איזה מארד FULL ATX של Silverstone מומלץ (דגמים בפנים) ?
היי,
יש לי מחשב שאין לי מה לעשות איתו. המפרט הוא:
Intel QX9650
Asus P5Q Pro
4GB RAM
Geforce GT630
Arctic Cooling 7 Pro
Seasonic SS-400ET
הארד דיסקים ישנים של חצי ג'יגה במהירות 7200 סל"ד.
יש לו מארז ענק של Compucase.
אני רוצה להפוך אותו ל-HTPC בסלון עם מינימום השקעה. המינימום שחשבתי זה לקנות לו מארז HTPC שיתאים ללוח FULL ATX, ואולי גם לקנות לו SSD למערכת הפעלה ו-HDD 2TB חדש במהירות 5400 (שיהיה שקט).
רציתי להתייעץ לגבי המארז - איזה דגם עדיף בעיניכם:
http://ksp.co.il/?uin=19989
http://ksp.co.il/?uin=19988
http://ksp.co.il/?store=ksptelaviv&uin=21986
http://ksp.co.il/?store=ksptelaviv&uin=21999
האם יש מארזים מומלצים של חברות אחרות?
בנוסף - האם רלוונטי לקנות SSD פשוט (מעפן כזה, 32-64 ג'יגה) למערכת הפעלה?
תודה!!!
יש לי מחשב שאין לי מה לעשות איתו. המפרט הוא:
Intel QX9650
Asus P5Q Pro
4GB RAM
Geforce GT630
Arctic Cooling 7 Pro
Seasonic SS-400ET
הארד דיסקים ישנים של חצי ג'יגה במהירות 7200 סל"ד.
יש לו מארז ענק של Compucase.
אני רוצה להפוך אותו ל-HTPC בסלון עם מינימום השקעה. המינימום שחשבתי זה לקנות לו מארז HTPC שיתאים ללוח FULL ATX, ואולי גם לקנות לו SSD למערכת הפעלה ו-HDD 2TB חדש במהירות 5400 (שיהיה שקט).
רציתי להתייעץ לגבי המארז - איזה דגם עדיף בעיניכם:
http://ksp.co.il/?uin=19989
http://ksp.co.il/?uin=19988
http://ksp.co.il/?store=ksptelaviv&uin=21986
http://ksp.co.il/?store=ksptelaviv&uin=21999
האם יש מארזים מומלצים של חברות אחרות?
בנוסף - האם רלוונטי לקנות SSD פשוט (מעפן כזה, 32-64 ג'יגה) למערכת הפעלה?
תודה!!!
- masterdigital
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 243
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 12 פעמים
היי.
א. סילבר סטון הם המובילים במארזי מדיה היום והם גם הכי חדשניים בשוק בכל מה שקשור לשיפצורים קטנים בפנים.
ב. ל ATX הגרנדיה 08 הוא המארז הכי טוב שראיתי כבר הרבה זמן לסלון, כמובן שעדיף קטן יותר אם אתה קונה הכל מחדש אבל במגבלות מה שנתת הוא פשוט אליפות. הקטע של שליפת הדיסקים הוא להיט והחלוקה הפנימית מעולה.
ג. יש פה כאלה שיחלקו איתי אבל בכל מה שקשור לניגון מדיה אני מעדיף את ה 7,200 כי ה 5,400 בעודם "שקטים" יותר (אם תצמיד את האוזן למארז) הם מתחממים הרבה יותר בניגון מדיה כבדה .
ד. אם זה רק למטרת XBMC או משהו בסגנון ולא לפול און ווינדוס היית בהחלט מסתפק בדיסק און קיי למערכת ההפעלה. אם בווינדווס עסקינן הייתי קונה את המינימום (טרנסנד 64 גיגה) זה ישפר לך מהירות עליה משמעותית. הייתי גם משקיע אולי בעוד סטיק של 4 גיגה אבל זה ממש לא חובה.
א. סילבר סטון הם המובילים במארזי מדיה היום והם גם הכי חדשניים בשוק בכל מה שקשור לשיפצורים קטנים בפנים.
ב. ל ATX הגרנדיה 08 הוא המארז הכי טוב שראיתי כבר הרבה זמן לסלון, כמובן שעדיף קטן יותר אם אתה קונה הכל מחדש אבל במגבלות מה שנתת הוא פשוט אליפות. הקטע של שליפת הדיסקים הוא להיט והחלוקה הפנימית מעולה.
ג. יש פה כאלה שיחלקו איתי אבל בכל מה שקשור לניגון מדיה אני מעדיף את ה 7,200 כי ה 5,400 בעודם "שקטים" יותר (אם תצמיד את האוזן למארז) הם מתחממים הרבה יותר בניגון מדיה כבדה .
ד. אם זה רק למטרת XBMC או משהו בסגנון ולא לפול און ווינדוס היית בהחלט מסתפק בדיסק און קיי למערכת ההפעלה. אם בווינדווס עסקינן הייתי קונה את המינימום (טרנסנד 64 גיגה) זה ישפר לך מהירות עליה משמעותית. הייתי גם משקיע אולי בעוד סטיק של 4 גיגה אבל זה ממש לא חובה.
- masterdigital
-
- עוסק בתחום

תשמע העדפות במארזים זה כמו העדפה באוכל אחד אוהב הכל בפיתה ואחד מעדיף בצלחת כי זה יותר מסודר לו.
אני נוטה ללכת לכיוון של הכל מסודר, אוורור נאות, ספגת רעשים ונוחות לשחק בפנים עם המרכיבים.
לדעתי למחשב סלוני ATX אין יותר טוב מהגרנדיה (ברור שאני מתכוון למה שנמצא בחנויות הזמינות לצרכן בארץ).
בכל מה שנוגע ל XBMC אני תמיד נוקט בהפרד ומשול כיוון שלפעמים המערכת עושה בעיות כאלה ואחרות בעידכונים אני מעדיף לבודד את הבעיה למקום אחר מזה שמאוכסנת בו המדיה שלי. קרה לא פעם ולא עמיים לחברים בפורום פה שאחרי עדכון הכל קרס וצריך להתחיל את המערכת מ 0ץ כשמדובר בדיסק נפרד/דיסק און קי ההתקנה לוקחת דקות, להתחיל לשחק עם מחיצות ולשמר את החומר באותו דיסק מועד לפורענות.
אני נוטה ללכת לכיוון של הכל מסודר, אוורור נאות, ספגת רעשים ונוחות לשחק בפנים עם המרכיבים.
לדעתי למחשב סלוני ATX אין יותר טוב מהגרנדיה (ברור שאני מתכוון למה שנמצא בחנויות הזמינות לצרכן בארץ).
בכל מה שנוגע ל XBMC אני תמיד נוקט בהפרד ומשול כיוון שלפעמים המערכת עושה בעיות כאלה ואחרות בעידכונים אני מעדיף לבודד את הבעיה למקום אחר מזה שמאוכסנת בו המדיה שלי. קרה לא פעם ולא עמיים לחברים בפורום פה שאחרי עדכון הכל קרס וצריך להתחיל את המערכת מ 0ץ כשמדובר בדיסק נפרד/דיסק און קי ההתקנה לוקחת דקות, להתחיל לשחק עם מחיצות ולשמר את החומר באותו דיסק מועד לפורענות.
- masterdigital
-
- עוסק בתחום

אני באמת מנסה להבין למה אתה חותר אחינו.
לשאלתך- לא הייתי ממליץ לשים את זה על אותו דיסק ואם כבר בחיסכון עסקינן הייתי שם את ה OS על דיסק און קי.
תקשיב לי עכשיו תודה לי אחר כך שאיזה עדכון גירסא ידפוק לך את הכל.
בנוגע למארז- LC17 סבבה אין USB3 מקדימה
לשאלתך- לא הייתי ממליץ לשים את זה על אותו דיסק ואם כבר בחיסכון עסקינן הייתי שם את ה OS על דיסק און קי.
תקשיב לי עכשיו תודה לי אחר כך שאיזה עדכון גירסא ידפוק לך את הכל.
בנוגע למארז- LC17 סבבה אין USB3 מקדימה
לפי המפרט שנתת, כרטיס המסך שלך (GT630), תומך תלת מימד מלא והזרמה של סאונד HD. אני ממליץ לבסס התקנה על WINDOWS וליהנות מהיתרונות האלו. SSD יתן לך זמן טעינה וכיבוי סופר מהירים אבל לא ישנה הרבה בתפעול השוטף, לכן לא משתלם לדעתי לבזבז 250-300 ש"ח על כונן כזה. המחשב שלך אני מנחש מסביבות 2008-2009 ולכן הדיסקים הקשיחים שם מספיקים בהחלט להתקנה ולשמירת מידע (בדיסק נפרד בלבד אחי!). המארז שהמליצו לך אכן נהדר, אבל אם אתה רוצה להקטין את המערכת טיפה, במקום להשקיע בציוד נוסף שאתה לא באמת צריך, תחפש ביד שניה לוח MICRO ATX קטן יותר שיתאים לזיכרון ולמעבד שלך, לא אמור לעלות על ה-150-200 ש"ח. ככה תוכל כבר להרכיב הכל במארז קטן הרבה יותר.
תודה על ההמלצות
rick090 - אני רוצה להתעסק עם זה כמה שפחות, האם מעבר למארז קטן יותר באמת משמעותי? יש לי מקום בשידת טלוויזיה. לא יותר מדי, אבל מארז FULL ATX של Silverstone ייכנס.
האם לא יותר קשה (משמעותית) לקרר מארז Micro ATX, והאם הכל יתאים לשם? הספק, הFreezer 7 Pro ?
תודה
rick090 - אני רוצה להתעסק עם זה כמה שפחות, האם מעבר למארז קטן יותר באמת משמעותי? יש לי מקום בשידת טלוויזיה. לא יותר מדי, אבל מארז FULL ATX של Silverstone ייכנס.
האם לא יותר קשה (משמעותית) לקרר מארז Micro ATX, והאם הכל יתאים לשם? הספק, הFreezer 7 Pro ?
תודה
- masterdigital
-
- עוסק בתחום

גם אני רציתי להמליץ על זה בהתחלה אבל אחרי שראיתי את הרכיבים והבנתי את הרצון של הבן אדם להתחיל להרכיב מחדש יעלה לו כבר כמו מחשב חדש ויהיו לו בעיות תאימות לדעתי
תלוי במארז. אם יש לך מקום למארז ATX מלא אז לך על זה בלי להחליף לוח אם. אבל תחסוך SSD ושאר ירקות, ממש אין צורך לשימושים האלו. בפועל XBMC יטען ויכבה מהר אבל התפעול השותף יהיה זהה לדיסק קשיח רגיל כיוון שאת התכנים הוא ישלוף ממקורות איטיים יותר (מחשב אחר, דיסק USB, אינטרנט).
למעשה כל מה שאתה צריך זה מארז, והמארז שהוצע כאן הוא כמו כל מארז ATX רגיל רק בשכיבה, כך שהמקום זהה וגוף הקירור ייכנס.
למעשה כל מה שאתה צריך זה מארז, והמארז שהוצע כאן הוא כמו כל מארז ATX רגיל רק בשכיבה, כך שהמקום זהה וגוף הקירור ייכנס.
תודה.
אם אני הולך על ווינדוס - עדיין SSD לא משמעותי מדי ? אני לא מתכוון לכבות את המחשב הזה יותר מדי לדעתי...
מה לגבי מאווררים שקטים (אבל לא יקרים) למארז? הSilverstone מגיע איתם או שצריך לקנות? איזה מומלצים?
אם כבר מדברים על מערכות הפעלה - מה עדיף מבחינת נוחות לHTPC? ווינדוס או XBMC?
אני רוצה להגדיר את כל עניין ההורדות האוטומטיות של סדרות אם זה חשוב לבחירה.
תודה!
אם אני הולך על ווינדוס - עדיין SSD לא משמעותי מדי ? אני לא מתכוון לכבות את המחשב הזה יותר מדי לדעתי...
מה לגבי מאווררים שקטים (אבל לא יקרים) למארז? הSilverstone מגיע איתם או שצריך לקנות? איזה מומלצים?
אם כבר מדברים על מערכות הפעלה - מה עדיף מבחינת נוחות לHTPC? ווינדוס או XBMC?
אני רוצה להגדיר את כל עניין ההורדות האוטומטיות של סדרות אם זה חשוב לבחירה.
תודה!
אם אתה לא מתכוון לכבות את המחשב יותר מדי אז מה שאמרתי לגבי SSD הוא על אחת כמה וכמה!!! המארז המדובר מגיע מאובזר במספיק אוורור, קח בחשבון שיותר מדי מאווררים זה יותר רעש. XBMC היא לא מערכת הפעלה אלא תוכנה ש"מולבשת" על מערכת ההפעלה, אם הכוונה ל-OPENELEC, אז זו אופציה מעולה אבל לא תהיה לך תמיכה בסאונד HD וב-3D כמו שיש תחת WINDOWS, וכרטיס המסך שלך תומך בזה. אני הלכתי על WINDOWS 7 וזו מערכת מאוד יציבה וטובה, תסדר ש-XBMC יעלה אוטומטית בהפעלה ויש לך מערכת XBMC לכל דבר ועם תמיכה בהכל. אפילו תוסיף כונן בלוריי ותגדיר נגן חיצוני TMT6 (יש מדריכים לזה, לא מסובך) ויש לך בנוסף להכל גם נגן בלוריי תלת מימד, והכל בקופסה חכמה אחת!
מבחינת נוחות, WINDOWS עדיפה כמובן כי אתה מכיר אותה ויודע להוסיף או להגדיר דברים כשצריך. מה תעשה עם לינוקס??? (אלא אם כן אתה שולט בלינוקס). מקווה שעזרתי.
מבחינת נוחות, WINDOWS עדיפה כמובן כי אתה מכיר אותה ויודע להוסיף או להגדיר דברים כשצריך. מה תעשה עם לינוקס??? (אלא אם כן אתה שולט בלינוקס). מקווה שעזרתי.
נערך לאחרונה על ידי rick090 ב 17/03/2014 17:19, נערך פעם 1 בסך הכל.
ל ATX הגרנדיה 08 הוא המארז הכי טוב שראיתי כבר הרבה זמן לסלון - tfi bfui/
אבל אם אתה רוצה ללכת לכיוון מחשב מדיה לסלון - הייתי ממלית לך על ה- ZOTAC .
מחשב מעולה במארז קטנטן , לא מתחמם כמעט , נותן תוצאה מצויינת כבר כ-שנתיים בערך אצלי.
יש לי כמובן גם סטרימר ייעודי אבל אם אתה מתעקש על מחשב - לא תתאכזב ממנו (מה-ZOTAC) .
אבל אם אתה רוצה ללכת לכיוון מחשב מדיה לסלון - הייתי ממלית לך על ה- ZOTAC .
מחשב מעולה במארז קטנטן , לא מתחמם כמעט , נותן תוצאה מצויינת כבר כ-שנתיים בערך אצלי.
יש לי כמובן גם סטרימר ייעודי אבל אם אתה מתעקש על מחשב - לא תתאכזב ממנו (מה-ZOTAC) .
שאלה אחרונה לגבי המארז - הGrandia 07 זהה ל08 מלבד המראה החיצוני מקדימה? אני מעדיף את איך שהוא נראה...
לגבי המערכת הפעלה - אני משתמש בלינוקס על הלפטופ שלי ככה שאין לי בעיה. לא נגעתי בווינדוס שנים אבל אני מניח שלא תהיה בעיה משמעותית לחזור
מה הכוונה ל-ZOTAC ?
לגבי המערכת הפעלה - אני משתמש בלינוקס על הלפטופ שלי ככה שאין לי בעיה. לא נגעתי בווינדוס שנים אבל אני מניח שלא תהיה בעיה משמעותית לחזור
מה הכוונה ל-ZOTAC ?
- masterdigital
-
- עוסק בתחום

אין במלאי בשום מקום ולא יהיה בזמן הקרוב
- masterdigital
-
- עוסק בתחום

RICK איך גרמת ל XBMC לעלות בהתחלה ישירות ? Ghost event?
“The saddest aspect of life right now is that science gathers knowledge faster than society gathers wisdom”…..Isaac Asimov