שאלה של מתחיל בקשר לרמקולים
- ofir-harlev
- חבר ותיק

- תגובות: 2716
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 27 פעמים
1.החלפת ממברנות לאו דוקא פוגעת באיכות הצליל, אך היא ללא ספק משנה את חתימת הצליל...אם זה יותר טוב או פחות טוב מהמקור, זה כבר עניין של טעם אני מניח.ma35 כתב:סליחה על הבלבול מוח אבל יש לי עוד 2 שאלות:
1. לאור נסיונם של אנשים, האם החלפת הממברנות פוגעת באיכות הצליל של הרמקול ?
2. מה רמת המחיר של החלפה והם יש מקום שבו אפשר לפנות לקבל הצעת מחיר ?
תודה מראש...
2.רמת המחיר תלויה בכמות העבודה שנתונה על הרמקול.
חבר שלי תיקן זוג רמקולים בהם הממברנה של אלמנט הוופר הייתה קרועה ונזקקה להחלפה, ובנוסף היה צורך בחידוש ממברנה פאסיבית. מצב זה היה קיים בזוג הרמקולים. תיקון של שניהם עלה לו כ600 ש"ח.
הצעת מחיר אתה לא תקבל בטלפון. זה דבר שחייב להעשות במקום, ע"י בעל המקצוע. רק בעזרת ראיית המצב הוא יוכל להעריך את הנזק.
יעזור אם תיידע אותנו מאיפה אתה בארץ, ובהתאם נוכל להמליץ לך על חנויות לתיקון. בנוסף יעזור גם את תתן לנו את פירמת הרמקולים אותם אתה מעוניין לתקן.
בהצלחה
- ofir-harlev
- חבר ותיק

תגדיר "פוגעת".
אם לדעתך שינוי חתימת הסאונד המקורי של האלמנט זה פגיעה, אז סבבה זה בהחלט פוגע.
מעבר לזה, אתה צודק, אסור להחליף מרכיבים של רמקול אחד, ללא שינוי הרמקול השני בהתאם.
אם לדעתך שינוי חתימת הסאונד המקורי של האלמנט זה פגיעה, אז סבבה זה בהחלט פוגע.
מעבר לזה, אתה צודק, אסור להחליף מרכיבים של רמקול אחד, ללא שינוי הרמקול השני בהתאם.
- ofir-harlev
- חבר ותיק

ליאור, אנחנו לא מדברים על כל האלמנט, אלא רק על הממברנה.
מה שאני אומר זה ככה... נגיד מוראל, משתמשים לממברנות שלהם בקרטון מצופה במשהו כזה דמוי זפת.
נגיד נקרעה לך ממברנה כזאת ואתה הולך לתקן אותה לא אצל מוראל או אומגה, אלא נגיד אצל דואק חולון, והוא שם לך ממברנה פלסטית נגיד, כמו של ווארפדייל למשל, אז הסאונד ישתנה בצורה ברורה.
מה שאני אומר זה ככה... נגיד מוראל, משתמשים לממברנות שלהם בקרטון מצופה במשהו כזה דמוי זפת.
נגיד נקרעה לך ממברנה כזאת ואתה הולך לתקן אותה לא אצל מוראל או אומגה, אלא נגיד אצל דואק חולון, והוא שם לך ממברנה פלסטית נגיד, כמו של ווארפדייל למשל, אז הסאונד ישתנה בצורה ברורה.
אופיר, אל תשכח שאם מחליפים ליחידת וופר שונה מהמקור, יש גם לשנות ולהתאים את הקרוס אובר של הרמקול בהתאם.
בנוסף, נתוני נצילות ועכבה משתנים גם כן....
הסאונד ישתנה בטוח אבל צריך לשנות גם את התכנון של הרמקול כי הענות התדר משתנה..ליאור, אנחנו לא מדברים על כל האלמנט, אלא רק על הממברנה.
נגיד נקרעה לך ממברנה כזאת ואתה הולך לתקן אותה לא אצל מוראל או אומגה, אלא נגיד אצל דואק חולון, והוא שם לך ממברנה פלסטית נגיד, כמו של ווארפדייל למשל, אז הסאונד ישתנה בצורה ברורה....
- ofir-harlev
- חבר ותיק

בקשר לזה כבר אין לי מידע.
אבל מה שכן יש לי זה ספק גדול
אבל מה שכן יש לי זה ספק גדול
אם כל הממברנה קורעה אני לא מאמין שניתן לסדר את זה, אולי רק אצל היצרן..
אם לא ניתן לתקן, עדיף להחליף את שני האלמנטים בשני הרמקולים..
אם לא ניתן לתקן, עדיף להחליף את שני האלמנטים בשני הרמקולים..