שלום לכולם
לצערי עקב קצר בחשמל נשרף הכרטיס ראש הראשי של המכונה.. להבנתי אפשר להחליף אותו בדגם של Gicar חלופי. השאלה איזה דגם והיכן ניתן להשיג אותו בארץ?
בדקתי בהיפרטרוניקס ושם אמר לי המוכר שהצ׳יפ שנשרף לא ניתן לתיקון שבעיה להשיג כזה.. אספרסימו וקדמה הציעו להחליף בתחליפי כי קשה להשיג את הדגמים הישנים והם יקרים.
הדגם עם החיבורים המובנים מה זה אומר? פשוט ללא קונקטורים?
התחליפי להבנתי מגיע עם ממסר חיצוני ומצריך שינוי בחיווט, השאלה כמה מסובך? ידע זמין בחשמל ואלקטרוניקה יש לי.. הבעיה שלרוב היחידות האלה מגיעות באיטלקית ופה הבעיה..
תחליפי 350₪ האתר שנתתם פה 750₪ מקורי. טכנאי שיבתע את ההחלפה כ500-600
שקל עבודה וחלקים.
מה שכן לפחות המצב הזה דחף אותי לבצע ניקוי אבנית למכונה שאחרי בערך 4 שנים הגיע הזמן
יפה מאוד.
אני לא זוכר שיש הרבה הבדלים בין הבקרים ואפשר לתאם כל בקר למכונה כמעט.
מה שמשתנה זה סוג בקר גובה המים וממסרים פנימיים למיתוג חליטה וכו'.
גם אם תקנה את הבקר הכי מסובך האחרון שיצא תוכל לחבר אותו.
נשאלת השאלה האם לא כדאי לחבר את המכונה למתח דרך מגן ספייקים (לעיתים נקרא מגן ברקים, זה שטכנאי מכונת הכביסה מנסה לדחוף לנו במחיר מופקע). בקר נשרף בדרך כלל משינויי מתח מהירים.
ykeinan7 כתב:נשאלת השאלה האם לא כדאי לחבר את המכונה למתח דרך מגן ספייקים (לעיתים נקרא מגן ברקים, זה שטכנאי מכונת הכביסה מנסה לדחוף לנו במחיר מופקע). בקר נשרף בדרך כלל משינויי מתח מהירים.
...
אצלי גם המכונה וגם המטחנה מחוברות דרך אחד כזה- גם אם לא יעזור בטח לא יזיק.
אצלי לפני חדשיים אלך בהתחלה פרסוסטט ואחרי שבועיים אלך בקר.
בדקתי ומצאתי הבעיה הייתה בממסר ראשי. החלפתי אותו ועכשיו הכל עובד.
תודה לאנשים שעזרו לכייל את מכונה.
הבנתי שכל הבקרים מייצרים במפעל אחד וכמעט כל חברה מזמינה בקר שלה
אחרי שבוע של בדיקות אפשר להגיד שנתקעתי, הבקרים שניתן להשיג בארץ הם של 8/9 חיבורים הבקר שלי הוא של 12... הטענה של רוב הטכנאים היא שפשוט על מנת לחסוך עלויות עברו לבקר סטנדרטי (300₪) והם מבצעים שינוי בחיווט השאלה האם מישהו פה יודע להבין על איזה שינוי הם מדברים?
דרך אגב הרכבת כרטיס על ידי טכנאי 700₪ אני מפחד לשאול כמה היה עולה ניקוי אבנית כמו שביצעתי..
הבקר בעיר עושה בקרת גובה מים. מעבר לזה יכול להיות שיש לך שם הפעלה של המשאבה בחליטה ואז יהיה עוד ממסר פנימי.
צריך לראות לאן הבקר שלך מחובר ואם לוקחים בקר אחר אז אולי צריך להוסיף ממסר חיצוני שחסר בבקר החדש.