קפריסין ויוון בערוצים הדיגיטליים - למי שרוצה לראות איך זה נראה
כיוון האנטה הסמוכה לקו החוף לצורך קליטת ערוצי יוון וקפריסין.
גיל לא מדובר במשהו סודי.
לאחר התקנה של מאות אנטנות אני יכול להגיד לך שבנושא קליטת ערוצים זרים, זה דיי משוגע.
לאור הקרבה לקו החוף (כמו שרואים בסוף הסרטון) החלטנו לשים אנטנת ברזל UHF חיצונית. המיקום הוא יפו וכיוון האנטנה צפון-מערב.
לאחר התקנה של מאות אנטנות אני יכול להגיד לך שבנושא קליטת ערוצים זרים, זה דיי משוגע.
לאור הקרבה לקו החוף (כמו שרואים בסוף הסרטון) החלטנו לשים אנטנת ברזל UHF חיצונית. המיקום הוא יפו וכיוון האנטנה צפון-מערב.
לא אמרתי שזה סודי, פשוט יש כמה אשכולות בנושא הזה , לא רק באתר הזה, ותמיד מי שדיווח על קליטה והעלה תמונות או סרטונים השתתק ונעלם ברגע שהתחילו לשאול איך הוא קולט, מה הוא התקין, באיזה אפיקים מתבצעים השידורים, האם יש קליטה גם בחורף או שזה רק בימים מאד חמים כמו שדווח כבר בעבר, האם צריך מגבר כלשהו וכו'..
ניסיתי כבר כמה אנטנות UHF חזקות, יש לי כבילה חדשה, יש לי מגבר תורן, הזזתי את האנטנות וניסית גם לכוון עם מצפן, בשום כיוון אני לא קולט שום מולטיפלקס של מדינה שכנה וזה מבאס לכן כל מידע נוסף רק יכול לעזור. (וכבר הבנתי שבתדרי UHF יותר קשה להשיג קליטה מאשר בתדרי VHF שבהם רוב המדינות השכנות השתמשו בשידורים האנלוגיים).
ניסיתי כבר כמה אנטנות UHF חזקות, יש לי כבילה חדשה, יש לי מגבר תורן, הזזתי את האנטנות וניסית גם לכוון עם מצפן, בשום כיוון אני לא קולט שום מולטיפלקס של מדינה שכנה וזה מבאס לכן כל מידע נוסף רק יכול לעזור. (וכבר הבנתי שבתדרי UHF יותר קשה להשיג קליטה מאשר בתדרי VHF שבהם רוב המדינות השכנות השתמשו בשידורים האנלוגיים).
איפה אתה גר? כמה קרוב לחוף ? היכן ממוקמת האנטנה ?
מנהל באתר האינפורמטיבי idanplus.tv
לא גר קרוב לחוף (כפר סבא) אבל לא בטוח שזה קשור כי כבר היו דיווחים על קליטה בפתח תקווה שגם היא לא בדיוק שוכנת על חוף הים וגם באיזור נתניה שכידוע נמצאת על חוף הים אבל יש לה גם שכונות שמרוחקות מהים.
אני לא בונה על זה שתהייה אצלי קליטה (וגם לא ממש בטוח שיש בשביל מה להתאמץ בערוצים האלה) ועדיין מוזר לי שאני לא קולט לפחות ממדינה אחת כמו מצרים, ירדן או קפריסין.
אני לא בונה על זה שתהייה אצלי קליטה (וגם לא ממש בטוח שיש בשביל מה להתאמץ בערוצים האלה) ועדיין מוזר לי שאני לא קולט לפחות ממדינה אחת כמו מצרים, ירדן או קפריסין.
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 578 פעמים
אי-אפשר לקלוט את יוון מהארץ, גם את טורקיה אי-אפשר והיא יותר קרובה.גיל37 כתב:קפריסין עוד מילא אבל איך קולטים מהארץ יוון ?? זה כבר מאד רחוק...
מאיזה איזור הקליטה ? עם איזו אנטנה ? לאיזה כיוון ?
מעניין שכל מי שדיווח עד היום על קליטה לא התנדב לפרסם פרטים טכניים כדי לעזור לאחרים לקלוט....
מה שכן יכול להיות שיש ערוצים יווניים שמשודרים במולטיפלקס הקפריסאי (הגיוני כי זה פחות או יותר אותה תרבות).
אני צופה בטורקיה אצל ההורים שלי, יש עשר תחנות בערך. שידור מהעיר אדנה בדרום טורקיה.NegativeIQ כתב:אי-אפשר לקלוט את יוון מהארץ, גם את טורקיה אי-אפשר והיא יותר קרובה.......
מה שכן יכול להיות שיש ערוצים יווניים שמשודרים במולטיפלקס הקפריסאי (הגיוני כי זה פחות או יותר אותה תרבות)....
באנלוגי או ב - DTT ?asaf23 כתב:אני צופה בטורקיה אצל ההורים שלי, יש עשר תחנות בערך. שידור מהעיר אדנה בדרום טורקיה..........
תוכל לפרט עם איזו אנטנה ? משהו שכבר היה או התקנה חדשה ? לאן היא מכוונת ? קיטוב אופקי או אנכי ? יש מגבר ?
גיל, אני נמצא כל יום בכפר סבא, התקנתי סוגים רבים של אנטנות בגבהים ובצורות שונות, מעולם לא נקלטו באזור שלך ערוצים זרים.
גם אם נצליח להשיג קליטה של ערוצים מסוים, זה ממש יהיה על קרעי תרנגולות.
אני מציע לך לעבור לכפר שמריהו או קרוב למרינה בהרצליה
גם אם נצליח להשיג קליטה של ערוצים מסוים, זה ממש יהיה על קרעי תרנגולות.
אני מציע לך לעבור לכפר שמריהו או קרוב למרינה בהרצליה
אנלוגי, אנטנה פנימית, אין מגבר.גיל37 כתב:באנלוגי או ב - DTT ?......
תוכל לפרט עם איזו אנטנה ? משהו שכבר היה או התקנה חדשה ? לאן היא מכוונת ? קיטוב אופקי או אנכי ? יש מגבר ?...
ממש נחמד לראות, יש שם שוק חופשי ולא סגור כמו בישראל. המון תחנות.
הערוצים הנוספים זה רק בונוס.
ממש מדהים שאפשר ממרחק כזה לקלוט טלוויזיה טורקית באנלוגי עם אנטנה פנימית.
אם תהיה לך אפשרות לפרט את התדרים אני אבדוק אצלי בסריקה ידנית אם יש לפחות שמץ של קליטה (יש לי אנטנת UHF חזקה לכיוון צפון-מערב ומגבר תורן חדש).
אם תהיה לך אפשרות לפרט את התדרים אני אבדוק אצלי בסריקה ידנית אם יש לפחות שמץ של קליטה (יש לי אנטנת UHF חזקה לכיוון צפון-מערב ומגבר תורן חדש).
הממיר מסוג אקאי.
העברית הפוכה מכיוון שהשפה שנבחרה היא אנגלית.
העברית הפוכה מכיוון שהשפה שנבחרה היא אנגלית.