת IP של מדינה אחרת, וזה אתר אינטרנט שלא מפר זכויות יוצרים אז זה מותר בצפיה ואו בהאזנה,
אבל בשידור של אנטנה או לווין, זה בעייתי אם בעל התחנה מעדיף למשל בגלל זכויות יוצרים, שרק במדינת מסויימות יצפו בשידור שלו.
אבל בגלל שהחוק זה לא הכל בחיים, אז כל עוד השימוש לא לרעה, אין לי בעיה עם זה....
שטויות... (הכוונה שטויות מה שערן פרזנטי אמר לך (אם הבנת אותו נכון))
זכויות היוצרים מוגבלות להפצת השידור.
כלומר - בבית שלך אתה יכול לעשות מה שאתה רוצה
מה שאתה לא יכול לעשות זה לפתוח בית קפה ולאפשר ללקוחות שלך לצפות בשידור (כי הזכויות לשידור בתוך שטח המדינה שייכות ל X)...
- YoniIatrou
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 1
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
חברים מישהו יכול לתת לי יעוץ בנוגע לקליטת הערוצים האלה. אני קולט אך הקליטה לא יציבה. האם יש אנטנה מומלצת? מגבר שצריך להוסיף?אשמח אם מישהו ישאיר פרטים ליצירת קשר
אני בדיוק באותו מצב ועדיין מחפש היגיון בעניין הזה ופשוט אין..YoniIatrou כתב:חברים מישהו יכול לתת לי יעוץ בנוגע לקליטת הערוצים האלה. אני קולט אך הקליטה לא יציבה. האם יש אנטנה מומלצת? מגבר שצריך להוסיף?אשמח אם מישהו ישאיר פרטים ליצירת קשר...
לפעמים הקליטה נהדרת ולפעמים הערוצים נעלמים ולא קולטים כלום.
בשישי הצלחתי להגיע לנעילה על מולטיפלקס טורקי באפיק 41 שאני לא יודע מאיפה משודר..
באותו יום הקליטה באה והלכה ומשבת לא קולטים כבר כלום.
מאיפה אתה בארץ ?
גיל, לשאלתך ,בבתים הקדמיים ביפו הקליטה היא רוב שעות היום.
(ד"א צר לי שהשיחה שלנו נקטעה באיבה, עופר לא עידכן אותי ש"עוסק בתחום" מסרס אותך מבחינת שליחת הודעות,אני כבר לא נמצא פה כמו פעם)
(ד"א צר לי שהשיחה שלנו נקטעה באיבה, עופר לא עידכן אותי ש"עוסק בתחום" מסרס אותך מבחינת שליחת הודעות,אני כבר לא נמצא פה כמו פעם)
מנהל באתר האינפורמטיבי idanplus.tv
יש דרך אחרת ליצור איתך קשר ?elicom כתב:גיל, לשאלתך ,בבתים הקדמיים ביפו הקליטה היא רוב שעות היום.
(ד"א צר לי שהשיחה שלנו נקטעה באיבה, עופר לא עידכן אותי ש"עוסק בתחום" מסרס אותך מבחינת שליחת הודעות,אני כבר לא נמצא פה כמו פעם)...