עכשיו השאלה מתי סמסונג תשווק גם טלוויזיות UHD במחיר ״מסחרי״
...
מחיר "מסחרי" זה מושג יחסי. מה שזול לאחד יקר לאחר וכמו שאתה יודע, לא ניתן לקבל בכל רגע נתון את המשולש: מחיר נמוך - פיצ'רים מתקדמים - זמינות מיידית.
עכשיו תבחר איזה מהשניים אתה רוצה ועל השלישי אתה צריך "לשלם". אגב זה נכון תמיד ולכל מוצר, גם בתחום הרכב....
אז מה עושה מישהוא כמוני שרוצה לרכוש קופסה, לשלם דמי מנוי ולחבר אותה לאיזה טלויזיה או מקרן שבא לי?
...
אתה קצת מפספס את איך שהשוק הזה עובד. קצת בעייתי לכתוב איך כל התעשייה הזו עובדת בפוסט כזה ואולי אכתוב על זה מאמר דיעה, אבל חברת תוכן או חברה שמרימה שירות כזה לא בהכרח יכולה להרים גם קופסא ולהפיץ אותה. אלו עסקים שונים מאוד. ע"ע NETFLIX, אין לה "קופסא שלה" אלא היא אפליקציה או שירות בהרבה מאוד קופסאות.
אם אתה שואל למה סמסונג לא מוציאה קופסה כזו, ובכן היא ניסתה אבל המחיר שהיא הגיעה אליו לא היה תחרותי. ע"ע הקופסה של LG שאני מניח שאתה רואה שלא דוחפים אותה מאוד ופה נכנס אינטרס אחר של היצרן עצמו.....
לגיטימי שתרצה לחבר את זה למקרן שלך, אבל מבחינת השוק הרחב זה כל כך בשוליים שזה פשוט לא משתלם ולא באינטרס. מה אתה חושב שחברה כמו סמסונג תעדיף: למכור קופסא כזו "זולה" עם שולי רווח נמוכים ושהצרכן ייקנה מסך סיני זול או למכור טלוויזיות חכמות? אני מקווה שהתשובה ברורה.
מעבר לזה, ברמה הטכנית, יש עדיין בעיה עם תקן החיבורים (HDMI2.0 שלא נפוץ מאוד) אז זה פשוט מוקדם מידי.
אני רק שואל עצמי לאיזה ביטרייט כבר אפשר להגיע בשביל לנגן 4K בסטרים בלי תקיעות.
...
הניסוי בוצע על קובץ עם Bit Rate של קצת מעל 50 מגה ביט לשניה בממוצע.
ההמלצה של סמסונג היא לביטרייט של לא פחות מ-10 מגה ביט וממוצע של 16 מגה ביט.
שוב, גם פה יש את העיניין של הסתכלות על ממוצע המהירות חיבור במדינות השונות. בישראל הממוצע הוא באזור ה-15 מגה וזה נחשב מאוד גבוה. ישנן מדינות מערביות ומפותחות עם ממוצע של 4 מגה......
העובדה שהניסויים נעשים בתכני UHD ולא בתכני 3D די סותמת את הגולל על אפשרות הנסיקה של ה 3D.
...
אין שום קשר בין השניים. אלו טכנולוגיות שונות עם מטרות שונות. נכון שמסך UHD נותן פיתרון לאיבוד הרזולוציה במסכי 3D פאסיביים, אבל לא בשביל זה ה-4K נולד.
גילוי נאות - אני עובד בחברת Vonetize.